Haşhaş

Haşhaş

Son dakika haşhaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan haşhaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını haşhaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Haşhaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan haşhaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 181 haşhaş haberi bulunmuştur. Tüm haşhaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi... Melatonin, biyoritim düzenleyici bir hormon olarak bilinmektedir. Genel olarak ise geceleri epifiz bezi tarafından salgılanmakta olan bir hormondur. Melatonin insan vücudunda doğal olarak bulunan bir hormondur. Vücutta uyku ve uyanıklık döngüsünü düzenleyici bir etkiye sahiptir. Melatonin, beynin hemen alt kısmında bulunan epifiz bezi tarafından salgılanan bir hormondur. 
13.01.2024 Sağlık
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir?
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir? Kırlangıçotu, bahçede, atık zeminde ve çitlerde kolayca büyüyen çok yaygın bir bitkidir. Bir ot olarak kabul edilir, ancak küçük, sarı çiçekler ve böcekler için nektar sağlayan bitkilerdendir.
9.07.2023 Sağlık
Şahtere Otu Nedir? Şahtere Otu Faydaları Nelerdir?
Şahtere Otu Nedir? Şahtere Otu Faydaları Nelerdir? Toprak dumanı adı ile de bilinen şahtere otu haşhaş ailesine özgü yıllık otsu çiçekli bir bitkidir. Şahtere otunun bağırsak sorunlarından kalp sorunlarına kadar geniş bir alanda tıbbi anlamda faydaları bulunmaktadır.
30.06.2023 Sağlık
Düğünlere çiçek yetiştirdiğini düşünürken suç işledi! Fotoğrafları gören yetkililer hemen harekete geçti
Düğünlere çiçek yetiştirdiğini düşünürken suç işledi! Fotoğrafları gören yetkililer hemen harekete geçti Avustralya’nın Tasmanya adasında çiçek tarımı yapan Kate Dixon, düğün sezonu için dekoratif ‘fırfırlı pembe gelincik’ çiçeği yetiştirdiğini düşünürken şoke oldu. Paylaştığı fotoğrafları gören yetkililer hemen harekete geçti ve tüm çiçekleri söktü.
26.11.2022 Dünya
'Haşhaşlı gevrek', kadınlar tarafından turizme kazandırılıyor
'Haşhaşlı gevrek', kadınlar tarafından turizme kazandırılıyor Isparta’nın unutulan yöresel lezzeti 'haşhaşlı gevrek', Senirkentli kadınlar tarafından gastronomi turizmine kazandırılıyor. Haşhaşlı cips olarak da bilinen gevreğin 100 gramı 25 TL’den satılıyor.
7.10.2022 Ekonomi
Uşak Baklavası coğrafi işaretli olarak tescil edildi
Uşak Baklavası coğrafi işaretli olarak tescil edildi Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından 'Uşak Baklavası' için yapılan patent başvurusu kabul edildi.
19.09.2022 Ekonomi
Ordu’da TEKNOFEST heyecanı ikinci gününde
Ordu’da TEKNOFEST heyecanı ikinci gününde TEKNOFEST Karadeniz çerçevesinde Ordu’da 7 dalda yarışmaların düzenlendiği festival ikinci gününde devam ediyor.
30.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Haşhaş tohumu ihracatında rekor artış! Yüzde 923...
Haşhaş tohumu ihracatında rekor artış! Yüzde 923... Beyaz haşhaş 2,5 yıllık aranın ardından Hindistan seferine çıktı. Türkiye, Mayıs ve Haziran aylarında Hindistan’a 15 bin 712 ton karşılığı 67 milyon 380 bin dolarlık beyaz haşhaş ihraç etti. Haşhaş tohumu ihracatı yüzde 923’lük rekor artışla 81 milyon dolara tırmandı.
13.07.2022 Ekonomi
TMO'dan haşhaş kapsülü alım fiyatları hakkında açıklama
TMO'dan haşhaş kapsülü alım fiyatları hakkında açıklama TOPRAK Mahsulleri Ofisi'nden (TMO), 2022 haşhaş kapsül alım fiyatlarına ilişkin yapılan açıklamada, yüksek morfinli TMO tohumluğu kullanılarak elde edilen haşhaş kapsülünü kilosunu 15 TL'den, geleneksel tohumluk kullanılarak elde edilen haşhaş kapsül alımını kilosu 7,5 TL'den, TMO'nun tohumluk ihtiyacına yönelik, sözleşmeli üretimle elde edilen tohumlu haşhaş kapsülünü ise kilosu 25 TL'den alınacağı belirtildi. 
22.06.2022 Ekonomi
MHP lideri Bahçeli'den fahiş kira artışları ile ilgili açıklama: Sınırlandırmak mecburiyetindeyiz
MHP lideri Bahçeli'den fahiş kira artışları ile ilgili açıklama: Sınırlandırmak mecburiyetindeyiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Vatandaşlarımızı mağdur haline getiren, zincir marketlerde peynirden yumurtaya, etten süte kadar fiyat etiketlerinin kabarmasına yol açan kimler varsa suçludur, sahnelenen kirli oyunun parçasıdır. Kiralardaki yükselişe sessiz kalamayız, konut fiyatlarındaki yükselişleri atıl vaziyette seyredemeyiz. Vahim artışları sınırlandırmak, taleplerine kulak vermek mecburiyetindeyiz" dedi. Bahçeli, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri tartışmalarına ilişkin "Türkiye seçeneksiz değildir. Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır. NATO’yla var olmadık, NATO’suz da yok olmayız " ifadelerini kullandı.
24.05.2022 Siyaset
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır? Hıdırellez’in hikayesi nedir?
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır? Hıdırellez’in hikayesi nedir? Halk takviminde yer alan mevsimlik bayramlardan olan Hıdırellez, mayıs ayına yaklaştığımız şu günlerde pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olarak kutlanan Hıdırellez’de bazı ritüeller de hala yaşatılıyor. Bazı yerlerde şenliklerle kutlanan bu özel gün, dileklerin dilendiği, bolluk ve bereketin simgesel olarak somutlaştırıldığı en özel günler arasında yer alıyor. Peki, Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır? Hıdırellez’in hikayesi nedir? 6 Mayıs Hıdırellez günü neler yapılır? Hıdırellez gül ağacı ritüeli nedir? Hıdırellez kimler kutlar? İşte Hıdırellez ile ilgili merak edilenler…
25.04.2022 Gündem
İçişleri Bakanı Soylu, Trabzonlu hemşehrileriyle sahurda buluştu
İçişleri Bakanı Soylu, Trabzonlu hemşehrileriyle sahurda buluştu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Gaziosmanpaşa'da düzenlenen sahur programında hemşehrileriyle bir araya geldi. ABD tarafından hazırlanan dış politika raporunu eleştiren Bakan Soylu, "Sizin, bizim hakkımızda hazırladığınız rapor değil, asıl biz sizin hakkınızda hazırlarsak esas yandı gülüm keten helva" dedi.
17.04.2022 Siyaset
Ramazanda bol şerbetli sultan tatlısı tarifi! Sultan tatlısı nasıl yapılır?
Ramazanda bol şerbetli sultan tatlısı tarifi! Sultan tatlısı nasıl yapılır? Ramazan ayında iftar sofrası birlikteliğin, kaynaşmanın ve paylaşmanın yaşandığı en önemli zamanlardan biri. Hazırlanan yemekler ve tatlılar geleneksel lezzetlerden tercih edilirken kurulan sofralar da hem göze hem damağı hitap ediyor. Özenle hazırlanan sofralarda birarada olmanın sevinci yaşanırken tariflere de bu özel günlerde daha da özen gösteriliyor. Özellikle tatlılar Ramazan ayının en çok tercih edilen tariflerinden. Saray mutfağının seleneksel lezzetlerden sultan tatlısı da bu tariflerden biri. Peki, Sultan tatlısı nasıl yapılır? İşte haşhaşlı sultan tatlısı yapılışı ve tarifi!
15.04.2022 Ramazan
Revani tatlısı tarifi! Evde kolay revani nasıl yapılır? İşte haşhaşlı ve sade revani tarifi!
Revani tatlısı tarifi! Evde kolay revani nasıl yapılır? İşte haşhaşlı ve sade revani tarifi! Tatlılar, yemek kültürümüzün önemli bir kısmını oluşturur. Osmanlı Dönemi ve sonrasında artarak devam eden tatlı çeşitliliği içinde revani tatlısı da yer almaktadır. Şerbetli tatlılar grubuna giren revani tatlısı çeşitlenerek farklı malzemelerden elde edilebilmektedir. İster davet sofralarında ister beş çayında ikram edilebilecek lezzetli, bir o kadar da pratik bir tatlı çeşididir. Özellikle basit ve yapımının kolay olması nedeniyle Ramazan iftar sofralarında da sıklıkla tercih edilen tatlı çeşitlerinden olan revani, tarifi ve yapımı en çok araştırılan tatlılardan biri. Peki, Revani nasıl yapılır? Revani tatlısı malzemeleri neler? Revani tatlısının tarifi ve yapımı!
30.03.2022 Ramazan
H harfi ile başlayan bitki isimleri neler?
H harfi ile başlayan bitki isimleri neler? H harfi ile başlayan birçok değişik bitki türü bulunuyor. Bu konuda değişik yerlerde kullanmak için hava civa, Haşhaş, huş ağacı, hodan ve hindiba ile hayıt tohumu gibi bitkileri saymak mümkün. Peki, H harfi ile başlayan diğer bitki isimleri neler? İşte detaylar…
18.02.2022 Gündem
Afyon'un neyi meşhur? Bolu'nun en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Afyon'un neyi meşhur? Bolu'nun en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Türkiye'nin her bir bölgesinin birbirinden önemli değerleri vardır. Özellikle her şehrin kendine has yemekleri ve ürünleri bulunur. Genellikle Akdeniz ve Ege bölgelerine giden tatilciler çoğu zaman Afyon'a da uğrarlar. Afyon'un ise kendine has bazı ürünleri bulunmaktadır. Afyon tarihte önemli medeniyetlere de ev sahipliği yapmıştır. Tarihte Lidyalılar, Hititler ve Frigyalılar gibi medeniyetler de Afyon'da bulunmuşlardır. Afyon'un yemek kültürü de çok gelişmiştir. 
28.01.2022 Yaşam
Masterchef Türkiye'de kim elendi? Masterchef yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
Masterchef Türkiye'de kim elendi? Masterchef yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Ekranların ilgiyle takip edilen yarışması Masterchef Türkiye'de rekabet devam ediyor. Masterchef Türkiye'de bu hafta elenen isim belli oldu. Kıyasıya rekabetin yaşandığı eleme gecesinde yarışmaya veda eden isim belli oldu. Peki, Masterchef dün akşam kim elendi? İşte elenen isim...
1.11.2021 Gündem
Altın Kelebek ne zaman? Altın Kelebek adayları kimler? İşte aday listesi!
Altın Kelebek ne zaman? Altın Kelebek adayları kimler? İşte aday listesi! Her yıl gerçekleştirilen Altın Kelebek Ödülleri'nin 2021 yılı final oylamaları başladı. Bu yılın en iyileri seçmek için yapılan final oylama işlemleri devam ederken, kimlerin aday olduğu merak edilmeye başlandı. Ünlü oyuncu Demet Özdemir'in açılış şovu düzenleyeceği Altın Kelebek Ödülleri'nin sahiplerini bulacağı tören için geri sayım başladı. Peki, 47. Altın Kelebek Ödülleri ne zaman verilecek? Altın Kelebek adayları kimler? İşte isim listesi...
27.10.2021 Gündem
Kulakta basınç neden olur ve nasıl geçer?
Kulakta basınç neden olur ve nasıl geçer? Kulaktaki basınç kişileri rahatsız eden bir durumdur. Belli başlı nedenleri olsa da kulaktaki basınç bazen hastalıkların da habercisi olabilir. Kulaktaki basıncı kendi kendinize geçirebileceğiniz bazı yöntemleri haberimizde bulabilirsiniz.
26.08.2021 Sağlık
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez gelenekleri neler? İşte 2021 Hıdırellez tarihi!
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez gelenekleri neler? İşte 2021 Hıdırellez tarihi! Doğanın canlanması, toprağın bereketlenmesi, Hızır ile İlyas peygamberlerin buluşmasını simgeleyen Hıdırellez bu yıl da koronavirüsün gölgesinde kutlanacak. Halk takviminin önemli günlerinden olan Hıdırellez dertlerden kurtulmak, şifa bulmak ve kısmetine kavuşmak isteyenlerin beklediği önemli günlerden biri. Hıdırellez günü, Türkiye'nin değişik bölgelerinde farklı gelenek ve inanışlarla kutlanıyor. Peki, Hıdırellez nedir? Hıdırellez ne demek? Hıdırellez ne zaman 2021? Hıdırellez gelenekleri neler? Hıdırellez'in hikayesi ne? İşte 2021 Hıdırellez tarihi ve Hıdırellez gelenekleri...
3.04.2021 Gündem
2021 Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez'in hikayesi ne? Hıdırellez'de ne yapılır?
2021 Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez'in hikayesi ne? Hıdırellez'de ne yapılır? 2021 Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez yaklaşıyor. Binlerce kişi Hıdırellez'ı kutlamaya hazırlanıyor. Tabiatın canlanmasını, toprağın bereketlenmesini, Hızır ile İlyas peygamberlerin buluşmasını simgeleyen, dertlerden kurtulmak, şifa bulmak ve kısmetine kavuşmak isteyenlerin beklediği Hıdırellez günü bu yıl da farklı gelenek ve inanışlarla kutlanacak. Hıdırellez ateşten atlama ve gül ağacına dilek dileme gibi ritüelleri ile öne çıkan Türk halk takviminin en önemli günlerinden biri. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yılda da toplu olarak birarada etkinlikler yapılamayabilir. Ancak Hıdırellez pek çok kişinin önemsediği önemli günlerden biri olduğu için sembolik olarak kutlamalar evlerde yapılabilir. Hıdırellez yaklaşırken binlerce kişi Hıdırellez günü yapılan gelenekleri, ritüelleri ve dilekleri merak ediyor. Peki, 2021 Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez günü ritüelleri nelerdir? Hıdırellez'in dinde yeri var mı? Hıdırellez nasıl kutlanır? Hıdırellez'de ne yapılır? İşte Hıdırellez ile ilgili merak edilenler ve Hıdırellez hikayesi...
23.02.2021 Gündem
Annesinden tarifini öğrendi! Tüm Türkiye'ye satıyor
Annesinden tarifini öğrendi! Tüm Türkiye'ye satıyor Burdur’ yöresel lezzeti 'Çanak Ekmeği', geçmişten günümüze ulaşmayı başaran lezzetler arasında yerini koruyor. Burdur’un Bucak ilçesinde yaşayan Emine Üstüner, Türk Patent Enstitüsünden patentini aldığı Çanak Ekmeğiyle Bucak’ın yüzü olmaya aday olduğunu söyledi. Ürettiği çanak ekmeğin tahinlisini 3,5 TL haşhaş pekmezlisini 4 TL, ceviz pekmezlisini 4, 5 TL den satan Emine Üstüner İsteğe göre başta İstanbul, Kırklareli, İzmit olmak üzere Türkiye'nin birçok noktasına sipariş usulü ekmek gönderiyor.
11.01.2021 Ekonomi
Uzmanından yılbaşı sofralarını süsleyecek "sağlıklı tarifler"
Uzmanından yılbaşı sofralarını süsleyecek "sağlıklı tarifler" Yılbaşı günü dahil 4 günlük karantina sürecinde evde kalacak vatandaşların atıştırmalıklara fazlaca yöneleceğini belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Hilal Karaca, bu senenin en çok beğenilen sağlıklı ve lezzetli tariflerinden örnekler verdi.
30.12.2020 Sağlık
Tonlarca uyuşturucu ele geçirildi
Tonlarca uyuşturucu ele geçirildi İçişleri Bakanlığı tarafından, 1 Ocak-22 Haziran tarihlerinde ülke genelinde gerçekleştirilen 63 bin 281 uyuşturucu operasyonunda 21 ton 461 kilogram esrar, 4 ton 463 kilogram eroin ele geçirildiği açıklandı.
26.06.2020 Gündem
Sokak köpeklerini beslerken haşhaş bitkisi ekili alanı buldu
Sokak köpeklerini beslerken haşhaş bitkisi ekili alanı buldu Kartal'da sokak köpeklerini beslemek için dışarı çıkan mahalle sakinleri, boş arazide ekili haşhaş bitkilerini görünce polise haber verdi. Polis ekipleri, haşhaşları köklerinden sökerek götürdü. Polis, bitkiyi yetiştiren kişileri tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
28.05.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Haşhaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki haşhaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.