Haluk Özener

Haluk Özener

Son dakika haluk özener haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan haluk özener ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını haluk özener haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Haluk Özener

haberleri sayfasında son dakika yaşanan haluk özener gelişmeleri de dahil olmak üzere 78 haluk özener haberi bulunmuştur. Tüm haluk özener haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti İBB başkan adayı Murat Kurum: Dirençli bir İstanbul vadediyoruz
AK Parti İBB başkan adayı Murat Kurum: Dirençli bir İstanbul vadediyoruz  Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener ile biraraya gelen AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, "Dirençli bir İstanbul vadediyoruz. Hem olası afetlere karşı, lojistik, arama kurtarma alanları, toplanma alanlarının altyapısı, arama kurtarma ekip sayısının artırılmasından tutun, itfaiye istasyonlarına hatta helikopter pistlerine kadar çalışmalarımızı yaptık. Biinci ve farkındalığı artırırken, kalıcı çözümleri de ortaya koymak zorundayız" dedi.
2.02.2024 Gündem
Uzman isim uyardı: '7’lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var'
Uzman isim uyardı: '7’lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var' Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Kimi bölgelerde 2 bin, 2 bin 500 yıl bekleyen enerji biriktiren faylar var. Dolayısıyla Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var" dedi.
17.08.2023 Gündem
İstanbul depremi için en kötü senaryo! Uzman isimlerden CNN TÜRK'te açıkladı, işte risk haritası
İstanbul depremi için en kötü senaryo! Uzman isimlerden CNN TÜRK'te açıkladı, işte risk haritası Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtlıyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Türkiye'nin yüzde 92'si deprem bölgesi diye bir ifade var bunu sevmiyorum. Herkes kendini yüzde 8'de kabul ediyor. Türkiye'nin yüzde 100'ü deprem bölgesi" ifadelerini kullandı. Özener ile Ersoy olası İstanbul depremine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
12.08.2023 Gündem
Deprem sonrası İstanbul'da kaos olacak! Prof. Dr. Celal Şengör'ün iddiasına Kandilli Rasathanesi'nden yanıt geldi
Deprem sonrası İstanbul'da kaos olacak! Prof. Dr. Celal Şengör'ün iddiasına Kandilli Rasathanesi'nden yanıt geldi İstanbul'da meydana gelecek olası bir deprem için açıklamalar gelmeye devam ederken, Prof. Dr. Celal Şengör'ün iddiasına Kandilli Rasathanesi'nden yanıt geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, son günlerdeki deprem tartışmalarını değerlendirdi. Özener, "Deprem olmaz denilen Konya'da bile deprem oluyor. Onun için bulunduğunuz yeri terk etmek değil, bulunduğunuz yeri depreme hazır hale getirmek lazım. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması lazım ve deprem güvenlikli konutlarda oturuyor olmamız lazım" dedi. Özener, "Türkiye Afet Müdahale Planı'ndan, İl Risk Azaltma Planı'na ve Türkiye Afet Risk Azaltma Planı'na geçtik. Yani deprem olduktan sonra müdahale etmektense depremden önce riskleri azaltma yönünde girişimlerimiz var. Tüm Türkiye için, 81 il için, AFAD tarafından yapılan çalışmalar var. Yapılacak işler belli aslında. Önemli olan yetkili ve sorumlu kuruluşların yapılacak planlamaları harfiyen uygulayıp riskleri azaltması" diye konuştu.
9.08.2023 Gündem
'İstanbul'un erken uyarı sistemi çalışmıyor' diyerek açıkladı!
'İstanbul'un erken uyarı sistemi çalışmıyor' diyerek açıkladı! İstanbul Üniversitesi -Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul'un erken uyarı sisteminin çalışmadığını söyledi. Öztürk, "Erken uyarı sistemi için Kandilli Rasathanesi görevlidir yasal olarak, AFAD değil. Bütün datalar Kandilli'de 'proses' edilir. Kandilli kararı İstanbul'daki yöneticilere iletecektir, dijital olarak. Direkt sistemi kapatacaktır ama bu sistem bugün çalışmıyor maalesef. Bunu da üzülerek söylemek istiyorum" diye konuştu. Kandilli Rasathanesi'nden ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Ancak rasathanenin internet sayfasında İstanbul Deprem Hızlı Müdahale ve Erken Uyarı Sistemi hakkında bilgiler yer alıyor.
21.03.2023 Gündem
Malatya'daki 5.6'lık deprem sonrası uyardı: 28 güne dikkat
Malatya'daki 5.6'lık deprem sonrası uyardı: 28 güne dikkat Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ ve çevre illerde hissedildi. Depremin ardından uzmanlardan dikkat çekici yorumlar geldi. CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy da '28 gün' detayı vererek ayrıntılarını açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ise "Bunların büyüklüklerinin 5,6 civarı olması gayet doğal olduğu sonucunu işaret etmiştik. Bu deprem de onlardan bir tanesi, Malatya civarında olan bir deprem. Böyle depremler olacaktır. Bu depremleri maalesef yaşayacağız" ifadelerini kullandı.
27.02.2023 Gündem
Malatya Yeşilyurt'taki 5,6'lık deprem sonrası AFAD'dan artçı deprem uyarısı
Malatya Yeşilyurt'taki 5,6'lık deprem sonrası AFAD'dan artçı deprem uyarısı AFAD'ın verilerine göre Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12:04'te 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedilirken derinliğinin 6.9 kilometre olduğu açıklandı. AFAD Başkanı Yunus Sezer, 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin yaralandığını açıkladı. AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar deprem sonrası yaptığı açıklamada artçı sarsıntılara karşı uyardı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ise "Bunların büyüklüklerinin 5,6 civarı olması gayet doğal olduğu sonucunu işaret etmiştik. Bu deprem de onlardan bir tanesi, Malatya civarında olan bir deprem. Böyle depremler olacaktır. Bu depremleri maalesef yaşayacağız" ifadelerini kullandı.
27.02.2023 Gündem
Kandilli Rasathanesi'nden çarpıcı tespitler! 7-8 metreye varan kaymalar gözlemlendi
Kandilli Rasathanesi'nden çarpıcı tespitler! 7-8 metreye varan kaymalar gözlemlendi Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgede şu ana kadar yapılan çalışmalarda 7-8 metreye varan kaymalar gözlemlendiğini açıkladı. Özener, artçı deprem sayılarında da bir azalma olmadığını belirterek, "Günde 500 artçı deprem çözüyoruz, ilerleyen zamanda azalacaktır" dedi.
12.02.2023 Gündem
Deprem felaketinde 4. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 4. gün! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 12 bin 391'e yükseldi.
9.02.2023 Gündem
Kandilli Rasathanesi’nden açıklama: Artçılar aylarca sürebilir
Kandilli Rasathanesi’nden açıklama: Artçılar aylarca sürebilir Türkiye’yi yasa boğan ve merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan yıkıcı depremin ardından Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü’nde kamuoyunu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
7.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş depremi Marmara’yı tetikler mi?
Kahramanmaraş depremi Marmara’yı tetikler mi? Türkiye’yi yasa boğan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 büyük depremin ardından Marmara’da beklenen büyük deprem akıllara geldi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin Marmara faylarını nasıl etkileyeceği konusunda uzmanlar değerlendirmelerde bulundu.
7.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Özener: 6 üzerinde artçı depremleri yaşayabiliriz
Prof. Dr. Özener: 6 üzerinde artçı depremleri yaşayabiliriz Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Artçı depremlerin uzun süre boyunca devam etmesi beklenebilir. 6 üzerinde artçı depremleri yaşayabiliriz. Özellikle uyarılara dikkat edilmesini istiyoruz" dedi.
6.02.2023 Haber
Kandilli'den Kahramanmaraş depremi açıklaması: 17 Ağustos 1999 depreminden sonra en büyük deprem
Kandilli'den Kahramanmaraş depremi açıklaması: 17 Ağustos 1999 depreminden sonra en büyük deprem Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener önemli açıklamalar yaptı.
6.02.2023 Gündem
Tsunami nedir? Tsunami nasıl oluşur? Deprem tsunamiye neden olur mu?
Tsunami nedir? Tsunami nasıl oluşur? Deprem tsunamiye neden olur mu? Kandilli Rasathanesi’nden Tsunami uyarısı! Marmara'da 7 büyüklüğünde deprem olma ihtimali üzerine uyarı yapan Enstitü müdürü Prof. Dr. Haluk Özener Marmara kıyılarında 2,5 metrelik tsunami olabileceğini söyledi. Peki, Tsunami nedir? Tsunami nasıl oluşur? Deprem tsunamiye neden olur mu? Büyük İstanbul depremi olur mu? İşte detaylar…
17.08.2022 Gündem
İstanbul depremi geliyor mu? Korkutan açıklama geldi
İstanbul depremi geliyor mu? Korkutan açıklama geldi Bugün Marmara Denizi'nde meydana gelen 3.4 büyüklüğündeki deprem, her zaman olduğu gibi yine akıllara olası büyük depremi getirdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Pınar, ciddi uyarılarda bulundu. Nüfusun çok büyük bir kısmının tehlike altında olduğunu belirten uzmanlar, tarihte, Marmara'da yaşanan en büyük depremin ise "küçük kıyamet" olarak adlandırıldığını ifade etti.
30.04.2022 Gündem
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Marmara Bölgesi'ni vuracak, biriken enerji artıyor! Tarih verildi...
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Marmara Bölgesi'ni vuracak, biriken enerji artıyor! Tarih verildi... Son dakika deprem açıklaması! Türkiye genelinde sık sık depremler yaşanıyor. Korkutan açıklamalar peş peşe geliyor. Vatandaşlar İstanbul'da büyük deprem ne zaman olacak? Marmara depremi kaç büyüklüğünde olacak? sorularını merak ediyor. Deprem uzmanları ise gerçekleşmesi beklenen Marmara depremi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin her yerinin deprem tehlikesine maruz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara depremi için beklenen büyüklüğün 7'nin üzerinde olacağını belirtti. Marmara’da 2030 yılına kadar 7 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığı yüzde 64 olarak belirlendi. Marmara depremi ile ilgili yapılan son açıklamalar...
2.03.2022 Gündem
İstanbul depremiyle ilgili korkutan uyarı! Tsunami 6 metreyi bulacak
İstanbul depremiyle ilgili korkutan uyarı! Tsunami 6 metreyi bulacak Büyük İstanbul depremiyle ilgili korkutan açıklama geldi. Tsunami zirvesinde konuşan bilim insanları çarpıcı tabloyu paylaştı. Dr. Öcal Necmioğlu, “Marmara içerisinde birkaç saat çalkalanacak tsunami 6 metreyi bulacak dalgalar kıyıdan 1000 metreyi bulan girişimler olabilir. Bu tehdide karşı çalışmamız devam edecek" uyarısında bulundu.
5.11.2021 Gündem
İstanbul depremi ne zaman olacak, tahmin edilir mi? Olası büyük İstanbul depremi şiddetini Kandilli açıkladı!
İstanbul depremi ne zaman olacak, tahmin edilir mi? Olası büyük İstanbul depremi şiddetini Kandilli açıkladı! Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Olası Marmara Depremi'nin 7'nin üzerinde olması bekleniyor. Burada önemli olan depreme ne kadar hazır olduğumuz " dedi.
17.08.2021 Gündem
Son dakika Marmara depremi açıklaması! Kandilli duyurdu
Son dakika Marmara depremi açıklaması! Kandilli duyurdu Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Olası Marmara Depremi'nin 7'nin üzerinde olması bekleniyor. Burada önemli olan depreme ne kadar hazır olduğumuz " dedi.
17.08.2021 Gündem
İlk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı
İlk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı Marmara Bölgesi'nde risk azaltma çalışmaları kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile Büyükçekmece Belediyesi iş birliğiyle kurulan İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı.
14.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Deprem cihazlarını çaldılar!
Deprem cihazlarını çaldılar! Deprem araştırmaları için Marmara Denizi’ndeki deprem ölçüm cihazlarının yerini göstermeye yarayan Kandilli Rasathanesi’ne ait 5 işaret şamandırasının çalındığı ortaya çıktı.
4.02.2021 Yaşam
Deprem açıklaması! İstanbul'da üç ilçede anormallik
Deprem açıklaması! İstanbul'da üç ilçede anormallik İstanbul’da beklenen olası depreme ilişkin yürütülen çalışmalarda elde edilen bulguları paylaşan Kandilli Rasathanesi yöneticileri, Silivri-Kumburgaz-Büyükçekmece’yi içine alan fay parçasında anormallik yaşandığını, ‘olası kırılma beklenen alan’ olarak bu hattın öne çıktığını açıkladı.
29.01.2021 Yaşam
Bakan Soylu yeni uygulamayı açıkladı! İsmi AFAD olacak, GSM operatörleri...
Bakan Soylu yeni uygulamayı açıkladı! İsmi AFAD olacak, GSM operatörleri... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, afet ve acil durum anında haberleşme için kullanılacak bir uygulama üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Soylu," İsmi AFAD olan bir aplikasyon yapma hususunda bir değerlendirme ortaya koyduk. Aslında biz bunu GSM operatörlerinden istemiştik, fakat onlarla da konuştuk, kendi kapasitemizle bunu yapabileceğimiz kanaatine vardık" dedi.
30.12.2020 Gündem
Nüfusun yüzde 71’i deprem riski altında
Nüfusun yüzde 71’i deprem riski altında Türkiye’de 24 bin 500 kilometre uzunluğunda canlı fay hattı bulunduğuna dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nüfusun yüzde 71’nin, ülke topraklarının ise yüzde 66’sının deprem riski altında olduğunu açıkladı.
3.12.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu! Depremin büyüklüğü...
Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu! Depremin büyüklüğü... Seferihisar-Sisam depreminin büyüklüğüyle ilgili Kandilli Rasathanesi ile AFAD verileri arasındaki çelişkinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde görüşüldüğü ve tartışmaya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın nokta koyduğu ortaya çıktı.
28.11.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Haluk Özener ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki haluk özener haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.