Hazine Arazisi

Hazine Arazisi

Son dakika hazine arazisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hazine arazisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hazine arazisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hazine Arazisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hazine arazisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 265 hazine arazisi haberi bulunmuştur. Tüm hazine arazisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Muğla adayı Ayaydın CNN Türk'te: Halk bizi bağrına bastı, başkanlık koltuğuna oturmamızı bekliyor
Muğla adayı Ayaydın CNN Türk'te: Halk bizi bağrına bastı, başkanlık koltuğuna oturmamızı bekliyor Cumhur İttifakı Muğla Adayı Aydın Ayaydın CNN Türk'te projelerini anlattı.
26.03.2024 Gündem
Bakan Özhaseki, CNN Türk'te açıkladı: 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak
Bakan Özhaseki, CNN Türk'te açıkladı: 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te deprem ve kentsel dönüşümle ilgili Göksu Öngören Özgür'ün sorularını yanıtladı. "Asıl amacımız depremzedeleri evlerine yerleştirmek" diyen Bakan Özhaseki, "Deprem konutlarını hızla bitireceğiz. Burada 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak" şeklinde konuştu.
28.12.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki: 1,3 milyar hazine arazisi çiftçilere kiralandı
Bakan Özhaseki: 1,3 milyar hazine arazisi çiftçilere kiralandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin, yeterli toprağı olmayan 80 bin çiftçiye kiralandığını açıkladı.
21.12.2023 Ekonomi
Ankara'da Hazine arazisi satışı vaadiyle dolandırıcılığa 6 tutuklama
Ankara'da Hazine arazisi satışı vaadiyle dolandırıcılığa 6 tutuklama Ankara'da Hazine'ye ait arazileri satma vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdığı belirlenen, aralarında avukatların da bulunduğu 11 şüpheliden 6'sı, tutuklandı.
17.10.2023 Yaşam
Bakan Özhaseki'den deprem konutlarıyla ilgili yeni açıklama!
Bakan Özhaseki'den deprem konutlarıyla ilgili yeni açıklama! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki kaç bin aileye kira yardımı yaptıklarını açıkladı.
10.08.2023 Gündem
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN Türk'te: 2 yılda enflasyon tek haneye iner
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN Türk'te: 2 yılda enflasyon tek haneye iner AK Partili Lütfi Elvan, CNN Türk ekranlarında Dicle Canova'ya ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Elvan "Petrol ve doğal gazda düşüş oldu, enflasyona yönelik tedbirler alınıyor, alınmaya devam edecek. Orta vadede 2 yılda enflasyonun tek haneye inmesi hedefimiz. AK Parti hükümetleri enflasyonla mücadelede oldukça deneyime sahip. Büyümeyi sağlarken enflasyonu düşürebilme becerisini ortaya koyduk" dedi.
25.04.2023 Gündem
Depreme hazırlıkta farklı ilçe aynı sorun! Beyoğlu’ndaki yapı stoğu ve olası riskli semtler nereler?
Depreme hazırlıkta farklı ilçe aynı sorun! Beyoğlu’ndaki yapı stoğu ve olası riskli semtler nereler? İstanbul’un kalbi, binlerce eski yapının bulunduğu Beyoğlu’nun Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, depreme dayanıklı konutların inşası için 20 yıldır çaba sarf ettiklerini belirtirken ‘İmkânsızın üstünü deniyoruz’ dedi.
30.03.2023 Gündem
Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı Şanlıurfa'da, husumetli 2 aile arasında çıkan silahlı kavgada Osman Çetin (37) hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Olayla ilgili 4 kişi, gözaltına alındı.
3.02.2023 Gündem
Uzungöl’ü doğal haline döndürecek projede start verildi! TOKİ'den flaş açıklama
Uzungöl’ü doğal haline döndürecek projede start verildi! TOKİ'den flaş açıklama Trabzon’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca kentsel dönüşüm çalışması başlatılan, dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de, altyapı çalışmalarının ardından üstyapı için harekete geçiliyor. Kentsel dönüşüm ihalesi yapılan proje ile yapılardan arındırılacak göl kıyısında görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak, konut ve pansiyonlara 2, otellerde ise 3 kat düzenlemesi getirilecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, "Çarpık yapılaşmanın başka alana transferi sağlanacak. Uzungöl’ü ilk zamanlardaki gibi doğal haline döndüreceğiz" dedi. 
11.11.2022 Ekonomi
TOKİ başvuru şartları ve tarihleri belli oldu mu, TOKİ 81 ilde sosyal konut projesi başvuruları ne zaman yapılacak, TOKİ başvuruları başladı mı?
TOKİ başvuru şartları ve tarihleri belli oldu mu, TOKİ 81 ilde sosyal konut projesi başvuruları ne zaman yapılacak, TOKİ başvuruları başladı mı? TOKİ başvuru şartları ve diğer detaylara yönelik araştırmalar yoğunlaştı. 81 ilde dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ sosyal konut projesi aynı zamanda Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak da geçiyor. Peki, 81 ilde TOKİ başvuruları başladı mı, TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman ne zaman, TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte 2022 TOKİ başvuru şartları ve tarihlerine yönelik merak edilenler...
18.08.2022 Ekonomi
TOKİ 150 bin konut başvurusu ne zaman, konutlar hangi illere yapılacak? TOKİ sosyal konut başvuru şartları neler, il il konut sayısı ne?
TOKİ 150 bin konut başvurusu ne zaman, konutlar hangi illere yapılacak? TOKİ sosyal konut başvuru şartları neler, il il konut sayısı ne? 81 ilde 150 bin sosyal konut yapılacak. Dar gelirlilere 15 yıla varan vade ile satılacak 81 ilde ucuz konut ve arsa projesi detayları merak ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilde başlatacaklarını belirtti. Bakan Kurum, yaptığı açıklamada, "İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibarıyla, Cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız.'' ifadelerini kullandı.
1.08.2022 Ekonomi
Ev almak isteyenlere güzel haber! TOKİ hamlesi sonrası müjde verildi! Yüzde 30 düşüş...
Ev almak isteyenlere güzel haber! TOKİ hamlesi sonrası müjde verildi! Yüzde 30 düşüş... Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Konut kredisi kullanacaklar için sıfır konut alımında 2 milyon liraya kadar kredide yüzde 0,99, altın ya da dövizini bozdurarak peşinat yapanlara yüzde 0,89 faiz uygulayıp, TOKİ'ye 30 milyar lira kaynak ayıran karar, sektörü heyecanlandırdı. Konut satışlarında hareketin başlayacak olması sektörü heyecanlandırırken, ayda 10-14 bin lira kredi taksiti ödemeyi hayal bile edemeyenler, TOKİ'nin yeniden uzun vade ve düşük taksitli konut yaparak satışa çıkarmasını bekliyor. TOKİ'nin hamlesi sonucu ev fiyatlarında yüzde 30 düşüş yaşanması bekleniyor.
13.05.2022 Ekonomi
2/B ve tarım arazileri ile ilgili yeni karar! Süre uzatıldı, peşin ödemede indirim...
2/B ve tarım arazileri ile ilgili yeni karar! Süre uzatıldı, peşin ödemede indirim... 2/B ve tarım arazileri ile ilgili son dakika açıklaması! Resmi Gazete’de yayımlandı, süre uzatıldı. 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışında başvuru ve ödeme süresi 31 Aralık’a kadar uzatıldı. Ticari faaliyetlerde kullanılmak üzere kiraya verilen Hazine taşınmazları satılabilmesinin yanı sıra en az üç yıl süreyle bu taşınmazları sözleşmeye dayalı olarak kullanan kiracılara öncelikli alım hakkı da tanındı. Peşin ödemede herhangi bir indirim yapılmıyordu. Artık ödemelerde yüzde 20 indirim imkanı getirildi.
15.04.2022 Ekonomi
Hazine arazisi kiralamada başvuru süreci kaldırıldı mı? Ecrimisil bedeliyle 10 yıl kiralayan satın alabilecek mi?
Hazine arazisi kiralamada başvuru süreci kaldırıldı mı? Ecrimisil bedeliyle 10 yıl kiralayan satın alabilecek mi? Milyonların beklediği kritik toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde önemli kararlar alındı. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan alınan kararları canlı yayında açıkladı. Kabine’de İşbaşı eğitim programı kapsamında, ücret ve destek primleri ile çiftçinin kiraladığı hazine arazileri ile ilgili önemli kararlar alındı. Peki, Hazine arazisi kiralamada başvuru süreci kaldırıldı mı? Ecrimisil bedeliyle 10 yıl kiralayan satın alabilecek mi? 2B arazilerinin satışı ile ilgili başvuru ve ödeme süresi uzatıldı mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları…
12.04.2022 Ekonomi
Meclis'e geliyor! Herkesi ilgilendiriyor, 10 Mart detayı...
Meclis'e geliyor! Herkesi ilgilendiriyor, 10 Mart detayı... Türkiye'de yaşayan herkesi çok yakından ilgilendiren dörtlü paket Meclis'e geliyor. Meclis’teki 12 günlük aranın ardından çalışmalar başladı. Öncelik ekonomik altyapı düzenlemeleri içeren tekliflerde... Nükleer enerji alanında yapılacak yatırımlara ilişkin altyapı kuralları, endüstri bölgeleri, e- ticarette yeni cezalar ve tüketiciyi korumada yeni kuralları belirleyecek düzenlemeler Meclis’e taşınacak.
17.02.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Hazine'ye ait tarım arazilerini kira ile kullanan çiftçilere bir müjde verelim. Çiftçilerimizin bu yerlerin ecri misil bedelinin yarısına kiralamayı zaten sağlamıştık. Bu 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22'den yüzde 9'a indiriyoruz. Bu uygulamadan yeni hazine arazisi kiralayacak çiftçilerimiz de faydalanabilecektir." dedi.
4.01.2022 Siyaset
Ödemeler erteleniyor! Bayram müjdesi geldi, Meclis'e sunuldu...
Ödemeler erteleniyor! Bayram müjdesi geldi, Meclis'e sunuldu... Ödemelerle ilgili dikkat çeken açıklama. Devletten flaş karar! Hükümetin geçtiğimiz günlerde TBMM’ye gönderdiği, bireysel emeklilik sigortasının yanı sıra, nükleer enerji gibi büyük projelere bazı kolaylıklar getiren teklife, önergelerle yeni eklemeler yapılacağı öğrenildi. Buna göre hazine arazisi üzerine kurulu olan tüm turistik tesislerin, ecrimisil ödemesi ertelenecek. Ayrıca siyasi partilerin her yıl AYM’ye verdiği hesap cetvellerinde bundan sonra 1500 liranın üstündeki giderler yer alacak.
13.05.2021 Ekonomi
Faiz ve zam farkı alınmayacak resmen değişti! 1 yıl ertelendi...
Faiz ve zam farkı alınmayacak resmen değişti! 1 yıl ertelendi... Türkiye'nin 81 ilinde uygulanacak. Binlerce kişi bekliyordu ve resmen değişti. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile bir yıl ertelendi. 1 Temmuz 2020 tarihi ile 31 Aralık 2020 tarihi arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat paylarının ödeme sürelerinin başvuru şartı aranmaksızın bir yıl ertelendi ve bu alacaklar ertelenen süre sonuna kadar herhangi bir zam veya faiz uygulanmadan tahsil edilecek. Tesisin içerisinde bulunan ticari ünitelerin işleticileri/kiracıları kullanım bedeli ertelemesinden yararlanamayacak.
23.12.2020 Ekonomi
49 yıl ücret alınmayacak! Yatırıma Hazine arazisi desteği
49 yıl ücret alınmayacak! Yatırıma Hazine arazisi desteği Yatırımların teşviki ve istihdamın artırılması için Hazine taşınmazlarının yatırımcılara açılmasına devam edilecek ve bu kapsamda 2021 - 2023 döneminde 60 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz kullanılacak.
26.10.2020 Ekonomi
Can Dündar ve eşine dava açıldı, iddianame hazırlandı
Can Dündar ve eşine dava açıldı, iddianame hazırlandı Muğla'nın Bodrum ilçesinde, villalarının hazine arazisi ile devlet ormanını işgal ettiği gerekçesiyle Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında soruşturma başlatıldıktan sonra yakalama kararı çıkarılan gazeteci Can Dündar ve eşi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Başsavcılıkça Dündar çifti hakkında '2863 sayılı kanuna muhalefet' ve 'İmar kirliliğine neden olmak' suçundan iddianame hazırlandı.
14.07.2020 Gündem
Dilek Dündar hakkında yakalama kararı çıkarıldı!
Dilek Dündar hakkında yakalama kararı çıkarıldı! Muğla'nın Bodrum ilçesinde, villasının hazine arazisi ile devlet ormanını işgal ettiği gerekçesiyle Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında soruşturma başlatılan Dilek Dündar için yakalama kararı çıkarıldı.
19.06.2020 Gündem
Can Dündar hakkında yakalama kararı çıkarıldı!
Can Dündar hakkında yakalama kararı çıkarıldı! Muğla'nın Bodrum ilçesinde, villasının hazine arazisi ile devlet ormanını işgal ettiği gerekçesiyle hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılan firari gazeteci Can Dündar için yakalama kararı çıkarıldı.
12.06.2020 Gündem
Bakan Pakdemirli elektrikli traktör için tarih verdi
Bakan Pakdemirli elektrikli traktör için tarih verdi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilerin heyecanla beklediği elektrikli traktöre ilişkin, "Elektrikli araçla ilgili birçok hareket var ama elektrikli traktörle ilgili dünyada ilk kıvılcımı biz yaktık. Tahmin ediyorum 100 kadar traktörü hızlı bir şekilde banklardan çıkaracağız. İnanılmaz bir talep var. Tüm Türkiye’den olduğu gibi tüm dünyadan böyle bir talep var. Türk çiftçisi dünyadan önce bunları kullanma ayrıcalığına sahip olacak. 2021'e varmadan yapmış olacağız" dedi.
12.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Can Dündar'ın villasındaki kaçak bölümlerin yıkımında 6'ncı gün
Can Dündar'ın villasındaki kaçak bölümlerin yıkımında 6'ncı gün Muğla'nın Bodrum ilçesinde, firari gazeteci Can Dündar'ın villasının kaçak olan bölümlerinin yıkımı sürüyor. Pergolaların ahşap kısımlarının yıkılmasının ardından sundurma bölümünün yıkımına devam edildi.
9.06.2020 Gündem
Çiftçiye ücretsiz arazi verilecek
Çiftçiye ücretsiz arazi verilecek Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas'ta hazine arazilerinin il müdürlüklerine tahsisini sağlanarak çiftçiye hazineden ücretsiz arazi verilecek.
8.06.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hazine Arazisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hazine arazisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.