Hakim Ve Savcılar Kurulu

Hakim Ve Savcılar Kurulu

Son dakika Hakim ve Savcılar Kurulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hakim ve Savcılar Kurulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hakim ve Savcılar Kurulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hakim Ve Savcılar Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hakim ve savcılar kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.179 hakim ve savcılar kurulu haberi bulunmuştur. Tüm hakim ve savcılar kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kamu personel alımı ile ilgili son dakika kararı! İmzalandı, yeni kadrolar belli oldu
Kamu personel alımı ile ilgili son dakika kararı! İmzalandı, yeni kadrolar belli oldu Memur adaylarını çok yakından ilgilendiriyor. İki bakanlık harekete geçti. Personel alımı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile büyük bölümü Adalet ve Ticaret bakanlıklarında olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına toplam bin 110 yeni kadro ihdası gerçekleştirildi.
6.02.2022 Personel Alımı
Bin 110 yeni kadro açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
Bin 110 yeni kadro açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Adalet Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Hakim ve Savcılar Kurulu ve Orman Genel Müdürlüğü bünyesine bin 110 yeni kadro ihdas edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
5.02.2022 Gündem
HSK üyeliğine Havvanur Yurtsever seçildi
HSK üyeliğine Havvanur Yurtsever seçildi Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda boşalan üyelik için Havvanur Yurtsever seçildi.
24.11.2021 Gündem
HSK'dan flaş karar! Resmen yayımlandı, işte o hakim ve savcılar...
HSK'dan flaş karar! Resmen yayımlandı, işte o hakim ve savcılar... Hakim ve Savcılar Kurulu, birinci sınıf incelemesine tabi tutulacak hakim ve savcıların listesini belirledi.
17.06.2021 Gündem
Bakan Gül: Yargı ele geçirilecek mevzi değildir
Bakan Gül: Yargı ele geçirilecek mevzi değildir Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) ilk genel kurulundaki konuşmasında, "Yargı ele geçirilecek bir mevzi, bir makam, bir kurum değildir. Yargı asla el uzatılmaması gereken, göz bebeğimiz gibi korumamız gereken bir anayasal kurumdur" dedi. Genel kurulda Mehmet Akif Ekinci, HSK başkan vekili seçildi.
7.06.2021 Siyaset
HSK, bir hakim ile iki savcıyı meslekten ihraç etti
HSK, bir hakim ile iki savcıyı meslekten ihraç etti Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, daha önce tedbiren görevden uzaklaştırılan bir hakim ve iki savcıyı, Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) irtibat ve iltisaklı oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç etti.
13.03.2020 Gündem
Eski savcıdan büyük vurgun! Cinsel suç dosyaları...
Eski savcıdan büyük vurgun! Cinsel suç dosyaları... İSTANBUL'da, Bakırköy eski Cumhuriyet Savcısı Tamer C.'nin cinsel suçlarla ilgili dosyalarda 'beraat' vaadiyle sanık ve sanık yakınlarını dolandırdığı ortaya çıktı. Meslektaşlarını da 'yatırım yapacak ucuz arsa bulduğu'nu söyleyerek dolandıran Tamer C. hakkında 'dolandırıcılık' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Tamer C.'nin yaklaşık bir ay önce İsviçre'ye gittiği belirlendi.
3.02.2020 Gündem
Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de
Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de Hakim ve Savcılar Kurulu’nun hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı.
2.07.2019 Gündem
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı!
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı! Prof.Dr. Vedat Bilgin Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na atandı. Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
22.02.2019 Siyaset
Hakimler ve Savcılar Kurulu 45 işçi alıyor! İşte başvuru detayları
Hakimler ve Savcılar Kurulu 45 işçi alıyor! İşte başvuru detayları Hakimler ve Savcılar Kurulu; temizlik görevlisi, sıhhi tesisatçı, elektrikçi, şoför, mobilyacı, bahçıvan, bilgisayar teknolojisi teknikeri branşlarından toplam 45 işçi alımı yapacağını duyurdu. İşte işçi alımı başvurusu için gereken şartlar ve başvuru tarihleri!
18.02.2019 Personel Alımı
TBMM Başkanı Yıldırım HSK üyelerini kabul etti
TBMM Başkanı Yıldırım HSK üyelerini kabul etti TBMM Başkanı Binali Yıldırım, yeni görevi dolayısıyla "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunan Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) üyelerini kabul etti.
5.10.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da akşam yemeğine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da akşam yemeğine katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın kuruluşunun 150. yılı dolayısıyla verilen akşam yemeğine katıldı.
12.05.2018 Siyaset
Soma davasında tahliye kararı! Duruşma salonunda arbede yaşandı
Soma davasında tahliye kararı! Duruşma salonunda arbede yaşandı Manisa'da 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili görülen davada 1 sanık tahliye edildi. Tahliye kararının ardından duruşma salonunda arbede çıktı
29.09.2021 Gündem
FETÖ ile mücadelede 8 yeni mahkeme!
FETÖ ile mücadelede 8 yeni mahkeme! Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadele için 8 yeni mahkeme kurdu.
29.09.2021 Gündem
Meclis’teki ilk yeni sistem icraatı tamam
Meclis’teki ilk yeni sistem icraatı tamam Referandumda kabul edilen anayasa değişikliği gereği yeniden oluşturulacak Hakim ve Savcılar Kurulu’nun 7 üyesi için TBMM’de seçim yapıldı. Başbakan Yıldırım HSK seçim sonucu için “Referandum ruhuna uygun” dedi. CHP ve HDP seçime katılmadı
29.09.2021 Gündem
HSK üyeliği için başvurular sona erdi! 83 kişi başvurdu
HSK üyeliği için başvurular sona erdi! 83 kişi başvurdu Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliği için TBMM Başkanlığına 83 başvuru yapıldı. TBMM Başkanlığı, başvuruları Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyona gönderecek
29.09.2021 Gündem
Değişim yargıdan başlıyor
Değişim yargıdan başlıyor Anayasa değişikliği gereği 13 üyeli Hakim ve Savcılar Kurulu 30 gün içinde seçilecek. Dört üyeyi Cumhurbaşkanı, yedi üyeyi TBMM seçecek. Adalet Bakanı ve müsteşarı doğal üye olarak kurulda devam edecek
29.09.2021 Gündem
'Yargıyı yargıya bırakamazsınız'
'Yargıyı yargıya bırakamazsınız' Dengir Mir Mehmet Fırat’tan yargı krizini alevlendirecek sözler
31.07.2009 Siyaset
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili olarak "İliç'te tehlikeli bir sızıntı tespit edilmemiştir. Altın madenciliğinde kimyasallarla değerli madenlerin kazanılmasında kullanılan siyanür ve ağır metallerin olumsuz etkilerinin olduğu bilinen husustur. Tedbirlerin göz ardı edildiği çatlaklara karşı müdahalenin yapılmadığı, ikazlara karşı alanlara solisyon basılması felaketin alt yapısını hazırladığı iddiası vardır. Bilirkişi raporunu tekrar ele alması akla en uygun seçenektir." dedi.
20.02.2024 Gündem
Adalet Bakanı Tunç'tan mesleklerine geri dönen hakim ve savcı açıklaması
Adalet Bakanı Tunç'tan mesleklerine geri dönen hakim ve savcı açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Danıştayın FETÖ'den ihraç edilen yargı mensuplarıyla ilgili kararına ilişkin, "Mesleklerine geri dönen 387 isimle alakalı Hakimler ve Savcılar Kurulu olarak yeniden bir inceleme başlattık. Bunun neticesinde yeniden bu dosyalar incelenecek" dedi.
17.02.2024 Gündem
450 hakim savcı listesi belli mi, Danıştay 5. Dair FETÖ kararı ne?
450 hakim savcı listesi belli mi, Danıştay 5. Dair FETÖ kararı ne? Danıştay 5. Dairesi, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 450 ismin mesleğe dönmelerine, bir de bu isimlere tazminat ödenmesine karar vermişti. Erdoğan, "Yüzlerindeki değişik maskeleri yırtıp atıyoruz ve bunlar böylece meydana çıkıyor. Her kılığa giren bu iradesiz şarlatanların ensesinde olacağız. Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı. Peki, 450 hakim savcı listesi belli mi, Danıştay 5. Dair FETÖ kararı ne?
16.02.2024 Gündem
510 hakim ve savcının görev yeri değişti
510 hakim ve savcının görev yeri değişti Cumhurbaşkanlığı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.
25.12.2023 Ekonomi
HSK mazeret kararnamesi 2023 | Hakim ve savcı atamaları tam liste Aralık 2023 nasıl sorgulanır, hakim savcı atamaları nasıl yapılır?
HSK mazeret kararnamesi 2023 | Hakim ve savcı atamaları tam liste Aralık 2023 nasıl sorgulanır, hakim savcı atamaları nasıl yapılır? HSK kararnamesi yayımlandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu Kararnamesi tamamlandı. Kararname ile 506 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Hakim savcı atamaları Aralık 2023 listesi ise sorgulanmaya başlandı. Peki, Yeni hakım savcı atamaları listesine göre hangi savcı ve hakim nereye atandı? İşte HSK kararnamesi 2023 listesi…
22.12.2023 Gündem
Savcı odasındaki avukat pozlarına çifte soruşturma açıldı
Savcı odasındaki avukat pozlarına çifte soruşturma açıldı Avukatın bir savcının makamından “Ben asla kaybetmem. Ya kazanırım ya da öğrenirim” mesajıyla paylaştığı fotoğraflar yargıyı karıştırdı. Hem savcı hem de avukat hakkında soruşturma başlatıldı. Ayrıca savcının görev yeri de değiştirildi.
15.12.2023 Gündem
Sahte savcı, gerçek savcıya yakalandı! İfadesi herkesi şaşırttı
Sahte savcı, gerçek savcıya yakalandı! İfadesi herkesi şaşırttı Şanlıurda'da ceza infaz kurumunda tutuklu olan dayısı M.K.'nın işlemlerini hızlandırıp tekrar mahkemeye çıkması için kendisini Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan Alper Pars, Cumhuriyet Savcısı Gökhan K.'nın dikkati sayesinde yakalanırken, dikkat çeken bir itiraf da geldi.
29.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hakim Ve Savcılar Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hakim ve savcılar kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.