Güneş Işınları

Güneş Işınları

Son dakika Güneş ışınları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Güneş ışınları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Güneş ışınları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güneş Işınları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güneş ışınları gelişmeleri de dahil olmak üzere 413 güneş ışınları haberi bulunmuştur. Tüm güneş ışınları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Mevsimler, dünyanın dönüş hareketine bağlı olarak değişen hava hareketleridir. Dünya hem kendi hem de güneş etrafında dönmektedir. Kendi çevresinde dönüşü sayesinde gece ve gündüz oluşmaktadır. Güneşin etrafında dönüşüne bağlı olarak da mevsimler meydana gelmektedir. Güneş ışınlarının dünyaya ulaşımı sırasında ışın açıları değişmektedir. Bu durumda ısı farklılıkları da oluştuğundan mevsimler meydana gelmektedir.
18.12.2023 Eğitim
Ekvator Çizgisi Nedir, Ne İşe Yarar? Ekvator Çizgisinin Özellikleri Nelerdir?
Ekvator Çizgisi Nedir, Ne İşe Yarar? Ekvator Çizgisinin Özellikleri Nelerdir? Ekvator, yerküreyi kuzey ve güney yarımküreler olarak ortadan böldüğü düşünülen hayali dairedir. Dairesel bir hat olarak kuzey kutbu ve güney kutbuna eşit uzaklıkta bulunan noktaların birleştiği çizgi olarak da ifade edilebilmektedir. Yatay bir çizgi olarak ekvator, 0 derece kabul edilmektedir. Ekvatora güneş ışınları daima dik gelmektedir. Kuzey kutbu ve Güney kutbuna eşit uzaklıktan geçtiği bilinen hayali daireye Ekvator denmektedir. 
16.12.2023 Eğitim
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi Mevsimsel değişiklikler, sadece hava koşullarını etkilemiyor; insanların duygu durumunu da derinden etkiliyor. Kış mevsimiyle güneş ışınları azalıyor, günler kısalıyor. Bu değişiklikler birçok insanın yaşam kalitesinin düşmesine, dolaylı olarak kış depresyonu olarak bilinen rahatsızlığa kapı aralıyor. Kış depresyonu çoğu zaman hafif semptomlarla kendini gösterse de bazı kişileri intihara sürükleyebiliyor. Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al da mevsimsel depresyonun bir depresyon türü olduğunu hatırlatarak ağır geçiren vakaların çoğunlukla intihar düşüncesinde olduğuna dikkat çekti ve nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
29.10.2023 Sağlık
Sonbaharda saç kendini korumak için harekete geçer! Daha fazla melamin üretir
Sonbaharda saç kendini korumak için harekete geçer! Daha fazla melamin üretir Saç dökülmesi büyük oranda kalıtsal nedenlere bağlı gerçekleşse de stres, hormonel dengesizlik, düzensiz beslenme hatta mevsim geçişleri de saç dökülmesinin nedenleri arasında yer alır. Gün içinde yıkanma, taranma, çekme ve kırılma gibi faktörlerle 50 ile 100 tel arasında yaşanan saç kaybı sonbaharla birlikte artabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, mevsimsel saç dökülmesi olarak adlandırılan bu durumun nedenini mevsim değişikliklerinin saç büyüme döngüsüne etki etmesine bağlarken, sonbahar mevsiminde çoğu kişide ortaya çıkan saç dökülmesi problemi hakkında merak edilenleri anlattı ve tavsiyelerde bulundu.
17.09.2023 Sağlık
Kazakistan Bayrağı Anlamı Nedir? Kazakistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kazakistan Bayrağı Anlamı Nedir? Kazakistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Kazakistan dünyanın en büyük ülkelerinden biridir. Uzantıya göre dünya sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Asya ile Avrupa'nın ortasında duruyor. Günümüzde bilinen Kazakistan bayrağı 4 Haziran 1992'de kabul edildi. Kazakistan bayrağı, bayrağın ortasında parlayan bir güneşin altında uçan bir kartalın yer aldığı açık mavi bir arka plandan oluşur.
10.09.2023 Eğitim
Hititler Bayrağı Anlamı Nedir? Hititler Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Hititler Bayrağı Anlamı Nedir? Hititler Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Milattan önce 1700 ile 1200 arasında yaşayan dünyanın en güçlü antik uygarlıkları arasında Hititler yer almaktadır. Hem Anadolu'da hem de Suriye'de yaşamını sürdürmüş olan Hititler, pek çok açıdan gelişmiş önemli uygarlıklardan biridir. Anadolu'da farklı diller konuşan ve değişik şehir devletleri halinde yaşadıklarını söylemek mümkündür.
8.09.2023 Eğitim
Bilim insanlarından iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için çılgın proje: Güneş ışınlarını azaltmak için bir gök taşına 'şemsiye' bağlasak nasıl olur?
Bilim insanlarından iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için çılgın proje: Güneş ışınlarını azaltmak için bir gök taşına 'şemsiye' bağlasak nasıl olur? Dünya hızla ısınıyor ve bilim insanları iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için çeşitli yöntemler geliştiriyor.
10.08.2023 Bilim ve Teknoloji
İşte dünyanın en sıcak bölgesi: Radyasyon yoğunluğu inanılmaz!
İşte dünyanın en sıcak bölgesi: Radyasyon yoğunluğu inanılmaz! Santiago Üniversites'nde yapılan araştırmalara göre Şili'de yer alan Chajnantor Platosu, dünyanın en sıcak bölgesi. Buradaki radyasyon oranı o kadar yüksek ki platoda bir süre zaman geçirmek Venüs'teki kadar radyasyon almanıza sebep olabilir. 
26.07.2023 Dünya
Güneş yanığına iyi geliyor, cildi serinletiyor!  Hepsi doğal çözüm
Güneş yanığına iyi geliyor, cildi serinletiyor! Hepsi doğal çözüm Yaz aylarında saatler güneş ışınlarına maruz kalmak yüzümüzde ya da vücudumuzda güneş yanığına sebep olabiliyor. Peki güneş yanığını evde nasıl tedavi edebiliriz? İşte detaylar...
7.07.2023 Sağlık
Son 10 yılda 50 kat arttı! ‘Eskiden dosttu artık baş düşman’
Son 10 yılda 50 kat arttı! ‘Eskiden dosttu artık baş düşman’ 9 günlük bayram tatili vesilesi ile turizmcinin yüzü güldü, sahil şeritleri hıncahınç dolu. Bodrum’un nüfusu neredeyse bir milyona yaklaştı. Çeşme, Foça, Kuşadası, Antalya’da da durum aynı; adım atacak yer yok. Kimi de trafiğin azalmasını bekledi, bugün itibarı ile düşüyor yola, sonraki haftayı yıllık izne bağlayarak... Yazın bu ilk günlerinde, denizin kucağında ama en çok da güneşin altında sere serpe yatıp dinlenmek, bir tatlı huzur aramak hele de şehirlilerin şüphesiz ‘olmazsa olmazı’. Ancak eskiden dost olan güneş bugün artık baş düşman. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, son 10 yılda deri kanseri vakalarının 50 kat arttığını söylüyor. Bu da haftada en az 3-4 tanılı hasta demek. Peki hem D vitamini alıp hem kanserden korunmak nasıl mümkün olacak? İşte yanıtı...
30.06.2023 Sağlık
Uzmanı yaza özel uyardı: Sahte güneş gözlüğü takmak yerine hiç gözlük takmayın
Uzmanı yaza özel uyardı: Sahte güneş gözlüğü takmak yerine hiç gözlük takmayın Yaz aylarının gelmesiyle kullanımı artan güneş gözlükleri ile ilgili uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kholzoda Saidali, ‘sahte’ güneş gözlüklerine dikkat çekerek, “Orijinal güneş gözlüklerinde ultraviyole ışınlarını engelleyen film tabakası kullanılırken sahte güneş gözlüklerinde boya kullanılıyor. Bu yüzden sahte güneş gözlüğü, gözü koruyamadığı gibi ışınlardan gelecek zararı daha fazlalaştırıyor. Eğer sahte güneş gözlüğü takmayı düşünüyorsanız, hiç gözlük takmamanın daha sağlıklı olduğunu bilmelisiniz” dedi.
17.06.2023 Yaşam
Kış depresyonunu önlemek için kritik uyarılar peş peşe geldi
Kış depresyonunu önlemek için kritik uyarılar peş peşe geldi Kış aylarında sık rastlanan kış depresyonuna karşı uyarılarda bulunan Uzman Klinik Psikolog Gözde Nur Kınalı, “Depresyonu önlemek için ilk yapılması gerekenlerden biri davranış aktivasyonudur. Kişinin yaşam rutininin kendiliğinden mutluluk getirmediği bazı zaman dilimleri için rutinlerin tekrar organize edilmesi gerekmektedir. Kişi sosyal destek mekanizması geliştirmeli, hareketliliğini artırmalı ve güneşli anların olduğu fırsat zamanlarını iyi değerlendirmelidir. Kış döneminde de kendisine mutluluk verecek nedenler bulmalıdır. Böylece kışa yönelik algıları da değişebileceği gibi daha az depresif hissetmesine yol açabilir” dedi.
27.12.2022 Sağlık
En uzun gece ne zaman? Kış gündönümü ne zaman, günler ne zaman uzuyor? 21 Aralık’ta neler oluyor? 21 Aralık dönencesi ne?
En uzun gece ne zaman? Kış gündönümü ne zaman, günler ne zaman uzuyor? 21 Aralık’ta neler oluyor? 21 Aralık dönencesi ne? Kışın başlangıcı olarak kabul edilen kış gündönümü, mevsimlerin değişimini işaret ettiği için bazı kültürlerde yeniden doğuş zamanı olarak kutlanıyor. Yılda iki kez gerçekleşen gündönümlerinden 21 Aralık'ta gerçekleşenine kış gündönümü adı verilir. Kuzey yarımkürede en uzun gece yaşandığı 21 Aralık Kış Gündönümü kışın ilk günü olarak da bilinir. Peki, En uzun gece ne zaman? Kış gündönümü ne zaman? 21 Aralık’ta neler oluyor? 21 Aralık dönencesi ne? İşte detaylar…
15.12.2022 Gündem
D vitamini eksikliği halk sağlığı problemi haline geldi
D vitamini eksikliği halk sağlığı problemi haline geldi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, D vitamini eksikliğinin 'halk sağlığı problemi' haline geldiğini söyledi.
28.11.2022 Sağlık
En uzun gece ne zaman? 2022 yılında en uzun gece hangi tarihte yaşanacak? Günler ne zaman uzayacak?  İşte 2022 kış gündönümü tarihi!
En uzun gece ne zaman? 2022 yılında en uzun gece hangi tarihte yaşanacak? Günler ne zaman uzayacak? İşte 2022 kış gündönümü tarihi! 2022 yılının en uzun gecesi aralık ayında yaşanacak. Yılda iki kez gerçekleşen gündönümü yaz ve kış gündönümü olarak adlandırılıyor. Pek çok kişi gecelerin kısalıp gündüzlerin uzamaya başlayacağı 2022 yılı kış gündönümünün ne zaman yaşanacağı merak ederken, kış gündönümünde neler yaşanacağını da araştırıyor. Peki, En uzun gece ne zaman? 2022 yılında en uzun gece hangi tarihte yaşanacak? Gündüzler ne zaman uzamaya başlayacak? Solstis nedir? Solstis Gündönümü nedir, 21 Aralık’ta neler oluyor? İşte kış gün dönümü tarihi!
22.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat Kansere ve kemik erimesine karşı koruyuculuğunun yanı sıra bağışıklığı da arttıran D vitamininin vücut için önemini anlatan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Çakmak Sancar, pek çok kişide özellikle kış mevsiminde D vitamini eksikliği görüldüğünü söyleyerek, vitaminin vücutta depolanmasıyla ilgili bilgiler paylaştı.
4.11.2022 Sağlık
Mutsuzsanız dikkat!  Uzmanlar sebebini açıkladı
Mutsuzsanız dikkat! Uzmanlar sebebini açıkladı Havaların soğumasıyla birlikte güneşli günlere artık veda ediyoruz. En büyük D vitamini kaynağı olan güneş ışınlarının kişileri depresyondan korumaya yardımcı olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut, D vitamini eksikliğinin birçok hastalık riskini artırdığını belirtti.
26.09.2022 Sağlık
Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor
Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Metin, güneşin ciltte yaşlanma, kanser ve güneş çarpması ile ölüme bile yol açabileceğini belirterek, "Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor" dedi.
16.08.2022 Yaşam
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı!
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı! Avrupa genelinde etkisini göstermeye başlayan sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde Türkiye’yi de etkisi altına alması bekleniyor. Sıcaklık artışının çocukları yetişkinlerden daha kısa sürede, daha yıpratıcı etkilediğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Tülin Şimşek, çocuklarda sıcaklığa bağlı olası ciddi bir sağlık sorunları konusunda aileleri uyardı ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
21.07.2022 Sağlık
Sıcak hava kalp krizini tetikliyor
Sıcak hava kalp krizini tetikliyor Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları ile vücudun ısı dengesi bozulurken, ısı dengesinin sağlanması için kalp hızında meydana gelen dalgalanmalar kalp krizini tetikleyebiliyor.
16.07.2022 Sağlık
Güneş gözlüğü seçimi yaparken dikkat
Güneş gözlüğü seçimi yaparken dikkat Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Sibel Malazgirt, “Güneş gözlüğü seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik, camların UV-A ve UV-B ışınlarını yüzde 100 bloke ediyor olmasıdır” dedi.
27.06.2022 Sağlık
En uzun gündüz ne zaman, 21 Haziran'da ne olur? Bugün kaç saat gece kaç saat gündüz? 21 Haziran yaz gündönümü nedir?
En uzun gündüz ne zaman, 21 Haziran'da ne olur? Bugün kaç saat gece kaç saat gündüz? 21 Haziran yaz gündönümü nedir? Gündönümleri yılda 2 kez gerçekleşir. Bunlardan biri 21 Haziran’dır. 21 Haziran Kuzey Yarımkürede Yaz'ın başlangıcıdır. Güneş ışınlarının dik açıyla geldiği 21 Haziran hakkındaki detaylar ise merak konusu oldu. Peki, En uzun gündüz ne zaman 2022, 21 Haziran'da ne olur? Bugün kaç saat gece kaç saat gündüz? 21 Haziran yaz gündönümü nedir?
21.06.2022 Gündem
Yaz gündönümü nedir, 21 Haziran yaz gündönümü özellikleri ve ritüelleri? Yaz gündönümü ne demek, neden olur, ne zaman başlar?
Yaz gündönümü nedir, 21 Haziran yaz gündönümü özellikleri ve ritüelleri? Yaz gündönümü ne demek, neden olur, ne zaman başlar? 21 Haziran yaz dönümü bugün başladı. Kuzey yarımkürede yazın, güney yarımkürede kışın başlangıcı sayılan 21 Haziran, Güneş’in gökte en tepede olduğu zamanı temsil ediyor. Peki, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Kuzey yarımkürede 21 Haziran yaz gündönümü özellikleri ve ritüelleri nelerdir? Yaz gündönümü nedir, ne demek, neden olur ve ne zaman başlar?
21.06.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Güneş Işınları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güneş ışınları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.