Hayvanlar

Hayvanlar

Son dakika hayvanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hayvanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hayvanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hayvanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hayvanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.915 hayvanlar haberi bulunmuştur. Tüm hayvanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’den aylar sonra iz bulundu! Bölgede incelemeler devam ediyor
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’den aylar sonra iz bulundu! Bölgede incelemeler devam ediyor Balıkesir'in Gönen ilçesinde yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in aylar sonra ilk defa kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulundu. Bölgede 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT ve kadavra köpekleri ile detaylı arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı.
24.04.2024 Gündem
Fabl Nedir, Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Fabl Örnekleri Nelerdir?
Fabl Nedir, Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Fabl Örnekleri Nelerdir? Fabl ya da öykünce, ders verme amacı ile yazılan ve güldüren, güldürürken de düşündüren manzum öykülerdir. İnsanlara ait olan özellikler insan dışı bir varlık ile olaylar çerçevesinde anlatılır. 
22.04.2024 Gündem
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
Tarım ÜFE'si yıllık yüzde 61,87 arttı
Tarım ÜFE'si yıllık yüzde 61,87 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarım ürünleri üretici fiyatlarının mart ayında aylık yüzde 5,57, yıllık yüzde 61,87 arttığını açıkladı.
16.04.2024 Ekonomi
Narkotik köpeği Hulk'un 7'nci yaş günü pasta kesilerek kutlandı
Narkotik köpeği Hulk'un 7'nci yaş günü pasta kesilerek kutlandı Adana'da narkotik dedektör köpeği Hulk'un 7'nci yaş günü pasta kesilerek kutlandı. 6 yıldır Hulk ile birlikte görev yapan polis memuru Ali Çetin (34), “Hulk ile aramızdaki bağ aynı oğul ve baba gibi. Birbirimizi sürekli görüyoruz ancak görmediğimizde onun beni özlediğini biliyorum. Çünkü ben onu çok özlüyorum. Birlikte güzel işler çıkartıyoruz” dedi.
11.04.2024 Adana
Polise yakalandı, zehirli yılanla intihar etti
Polise yakalandı, zehirli yılanla intihar etti Güney Afrika'da polis tarafından yakalanan bir hayvan kaçakçısı, ev araması sırasında zehirli yılana kendisini ısırtarak intihar etti.
9.04.2024 Dünya
Çin aslanı sahibinin bacağını parçaladı! "Böyle bir saldırı hiç beklemezdim"
Çin aslanı sahibinin bacağını parçaladı! "Böyle bir saldırı hiç beklemezdim" Adana’da Tina isimli Chow Chow (Çin Aslanı) cinsi köpek, evde bulunan Linda isimli Pomeranian cinsi köpeği kıskanıp sahibinin bacağını parçaladı. Genç kadının bacağında doku kaybı meydana gelirken doku nakli ile sağlığına kavuşabileceği öğrenildi.
9.04.2024 Adana
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor!
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor! Adana'nın Pozantı ilçesine ait gelenek ve görenekler yüzyıllardır devam ediyor. Yapılan pek çok araştırmada kadınların doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasın dönemlerde başvurdukları inanış ve uygulamalar yer almıştır. Kadınların gebelik sürecinde yaptıkları uygulamalar, bebeğin cinsiyetini ve nasıl görüneceğini bile belirleyebiliyor. İşte Adanalı kadınların ilginç doğum inanışları...
22.03.2024 Adana
Türkiye'de nesli tükenmekte olan 'lutra lutra' Sinop’ta görüntülendi
Türkiye'de nesli tükenmekte olan 'lutra lutra' Sinop’ta görüntülendi Türkiye'de nesli tükenmekte olan yaban hayvanları listesinde yer alan ve bilimsel adı 'lutra lutra' olan su samuru, Sinop kent merkezinde yüzerken görüntülendi.
19.03.2024 Gündem
Avcının kaçak müzesi ortaya çıktı! Anadolu Kaplanı'nı vurdu
Avcının kaçak müzesi ortaya çıktı! Anadolu Kaplanı'nı vurdu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak hayvan müzesi açtığı belirlenen Ali Haydar Üstay'ın iki farklı adresine operasyon düzenledi. Operasyonda, 405 ayrı hayvana ait tahnit ele geçirildi. Öte yandan Üstay'ın Türkiye'deki son Anadolu kaplanını da Hakkari'de vurup öldürdüğü, derisini de sergilediği iddia edildi.
19.03.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek! Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
16.03.2024 Gündem
Köpeklere trenli gezi! Görenleri şaşkına çevirdi
Köpeklere trenli gezi! Görenleri şaşkına çevirdi Yürüme güçlüğü çeken hayvanlar için boş varillerden tren yaptıran Buket Özgünlü, engelli hayvanları her gün trenle gezdiriyor. 'Eros' isimli kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmesiyle ilgili de konuşan Özgünlü, "Eros için çok üzülüyorum" dedi.
15.03.2024 Gündem
AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel projelerini anlattı
AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel projelerini anlattı AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, düzenlediği basın toplantısıyla Şişli için gerçekleştireceği 37 projenin detaylarını anlattı. Yüksel, göreve geldiklerinde en fazla bütçeyi otopark yapımına ayıracaklarını belirterek, "Senelerdir Şişli'ye bütün aday olan arkadaşlarımız, seçilen ve aday olanların her birinin ortak söylemi 'otopark konusunu çözeceğim'. Fakat çivi çakılmadı. Ben bu konuda çok iddialıyım. Diyorum ki 5 yıl içerisinde İstanbul'un Şişli ilçesi en fazla zemin altı otoparkına sahip ilçemiz olacak" ifadelerini kullandı.
6.03.2024 Gündem
Kargo yalanıyla 3 bin kişiyi dolandırıp günlük 200 lira vurgun yaptılar! Dolandırıcılık şebekesiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı
Kargo yalanıyla 3 bin kişiyi dolandırıp günlük 200 lira vurgun yaptılar! Dolandırıcılık şebekesiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı İstanbul’da sahte cinsel içerikli ilaçları internet sitesi üzerinden satışa çıkarıp, sipariş veren kişileri telefonla arayarak 'Kargonuzu teslim almadığınız için hakkınızda icra takibi başlatıldı' mesajıyla yüzlerce kişiyi dolandıran 82 kişilik şebeke hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak, iddianame düzenlendi.
29.02.2024 Gündem
İbrahim Keloğlan tutuklandı mı? Kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan’ın son durumu
İbrahim Keloğlan tutuklandı mı? Kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan’ın son durumu Küçükçekmece'de Eros adlı kedinin İbrahim Keloğlan tarafından öldürülmesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, avukatların ve savcıların iyi hal indirimine yönelik itirazlarını kabul etti. Peki, İbrahim Keloğlan tutuklandı mı?
20.02.2024 Gündem
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Sümer Mitolojisi Tanrıları, Tanrıçaları Ve Yaratıkları Nelerdir?
Sümer Mitolojisi Tanrıları, Tanrıçaları Ve Yaratıkları Nelerdir? Antik Sümer döneminin farklı zaman dilimlerinde birçok önemli Tanrı literatüre geçmiştir. Bu Tanrılar özellikle farklı güçleri bulunan ve insanlığın kaderini etkileyen Tanrılar olarak ön plana çıkarlar. Hem tanrı hem de tanrıça olarak ifade edilebilecek olan bu doğaüstü varlıklar, binlerce yıl antik Sümer halkı tarafından yaratıcı olarak bilindi.
10.02.2024 Yaşam
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önceki yıllarda 2 doz olarak uygulanan aşı sayısını bu yıl 3 doza çıkarılacağını ve ilk dozu 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde ücretsiz olarak uygulanacağını duyurdu.
7.02.2024 Adana
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi
Tembel Hayvan Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tembel Hayvan Kaç Yıl Yaşar?
Tembel Hayvan Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tembel Hayvan Kaç Yıl Yaşar? Oldukça yavaş hareketleri ve üşengeç tavırlarıyla dünyanın en popüler canlıları içerisinde tembel hayvan isimli canlılar gelir. Tembel hayvanlar orta ve Güney Amerika'da yaşayan, 6 farklı türe sahip olan memeli canlılardır. Genelde adeta ağır çekim yapılıyormuş gibi çok yavaş hareketlere sahip hayvanlar olarak öne çıkarlar.
4.02.2024 Gündem
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı'
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde felaketin ilk anından itibaren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
4.02.2024 Ekonomi
Merhamet İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Merhamet İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Merhamet İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Merhamet İle İlgili Hadisi Şerifleri... Merhamet, acıma duygusu olarak da bilinen bir duygudur. Merhamet ile ilgili birçok hadisi şerif de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Kedi İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kedi İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Kedi İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kedi İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dininde kedilerin yeri çok önemlidir. Müslümanların kedilere şefkatle ve merhametle yaklaşmaları gerekir. Kedilerle ilgili Hz. Muhammed (s.a.v) tarafından çok sayıda hadis söylenmiştir. Kedilere iyi davranmak ve onlara zulmetmemek de en önemli konulardan biridir. 
30.01.2024 Dini Bilgiler
Enzimlerin Kullanım Alanları Nelerdir? Enzimler Canlılar İçin Neden Önemlidir?
Enzimlerin Kullanım Alanları Nelerdir? Enzimler Canlılar İçin Neden Önemlidir? Enzimler canlılar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Enzimlerin kullanım alanları da çeşitli sektörlere göre farklılık gösterir. Enzimler çevre kirliliği ve atık yönetiminde de geniş yer tutmaktadır. Gıda sektöründe ise gıdaların işlenmesi, depolanması ve saklanması gibi durumlarda enzimlere ihtiyaç duyulmaktadır. 
30.01.2024 Yaşam
Komodo Ejderi Özellikleri Nelerdir? Komodo Ejderi Tehlikeli Midir, İnsana Saldırır Mı?
Komodo Ejderi Özellikleri Nelerdir? Komodo Ejderi Tehlikeli Midir, İnsana Saldırır Mı? Yaklaşık olarak 3 metreye kadar uzayabilen ve Ortalama 80 kilo olan komodo ejderleri, doğanın en önemli yırtıcıları içerisinde yer alır. Aynı zamanda timsah görünüme sahip olan bu canlılar, yapısına göre oldukça hızlı koşarlar. Hem doğal ortamlarında hem de hayvanat bahçelerinde bu canlıları görmek mümkün. Güçlü bir yırtıcı olduğu için ise tüm canlılar için tehlikeli olduklarını söylemek mümkündür.
30.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hayvanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hayvanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.