Hasan Polatkan

Hasan Polatkan

Son dakika Hasan Polatkan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hasan Polatkan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hasan Polatkan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hasan Polatkan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hasan polatkan gelişmeleri de dahil olmak üzere 132 hasan polatkan haberi bulunmuştur. Tüm hasan polatkan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de şehit ailesini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de şehit ailesini ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pençe Kilit Harekatı üs bölgesinde şehit düşen Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin’in Eskişehir'deki baba ocağını ziyaret etti.
28.01.2024 Gündem
Otomobil durağa daldı: Evli çift hayatını kaybetti
Otomobil durağa daldı: Evli çift hayatını kaybetti Antalya’da kontrolden çıkan otomobilin otobüs durağına dalması sonucu yaşanan kazada metrelerce savrulan evli çift olay yerinde yaşamını yitirirken, yine durakta bekleyen 1 kişi ile otomobildeki 2 kişi yaralandı. Kaza anıysa güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
5.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adnan Menderes mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adnan Menderes mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli iradeyi ve milletin tercihlerini yok sayan 27 Mayıs darbesinin ardından Adnan Menderes ve arkadaşlarının haksız ve hukuksuz bir şekilde idam edilmeleri tarihe kara bir leke olarak geçmiştir" dedi.
17.09.2023 Gündem
AK Parti'li Çelik'ten '27 Mayıs' mesajı
AK Parti'li Çelik'ten '27 Mayıs' mesajı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "27 Mayıs darbesi, Türkiye’de millet iradesine karşı bütün kötülüklerin kapısını açmıştır" dedi.
27.05.2023 Gündem
Oy kullanılacak gümrük kapılarına ilişkin YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Oy kullanılacak gümrük kapılarına ilişkin YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) gümrük kapılarındaki oy verme işlemlerine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
19.03.2023 Gündem
Şentop: Yassıada'da idam edilen üç beden değil, topyekün milletimizin iradesi, fikri, sesi ve sözüydü
Şentop: Yassıada'da idam edilen üç beden değil, topyekün milletimizin iradesi, fikri, sesi ve sözüydü TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Merhum Başbakanımız Adnan Menderes, Bakanlarımız Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı idam edilişlerinin sene-i devriyesinde rahmetle yad ediyorum. 16- 17 Eylül 1961'de Yassıada'da idam edilen üç beden değil, topyekün Milletimizin iradesi, fikri, sesi ve sözüydü" dedi.
17.09.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menderes, Zorlu ve Polatkan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menderes, Zorlu ve Polatkan mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 61. yılı dolayısıyla İstanbul Valiliğince Topkapı Anıt Mezar'da düzenlenen anma programına mesaj gönderdi.
17.09.2022 Siyaset
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş 81 il müftüsüyle Özgürlükler Adası'nı ziyaret etti
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş 81 il müftüsüyle Özgürlükler Adası'nı ziyaret etti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bir daha milletimiz, memleketimiz, vatanımız böyle acılar yaşamasın. Darbelerden uzak, demokrasi ve özgürlükler içerisinde milletimizin ilelebet payidar olması için dua ettik" dedi.
7.06.2022 Gündem
LGS taban puanları açıklandı mı, tavan puan ne? Lise taban puanları, yüzdelik dilimleri (Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve meslek lisesi)
LGS taban puanları açıklandı mı, tavan puan ne? Lise taban puanları, yüzdelik dilimleri (Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve meslek lisesi) LGS lise taban ve tavan puanları, 5 Haziran’da yapılan sınavın ardından adaylar tarafından sorgulanıyor. Yerleşebilecekleri okulları öğrenebilmek için lise taban puanları araştırması başladı. İşte Lise taban puanları, yüzdelik dilimleri hakkında merak edilenler…
6.06.2022 Eğitim
Lise taban puanları 2022! Lise taban puanları ne zaman açıklanacak 2022? Anadolu, İmam Hatip, Fen liseleri taban puanları 2021 ve yüzdelik dilimleri listesi!
Lise taban puanları 2022! Lise taban puanları ne zaman açıklanacak 2022? Anadolu, İmam Hatip, Fen liseleri taban puanları 2021 ve yüzdelik dilimleri listesi! Lise taban puanları açıklandı mı, hangi lise kaç puanla alıyor? Lise taban puanları araştırmaları hızlandı. LGS sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yarın yapılacak. Sözel ve sayısal olmak üzere toplamda 90 soru sorulacak sınavda ilk oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak. Peki, Lise taban puanları ne zaman açıklanacak 2022, kaç puanla hangi liseye gidilir? İşte Lise taban puanları 2022 ile Anadolu, İmam Hatip, Fen liseleri taban puanları 2021 ve yüzdelik dilimleri listesi!
4.06.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kilit şehidi Tekedereli'nin babasıyla telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Kilit şehidi Tekedereli'nin babasıyla telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pençe-Kilit Operasyonu'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli’nin babasıyla telefonda görüşerek, taziyelerini iletti.
27.05.2022 Siyaset
27 Mayıs Darbesi'nin 62. yılı... Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında tarihi belgeyi gösterdi: Bay Kemal’in söylediklerinden farkı var mı?
27 Mayıs Darbesi'nin 62. yılı... Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında tarihi belgeyi gösterdi: Bay Kemal’in söylediklerinden farkı var mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde 27 Mayıs Darbesi'nin 62. yılı vesilesiyle düzenlenen "Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor" temalı anma programında konuştu. Konuşmasında tarihi belgeyi gösteren ve "'Beraberinde 17 uçak dolusu altın ve parayı kaçırmaktayken yakalandılar' yazıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal'in geçen akşam söylediğinden farkı var mı? Aynı değil mi?" diyerek tepki gösterdi.
27.05.2022 Siyaset
27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler, hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri…
27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler, hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri… 27 Mayıs askeri darbesinin 60. yılında Yassıada ve o günler yeniden gündem oldu. Yassıada’da yapılan yargılamaların ardından eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar, eski Başbakan Adnan Menderes, eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan hakkında oy birliğiyle idam kararı alındı. Celal Bayar'ın cezası yaş haddi nedeniyle ömür boyu hapse çevrildi. Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan 16 Eylül 1961'de sabaha karşı, Adnan Menderes ise İmralı Adası'nda 17 Eylül 1961'de saat 13.21'de idam edildi. Peki, 27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri…
27.05.2022 Gündem
Yerli jeneratör üretiminde seri üretime geçiliyor! Bakan Dönmez duyurdu
Yerli jeneratör üretiminde seri üretime geçiliyor! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yerli ve milli jeneratör üretiminde artık seri üretime geçiyoruz. İlk yerli türbinimizi ve seri üretimden çıkaracağımız ilk yerli jeneratörümüzü Sakarya Nehri üzerinde bulunan Hasan Polatkan Hidroelektrik Santralimizde kullanacağız" dedi.
25.05.2022 Ekonomi
Türkiye'den dev enerji hamlesi! Dalgadan elektrik üretilecek
Türkiye'den dev enerji hamlesi! Dalgadan elektrik üretilecek Enerji alanında devrim niteliğinde çalışmalara imza atan Türkiye'den müthiş bir enerji hamlesi geliyor. Bu kapsamda denizlerde doğal olarak meydana gelen dalgaların oluşturduğu itme gücünden elektrik üretilmesi planlanıyor.
21.05.2022 Ekonomi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yalanlama!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yalanlama! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün grup toplantısında yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirilen projelere yönelik iddialarını yalanladı.
30.03.2022 Gündem
AK Parti'li Turan'dan semazen tepkisi: Hiç kimse Mevlana’yı o hale düşüremez
AK Parti'li Turan'dan semazen tepkisi: Hiç kimse Mevlana’yı o hale düşüremez Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, sağlık tesisinin açılış töreninde konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, İzmir'de 'semazen' temasıyla yapılan ve üzeri çıplak dansçının sergilediği gösteri üzerinden muhalefete tepki gösterdi. Turan, "Muhalefet başka, ihanet başka. Hiç kimse bu topraklarda 'PYD komşumuz olsun' diyemez. Hiç kimse bu topraklarda Mevlana'yı o hale düşüremez" dedi.
17.09.2021 Siyaset
Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan anıldı
Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan anıldı 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes, eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, anıldı.
17.09.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 27 Mayıs mesajı: Türkiye tarihinde kara bir leke
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 27 Mayıs mesajı: Türkiye tarihinde kara bir leke Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde idam edilmelerinin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında, "Sözde yargılamalarla bir hukuk cinayetinin de yaşandığı 27 Mayıs darbe dönemi Türkiye tarihinde kara bir leke olarak yer almıştır" dedi.
16.09.2021 Siyaset
Fahrettin Altun: Milletimiz oyunun farkında
Fahrettin Altun: Milletimiz oyunun farkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bugün 1990'ların karanlık aktörlerinin itham ve iftiralarından medet umanlar geçmişte de FETÖ'den, PKK'dan medet ummuşlardı. Boşuna heveslenmesinler. Milletimiz bu oyunun farkındadır" dedi.
27.05.2021 Siyaset
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan '27 Mayıs' mesajı
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan '27 Mayıs' mesajı AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Ülkemizin karanlık dehlizlerinden 27 Mayıs 1960 darbesini ve milletimize yaşattığı acıları her zaman yüreğimiz sızlayarak hatırlıyoruz." ifadelerini kullandı.
27.05.2021 Siyaset
Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs Adnan Menderes olayı nedir, kaç yaşında öldü?
Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs Adnan Menderes olayı nedir, kaç yaşında öldü? 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 61 yıl geçti. 27 Mayıs 1960 ihtilaliyle Anayasa ve TBMM feshedilirken ülkenin başbakanı ve iki bakanı ise idam edildi. Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs Adnan Menderes olayı nedir, kaç yaşında öldü?
27.05.2021 Gündem
27 Mayıs darbesinde ne oldu? Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs 1960 darbesi sonuçları!
27 Mayıs darbesinde ne oldu? Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs 1960 darbesi sonuçları! Milletin vicdanında derin yaralar açan 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 61 yıl geçti. TSK içerisindeki bazı general ve subayların oluşturduğu 38 kişilik Milli Birlik Komitesinin, DP'nin "ülkeyi gitgide bir baskı rejimine ve kardeş kavgasına götürdüğü" gerekçelerini ileri sürerek 27 Mayıs sabaha karşı yönetime el koyması ile gerçekleştirilen darbe sonrasında, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edildi. Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idamına karar verildiği Marmara'daki Yassıada ise darbenin 60. yıl dönümünde, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na dönüştürüldü.
26.05.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın mezarlarını ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın mezarlarını ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve 37. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın mezarlarını ziyaret ederek dua okudu.
17.04.2021 Siyaset
Hasan Polatkan'ın eşi Mutahhare Polatkan hayatını kaybetti
Hasan Polatkan'ın eşi Mutahhare Polatkan hayatını kaybetti Demokrat Parti hükümetlerinde 1950-1960 yılları arası bakan olarak görev yapan, 27 Mayıs darbesi ile tutuklanıp idam edilen Hasan Polatkan'ın eşi Mutahhare Polatkan (101), Antalya'nın Alanya ilçesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
16.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hasan Polatkan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hasan polatkan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.