Günübirlik

Günübirlik

Son dakika günübirlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan günübirlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını günübirlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Günübirlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan günübirlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.126 günübirlik haberi bulunmuştur. Tüm günübirlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var Antalya'nın Kemer ilçesinde Beydağları Sahil Milli Park alanı içerisindeki Kındılçeşme'de bungalov ve villa gibi inşaatları içeren projeye izin veren plan revizyonu, Danıştay tarafından kesin olarak iptal edildiği açıklandı.
24.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail- İran gerilimiyle ilgili "Şu anda İsrail farklı şeyler söylüyor, İran farklı görüşler ortaya atıyor. Sahiplenme yok ve konu ile ilgili akla ziyan olmayan açıklama da yok. İran'ın açıklamalarında da bu doğru diyor diyemiyorsunuz, İsrail'e zaten hiç diyemiyorsunuz" ifadelerini kullandı.
19.04.2024 Gündem
Türkiye'nin ilk ve tek karnavalına Adana'da yoğun ilgi! 4.5 milyar TL katkı sunacak
Türkiye'nin ilk ve tek karnavalına Adana'da yoğun ilgi! 4.5 milyar TL katkı sunacak Adana’da bu yıl 12’nci kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Atatürk Parkı ve Merkez Park’ta açılan yüzlerce stant, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
18.04.2024 Adana
6 bin 600 nüfuslu turistik ilçede rezervasyonlar yüzde 90'a dayandı! İnsanlar akın etti
6 bin 600 nüfuslu turistik ilçede rezervasyonlar yüzde 90'a dayandı! İnsanlar akın etti Bartın'ın 6 bin 600 nüfuslu turistik ilçesi Amasra'da 9 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesi tüm konaklama tesislerinde rezervasyonlar yüzde 90'a ulaştı. Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, "Bayram süresince yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu yönde bütün tedbirlerimizi aldık” dedi.
6.04.2024 Gündem
Bahçeli'den Belçika'daki saldırıya sert tepki: Sabrımızı test etmeye cüret etmeyin
Bahçeli'den Belçika'daki saldırıya sert tepki: Sabrımızı test etmeye cüret etmeyin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli "31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında" yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, Belçika'daki saldırıya sert tepki göstererek '(Belçika'daki Türklere saldırılar) Ocağımızı ateşe verenlerin iki dünyası da cehennem ateşindedir ve sabrımızı test etmeye hiçbir bedhah, hiçbir Türkiye düşmanı cüret etmemelidir' dedi.
27.03.2024 Gündem
Kirada yeni dönem başladı! Ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor, e-Devlet üzerinden başvuru yapılması gerekiyor
Kirada yeni dönem başladı! Ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor, e-Devlet üzerinden başvuru yapılması gerekiyor Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor. Yeni dönem başladı. Şartlar tamamen değişti. Konutlarını günübirlik kiraya verenleri yakından ilgilendiren yasal düzenleme 1 Ocak itibarı ile yürürlüğe girdi. Turizm, eğitim, iş, sağlık, spor ya da başka amaçla yapılan 100 gün ve altındaki kısa dönem konut kiralamaları nasıl yapılacak? İzin belgesi almak için kim, nereye ve nasıl başvuracak?
22.01.2024 Ekonomi
İlan sitelerinde 200, gerçekte 2.000 TL! Günlük kiralık evde 'gel - gel' oyunu
İlan sitelerinde 200, gerçekte 2.000 TL! Günlük kiralık evde 'gel - gel' oyunu Konutlarını günübirlik kiraya verenleri yakından ilgilendiren yasal düzenleme 1 Ocak itibarı ile yürürlüğe girdi. Ancak bazı ev sahipleri yasal düzenlemeyi yok sayıyor. Belgesiz kiralama yapan ev sahipleri, 200 TL'ye ilan verip 2.000 TL istiyor. İlan oyununda tatil beldeleri başı çekiyor.
21.01.2024 Ekonomi
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Varisin geçmesi için hareketli bir yaşam tarzını benimsemek gerekir. Eğer varsa fazla kilolardan kurtulmak da varisin geçmesi için önemlidir. 
17.01.2024 Sağlık
Bakan Şimşek’ten valilere ‘tasarruf’ uyarısı! Togg alın
Bakan Şimşek’ten valilere ‘tasarruf’ uyarısı! Togg alın Valilerden, “kamuda tasarruf tedbirleri”ne hassasiyetle uymalarını isteyen Bakan Şimşek, “Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası. Gösterişten uzak, mütevazi bir kamu anlayışına mecburuz” dedi.
16.01.2024 Gündem
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bir diğer adı ile hemoroid olarak bilinen basur, makatta ya da bağırsak çıkışının alt kısmında yer alan şişkin kan damarlarına verilen isimdir.
28.12.2023 Sağlık
Kirada bir dönem kapanıyor! Ev sahipleri panik halde, evlerini kiraya vermek için pahalı hediyeler alıyor
Kirada bir dönem kapanıyor! Ev sahipleri panik halde, evlerini kiraya vermek için pahalı hediyeler alıyor Konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin belgesi alınmasını zorunlu hale getiren yasanın Resmi gazetede yayımlanmasının ardından gözler yasanın nasıl uygulanacağını düzenleyen yönetmeliğe çevrildi. Yönetmeliğin kasım ayı içerisinde yürürlüğe gireceği ifade edilirken, bugüne kadar yasal boşluktan faydalanarak kayıt dışı günübirlik ev kiralayanları panik havası sardı.
20.11.2023 Ekonomi
Erdoğan'ın Berlin ziyareti öncesi dikkat çeken iddia! Bloomberg'e cevap Haluk Bayraktar'dan geldi
Erdoğan'ın Berlin ziyareti öncesi dikkat çeken iddia! Bloomberg'e cevap Haluk Bayraktar'dan geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesi, 'Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Türkiye'ye Eurofighter Typhoon savaş uçağı satışını engelleyeceği' iddiasını ortaya atan Bloomberg'e cevap Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan geldi.
17.11.2023 Gündem
Kiracı-ev sahibi milyonları kapsıyor! Fiyatlar 4'e katlandı, yeni yöntemler ortaya çıktı ama 100 bin lira cezası var
Kiracı-ev sahibi milyonları kapsıyor! Fiyatlar 4'e katlandı, yeni yöntemler ortaya çıktı ama 100 bin lira cezası var Kira fiyatlarındaki fahiş artış pek çok kiracının ödeme güçlüğü çekmesine neden oluyor. Bu süreçte kiracılar tarafından farklı yöntemler kullanılmaya başladı. Özellikle paylaşımlı daire ilanları son dönemlerde dikkat çekiyor. Bazı kiracılar ise kiraladıkları mülkü günlük olarak kiraya veriyor. Ancak kiracı olduğu evi, başkalarına günlük kiraya verip, kazanç elde edenlere 100 bin lira ceza kesilecek. 1 Ocak'tan itibaren uygulanacak yasayla; kiraladığı konutu günlük kiraya verenler ile izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenlere de aynı ceza uygulanacak.
15.11.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey İsrail Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey İsrail Batı'nın sana borcu çok ama Türkiye'nin yok Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Enflasyonla mücadele mesajı veren Erdoğan, "İstihdamı artırırken diğer yandan enflasyonla mücadele içindeyiz. Türkiye ne büyümesinden taviz verir ne de enflasyona teslim olur." dedi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "Son yaptıkları toplantıda bir araya gelip tüm batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. İsrail sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu batının sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok." dedi.
25.10.2023 Gündem
Turizm cenneti Kapadokya'da yeni kurallar: İzin almadan fotoğraf çeken yandı
Turizm cenneti Kapadokya'da yeni kurallar: İzin almadan fotoğraf çeken yandı Kapadokya’nın eşsiz coğrafyasının korunması için hükümet, ağır para cezaları getirmeye hazırlanıyor. Günübirlik kiralık evlerle ilgili düzenlemenin öne çıktığı teklif, Kapadokya için de önemli kararları barındırıyor. Buna göre bölgede ticari fotoğraf, video çekmek de izne bağlı olacak. Kurala uymayanlara 16 bin TL’den başlayan para cezaları verilecek.
14.10.2023 Ekonomi
Günlük kiralık evlere ayar! Emlakçılar açıkladı:  Rezaletten öte hiçbir şey değil
Günlük kiralık evlere ayar! Emlakçılar açıkladı: Rezaletten öte hiçbir şey değil Konutlarını günübirlik kiraya verenleri yakından ilgilendiren yasal düzenleme ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, söz konusu yeni düzenleme ile günübirlik kiralama yapılan konutların ticari işletme sayılarak belge alma şartı getirilmesinin önemli bir gelişme olduğunu söyledi.
7.10.2023 Ekonomi
Kiralık evler ile ilgili flaş gelişme! Yeni dönem
Kiralık evler ile ilgili flaş gelişme! Yeni dönem Kiralık evler ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, günübirlik ev kiralamayla ilgili yasal düzenlemeyi içeren çalışmada sona geldi. Büyük ölçüde şekillenen düzenlemeye göre evini günübirlik kiralamak isteyenler üç yasal şartı yerine getirmek zorunda kalacak: Apartmandaki bütün maliklerden izin alınacak, bakanlıktan izin belgesi çıkarılacak, kiralanan mülkün kapısına levha asılacak. Kurallara uymayanlara 1 milyon TL’ye kadar ceza verilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, günübirlik kiralık evlere yönelik hazırladığı düzenlemeyi önemli ölçüde şekillendirdi. Bakanlık, evini günübirlik kiralamak isteyen vatandaşlardan öncelikle “kapısına levha asılması”, “bütün maliklerden izin alınması” ve “Bakanlıktan izin belgesi edinilmesi” olmak üzere üç temel şartı sağlamasını isteyecek.
5.10.2023 Ekonomi
Meclis ne zaman açılacak 2023 Ekim? TBMM açılış tarihi 2023: Meclis hangi tarihte açılıyor?
Meclis ne zaman açılacak 2023 Ekim? TBMM açılış tarihi 2023: Meclis hangi tarihte açılıyor? Meclis ne zaman açılacak, TBMM açılış tarihi ne? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı emekliler tarafından merakla bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşı düzenlemesi için çalışmalarını sürdürüyor, teklifin de ekim ayı içinde Meclis'ten geçmesi bekleniyor, diyince Meclis ne zaman açılacak? Sorgulanmaya başlandı.
29.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Kritik ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
26.09.2023 Gündem
Günlük kiralık ev ve tesislere dikkat çeken operasyon! Çok sayıda kişi gözaltına alındı
Günlük kiralık ev ve tesislere dikkat çeken operasyon! Çok sayıda kişi gözaltına alındı Mersin'de, polis, günlük kiralık ev ve tesislere yönelik operasyonda çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş hapis cezası olan 17 kişiyi yakaladı. Mevzuata aykırı hareket eden tesislere 149 bin 200 lira idari para cezası uygulandı.
14.09.2023 Yaşam
Bodrum'da uygun tatil fırsatı: Geceliği 1.500 TL'den başlıyor
Bodrum'da uygun tatil fırsatı: Geceliği 1.500 TL'den başlıyor Muğla'nın turizmde lokomotif ilçesi Bodrum'da yerli turist hareketliliği azalırken, ilçe yabancı turistlere kaldı. Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, "Orta yaş grubu misafirlerimiz Bodrum'a gelmeye başladı. Şu an otellerde yüzde 80 bandında doluluk oranı görünüyor" dedi.
10.09.2023 Ekonomi
Günlük kiralık evlerle ilgili kritik detay! 'Binanın değerinin düşmesine neden oluyor'
Günlük kiralık evlerle ilgili kritik detay! 'Binanın değerinin düşmesine neden oluyor' Kısa süreli kiralama sistemi Türkiye'de de her geçen gün daha yaygın hale geliyor. Evini ya da evinin bir bölümünü günlük, haftalık gibi kısa süreli olarak kiraya verenler ek gelir sağlıyor. Ancak yasalara uygun şekilde yapılmayan kiralama işlemleri nedeniyle taşınmazın mühürlenmesi ve para cezası uygulanması gündeme geliyor.
7.09.2023 Ekonomi
Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşmesinde! Masada 4 kritik konu var
Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşmesinde! Masada 4 kritik konu var Erdoğan ile Putin, Tahıl Koridoru’nun yeniden açılması yolunda bugün anahtar niteliğinde bir görüşme yapacak. Daha önce Türkiye’de yapılacağı açıklanan görüşme bugün Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde gerçekleşecek.
4.09.2023 Gündem
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den olay sözler: Asalaklar, annenin karnında nasıl durdun?
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den olay sözler: Asalaklar, annenin karnında nasıl durdun? Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. İstifa iddialarına sert yanıt veren Çebi'nin özellikle TFF ve Pendikspor maçının hakem yönetimine ilişkin sözleri gündeme oturdu. Çebi ayrıca Dusan Tadic, Anderson Talisca, Sergio Ramos, Tayyip Talha, Milot Rashica, Halil Dervişoğlu ve Onana transferleri hakkında da konuştu.
29.08.2023 Beşiktaş
İnziva kampları para tuzağı mı? İnsanları kandırıyorlar uyarısı yapıldı
İnziva kampları para tuzağı mı? İnsanları kandırıyorlar uyarısı yapıldı Pandeminin ardından artan doğa, yoga ve nefes etkinliklerine şimdi de ‘kişisel inziva’ kampları eklendi. Kiminde günlük 1750 lira ödeyen kendi evinde ‘kamp’ kuruyor, kiminde niyet bohçaları hazırlanıyor. Prof. Dr. Arif Verimli ise “İnsanlar kandırılıyor” diyor.
28.08.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Günübirlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki günübirlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.