Haziran Ayı

Haziran Ayı

Son dakika haziran ayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan haziran ayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını haziran ayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Haziran Ayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan haziran ayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.888 haziran ayı haberi bulunmuştur. Tüm haziran ayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kurban Bayramı ne zaman 2024? Bu yıl Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında?
Kurban Bayramı ne zaman 2024? Bu yıl Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında? Kurban Bayramı tarihleri Ramazan Bayramı'ndan sonra gündeme geldi. Diyanet takvimine göre, yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı bu yıl haziran ayı içerisinde kutlanacak. İşte 2024 Kurban Bayramı tarihi:
14.04.2024 Yaşam
Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı!
Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Türk sinemasının simge isimlerinden olan yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti.İnanoğlu için Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendikten sonra naaşı defnedilmek üzere Kanlıca Mezarlığı’na götürüldü.
4.04.2024 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Manisa iş dünyası ile bir araya geldi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda gerçekleşen toplantıda Bakan Şimşek izlenen mali politikaları Manisa iş dünyası ile paylaşırken, iş dünyasının talep ve sorunlarını da dinledi. Ana hedeflerinin fiyat istikrarı olduğunu kaydeden Bakan Şimşek haziran ayıyla birlikte enflasyonda düşüş yaşayacaklarını da sözlerine ekledi.
7.02.2024 Ekonomi
Ivan Perisic resmen imzayı attı! Yalnızca 1 euro kazanacak
Ivan Perisic resmen imzayı attı! Yalnızca 1 euro kazanacak Hırvat yıldız Ivan Perisic'in yeni takımı belli oldu. Hajduk Split tecrübeli futbolcunun transferini resmen açıklarken Perisic'in kazanacağı maaş gündem oldu.
20.01.2024 Süper Lig
Engin Polat'ın yeni ifadesi ortaya çıktı! Babası ve kardeşine 25 milyon lira harçlık
Engin Polat'ın yeni ifadesi ortaya çıktı! Babası ve kardeşine 25 milyon lira harçlık İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında tutuklanan Engin Polat'ın ifadesinin detayları ortaya çıktı. Engin Polat'ın ifadesinde eşi Dilan Polat'ın şirketlerin reklam yüzü olduğunu mali işlerle kendisinin ilgilendiğini belirterek, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Şirketlerimin faaliyetleri tamamen yasal, mevzuata uygundur" dedi. Engin Polat'ın babasının hesabına 18, kardeşinin hesabına ise 7 milyon liralık transferlerin sorulması üzerine harçlık olarak gönderdiğini söylemesi dikkat çekti.
8.11.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu: Türksat 6A'yı haziranda fırlatmayı planlıyoruz
Bakan Uraloğlu: Türksat 6A'yı haziranda fırlatmayı planlıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türksat 6A uydumuzun mart ayı içerisinde yerde teslimini planlıyoruz. Sonrasında da SpaceX firması ile yapılan anlaşma gereği fırlatma alanına gönderilerek, muhtemelen haziran ayı içerisinde fırlatma işlemlerini yapmayı planlıyoruz" dedi.
16.09.2023 Ekonomi
Resmi Gazete'de yayımlandı! Yazılı sınavlar kalktı
Resmi Gazete'de yayımlandı! Yazılı sınavlar kalktı Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ölçme değerlendirme ile ilgili esasları düzenleyen yönetmeliğe göre, okullarda sınav haftası uygulaması yapılacak. Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı, öğretim yılı başında ilan edilecek.
9.09.2023 Eğitim
Bakanlık rakamları paylaştı! En pahalı uçuş belli oldu
Bakanlık rakamları paylaştı! En pahalı uçuş belli oldu Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verilerine göre hava ulaşımında hizmet verilen yolcu sayısının 2023'ün 7 aylık döneminde bir önceki yıla kıyasla yüzde 22,65 artarak 118 milyon 679 bine ulaştığı görülüyor. Çevrim içi seyahat platformu Turna.com ise uçak bileti satışlarından yola çıkarak 2023’ün ilk 7 ayının seyahat karnesini açıkladı. Buna göre yılın en pahalı uçuşu tek yönde 66 bin 600 TL ile İstanbul’dan Çin’e yapıldı.
25.08.2023 Ekonomi
Wagner'den kırmızı 'intikam' videosu: Başlıyoruz
Wagner'den kırmızı 'intikam' videosu: Başlıyoruz Wagner Grubu'nun St. Petersburg'daki binasından pencere ışıklarıyla mesaj verildi, sokağa çıkma çağrısını "Başlıyoruz, bize karşı hazırlıklı olun" mesajının yer aldığı video izledi. Özel jeti 30 saniyede 2,4 kilometre irtifa kaybedip paramparça olan Yevgeni Prigojin'in yerine kimin geçeceği merak edilirken, The Guardian'da yayımlanan analiz gözden kaçacak gibi değil.
24.08.2023 Dünya
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: 8 ilimizde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresini uzatıyoruz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: 8 ilimizde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresini uzatıyoruz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, depremden etkilenen illerde çalışma hayatını kolaylaştırmak için; işverenlerin ve çalışanların yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, "8 ilimizde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresini uzatıyoruz" dedi.
18.08.2023 Ekonomi
Yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini değişti!
Yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini değişti! Piyasa katılımcı anketi sonuçların yıl sonu dolar kuru tahmini 29,82 TL’ye, enflasyon beklentisi 59,46 seviyesine yükseldi.
18.08.2023 Ekonomi
ABD tarım dışı istihdam verisi ne zaman açıklanacak, ABD istihdam raporu saat kaçta açıklanacak? ABD tarım dışı istihdam verisi Ağustos 2023 açıklandı mı?
ABD tarım dışı istihdam verisi ne zaman açıklanacak, ABD istihdam raporu saat kaçta açıklanacak? ABD tarım dışı istihdam verisi Ağustos 2023 açıklandı mı? ABD istihdam verileri açıklandı mı, ABD tarım dışı istihdam verisi saat kaçta açıklanacak? Ekonomi piyasasının gözü kulağı bugün açıklanacak ABD’de tarım dışı istihdam verilerine çevrildi. ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi dün 4,2010 ile son 15 yılın zirvesine yaklaştı. Tarım dışı istihdam verisi altın ve gümüş için de kritik öneme sahip. Peki, ABD tarım dışı istihdam verisi ne zaman açıklanacak, ABD istihdam raporu saat kaçta açıklanacak?
4.08.2023 Ekonomi
Gurbetçilerin dönüş yolculuğu başladı! Uzun kuyruklar oluştu
Gurbetçilerin dönüş yolculuğu başladı! Uzun kuyruklar oluştu Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelip yaz tatillerini Türkiye'de geçiren gurbetçilerin, dönüş yolculukları başladı. Kapıkule Sınır Kapısı önünde uzun araç kuyrukları oluşturan gurbetçiler, memleketleri ve sevdiklerini geride bırakmanın burukluğunu yaşıyor.
3.08.2023 Gündem
Kredi kartlarıyla ilgili flaş gelişme! Haziran’da yüzde 109 arttı
Kredi kartlarıyla ilgili flaş gelişme! Haziran’da yüzde 109 arttı Kartlı ödeme tutarı haziran ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 109 artarak 638,7 milyar TL oldu. Bir önceki ay kartlı ödeme tutarı 625,9 milyar TL olarak gerçekleşmişti.
3.08.2023 Ekonomi
Enflasyon rakamları saat kaçta açıklanacak? TÜİK temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? TÜİK enflasyon temmuz 2023 verileri
Enflasyon rakamları saat kaçta açıklanacak? TÜİK temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? TÜİK enflasyon temmuz 2023 verileri Enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak, temmuz ayı enflasyon oranı belli oldu mu? Enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Enflasyon oranları her ayın başında TÜİK tarafından açıklanıyor. En son Temmuz ayında Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını duyurdu. Peki, Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? TÜİK Temmuz ayı enflasyon oranları açıklandı mı?
3.08.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki açıkladı: Tapu ve Kadastro'dan hazineye 6 ayda 27,4 milyar lira katkı sağlandı
Bakan Özhaseki açıkladı: Tapu ve Kadastro'dan hazineye 6 ayda 27,4 milyar lira katkı sağlandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, bu yılın ilk 6 ayında gayrimenkul üzerine yapılan tüm işlemler vasıtasıyla hazineye 27,4 milyar liralık katkı sağladığını açıkladı. Özhaseki, “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'müzün son 2 yıl itibarıyla hazineye sağladığı katkı 96 milyar liraya ulaştı” dedi.
30.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası gelecek için rotayı çizdi! Tam not aldı
Merkez Bankası gelecek için rotayı çizdi! Tam not aldı Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan, fiyat istikrarını sağlamada kararlı olduklarını, faiz artırımının yanı sıra parasal ve miktarsal sıkılaştırma araçlarını kullanacaklarını söyledi. İşte Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın açıklamalarından dikkat çeken detaylar...
28.07.2023 Ekonomi
Fed faiz kararını açıkladı
Fed faiz kararını açıkladı ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltti. Bu kararla faizler son 22 yılın en yüksek seviyesine çıktı.
26.07.2023 Ekonomi
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil bir durum değil
Bakan Göktaş: Süresiz nafaka adil bir durum değil Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Süresiz nafaka gibi bir durum adil bir durum değil" dedi.
26.07.2023 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, hakkında toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Son duruşmada Özkiraz için tahliye kararı çıkarken yeni bir gelişme daha yaşandı. Gerçek bir doktor olmak için YSK’ye giren Ayşe Özkiraz’ın aldığı puan ortaya çıktı
25.07.2023 Gündem
ABD enflasyon rakamları açıklandı
ABD enflasyon rakamları açıklandı ABD haziran ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 3, aylık bazda ise yüzde 0,2 oldu. ABD'de Haziran ayında enflasyon yüzde 3 ile beklentilerin altında kaldı.
12.07.2023 Ekonomi
EYT zam yok mu, EYT zamdan faydalanacak mı 2023? Emekli zammı EYT’lileri kapsıyor mu, emekli zammı EYT’ye nasıl yansıyacak, EYT’lilere zam yapılacak mı, EYT zam var mı?
EYT zam yok mu, EYT zamdan faydalanacak mı 2023? Emekli zammı EYT’lileri kapsıyor mu, emekli zammı EYT’ye nasıl yansıyacak, EYT’lilere zam yapılacak mı, EYT zam var mı? Memur, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı için ek teklif sunuldu. Emeklilerin zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen memur maaşında zam artışı ilgili vergi düzenlemelerini kapsayan kanun teklifine önerge ile yeni bir madde ihdas edildi. Maddeye göre, işçi, memur ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı yüzde 25’e çıkarıldı. Yüzde 25’lik zam oranından 2023 yılı Ocak ayından önce ve 2023 yılı Ocak ayında emekli aylığı bağlanmış kişiler faydalanabilecek. Emekli zamlarının belli olmasının ardından EYT zam yok mu, EYT zamdan faydalanacak mı 2023, EYT’lilere zam yapılacak mı, EYT zam var mı?” gibi sorulara yanıt aramaya başladı.
8.07.2023 Emekli
İşçi ve emeklilere zamla ilgili yeni açıklama: ‘Verdiğimiz sözler yerine gelecek'
İşçi ve emeklilere zamla ilgili yeni açıklama: ‘Verdiğimiz sözler yerine gelecek' Haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olması ve memurlara yapılan seyyanen zamdan sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan önemli açıklamalar geldi. CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Dağ, işçi ve memur emeklileri ile ilgili merak edilenleri anlattı.
5.07.2023 Gündem
Alkol ve sigaraya ÖTV zamı belli oldu
Alkol ve sigaraya ÖTV zamı belli oldu TÜİK'in enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, alkollü içki ve sigarada ÖTV tutarı yüzde 14,82 artacak. ÖTV zammının fiyatlara yansıtılması bekleniyor. Haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 38,21 olarak gerçekleşti.
5.07.2023 Ekonomi
Memur maaşı hesaplama! Emekli memur zammı maaş hesaplama nasıl yapılır? Memur enflasyon farkı…
Memur maaşı hesaplama! Emekli memur zammı maaş hesaplama nasıl yapılır? Memur enflasyon farkı… "Emekli - Memur maaş hesaplama nasıl ve nereden yapılır?” sorusunun yanıtı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla gündeme geldi. TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamları sonrasında memur ve emeklinin maaş zammı belli oldu.  Memur ve memur emeklileri sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla yüzde 17,77, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zamma hak kazandı. Peki, Emekli memur zammı maaş hesaplama nasıl yapılır? Memur enflasyon farkı…
5.07.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Haziran Ayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki haziran ayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.