Gss Primleri

Gss Primleri

Son dakika gss primleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gss primleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gss primleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gss Primleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gss primleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 230 gss primleri haberi bulunmuştur. Tüm gss primleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
İSTEĞE BAĞLI SİGORTA PRİMİ! 2024 SGK primi ne kadar, yeni isteğe bağlı sigorta primi ne kadar oldu?
İSTEĞE BAĞLI SİGORTA PRİMİ! 2024 SGK primi ne kadar, yeni isteğe bağlı sigorta primi ne kadar oldu? Asgari ücret 11.402 liradan %49.11 artışla 17.002 lira oldu. Söz konusu gelişmesi sonrası GSS priminde yeni tutar merak konusu oldu. Peki, Genel Sağlık Sigortası primi ne kadar oldu? Asgari ücret zammı sonrası GSS primi kaç?
27.12.2023 Ekonomi
Yeni asgari ücret ile değişenler! Asgari ücret neleri etkileyecek, asgari ücret ile neler değişti?
Yeni asgari ücret ile değişenler! Asgari ücret neleri etkileyecek, asgari ücret ile neler değişti? Yeni asgari ücret ile değişenler merak ediliyor. Yeni asgari ücret rakamıyla işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primleri, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemde tutarlar değişecek. Peki, Asgari ücret neleri etkileyecek, asgari ücret ile neler değişti?
27.12.2023 Ekonomi
İstanbullular dikkat! AKOM alarm verdi, yağmur trafiği kilitledi
İstanbullular dikkat! AKOM alarm verdi, yağmur trafiği kilitledi İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da fırtınalı havanın yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağını belirtilerek, fırtınaya karşı tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunuldu. İstanbul’da bugün öğleden sonra etkisini artıran sağanak yağış trafik yoğunluğuna neden oluyor. İBB trafik haritası kırmızı ve bordoya döndü. Saat 17.15 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 86'yı aştı. Mesai bitiminde trafik yoğunluğunun daha da artması bekleniyor.
22.12.2023 Gündem
Daha fazla maaş alacaklar! Yeni yılda zamla birlikte ödemeler artacak; işsizlik maaşı, GSS primleri, staj ücreti...
Daha fazla maaş alacaklar! Yeni yılda zamla birlikte ödemeler artacak; işsizlik maaşı, GSS primleri, staj ücreti... Asgari ücret zammında rakam masaya geliyor, tarih verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında işveren ve işçi tarafı ilk kez teklifini açıklayacak. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretle birlikte işsizlik ödeneğinden genel sağlık sigortası (GSS) primine, kıdem tazminatından staj ücretine kadar birçok kalemde değişiklik olacak.
22.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor! Zam oranı ne kadar olacak? İşte senaryolar...
Asgari ücret görüşmeleri başlıyor! Zam oranı ne kadar olacak? İşte senaryolar... Asgari ücretli milyonları ilgilendiren zam oranları için nefesler tutuldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını pazartesi günü yapacak. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki, senaryolar neler? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'a sordu.
16.12.2023 Çalışan Hakları
Asgari ücret rekor kıracak! Zam oranı verildi, 2024 asgari ücreti için ilk teklif
Asgari ücret rekor kıracak! Zam oranı verildi, 2024 asgari ücreti için ilk teklif 2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
16.12.2023 Çalışma Hayatı
Maaşlara yüzde 55 zam! 2024 asgari ücret için oranı açıkladı, haziran ayında bir zam daha...
Maaşlara yüzde 55 zam! 2024 asgari ücret için oranı açıkladı, haziran ayında bir zam daha... Milyonlarca çalışan merakla bekliyor. 2024 asgari ücreti için zam oranları gelmeye devam ediyor. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırmıştı.2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? SGK Uzmanı Murat Bal CNN Türk canlı yayında milyonların merak ettiği soruyu yanıtladı. İşte detaylar...
15.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret dolar bazında rekor kıracak zam! 2024 asgari ücreti için zam oranı verildi, ilk teklif geldi
Asgari ücret dolar bazında rekor kıracak zam! 2024 asgari ücreti için zam oranı verildi, ilk teklif geldi 2024 asgari ücreti için rekor kıracak zam oranı verildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Bunun yanında ilk rakam teklifi TİSK'ten gelecek. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
15.12.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücret yeni rekorunu kıracak! 2024'te 'Tek zam' için büyük oran
Asgari ücret yeni rekorunu kıracak! 2024'te 'Tek zam' için büyük oran Asgari ücret ile ilgili dikkat çeken açıklama yapıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı hafta başında gerçekleşecek. Temmuz zammı ile net asgari ücret yüzde 34 artışla 11.402 liraya, dönemin kuruyla da 482 dolar düzeyine çıkarak rekor kırdı. 2024 yılında dezenflasyonist süreçle beraber tek zam dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetten işçilerin yanında olunmasını istedi. Öte yandan asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması, ihya tutarı ve isteğe bağlı sigorta primi, genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı, rapor parası ve iş görmezlik ödeneği, kısa çalışma ve yarı zamanlı çalışma ödeneği ve stajyer ücreti değişecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların merak ettiği rakamlar belli oldu.
14.12.2023 Ekonomi
GSS primi 2023 ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası GSS primi nasıl hesaplanır?
GSS primi 2023 ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası GSS primi nasıl hesaplanır? Asgari ücret zammı GSS priminin de artmasına neden olacağından "GSS primi ne kadar, kaç TL oldu?" sorularına yanıt aranmaya başlandı. Asgari ücret zammından etkilenen GSS primi brüt asgari ücretin yüzde 3'ü olarak belirlenmiştir. Peki, GSS primi 2023 ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası GSS primi nasıl hesaplanır?
22.12.2022 Ekonomi
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca vatandaşın beklediği açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
17.12.2022 Ekonomi
Borçlar yapılandırıyor! TBMM'ye sunuldu
Borçlar yapılandırıyor! TBMM'ye sunuldu AK Parti'nin ekonomi ve enerjiye ilişkin düzenlemeler içeren 'Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM'ye sunuldu.
11.12.2022 Ekonomi
Zam geldi!  5 bin 176 liraya yükseldi, en az 6 ay ödeniyor, başvurmayan alamıyor
Zam geldi! 5 bin 176 liraya yükseldi, en az 6 ay ödeniyor, başvurmayan alamıyor Milyonlara zam müjdesi! Asgari ücret zammı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücrete yapıacak zam açıklandı. Ağustos ayı itibarı ile ödenecek asgari ücret net 5 bin 500 lira olarak olarak belirlendi. Asgari ücret artışı birçok ücret ve ödeme kaleminde artışa yol açtı. İşzilik maaşından kıdem tazminatına, engelli maaşından 65 yaş aylığına kadar pek çok ücret artacak. İşten çıkartılan ya da işszilik ödeneğinden yararlanmakta olanlar ödemelerdeki artışı merak ediyor. İşsizlik maaşının taban ücreti 2 bin 588 TL, en yüsek işsizlik maaşı ise 5 bin 176 TL olacak. Bir çalışanın işszilk maaşından yararlanabilmesi için ise işten çıkarıldığı tarih itiabarı ile 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuruda bulunması gerekiyor.
3.07.2022 Çalışma Hayatı
GSS primleri ve isteğe bağlı primler ne kadar oldu, asgari ücret zammından sonra Genel Sağlık Sigortası Primleri ile isteğe bağlı primler arttı mı?
GSS primleri ve isteğe bağlı primler ne kadar oldu, asgari ücret zammından sonra Genel Sağlık Sigortası Primleri ile isteğe bağlı primler arttı mı? Asgari ücret zammı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan Temmuz'dan itibaren geçerli olacak asgari ücretin ne 5500 TL olacağını duyurdu. Söz konusu zammın ardından GSS primleri ve isteğe bağlı primler ne kadar oldu, asgari ücret zammından sonra Genel Sağlık Sigortası Primleri ile isteğe bağlı primler arttı mı? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
1.07.2022 Ekonomi
Asgari ücret artışı neleri değiştirecek? Hangi maaşlar etkilenecek? Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı değişecek mi?
Asgari ücret artışı neleri değiştirecek? Hangi maaşlar etkilenecek? Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı değişecek mi? Enflasyon ve gıdada olan yüksek artış nedeniyle 2022 yılının ikinci yarısı için asgari ücrete yapılacak artış için Asgari Ücret Komisyonu toplandı. Toplantı öncesi işveren kesimini temsil eden TİSK, işçi tarafını temsil eden Türk-İş’ten atışa dair önemli mesajlar geldi. Asgari ücrette mutabakat sağlanması konusunda her iki taraftan da olumlu beklentiler var. Toplantı için bir araya gelen işçi, işveren ve hükümet tarafından zam oranı belirlenecek ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zam oranını açıklayacak. Asgari ücret artışı pek çok kesimde maaşları da değiştirecek. Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı alanların maaşları artacak staj ücretleri ve GSS primi de zamdan ekilenecek. Peki, Asgari ücret artışı neleri değiştirecek? Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı değişecek mi? Asgari ücret ne zaman açıklanır, bugün açıklanır mı? İşte Asgari ücret artışını etkileyen kesimler ve primler…
29.06.2022 Ekonomi
Emeklilik için büyük fırsat! SMS ile gönderiliyor, günlük 3.34 lira indirim de var...
Emeklilik için büyük fırsat! SMS ile gönderiliyor, günlük 3.34 lira indirim de var... Emeklilik için büyük fırsat! SGK'ya başvuru ya da SMS yoluyla yapılıyor. Günlük 3.34 lira ödemek yeterli oluyor. Aylık ödemeler yapılarak primler tamamlanıp emekli olunabiliyor. SMS ile ödeme yaparsanız ücret telefon faturalarına yansıyor. Düzenli ödemede vergi indirimi de uygulanıyor. SGK, ev hizmetlerinde çalışanların sosyal güvenliğinin sağlanmasında önemli bir adım atmıştı. Evlerinde ev hizmetlisi çalıştıranlar süreye bağlı olarak prim ödeyerek hizmetlinin sosyal güvencesini sağlayabiliyor. Ödenecek ücret çalışılan süreye göre değişiyor. Örneğin 4 gün ev hizmetlisi çalıştıran bir kişinin aylık prim tutarı 13.36 TL oluyor. Primleri tamamlayarak emekli olmaya hak kazanacak olan çalışanlar aynı zamanda sağlık hizmetlerinden de yararlanabiliyor. SGK'dan gelir veya aylık alanlar ev hizmetlerinde 10 günden az çalışırsa maaşları da kesilmiyor.
1.986 TL alt sınır! Her ay ödeniyor, paralar PTT'ye yatırılıyor, başvuranlar 5 Nisan'da alacak
1.986 TL alt sınır! Her ay ödeniyor, paralar PTT'ye yatırılıyor, başvuranlar 5 Nisan'da alacak Çalışan milyonlarca kişi için geçerli. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. Bizzat başvuru yapanlar alıyor. Ödeme miktarı 1.986 TL ile 3.972,82 TL arasında değişiyor. Vatandaşlar en az 6 ay bu ödemelerden yararlanabiliyor. Gerekli şartları taşıyan ve belirlenen süre içerisinde müracaatta bulunan tüm vatandaşlar ayrım gözetmeksizin alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışanlar işsiz kalmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar işsizlik ödeneğinden yararlanıyor. 6 aydan 10 aya kadar işsizlik maaşı almak mümkün. Bu süre içerisinde yeni bir iş bulanların ödemeleri kesiliyor. Ancak yeniden işsiz kaldıklarında ödenmeyen işsizlik aylığını yeniden alabiliyorlar.
30.03.2022 Çalışan Hakları
Ücretlere zam geldi! 2022 yılı tarifesi belli oldu! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Ücretlere zam geldi! 2022 yılı tarifesi belli oldu! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca çalışanı ilgilendiren son dakika açıklaması! Ücretlere zam geldi. Yeni tarife belli oldu. Yurtdışında çalışmaya götürülen işçiler için ise aylık kazanç üst sınırı 15 bin 12 liraya çıkacak. Sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen işverenlerce yurtdışındaki işyerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçiler için günlük kazanç alt sınırı 166.80 TL, aylık kazanç alt sınırı 5.004 TL, günlük kazanç üst sınırı ise 500.4 TL olarak uygulanacak. İş kazası, meslek hastalığı, hastalık veya doğum nedeniyle istirahatli olanlara raporlu oldukları süre için geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, yatarak tedavilerde prime esas kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise 3’te 2’si oranında bağlanıyor. 2021 yılında günlük en düşük prime esas kazanç tutarı 119.25 TL olduğu için, en düşük rapor parası ayakta tedavilerde 79.50 TL, yatarak tedavilerde ise 59.60 TL oldu. Öte yandan cenaze ödeneği, en az 360 gün prim bildirilmiş olup da ölen sigortalıların hak sahiplerine de veriliyor. 2021 yılında 918 TL olan cenaze ödeneği, 2022 yılında 1250 TL’ye çıkartıldı.
11.01.2022 Çalışan Hakları
Borcu olanlar dikkat! Resmen duyuruldu, yıl sonuna kadar...
Borcu olanlar dikkat! Resmen duyuruldu, yıl sonuna kadar... Borcu olan çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Süre yıl sonuna kadar uzatıldı. Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine prim borcu olanlar, yıl sonuna kadar sağlık hizmeti alabilmesi için Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki 2022 GSS primleri ne kadar oldu? GSS primi nedir, ne işe yarar? İşte merak edilen tüm detaylar...
11.01.2022 Gündem
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve...
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve... SGK flaş kararı duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni genelge yayımladı. Tek tek açıklandı. Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tüm ödemeler değişti. 2022 ile birlikte çalışanlara ödenen ücretler arttı. Rapor parasından aile yardımına, cenaze ödeneğinden yemek parasına kadar pek çok kalemde ücret artışı oldu. Öte yandan GSS prim borcu, Askerlik ve doğum borçlanmasında da yeni rakamlar belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2022 yılında verilecek emzirme ve cenaze ödenekleri ile prim kesintisinden muaf tutulacak yemek ve aile yardımı tutarlarını belirledi. Brüt asgari ücretin yüzde 40 oranında artırılması nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği alt sınırın altında kalanların ödenekleri 1 Ocak’tan itibaren artırılacak. 2022'de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen cenaze yardımı1.250 liraya yükseldi. En düşük rapor parası ise ayakta tedavilerde 79.50 TL oldu. İşte SGK'nın yeni genelgesi ile belirlenen yeni ücretlerin detayları...
10.01.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücret ve AGİ ile ilgili son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı ve değişti! İşte kuruşu kuruşuna zamlar...
Asgari ücret ve AGİ ile ilgili son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı ve değişti! İşte kuruşu kuruşuna zamlar... Asgari ücret ile ilgili son dakika kararı. Zam geldi. Resmen açıklandı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücrete ne kadar zam geldi? AGİ ne kadar oldu? milyonlarca vatandaş nefeslerini tutup bu sorulan cevabını bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammını canlı yayında açıkladı. En düşük asgari ücret 4 bin 250 lira oldu. Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam geldi. Ayrıca asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisi kaldırıldı. Öte yandan Resmi Gazete'de yayımlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararında "İşçinin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücretinin 1/1/2022-31/12/2022 tarihleri arasında (166,80) yüz altmış altı lira seksen kuruş olarak tespitine oy birliğiyle karar verilmiştir" denildi.
16.12.2021 Ekonomi
Genel Sağlık Sigortası primleri ne kadar oldu 2022? GSS prim ücretleri ne oldu?
Genel Sağlık Sigortası primleri ne kadar oldu 2022? GSS prim ücretleri ne oldu? 2022 asgari ücret miktarına bağlı olarak GSS prim ücretleri de arttı. Sağlık hizmetlerinden eşit şartlarda yararlanması için oluşturulan GSS sitemi, 2012 yılıyla zorunlu hale getirildi. Asgari ücret açıklanınca GSS yeni prim hesaplaması hakkında yapılan araştırmalar da arttı. Peki, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim hesaplaması nasıl yapılır? GSS primleri ne kadar?
16.12.2021 Ekonomi
Asgari ücret zammıyla birlikte hepsi değişti! 2022'de kim ne kadar alacak? AGİ, kıdem tazminatı, işsizlik maaşı ve...
Asgari ücret zammıyla birlikte hepsi değişti! 2022'de kim ne kadar alacak? AGİ, kıdem tazminatı, işsizlik maaşı ve... 2022 asgari ücret açıklandı. Yeni yıldan itibaren asgari ücret 4 bin 250 lira olarak uygulanacak. Yapılan yüzde 50.54'lük zamla birlikte diğer ödemelerde de artışlar oldu. Sadece asgari ücretlileri değil, çalışan ve emeklileri de ilgilendiren değişimler olacak. AGİ, işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, 65 yaş aylığı... Hepsi değişti ve tablo ile tek tek açıklandı. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Kim ne kadar alacak? Evli, bekar, eşi çalışan, eşi çalışmayan, çocuklu, çocuksuz 2022 AGİ ücretleri ne kadar oldu? İşte asgari ücret zammının ardından
16.12.2021 Çalışma Hayatı
Asgari ücret belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Asgari ücret belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması! Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücrete ne kadar zam geldi? AGİ ne kadar oldu? milyonlarca vatandaş nefeslerini tutup bu sorulan cevabını bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammını canlı yayında açıkladı. En düşük asgari ücret 4 bin 250 lira oldu. Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam geldi. Ayrıca asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisi kaldırıldı.
16.12.2021 Çalışan Hakları
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Bakan duyurdu, bugün açıklanacak
Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Bakan duyurdu, bugün açıklanacak Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Milyonlar tarafından merakla beklenen tarih açıklandı. Asgari ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısı bugün gerçekleşiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati duyurdu. Toplantının ardından asgari ücret açıklanacak. Asgari ücrette kritik gün! Milyonlar nefesini tuttu toplantıdan çıkacak kararı bekliyor. Peki 'Asgari ücret 2022'de ne kadar olacak?' . Asgari ücretin 4.000 TL'nin üzerine çıkabileceği görüşü var. İşte son dakika asgari ücret açıklamaları ve asgari ücret ile ilgili gelen son tahminler...

Gelen son dakika açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücreti bugün saat 15.00 gibi açıklayacak.
16.12.2021 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Gss Primleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gss primleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.