Havelsan

Havelsan

Son dakika HAVELSAN haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan HAVELSAN ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını HAVELSAN haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Havelsan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan havelsan gelişmeleri de dahil olmak üzere 387 havelsan haberi bulunmuştur. Tüm havelsan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır TCG İstanbul fırkateyninin yaklaşık 1 ay sonra göreve başlaması bekleniyor. İstanbul Tersanesi'nde TCG İstanbul Fırkateyni'nin üretim süreci, özellikleri ve hedefleri anlatılırken, Atatürk'ün yatı Savarona'nın restorasyon süreci hakkında da bilgiler verildi. Tersane komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin , "Gelişmiş ve yetkin komuta kontrol sistemleriyle ve artan sensör ve silahlarıyla çok etkin bir vuruş gücüne sahip olacaktır. Yüzde 80 yerlilik oranı bulunmaktadır. Tek eksik noktamız olan ana tahrik sistemleri yani makineleri de büyük bir gayretle millileştirme, yerlileştirme yolunda devam ediyoruz" dedi.
24.04.2024 Gündem
40 bin saat başarıyla tamamlandı! Dünyada sadece iki ülkede bulunuyor
40 bin saat başarıyla tamamlandı! Dünyada sadece iki ülkede bulunuyor Hava Elektronik Sanayi ve Tic. A.Ş. (HAVELSAN) tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen tam uçuş simülatörü, 40 bin saatlik uçuş süresini tamamladı.
25.02.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar 2025 yılını işaret etti: Bayraktar TB3 ve Kızılelma devrim yapacak
Selçuk Bayraktar 2025 yılını işaret etti: Bayraktar TB3 ve Kızılelma devrim yapacak BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "2024 yılında inşallah biz Bayraktar TB3’ü gemide görev yapabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. 2025 yılında da biraz teknolojiyi iyice emin olduktan sonra Kızılelma’yı inşallah 2025’de gemide denemelerine başlamayı hedefliyoruz. Bayraktar TB3 ve Kızılelma’da inşallah TCG Anadolu’dan görev yapmaya başladıklarında dünya muharebesinde devrim yapmış olacaklar" dedi.
29.10.2023 Gündem
Türkiye başardı, dünyada eşi benzeri yok! İnsansız deniz aracı Çaka geliyor
Türkiye başardı, dünyada eşi benzeri yok! İnsansız deniz aracı Çaka geliyor HAVELSAN’ın geliştirdiği kamikaze dalış yapabilen insansız deniz aracı Çaka, IDEF’23 savunma fuarının ilgi odağı oldu.
28.07.2023 Ekonomi
Selçuk Bayraktar İDEF 2023'ü gezdi: Eserleri bir arada görmek bizler için gurur verici
Selçuk Bayraktar İDEF 2023'ü gezdi: Eserleri bir arada görmek bizler için gurur verici Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ”Ülkemizin milli savunma sanayiinin geliştirdiği eserleri bir arada görmek bizler için gurur verici” dedi.
26.07.2023 Ekonomi
ASELSAN Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Akyol atandı
ASELSAN Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Akyol atandı ASELSAN Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yerine Yönetim Kurulu kararıyla Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akyol atandı.
22.06.2023 Gündem
Özdemir Bayraktar’ın adı Türkiye’nin ilk uzay ve havacılık lisesinde yaşatılacak
Özdemir Bayraktar’ın adı Türkiye’nin ilk uzay ve havacılık lisesinde yaşatılacak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara’da açılan Türkiye’nin ilk uzay ve havacılık lisesine milli teknoloji hamlesinin öncülerinden Özdemir Bayraktar’ın adının verileceğini söyledi.
17.05.2023 Eğitim
Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan deprem bölgesine 8 milyar liralık yatırım
Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan deprem bölgesine 8 milyar liralık yatırım Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ, ROKETSAN, ASELSAN, HAVELSAN şirketlerinin deprem bölgesindeki illerde yaklaşık 8 milyar liralık bir yatırım yapacağını ve istihdamda önceliğin afetzedelere verileceğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Savunma Sanayii Başkanlığı'nın Kahramanmaraş ve diğer depremin etkilediği yapacağı yatırımların çok önemli olduğunu belirtti
5.05.2023 Ekonomi
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Demir, Gökbey'in göreve hazırlandığının altını çizerek, Gökbey'in yerli motorla bu yıl teslim edileceğini açıkladı.
25.03.2023 Ekonomi
TBMM 2023’e yoğun gündemle başlıyor
TBMM 2023’e yoğun gündemle başlıyor TBMM Genel Kurulu, 2023’ün ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek. Meclis’in 2023 seçimlerine kadar yasalaştıracağı düzenlemeler arasında EYT, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve 7. Yargı Paketi gibi önemli başlıklar yer alıyor.
3.01.2023 Gündem
7. Yargı Paketi'nde taslak hazır! Konutta haciz uygulaması bitiyor
7. Yargı Paketi'nde taslak hazır! Konutta haciz uygulaması bitiyor Adalet Bakanlığı 7. Yargı Paketi üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Kira ilişkisinden kaynaklanan uyuşmazlıklar, ortaklığın giderilmesine ilişkin uyuşmazlıklar, kat mülkiyetinden kaynaklanan uyuşmazlıklar ve komşu hakkıyla ilgili uyuşmazlıklar, zorunlu arabuluculuk kapsamına alınacak. Konutlarda hakim kararı olmaksızın haciz işlemi yapılamayacak.
2.01.2023 Gündem
Ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN ilk kez görüldü! 2 km menzilde zırh delici ateşleme sistemine sahip
Ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN ilk kez görüldü! 2 km menzilde zırh delici ateşleme sistemine sahip Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN ilk kez SAHA Expo’da görücüye çıktı. KAPGAN, yerli ve özgün yazılımları, modüler mimarisi sayesinde farklı ihtiyaçlara yönelik farklı boyutlarda ve farklı tiplerde çeşitli görevleri yerine getirebilecek operasyonel konfigürasyon imkanına da sahip olacak.
26.10.2022 Ekonomi
İnsansız kara aracı Kapgan’ın teknik özellikleri ne? HAVELSAN’ın ağır sınıf insansız kara aracı Kapgan hakkında bilmeniz gerekenler!
İnsansız kara aracı Kapgan’ın teknik özellikleri ne? HAVELSAN’ın ağır sınıf insansız kara aracı Kapgan hakkında bilmeniz gerekenler! Türk savunma sanayisine yeni araçlar eklenmeye devam ediyor. Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları arasında katılan insansız kara aracı Kapgan silah sistemi ile dikkati çekiyor. Yüksek manevra kabiliyetiyle Kapgan farklı tip ve kalibrelerdeki silah sistemleri ile entegre edilebiliyor. Peki, İnsansız kara aracı Kapgan’ın teknik özellikleri ne? Kapgan ne demek? Kapkan Kağan kimdir? İşte Kapgan hakkında bilmeniz gerekenler…
23.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye başardı! Silahlı insansız kara aracı KAPGAN geliyor
Türkiye başardı! Silahlı insansız kara aracı KAPGAN geliyor Türk savunma sanayinde silahlı insansız hava ve deniz araçlarının ardından Silahlı İnsansız Kara Aracı'nda da (İKA) dev bir adım atıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir şirketi olan HAVELSAN, yeni geliştirdiği KAPGAN Silahlı İnsansız Kara Aracı (İKA)’nı ilk kez duyurdu. Sosyal medyadan KAPGAN İKA’nın animasyon görüntüleri de paylaşıldı. Yeni bir dönemin habercisi olan 30mm’lik KAPGAN İKA’nın, savaş alanında önemli etkilere yol açacağı üzerinde duruluyor.
5.10.2022 Ekonomi
Bakan Varank'tan flaş açıklama: İHA'larda dünyada 1 numarayız
Bakan Varank'tan flaş açıklama: İHA'larda dünyada 1 numarayız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun'da düzenlenen Teknofest Festivali'nde CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Önemli açıklamalarda bulunan Bakan Varank, "İnsansız hava araçlarında dünyada bir numarayız" ifadelerini kullandı.
30.08.2022 Ekonomi
YKS tercihleri başladı, üniversiteler şartları açıkladı! 15 bin lira burs...
YKS tercihleri başladı, üniversiteler şartları açıkladı! 15 bin lira burs... ÖSYM YKS sonuçlarını açıkladı, TYT ve AYT’den tercih heyecanı başladı. Üniversiteler burs imkanları tek tek duyurdu. Savunma sanayisi ve tarım teknolojileri üzerinde ihtisaslaşan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencilerine sağladığı iş imkanlarının yası sıra başarılı öğrencilere sağladığı yüksek burslarla da dikkatleri üzerine çekti.
1.08.2022 Eğitim
Azerbaycan’da TEKNOFEST rüzgârı esti
Azerbaycan’da TEKNOFEST rüzgârı esti Ülkemizin gururu, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de sona erdi.
30.05.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Azerbaycan başladı
TEKNOFEST Azerbaycan başladı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 26-29 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan TEKNOFEST bugün başladı. 4 gün boyunca 50 bin ziyaretçi kabul etmesi beklenirken, 120 bin metrekare alanda yapılacak olan festivalde 5 bin kişi yarışacak. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar "Başaracağına inanmayan bir insan nasıl mücadele edebilir. Amacına nasıl varabilir. Tam da bu nedenle tüm meselenin özü inanmaktan geçiyor" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Azerbaycan TEKNOFEST de kardeşlerimizin teknoloji serüveninde bir mihenk taşı olacak." dedi.
26.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Ehliyet, kimlik ve pasaportta yeni dönem! Uygulama resmen başladı, artık herkes için geçerli...
Ehliyet, kimlik ve pasaportta yeni dönem! Uygulama resmen başladı, artık herkes için geçerli... Ehliyet, kimlik kartları ve pasaport ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Kimliklerde yeni dönem başladı. Tamamen değişiyor. Yeni karar resmen duyuruldu. Ehliyette yeni uygulamanın detayları belli oldu. İlk kez uygulanacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kimlik ve ehliyetlerde yeni bir süreci başlattıklarını açıkladı. Yeni pasaportun farklı özellikleri olduğunu söyleyen Soylu, “‘Data page’ yani aslında bütün bilgilerin içerisinde olduğu sistem, şuanda kullandığımız pasaportun yüzde 40 daha incesi. Şu anda kullandığımız yani yurt dışında yaptırdığımız bu pasaportlardan güvenlik kodları ve güvenlik parametreleri çok daha fazla olan ve buna ait de bir çok güvenlik sertifikası olan bir pasaport" dedi. Öte yandan Kullandığınız ehliyet 2016’dan önce alındıysa bir an önce yeniletmeniz gerekiyor. Yıl sonuna kadar değişim için süreniz var. 20 milyona yakın kişi yeni tip sürücü belgesi alırken, ehliyet özelliği yüklenen çipli kimlik kartı kullananların sayısının ise 3 milyonun üzerine çıktığı belirtildi. İşte son dakika haberi ve kimlik ve ehliyetlerle ilgili son gelişmeler...
21.05.2022 Gündem
Bakan Soylu: Dünyanın en güvenli pasaportunu basıyoruz
Bakan Soylu: Dünyanın en güvenli pasaportunu basıyoruz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dünyanın en güvenli pasaportunu basıyoruz. Ağustos ayında bu pasaport vatandaşımızın hizmeti ile buluşacak" dedi.
21.05.2022 Siyaset
Türk lirası için flaş gelişme! Ve düğmeye basıldı
Türk lirası için flaş gelişme! Ve düğmeye basıldı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından HAVELSAN, ASELSAN ve TÜBİTAK BİLGEM ortaklığıyla üretilecek Dijital Türk Lirası Sistemi Geliştirme Projesi devam ediyor. Proje öncelikle iş birliği yapan kurumların çalışanları tarafından denenecek.
2.05.2022 Ekonomi
Bakan Varank'tan ihracat açıklaması! 'Yüzde 90'ını sanayi ürünleri oluşturuyor'
Bakan Varank'tan ihracat açıklaması! 'Yüzde 90'ını sanayi ürünleri oluşturuyor' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye, sanayi anlamında son 2 yılda, geçmiş dönemde yaşamadığı kadar büyüdü. 225 milyar dolara ulaşan ihracat ürünlerimizin yüzde 90'ını sanayi ürünleri oluşturuyor" dedi.
31.03.2022 Ekonomi
Burs ücretleri en az 6 bin liraya çıkarıldı! 'Sanayi Doktora Programı' açıklaması
Burs ücretleri en az 6 bin liraya çıkarıldı! 'Sanayi Doktora Programı' açıklaması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Bilişim Vadisi İzmir'in temel atma töreninde, büyük ve güçlü Türkiye hedefinin köşe taşının teknoloji olduğunu söyleyerek, "Bugün, Türkiye'nin asıl hazinesi olan insan kaynağına yönelik yeni bir müjdeyi ilan etmek istiyorum. Üretimde çalışacak derinlemesine uzmanlaşmış beyaz yakalıların üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesini sağlayan 'Sanayi Doktora Programı'nı iyileştiriyoruz. Doktora öğrencilerine eğitimleri süresince sağladığımız burs miktarını aylık minimum 6 bin liraya çıkartıyoruz. Bu miktar performansa göre 7 bin 500 liraya kadar çıkabilecek" dedi.
29.03.2022 Ekonomi
Türkiye’nin iftiharları BilimFest’te
Türkiye’nin iftiharları BilimFest’te Kepez Belediyesinin 31 Mart-2 Nisan tarihlerinde Dokumapark’ta düzenleyeceği BilimFest, Türkiye’nin iftiharı; T 129 ATAK, PUSAT, T-155 Fırtına Obüsü, Aksungur, ULAQ, Kuzgun Tj, Bozdoğan, Gökdoğan, SOM J ve Türksat 4B uydusunu ziyaretçilerle buluşturacak.
24.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Antalya Bilim Merkezi, BİLİMFEST ile açılıyor
Antalya Bilim Merkezi, BİLİMFEST ile açılıyor Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası’nda 12 bin 500 metrekare alana kurduğu Antalya Bilim Merkezi, BİLİMFEST ile kapılarını açıyor. Antalya Bilim Merkezi ve BİLİMFEST açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla 31 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek.
21.03.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Havelsan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki havelsan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.