Hanuka Bayramı

Hanuka Bayramı

Son dakika Hanuka Bayramı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hanuka Bayramı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hanuka Bayramı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hanuka Bayramı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hanuka bayramı gelişmeleri de dahil olmak üzere 24 hanuka bayramı haberi bulunmuştur. Tüm hanuka bayramı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hanuka Bayramı nedir, nasıl kutlanır? Hanuka Bayramı neden kutlanır?
Hanuka Bayramı nedir, nasıl kutlanır? Hanuka Bayramı neden kutlanır? Hannukah ya da Hanuka Bayramı Musevilik inancına mesup kişilerin aralık ayında kutladığı bayramdır. Hanuka Bayramı Işıklar Bayramı olarak da bilinir. Siyasileri Hanuka mesajlarının ardından pek çok kişi Hanuka Bayramı ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Hanuka ne demek? Hanuka Bayramı nedir, nasıl kutlanır? Hanuka Bayramı neden kutlanır? Hanuka Bayramı kimler tarafından kutlanır? İşte detaylar…
19.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hanuka Bayramı' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hanuka Bayramı' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musevilik inancına mensup vatandaşların 'Hanuka Bayramı'nı tebrik ederek, "Ülkemizde hiçbir ayrım olmaksızın tüm vatandaşlarımızın karşılıklı saygı ve sevgi anlayışıyla ortaya koyduğu birlik ve beraberlik tüm dünyaya müstesna bir örneklik teşkil etmektedir" ifadelerini kullandı.
18.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hanuka bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hanuka bayramı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hanuka Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayınladı.
29.11.2021 Siyaset
Hanuka Bayramı nedir kimler kutlar? Hanuka Bayramı ne zamandan beri kutlanıyor, hikayesi?
Hanuka Bayramı nedir kimler kutlar? Hanuka Bayramı ne zamandan beri kutlanıyor, hikayesi? İbrani takvimine göre Kislev ayının 25. Günü olan, Hanuka Bayramı, bugün başlıyor. Işıklar ve Tanrı’ya yeniden adanma bayramı olarak kutlanan Hanuka, İbranice’de adama veya kutsama anlamına gelir. Hanuka bayramının ne zaman kutlanacağı her yıl değişiyor. Hanuka bu yıl 10 Aralık 2020 tarihine denk geliyor. Musevilerin “Işıklar Bayramı” olarak da bilinen Hanuka Bayramı nedir?
15.12.2020 Gündem
Fuat Oktay: Tüm reform çalışmalarının merkezinde milletimiz olmuştur
Fuat Oktay: Tüm reform çalışmalarının merkezinde milletimiz olmuştur Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "18 yıldır AK Parti hükümetleri tarafından yürütülen tüm reform çalışmalarının merkezinde milletimiz olmuştur, bundan sonra da yine öncesinde olduğu gibi Cumhur İttifakı'yla birlikte vatandaş odaklı reformları hayata geçirmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
27.11.2020 Gündem
Erdoğan'dan "Hanuka Bayramı" mesajı
Erdoğan'dan "Hanuka Bayramı" mesajı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "82 milyonun tüm fertlerini bir arada barış içinde yaşatan hoşgörü ikliminin ırkçı, ayrımcı ve aşırıcı gruplar tarafından zehirlenmesine izin vermedik. Bundan sonra da bu hassasiyetimizi koruyacağız." ifadelerini kullandı.
22.12.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hanuka Bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hanuka Bayramı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Farklılıkları zenginlik telakki eden bir medeniyetin temsilcileri olarak, karşılıklı sevgi ve saygı ortamının gelecekte de devam edeceğinin bilinciyle Musevi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Musevilerin Hanuka Bayramı'nı tebrik ediyorum” dedi.
2.12.2018 Gündem
Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi İsrail polisi eşliğindeki 104 fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.
17.12.2017 Dünya
Trump'tan yeni 'Kudüs' açıklaması!
Trump'tan yeni 'Kudüs' açıklaması! Beyaz Saray'daki ilk Hanuka Bayramı kutlamasına katılan Trump, "İsrail halkının yanında olmaktan ve kalıcı bağımızı güçlendirmekten gururluyuz" dedi.
8.12.2017 Dünya
Erdoğan'dan Hanuka Bayramı mesajı
Erdoğan'dan Hanuka Bayramı mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Farklılıkları zenginlik telakki eden, din, dil ve ırk ayrımı yapmayı reddeden köklü bir medeniyetin mensupları olarak bizler, dün olduğu gibi bugün de herkesin kendi din ve geleneğini özgürce yaşayabilmesine büyük önem veriyoruz." ifadesini kullandı.
29.09.2021 Gündem
İsrail'den BMGK'nin kararına ortak tepki
İsrail'den BMGK'nin kararına ortak tepki İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat'ın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Yahudi yerleşim birimlerinin durdurulması yönünde karar alınmasına tepki gösterdiği bildirildi.
17.06.2021 Dünya
Türkiye-İsrail yakınlaşması!
Türkiye-İsrail yakınlaşması! Ardından geçtiğimiz hafta Türkiye’de yaşayan Yahudiler, en önemli dini bayramları Hanuka Bayramı’nı ilk kez kamuya açık bir alanda, Ortaköy Meydanı’nda kutlama fırsatı buldu...
17.12.2015 Ekonomi
Hanuka’ya Türkiye’de ilk resmi kutlama
Hanuka’ya Türkiye’de ilk resmi kutlama Hanuka Bayramı, Türkiye tarihinde ilk kez kamusal alanda kutlandı. Ortaköy Meydanı’nda önceki gün saat 18.00’de başlayan kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşti. Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve İstanbul Müftülüğü temsilcileri de katıldı. ABD, İspanya ve İsrail başkonsolosları da törende yer aldı.
14.12.2015 Yaşam
‘Eşit vatandaşlık en temel şiarımız’
‘Eşit vatandaşlık en temel şiarımız’ Azınlık temsilcilerini ağırlayan Başbakan Davutoğlu, “Hiçbir zaman yurttaşlarımız arasında yurttaşlık temel ilkesi etrafında bir fark gözetmedik gözetmeyiz” dedi...
29.09.2021 Gündem
Obama'ya şaşırtan ikram!
Obama'ya şaşırtan ikram! BEYAZ Saray’da Yahudilerin Hanuka Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda ABD Başkanı Obama’ya Küba Purosu ikram edildi.
19.12.2014 Dünya
İsrail'den küstah tehdit
İsrail'den küstah tehdit İsrail Dışişleri Bakanı Liberman, tehdit etti.
12.12.2012 Dünya
Türkiye yardım elini uzattı
Türkiye yardım elini uzattı İsrail'deki yangında 40 kişi yanarak öldü. AKP'li Çelik, 'Biz insani olarak zorda kalan yardım ederiz' dedi
3.12.2010 Dünya
Başbakan   Hanuka Bayramı  ’nı kutladı
Başbakan Hanuka Bayramı ’nı kutladı Başbakan Erdoğan, Musevi vatandaşların Hanuka Bayramı’nı kutladı...
29.09.2021 Gündem
Başbakan Hanuka Bayramı’nı kutladı
Başbakan Hanuka Bayramı’nı kutladı BaŞbakan Erdoğan, Musevi vatandaşların Hanuka Bayramı’nı kutladı...
6.12.2007 Siyaset
Londra'da camilere çirkin saldırı!
Londra'da camilere çirkin saldırı! Londra'da bir caminin yakınlarındaki cadde üzerinde duvara, İslam karşıtı graffitiler çizildi. Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, "graffitilerden iğrendiğini ve suçluların kanun karşısına çıkacağını" söyledi.
2.01.2020 Dünya
İstanbul'da yılbaşı kutlamaları için bazı yollar kapanacak
İstanbul'da yılbaşı kutlamaları için bazı yollar kapanacak İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı önlemleri kapsamında Beyoğlu’na çıkan bazı yolların araç trafiğine kapatılacağını duyurdu.
28.12.2019 Gündem
Netanyahu'nun köpeği misafirleri ısırdı
Netanyahu'nun köpeği misafirleri ısırdı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun köpeği Kaiya, Musevi Bayramı Hanuka için düzenlenen törende Dışişleri Bakan Yardımcısının kocasıyla Likud Partisi'nden bir milletvekilini ısırdı
10.12.2015 Dünya
Yılbaşını küfürlerle kutladı!
Yılbaşını küfürlerle kutladı! Vakit yazarı yılbaşı kutlamalarını inanılmaz küfürler eleştirdi
1.01.2009 Televizyon
Empire State bayram için ışıklandırıldı
Empire State bayram için ışıklandırıldı Amerİka’nIn en önemli simgelerinden olan New York’taki ünlü Empire State binası, Ramazan Bayramı dolayısıyla ilk kez yeşil lambalarla aydınlatılacak...
11.10.2007 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Hanuka Bayramı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hanuka bayramı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.