Hamileler

Hamileler

Son dakika hamileler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hamileler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hamileler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hamileler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hamileler gelişmeleri de dahil olmak üzere 622 hamileler haberi bulunmuştur. Tüm hamileler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarihi Kozan Kalesi restorasyon ile eski ihtişamına yeniden kavuşacak
Tarihi Kozan Kalesi restorasyon ile eski ihtişamına yeniden kavuşacak Tarihi Kozan Kalesi, Kozan Belediyesi ve Adana Kültür Hakları Koruma Bölge Kurulu tarafından restore edilecek.
21.03.2024 Adana
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor!
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor! Adana'nın Pozantı ilçesine ait gelenek ve görenekler yüzyıllardır devam ediyor. Yapılan pek çok araştırmada kadınların doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasın dönemlerde başvurdukları inanış ve uygulamalar yer almıştır. Kadınların gebelik sürecinde yaptıkları uygulamalar, bebeğin cinsiyetini ve nasıl görüneceğini bile belirleyebiliyor. İşte Adanalı kadınların ilginç doğum inanışları...
22.03.2024 Adana
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Hamileler oruç tutabilir mi? Hamileyken oruç tutmamak kefaret gerektirir mi, kaç aylık hamileyken oruç tutulur, yeni hamile kadın oruç tutabilir mi?
Hamileler oruç tutabilir mi? Hamileyken oruç tutmamak kefaret gerektirir mi, kaç aylık hamileyken oruç tutulur, yeni hamile kadın oruç tutabilir mi? Üç ayların son ayı olan ve Onbir Ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı bu yıl 11 Mart’ta başlıyor. Buna göre; 2024 Ramazan ayı 11 Mart 2024 Pazartesi günü idrak edilecek. İlk oruç için sahura 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece kalkılacak. Ramazan ayı için geri sayım başlarken, oruç ile ilgili sorular da başladı. Peki, Hamileler oruç tutabilir mi? Hamile oruç fidyesi ne kadar?
8.03.2024 Dini Bilgiler
Hamileler ve yeni anneler için ücretsiz ‘Beslenme Yolculuğu’ projesi
Hamileler ve yeni anneler için ücretsiz ‘Beslenme Yolculuğu’ projesi Hamileleri ve yeni anneleri desteklemek amacıyla beslenme webinar serisi projesinin yıl boyunca ücretsiz olarak Hero Baby tarafından hayata geçirildiği duyuruldu.
23.02.2024 Sağlık
Kafein ile ilgili yapılan açıklamalar için kritik uyarı geldi
Kafein ile ilgili yapılan açıklamalar için kritik uyarı geldi Son zamanlarda sağlık sektöründe online mecralar vasıtasıyla gündeme gelen, siyah ve yeşil çay arasında bir fark yok hatta kafeinin ilaç kullanılan hastalıklara bile iyi geldiği tarzda açıklamalara Prof. Dr. Okan Yıllar’dan “Medyatik olmak adına genel geçer sağlık açıklamaları sakıncalı sonuçlar doğurabilir” uyarısı geldi.
15.02.2024 Gündem
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Sağlık Bakanı Koca: Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış var
Sağlık Bakanı Koca: Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış var Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artan solunum yolu enfeksiyonlarında son durumu anlattı. Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış olduğunu belirten Koca, “İstanbul’da ise yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83. Yani en fazla artışın olduğu il İstanbul” dedi.
17.01.2024 Gündem
Uyuz vakalarıyla ilgili korkutan açıklama geldi! Defalarca bulaşabiliyor, tek çaresi var
Uyuz vakalarıyla ilgili korkutan açıklama geldi! Defalarca bulaşabiliyor, tek çaresi var Türkiye’de son dönemde artan uyuz vakalarıyla ilgili uyarı yapan Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Kılıç Sayar, “Ailede bir kişi hastalandıysa, şikayeti olmasa bile evdeki herkes eş zamanlı tedavi olmalı. Ailede herkes tedavi olmazsa yeniden bulaşabilir” dedi.
16.11.2023 Yaşam
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk Sivrisinekler genellikle çiçek ve bitkilerin su ve özleriyle beslenmelerine rağmen özellikle de dişi sivrisinekler üremek için kana ihtiyaç duyar. Kan emmek için soktuklarında ise salgıladıkları bir madde o bölgede kaşıntıya, beraberinde de kızarıklığa neden olur. Bu ısırıklar başlangıçta basit görülse de sıtma, sarı humma, Batı Nil Ateşi gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever de sivrisinek ısırığı nedeniyle bulaşan hastalıkların ciddi nörolojik komplikasyonlara, hamileyseniz doğum kusurlarına hatta ölüme davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti ve korunmak için sivrisinek kovucu spreylerin kullanımına yönelik bilgi verdi.
27.08.2023 Sağlık
Anne adayı doğum ağrısı hissetmiyor! Hamileler için doğum öncesi en iyi 4 içecek
Anne adayı doğum ağrısı hissetmiyor! Hamileler için doğum öncesi en iyi 4 içecek Anne adayları için doğum öncesi yapılacak aktiviteler oldukça önemlidir. Normal doğum, sezaryenin yanısıra son dönemde Epidural doğum da tercih ediliyor. Ancak hamileler doğum öncesi pek çok bitkisel tedaviye de başvuruyor. Ağrısız bir doğum öncesi hamilelikte içilecek bitki çayları ve içecekler de bulunuyor. Peki hamileler doğum yapmadan önce hangi içecekler içmeli? İşte detaylar...
30.07.2023 Sağlık
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler... Pastil, hafif boğaz kaşıntısı ve öksürükle kendini gösteren hastalık hissini uzaklaştırır veya bu rahatsızlığın kolay atlatılmasını sağlar. Kış aylarında insan sağlığını korumak için pastiller kullanılabilir.
4.07.2023 Sağlık
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor!
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor! Aşılamayla başarılı bir şekilde kontrol altına alınan eski ve oldukça bulaşıcı bir hastalık olan kızamık, çocuklar arasında yeniden ortaya çıktı. Virüs 5 yaşından küçük çocuklar arasında yayılıyor. 1980’de yaygın aşılama başlamadan önce, dünya çapında her yıl tahmini 2.6 milyon ölüme neden olan kızamıkta ölüm oranları hızlandırılmış küresel aşılama programlarıyla yılda 100-150 bine kadar gerilese de artan vakalar salgın endişesi yaratıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. C. Elif Öztürk, vakalardaki artışı pandemide 23 milyon çocuğa temel çocukluk çağı aşılarının yapılmamasına bağlarken, bağışık olmayan herkesin enfekte olabileceğinin altını çiziyor.
18.06.2023 Sağlık
Erik tezgahlarda yerini aldı, kilosu 300 liradan satılıyor
Erik tezgahlarda yerini aldı, kilosu 300 liradan satılıyor Bursa'da erik, pazar tezgahlarında yerini aldı. Kilosu 250 ile 300 lira arasında değişen eriği vatandaşlar tadımlık alıyor.
6.04.2023 Ekonomi
İstanbul'da çeyrek altın fiyatına 1 kilo erik
İstanbul'da çeyrek altın fiyatına 1 kilo erik Baharın gelmesi ile hasadı yapılan can eriği, İstanbul'daki manav tezgahlarında yerini alırken, fiyatı şaşkına çevirdi. Şişli'deki bazı manavlarda eriğin kilosu bin 990 liradan satışa çıktı.
27.03.2023 Ekonomi
Eriğin tanesi 10, kilosu bin lira
Eriğin tanesi 10, kilosu bin lira Antalya'da manav tezgahlarına çıkan eriğin tanesi 10 liradan, kilosu ise bin liradan satışa sunuldu.
26.03.2023 Gündem
Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Düşük veya erken doğuma sebep olabilir
Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Düşük veya erken doğuma sebep olabilir Hamilelik her kadında farklı fiziksel ve hormonal etkilere neden olan özel bir dönemdir. Bu süreçte oruç tutmak isteyen anne adaylarının ortak endişesi ise uzun süreli yaşanacak açlığın bebeğin sağlığı üzerinde olumsuz bir durum oluşturmamasıdır. Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Betül Dündar, “Anne adayının kronik bir rahatsızlığı varsa, zor bir gebelik geçiriyorsa, düzenli olarak ilaç kullanması gerekiyorsa, erken doğum riski görülüyorsa, oruç tutulması önerilmemektedir” dedi.
22.03.2023 Ramazan
Kızılay kan bağışında bulunma şartları nelerdir? Kızılay kan bağışı nasıl ve nereden yapılır?
Kızılay kan bağışında bulunma şartları nelerdir? Kızılay kan bağışı nasıl ve nereden yapılır? Türkiye deprem felaketi yaşıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremle 10 ilde binlerce bina yıkıldı. Her geçen saat can kaybı artıyor. Kızılay'dan yaralılar için gelen kan bağışı çağrısı sonrası milyonlarca vatandaş, "Kızılay kan bağışı nasıl yapılır? Kan bağışında bulunma şartları nelerdir" sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...
8.02.2023 Gündem
4 adet erik 89 TL, 5 adet kiraz 125 TL
4 adet erik 89 TL, 5 adet kiraz 125 TL Kayseri'de kış ayında özellikle aşeren kadınların ilgi gösterdiği, manavda paketler halinde hazırlanan içinde 4 adet bulunan 50 gram erik 89, 5 adet kiraz 125 TL’den satışa sunuldu. Manav Mustafa Benli, ürünlerin yurt dışından geldiğini belirterek, “Fiyatlarımız geçen seneye göre artış gösterdi. Mevsim dışı meyveler için hamile eşleri günün her saati arıyor. Kapatmış olsak bile gece gelip dükkanı açıyoruz" dedi.
10.01.2023 Ekonomi
Mezoterapi ile parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün
Mezoterapi ile parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün Herkes sağlıklı, lekesiz ve parlak bir cilde sahip olmak istiyor. Günümüzde cilt kalitesini yükseltmek için birçok yöntem bulunuyor. Mezoterapi cildi daha sağlıklı hale getiriyor.
20.11.2022 Sağlık
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat Kansere ve kemik erimesine karşı koruyuculuğunun yanı sıra bağışıklığı da arttıran D vitamininin vücut için önemini anlatan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Çakmak Sancar, pek çok kişide özellikle kış mevsiminde D vitamini eksikliği görüldüğünü söyleyerek, vitaminin vücutta depolanmasıyla ilgili bilgiler paylaştı.
4.11.2022 Sağlık
Sindirim dostu, kabızlığa iyi geliyor! Onlar vitamin deposu, faydaları saymakla bitmiyor!
Sindirim dostu, kabızlığa iyi geliyor! Onlar vitamin deposu, faydaları saymakla bitmiyor! Hepsi vitamin ve lif bakımından çok zengin, sindirim sisteminin dostu olarak biliniyor. Faydaları saymakla bitmiyor, vücudu yüksek antioksidan potansiyeller ile serbest radikallere karşı koruyor. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlıyor, idrarı bollaştırarak böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım ediyor. Yüksek tansiyonu düşürüyor, kanı temizliyor, kansızlığı gideriyor. Kabızlığa da iyi gelen bu besinler, sinirleri yatıştırıyor, zihin yorgunluğu gideriyor. Hamileler için de şifa oluyor, kusmaları azaltıyor. Karaciğer, kalp ve böbrekler için çok faydalı, güçlü antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Kan şekerini düşürüyor, kansere karşı koruyor ve cildin yaşlanmasını önlüyor. B1, B2, A ve C vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyumdan çok zengin, sindirimi düzenliyor, stresi azaltıyor, ateşi düşürüyor, romatizmaya iyi geliyor...
17.10.2022 Sağlık
Günde kaç litre su tüketilmeli? Sıcak havalarda su tüketimine dikkat!
Günde kaç litre su tüketilmeli? Sıcak havalarda su tüketimine dikkat! Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde en doğal yollardan biri yeterli miktarda su içmek. Aşırı sıcaklıkların yaşandığı bugünlerde uzmanlar uyarıyor. Özellikle fiziksel aktivitesi yüksek işlerde çalışanlar, sporcular, hamileler, bebekler, çocuklar ve yaşlılar için su tüketimi büyük önem taşıyor. Peki, Günde kaç litre su içilmeli? Çok su içmenin zararı var mı? Su içmenin yararları ne? Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe anlattı.
2.08.2022 Sağlık
Öldürücü etki gösteriyor! Sapı çok faydalı, yaprakları zehir, çiğ tüketilirse....
Öldürücü etki gösteriyor! Sapı çok faydalı, yaprakları zehir, çiğ tüketilirse.... Çok faydalı olanlar da var ama çiğ tüketilirse adeta bir zehir oluyor. Özellikle hamileler için çok riskli! Son zamanlarda daha sağlıklı olmak ve kilo almamak için tükettiğimiz çiğ besinlerin fayda yerine zarar verdiği biliyor muydunuz? Uzmanlar tüketildiğinde zehir saçan baz besinler olduğunu ve tüketirken dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Peki zehir saçan besinler hangileri? İşte o besinler...
30.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hamileler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hamileler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.