Habur

Habur

Son dakika HABUR haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan HABUR ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını HABUR haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Habur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan habur gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.447 habur haberi bulunmuştur. Tüm habur haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildi
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildi Ticaret Bakanlığı, yasa dışı ticari eşya ve uyuşturucu yakalamalarında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 artışla 2024 yılının ilk 3 ayında rekor yakalamalara 8 milyar lira değerinde mal ele geçirildiğini açıkladı.
15.04.2024 Gündem
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan sınırda uyuşturucu operasyonu!
Ticaret Bakanlığı'ndan sınırda uyuşturucu operasyonu! Ticaret Bakanlığı, son 1 haftada, gümrük kapılarındaki operasyonlarda, yaklaşık 100 milyon TL değerinde kaçak eşya ve uyuşturucu ele geçirildiğini duyurdu.
3.04.2024 Gündem
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek
MSB: Bakan Güler ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edecek Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın Ankara’yı ziyaret edeceği edeceğini bildirdi. Heyetin Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından kabul edileceğin belirten kaynaklar, görüşmede terörle mücadele başta olmak üzere F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin ele alınacağını ifade etti.
28.03.2024 Gündem
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
445 milyon liralık kaçak otomobil ele geçirildi! Bakanlık duyurdu
445 milyon liralık kaçak otomobil ele geçirildi! Bakanlık duyurdu Ticaret Bakanlığı, usulsüz işlemlerle yurt içinde kullanılmak istenilen yaklaşık 445 milyon TL değerinde 49 taşıtın ele geçirildiğini açıkladı.
7.02.2024 Gündem
MSB: Yılbaşından bu yana teslim olan terörist sayısı 119’a ulaşmıştır
MSB: Yılbaşından bu yana teslim olan terörist sayısı 119’a ulaşmıştır Milli Savunma Bakanlığı, yılbaşından bu yana teslim olan terörist sayısının 119’a ulaştığını açıkladı.
7.12.2023 Gündem
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli Türkiye’nin Eurofigter tedarikine ilişkin açıklamaya yapan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Tedarik konusunu İngiltere üzerinden ele alıyoruz. İngiltere bu konuda Almanya’nın itirazlarının kaldırılmasına yönelik yardımcı olacaklarını belirtiyorlar. Türkiye olarak ilk aşamada 20 daha sonra da 20 olmak üzere 40 uçak almak isteğimizi ifade ettik. Alacağımız uçaklar kesinlikle ikinci el değil. En üst modelini alma konusunda talebimiz oldu” ifadelerini kullandı.
23.11.2023 Gündem
MSB duyurdu! Bin 377 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! Bin 377 terörist etkisiz hale getirildi MSB tarafından yapılan açıklamada, "1 Ocak’tan itibaren birliklerimize 445 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiştir. Anında ve misliyle verilen karşılık ile 25’i son bir haftada olmak üzere bin 377 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
23.11.2023 Gündem
Büyük darbe vuruldu! Şırnak’ta asayiş ve kaçakçılık operasyonu: 38 gözaltı
Büyük darbe vuruldu! Şırnak’ta asayiş ve kaçakçılık operasyonu: 38 gözaltı Şırnak ve 6 ilçesinde yapılan operasyonlarda, Türkiye’ye kaçak yollarla getirildiği tespit edilen malzemeler ele geçirildi. Operasyonlarda, 38 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
1.08.2023 Gündem
1 PKK'lı terörist, Habur'da Hudut Karakolumuza teslim oldu
1 PKK'lı terörist, Habur'da Hudut Karakolumuza teslim oldu Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK'lı teröristin Habur'da Hudut Karakoluna teslim olduğunu açıkladı.
12.07.2023 Gündem
Terör örgütü PKK’dan kaçış sürüyor
Terör örgütü PKK’dan kaçış sürüyor Milli Savuma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki barınma kampından kaçan 4 PKK’lı teröristin Habur ve Silopi'deki Hudut Karakoluna teslim olduğunu açıkladı.
22.06.2023 Gündem
Şırnak’ta asayiş ve kaçakçılık operasyonu: 133 gözaltı
Şırnak’ta asayiş ve kaçakçılık operasyonu: 133 gözaltı Şırnak'ta Türkiye’ye kaçak yollarla getirildiği tespit edilen malzemeler ele geçirildi. Operasyonlarda, 133 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
19.06.2023 Gündem
HDP önündeki evlat nöbetinde 42’nci buluşma
HDP önündeki evlat nöbetinde 42’nci buluşma Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması amacıyla HDP binası önünde oturma eylemi yapan Akdaş ailesi, jandarma ve emniyetin ikna çabası sonucu teslim olan oğulları Mehmet Akdaş (28) ile buluşturuldu. Böylece evlat nöbetindeyken çocuklarına kavuşan aile sayısı, 42'ye ulaştı.
1.06.2023 Gündem
MSB: 3 PKK'lı terörist teslim oldu
MSB: 3 PKK'lı terörist teslim oldu Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK'lı terörist Habur'daki hudut karakolumuza teslim oldu." ifadeleri kullanıldı.
1.06.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımıza verilen destek daha da artacak
Bakan Karaismailoğlu: 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımıza verilen destek daha da artacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İkinci turda sesimiz daha da gür çıkacak. 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımıza verilen destek daha da artacak. Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
18.05.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Yeni İpek Yolları'nı zaten açtık, günaydın beyefendi
Bakan Karaismailoğlu: Yeni İpek Yolları'nı zaten açtık, günaydın beyefendi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Tarihi İpek Yolu'nu canlandıracağız' sözlerine ilişkin, "Yeni İpek Yolları'nı zaten açtık; günaydın beyefendi, biraz gözünüzü açın. Şu anda bu açılan koridorların kapasitelerini daha da artırmak için bütün güzergahtaki ülkelerle oturuyoruz, toplantılar yapıyoruz, konuşuyoruz. Türkiye, tarih yazıyor" dedi.
7.05.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Zigana Tüneli ile yıllık 272 milyon TL tasarruf sağlayacağız
Bakan Karaismailoğlu: Zigana Tüneli ile yıllık 272 milyon TL tasarruf sağlayacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon TL, akaryakıttan 180 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 272 milyon TL tasarruf sağlayacağız. Zigana Tüneli, Türk mühendisliğinin gurur ve yüz akı eserlerinden biridir. Bu gurur Türk mühendisliğinindir, hepimizindir” dedi.
2.05.2023 Ekonomi
Bir aile daha çocuğuna kavuştu, evlat nöbetinde 40'ıncı buluşma
Bir aile daha çocuğuna kavuştu, evlat nöbetinde 40'ıncı buluşma Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması amacıyla HDP binası önünde oturma eylemi yapanlardan 1 aile daha, güvenlik güçlerinin iknasıyla Habur Sınır Kapısı'na gelip teslim olan oğulları C.T. ile buluştu. Evlat nöbetinde çocuklarına kavuşan aile sayısı da 40'a ulaştı.
27.04.2023 Gündem
Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı bugün açılıyor
Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı bugün açılıyor Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı bugün açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hattın tamamlanmasıyla toplam demir yolu uzunluğunun 13 bin 896 kilometreye çıkacağını söyleyerek, "Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürdük" dedi.
26.04.2023 Gündem
Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 4 terörist teslim oldu
Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 4 terörist teslim oldu MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 4 teröristin Habur'da hudut karakoluna teslim olduğunu bildirdi.
1.04.2023 Gündem
Oy kullanılacak gümrük kapılarına ilişkin YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Oy kullanılacak gümrük kapılarına ilişkin YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) gümrük kapılarındaki oy verme işlemlerine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
19.03.2023 Gündem
Habur Sınır Kapısı’ndaki darp olayında 2 görevli açığa alındı
Habur Sınır Kapısı’ndaki darp olayında 2 görevli açığa alındı Şırnak Valiliği, Habur Sınır Kapısı’nda gümrük muhafaza görevlileri tarafından bir çifte uygulanan darp olayıyla ilgili 2 görevlinin açığa alındığını duyurdu.
31.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi zirveye çıkarmakta kararlıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi zirveye çıkarmakta kararlıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis Çayı Viyadüğü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırımla istihdamla büyüttüğümüz ülkemizi Türkiye Yüzyılı'yla zirveye taşımakta kararlıyız" dedi.
22.12.2022 Gündem
Irak'ın kuzeyinden kaçan 2 PKK’lı terörist teslim oldu
Irak'ın kuzeyinden kaçan 2 PKK’lı terörist teslim oldu Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinden kaçan 2 PKK’lı teröristin Şırnak’taki hudut karakoluna teslim olduğunu açıkladı.
15.12.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Habur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki habur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.