Hacamat

Hacamat

Son dakika Hacamat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hacamat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hacamat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hacamat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hacamat gelişmeleri de dahil olmak üzere 69 hacamat haberi bulunmuştur. Tüm hacamat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat, 50 yaş altındaki engelleyici hastalıklar arasında migrenin birinci sırada olduğunun altını çizerek Türkiye’de her 6 kişiden birinin migren olduğunu ifade etti.
25.03.2024 Sağlık
Oruçluyken hacamat yaptırılır mı? Hacamat orucu bozar mı?
Oruçluyken hacamat yaptırılır mı? Hacamat orucu bozar mı? Ramazan ayının başlamasına az bir süre kala, mart ayı hacamat takvimine göre hacamat yaptıracak olan vatandaşlar oruçluyken hacamat yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan oruç ile ilgili fetvaları sorguluyor. Peki, oruçluyken hacamat olunur mu, oruçluyken hacamat yaptırmak orucu bozar mı?
2.03.2024 Dini Bilgiler
Selülitten kurtaran eşarp yöntemi: Çin tıbbında yüzyıllardır kullanılıyor! Evde egzersizle 3 haftada sonuç veriyor
Selülitten kurtaran eşarp yöntemi: Çin tıbbında yüzyıllardır kullanılıyor! Evde egzersizle 3 haftada sonuç veriyor Kadınların yaşadığı selülit problemi tedavisi zor olan bir durumdur. Selülitten kurtulmak için egzersiz, sağlıklı beslenme ya da masaj uygulanmaktadur. Kişiden kişiyte tedavi süreci ve sonuçları değişebilir.
14.02.2024 Yaşam
Mayıs ayı hacamat günleri 2023! Hacamat günleri 2023 takvimine göre sünnet olan hacamat günleri!
Mayıs ayı hacamat günleri 2023! Hacamat günleri 2023 takvimine göre sünnet olan hacamat günleri! Hacamat tedavisi yaptırmak isteyenler dini açıdan uygun günleri araştırıyor. Peki 2023 Mayıs ayında ne zaman hacamat yapılır? Mayıs ayı hacamat günleri 2023…
26.04.2023 Gündem
Ramazan'da Hacamat Yapılır Mı? Hacamat Yaptırmak Orucu Bozar Mı?
Ramazan'da Hacamat Yapılır Mı? Hacamat Yaptırmak Orucu Bozar Mı? Her açıdan insan sağlığını fizyolojik ve psikolojik olarak yukarıda tutmayı başaran hacamat, günümüzde pek çok kişi tarafından değerlendiriliyor. Ancak söz konusu Ramazan ayı olduğunda birçok kişi hacamat yaptırmanın orucu bozup bozmayacağını merak etmektedir. Nitekim düzenli olarak hacamat yapan ya da yaptıran pek çok kişi bulunuyor. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı bünyesinde verilen cevap ile beraber bu soru yanıtlanmış oldu.
9.03.2023 Ramazan
'Cin çıkarma' seansı sonrası ölüm davasında 2 sanığa 10 yıl 5'er ay hapis
'Cin çıkarma' seansı sonrası ölüm davasında 2 sanığa 10 yıl 5'er ay hapis Ankara'nın Keçiören ilçesinde, Özge Nur Tekin'in (30) 'cin çıkarma' seansının ardından yaşamını yitirmesiyle ilgili tutuksuz 6 sanığın yargılandığı davada Tekin’in eşi sanık Selçuk Tekin ile sanık sözde cinci hoca Erdal Kaya, 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan 10 yıl 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı, 4 sanık ise beraat eti.
8.03.2023 Yaşam
Ünlü şarkıcı 'dudakları estetik' iddialarına 17 yaşındaki fotoğrafı ile son noktayı koydu!
Ünlü şarkıcı 'dudakları estetik' iddialarına 17 yaşındaki fotoğrafı ile son noktayı koydu! Ünlü şarkıcı Umut Akyürek, yıllar önce çekilen fotoğrafını 'Daha 17' notu ile paylaştı, iddialara nokta koydu.
10.09.2022 Magazin
'Cin çıkarma' seansı korkunç bitmişti! 'Oklava' savunması dehşete düşürdü
'Cin çıkarma' seansı korkunç bitmişti! 'Oklava' savunması dehşete düşürdü Ankara'nın Keçiören ilçesinde, 'cin çıkarma' seansının ardından Özge Nur Tekin'in (30) yaşamını yitirmesiyle ilgili davada, aralarında sözde 'cinci hoca' Erdal Kaya'nın da bulunduğu 6 sanıktan anne Hatun Efe, savunma yaptı. Efe, kızının psikolojik sorunları olduğunu savunarak, "Kızımın kayınvalidesi Zöhre Tekin, Kayseri'de hocalık yaptığı söylenen Erdal Kaya’ya ulaştı. Erdal Kaya, oklava ile kızıma vurmasını istemiş. Bunun üzerine damadım Selçuk Tekin de kızıma oklava ile vurdu" dedi.
8.06.2022 Yaşam
Hastalar 5 bin yıllık yöntemle şifa buluyor
Hastalar 5 bin yıllık yöntemle şifa buluyor Sivas Numune Hastanesi’nde bulunan Geleneksel Tamamlayıcı ve Fonksiyonel Tıp Ünitesi’nde 5 yıllık tedavi yöntemleri günümüz tıbbı bilgileriyle harmanlanarak hastalara uygulanıyor.
25.03.2022 Sağlık
'Sarı Bıyık'tan canlı yayında Gerçek Kesit: Eşim gelmeden çekin gidin!
'Sarı Bıyık'tan canlı yayında Gerçek Kesit: Eşim gelmeden çekin gidin! 'Sarı Bıyık' lakabıyla ünlenen Cahit Kaan Kaşıkçılar, '2. Sayfa' programında usta sanatçı Selahattin Alpay ve sunucular ile Gerçek Kesit dizisinden bir sahneyi canlandırdı. Canlı yayında sinirlenen bir babayı oynayan Kaşıkçılar, performansıyla herkesi güldürdü. Kaşıkçılar, çekim için tercih ettikleri bir evde, kadının eşinin eve gelmesiyle başına gelen trajikomik olayı anlattı.
10.03.2022 Magazin
Şubat ayı hacamat günleri 2022! Hacamat günleri ne zaman, hacamat öncesi yapılması gerekenler?
Şubat ayı hacamat günleri 2022! Hacamat günleri ne zaman, hacamat öncesi yapılması gerekenler? Hacamat günleri vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Halsizlik ve ağrılara iyi geldiği belirtilen hacamatı tarihi ve günleri merak ediliyor. İşte şubat ayı hacamat günleri 2022…
21.02.2022 Sağlık
Cin çıkartma seansında ölen Özge'nin eşi: 100 kere oklava ile dua okuyarak vurdum
Cin çıkartma seansında ölen Özge'nin eşi: 100 kere oklava ile dua okuyarak vurdum Ankara'nın Keçiören ilçesinde kendisini 'hoca' olarak tanıtan Erdal Kaya'nın tavsiyesi ile cin çıkartma seansında psikolojik sorunları bulunduğu öne sürülen eşi Özge Nur Tekin'i sırtına 100 kez oklava ile vurarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Selçuk Tekin duruşmada, sanık Kaya'nın kendilerini yönlendirdiğini belirterek, "Eşimin sırtına, kalçasına ve baldır kısmına 100 kere oklava ile dua okuyarak vurdum" dedi.
17.02.2022 Yaşam
Orucu bozan ve bozmayan şeyler nelerdir? Hangi şartlarda oruç tutmaya devam edilebilir?
Orucu bozan ve bozmayan şeyler nelerdir? Hangi şartlarda oruç tutmaya devam edilebilir? Oruç; niyet edilerek imsak vaktinden başlayarak, güneşin battığı vakte kadar süre içmekten, yemekten, cinsel münasebetlerden uzak durmaya verilen isimdir. Oruç tutmak Bakara Suresinde bildirildiği üzere tüm Müslümanlara farz kılınmıştır. Fakat farz olmasının da şartları bulunmaktadır. Mükellef olabilmenin şartlarına sahip olan tüm Müslümanlar için vardır. Orucun farz olması için gereken şartlardan biri mükellef olmaktır. İkinci şart ise oruç tutabilecek kadar sağlıklı olmaktır. İki şartın sağlandığı durumlarda Müslüman olan kişilere oruç farzdır. Orucun farz olduğu zaman ise Ramazan ayıdır. Farz olan oruç dışında vacip, müstehap, mekruh, haram, sünnet olan oruç çeşitleri de bulunuyor. Orucun farzları vardır ve orucu bozan bazı haller vardır.
1.04.2022 Ramazan
'Cin çıkarma' skandalı! 'Sırtına 100 kez oklava ile vurmamı söyledi'
'Cin çıkarma' skandalı! 'Sırtına 100 kez oklava ile vurmamı söyledi' Cin çıkarma seansı can aldı! Ankara’nın Keçiören ilçesinde yaşanan olay dehşete düşürdü. Psikolojik sorunları nedeniyle sözde hocanın yönlendirmesi ile cin çıkartma seansı uygulanarak eşi Selçuk Tekin tarafından sırtına 100 kez oklava ile vurulup, hacamat yapılan 30 yaşındaki Özge Nur Tekin, hayatını kaybetti. İşte kan donduran olayın detayları...
13.01.2022 Gündem
Açık yaralara 'larva' tedavisi
Açık yaralara 'larva' tedavisi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Polikliniği'nde larva tedavisine de başlandı. Larvalar açık yaraya yerleştiriliyor, dokunun iyileşip bölgenin kesilmesi önleniyor. Larva tedavisi, diyabet veya yanık yarası olan hastalara uygulanıyor.
31.08.2021 Sağlık
Arkadaş tavsiyesiyle gitti, dehşeti yaşadı! 'Yapışmayınca jilet atıyor'
Arkadaş tavsiyesiyle gitti, dehşeti yaşadı! 'Yapışmayınca jilet atıyor' Emlakçı E.B. bir süredir yaşadığı sağlık sorunu için arkadaşının tavsiyesi ile kaçak faaliyet gösteren hacamatçıya gitti. 35 yaşındaki kadın tedavinin ardından eve döndüğünde fenalaştı. Önce hastaneye sonra polise giden kadın şikayetçi oldu. Polis, Fatih'te 6 katlı binaya gittiğinde her hangi bir tabela göremedi. Üçüncü katın zilindeki 'sağlıkçı' yazısından yola çıkan polis daireye baskın yaptı. Polis, içerideki iki kişiyi ifadesini almak üzere karakola götürüldü.
26.08.2021 Gündem
Migren tedavi edilebilir bir hastalıktır
Migren tedavi edilebilir bir hastalıktır Ense, şakaklar ve göz çevresinde yoğunlaşan ağrılarla migrenin ataklar halinde görülen baş ağrısı tipi olduğunu ve tedavi gerektiren bir hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Erdal Dilekçi, “Yaşam tarzında yapılacak ufak değişikliklerin yanı sıra, son yıllarda Türkiye’de de uygulanan özellikle akupunktur, ozon terapi, nöral terapi, proloterapi, ağrı mezoterapisi ve kupa-hacamat gibi geleneksel ve tamamlayıcı tıp (GETAT) yöntemleri ile migren tedavisinde çok başarılı sonuçlar alınmaktadır” dedi.
16.08.2021 Sağlık
Merdiven altı tedaviden uzak durun! Ölüme kadar götürüyor
Merdiven altı tedaviden uzak durun! Ölüme kadar götürüyor Doktor kontrolünde yapılması gereken ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’ merdiven altına inince işkenceye dönüyor. Merdiven altında yapılan tedaviler ölüme kadar götürebiliyor.
27.06.2021 Yaşam
Çamaşır ipiyle tedavi adı altında işkence!
Çamaşır ipiyle tedavi adı altında işkence! Doktor kontrolünde yapılması gereken ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’ merdiven altına inince işkenceye dönüyor. Tedavi umuduyla buralara başvurup ölümle burun buruna gelenlerin son örneği Elazığ’da görüldü. Hastanın belinden iki adet delik açılmış ve deri altından çamaşır ipi geçirilmiş.
26.06.2021 Yaşam
Çay bardağı ameliyat ile çıkarıldı!
Çay bardağı ameliyat ile çıkarıldı! Şanlıurfa’da basur hastası olan bir kişinin iddiaya göre tedavi için hacamat yaptırırken yağlı çay bardağı anüs bölgesine kaçtı. Bardak ameliyatla çıkarıldı.
23.05.2021 Yaşam
Ramazan'da hacamat ile sağlığınızı koruyun
Ramazan'da hacamat ile sağlığınızı koruyun Birçok hastalığın tedavisinde başarı sağlayan hacamatın Ramazan ayında da uygulanabileceğini belirten Dr. Serhat Koran “Hacamat özellikle migren ve benzeri baş ağrılarında, eklem hastalıklarında hatta koronavirüsten sonra beliren halsizlik ve güçsüzlük gibi şikayetlerde de sık uygulanan bir tedavidir. Hacamat tedavisinde vücudu besleyen destek maddeleri verilmez. Aksine vücudu temizleyen bir yöntem olduğu için ramazan ayında da uygulanabilir” dedi.
26.04.2021 Sağlık
'Varisler hayati tehlike oluşturabilir'
'Varisler hayati tehlike oluşturabilir' Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neyyir Tuncay Eren, varis olarak nitelendirilen toplar damar hastalıklarının son yıllarda çok sık görülmeye başladığını belirterek, "Varisler aslında basit gibi görünseler de bazen yaratabilecekleri sorunlar ve komplikasyonlar nedeniyle hayati tehlikeler oluşturabilmekte" dedi.
24.04.2021 Sağlık
Vücuttan kan akması orucu bozar mı? Kan akması, burun-diş-dil kanaması, el kesmesi orucu bozar mı?
Vücuttan kan akması orucu bozar mı? Kan akması, burun-diş-dil kanaması, el kesmesi orucu bozar mı? Burun kanaması orucu bozar mı? Diş-dil kanaması orucu bozar mı? El kesilmesi orucu bozar mı? soruları Ramazan ayının ilk gününde en çok sorulan sorular arasına girdi. Oruç tutan vatandaşlar oruçlarının hangi durumlarda bozulup bozulmayacağını merak edip, arama motorlarına ve Diyanet’in sık sorulan sorular sayfasına yöneldi. Peki, vücuttan kan akması orucu bozar mı?
13.04.2021 Ramazan
Tükürük yutmak orucu bozar mı? Balgam ve istemeden biriken tükürüğü yutunca oruç bozulur mu?
Tükürük yutmak orucu bozar mı? Balgam ve istemeden biriken tükürüğü yutunca oruç bozulur mu? İstemeden balgam, tükürük yutmak orucu bozar mı? Ağızda biriken tükürük ve balgam istenmeden yutulabiliyor. Ramazan ayı gelince, merak edilen sorulardan birisi de balgam ve tükürük ile ilgili oluyor. Diyanet resmi sitesi üzerinden vatandaşlarla paylaştığı orucu bozan ve bozmayan durumlarla ilgili açıklamasında “Balgam ve tükürük yutmak orucu bozar mı?” sorularına ait cevaplar da var. Peki, tükürük yutmak orucu bozar mı?
13.04.2021 Ramazan
Prof. Dr. Kaya’dan hacamat uyarısı
Prof. Dr. Kaya’dan hacamat uyarısı Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, kupa tedavisinin (hacamat) sertifikası olan doktorlar tarafından hastane ve merkezlerde yapılması gerektiğini belirterek, "Nelere iyi geleceği konusunda hastaları kandırmamak gerekiyor. Bu konuda oldukça fazla suistimal var. Hastanın modern tıptaki tedavilerinin önüne geçmemesi gerekiyor" dedi.
5.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hacamat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hacamat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.