Gözlem

Gözlem

Son dakika gözlem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gözlem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gözlem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gözlem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gözlem gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.162 gözlem haberi bulunmuştur. Tüm gözlem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
9 aylık hamile kadın otobüsün altında kalarak feci şekilde can verdi
9 aylık hamile kadın otobüsün altında kalarak feci şekilde can verdi Adana'da 9 aylık hamile kadın elektrikli bisikletten düşerek otobüsün altında kalarak can verdi. Doktorlar ameliyat ile bebeği kurtararak gözlem altına aldı.
18.04.2024 Adana
Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi?
Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi? 2024'te gözlemlenecek tam güneş tutulması, astronomi tutkunlarının merakla beklediği bir olay. Güney Pasifik Okyanusu üzerinde başlayacak olan bu görsel şölen, Meksika'nın Pasifik kıyılarından itibaren izlenebilecek. Ancak tam ve en etkileyici görüntü, ABD'nin 13 eyaletinden geçen rotada yaşanacak. Peki, Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi?
15.03.2024 Gündem
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü “Boji Üretim Fabrikası” açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Saatte 225 km hıza sahip Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesinde de tasarım çalışmalarında son aşamaya geldik” dedi.
13.03.2024 Ekonomi
Çevre Bakanlığı'ndan İliç açıklaması: Analizlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı
Çevre Bakanlığı'ndan İliç açıklaması: Analizlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninyle ilgili yapılan açıklamada, "Ekiplerin her gün 9 ayrı noktadan aldığı numuneler 3 ayrı laboratuvarda analize gönderiliyor. Yapılan analizlerde bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı" denildi.
18.02.2024 Gündem
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! 'Her türlü göreve hazırım'
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! 'Her türlü göreve hazırım' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Türkiye'ye döndü. Gezeravcı, "Yaptığımızın bir uzay seyahati olmadığını çok rahatlıkla ifade edebilirim. Bunu bu işin otoriteleri tarafından ifade edilen değerlendirmelere istinaden söylüyorum" dedi.
12.02.2024 Gündem
Dikkat ölçen test: Farklı olanı 5 saniyede bulan dahi sayılıyor!
Dikkat ölçen test: Farklı olanı 5 saniyede bulan dahi sayılıyor! Görseller içerisinde farklı olanı bulmak için 5 saniyeniz var? Dikkat ölçen ve gözlem becerinize meydan okuyan bu test sizi epey zorlayacak. İşte, sizin için gözlem becerinizi test eden 10 bulmaca!
12.02.2024 Magazin
Tarih Nedir, Nasıl Tanımlanır? Tarihin Tanımı Ve Özellikleri Nelerdir?
Tarih Nedir, Nasıl Tanımlanır? Tarihin Tanımı Ve Özellikleri Nelerdir? Tarih, geçmiş ile ilgili olayları inceleyen bilim dalıdır. Tarihin incelediği olaylar arasında savaşlar, insanların yaşam şekilleri, kültürel gelişmeler ve doğa olayları yer alır. 
10.02.2024 Yaşam
Tarih Biliminin Özellikleri Nelerdir? Tarihi Biliminin Yöntem Basamakları Nelerdir?
Tarih Biliminin Özellikleri Nelerdir? Tarihi Biliminin Yöntem Basamakları Nelerdir? Tarih biliminde öznellik olmaz, deney ve gözlem de yapılmaz. Tarihte olan hiçbir şeyin tekrarlanması ya da yeniden yaşanması mümkün olmaz. 
9.02.2024 Yaşam
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü açıkladı: Marmara'da olacak bir depremde tsunami öngörülüyor
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü açıkladı: Marmara'da olacak bir depremde tsunami öngörülüyor Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Tarihsel depremlere baktığımızda, bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağı öngörülerek çalışmalar yapılıyor" dedi.
6.02.2024 Gündem
Marmara için tsunami uyarısı! Prof. Dr. Tatar: Olacak bir deprem için çalışmalar yapılıyor
Marmara için tsunami uyarısı! Prof. Dr. Tatar: Olacak bir deprem için çalışmalar yapılıyor Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Tarihsel depremlere baktığımızda, bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağı öngörülerek çalışmalar yapılıyor" dedi.
6.02.2024 Gündem
İlim İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İlim İle İlgili Hadisi Şerifleri...
İlim İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İlim İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dininde ilim en dikkat çeken konulardan bir tanesidir. İlim konusunda söylenen pek çok hadis bulunur. Peygamberimiz de ilim ile ilgili pek çok hadis söylemiştir. İlim hakkında; "Allah, ilmiyle kullarının kalplerini aydınlatır ve onları karanlıklardan çıkarır." (Müslim) de en bilinen hadislerden bir tanesi olarak kendini gösterir. İlim dünyaya yön verdiği gibi dinler için de çok önemli bir yere sahiptir. 
2.02.2024 Dini Bilgiler
Roman Nedir, Özellikleri Nelerdir? Roman Türü Yazarları Ve Örnekleri...
Roman Nedir, Özellikleri Nelerdir? Roman Türü Yazarları Ve Örnekleri... Edebiyat alanı içerisinde en yaygın türün roman olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü roman türünde oldukça fazla eser verilmiştir. Tabi halen roman türünde eserler verilmeye devam etmektedir. Özellikle romanların farklı içeriklere sahip olmaları son derece dikkat çekicidir. Bunun yanında roman yazarı olan kişiler belirli özelliklere göre eserler verirler. Ortaya çıkan eserlerin roman türü içerisinde değerlendirilmesi için belirli kriterler vardır. 
1.02.2024 Gündem
Kuantum Fiziği Nedir, Neyi Anlatır? Kuantum Fiziği Nasıl Öğrenilir?
Kuantum Fiziği Nedir, Neyi Anlatır? Kuantum Fiziği Nasıl Öğrenilir? Fiziğin tam olarak keşfedilmemiş en önemli dallarından biri kuantum fiziğidir. Bilimin hala anlaşılamayan en önemli bölümleri içerisinde yer alır. Genel çerçevede ise atom altı parçacıkları inceleyen temel fizik bölümü olarak ifade etmek mümkündür. Çoğu durumda fizik kanunlarının dahi işlemediği ve kendi içerisinde bambaşka kanunları olan bir alandır.
30.01.2024 Gündem
63 yıllık borçtan belediyeye icra geldi
63 yıllık borçtan belediyeye icra geldi Adana’nın Yumurtalık ilçe belediyesine 63 yıllık borçtan dolayı icra geldi. Belediyeye ait bazı arazilerin yarın satışa çıkacağı öğrenildi.
30.01.2024 Adana
Adana'da Türkiye'nin 6. 'Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu' kuruldu
Adana'da Türkiye'nin 6. 'Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu' kuruldu Adana’da Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu kuruldu. İstasyon çalışanları Alper Gezeravcı’nın da içerisinde olduğu Uluslararası Uzay İstasyonu’nu ve bütün uyduları 24 saat izleyip bilimsel çalışmalar gerçekleştiriyor. Bilim adamları Alper Gezeravcı'ya uluşmaya çalışıyor.
30.01.2024 Adana
İlim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da İlim Ne Anlama Gelir?
İlim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da İlim Ne Anlama Gelir? Cehalet ve gafil olmak kelimeleriyle zıt anlamlı olan ilim, İslam dininde en çok övülen erdemlerden biridir. Bunun en büyük kanıtı Hz. Muhammed'in her gece "Allah'ım sen ilmimi arttır." diye dua etmesidir. Hz. Ali ise "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum." diyerek ilmin ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. 
29.01.2024 Gündem
Edebi Akımlar Nelerdir? Edebi Akımların Temsilcileri Ve Özellikleri Nelerdir?
Edebi Akımlar Nelerdir? Edebi Akımların Temsilcileri Ve Özellikleri Nelerdir? Çeşitli felsefi düşüncelerden hareketle ortaya çıkan ve form kazanan sanat görüşleri müzik, mimari, resim ve edebiyat gibi sahalarda farklı ekoller oluşturmuştur. Yeni edebi akımların oluşmasında kendilerinden önceki akımların beklentileri yeterli ölçüde karşılayamaması ve farklı duyguların yansıtılmak istenmesi etkilidir. Doğma, büyüme, gelişip sönme şeklinde evrelerden geçen edebi akımlar sanatçıların arayışlarına cevap veremediğinde işlevini yitirmiştir. Sonrasında ise karşıt bir akım doğmuştur.
27.01.2024 Gündem
Uzayda bir gün nasıl geçiyor? Bakan Kacır, Gezeravcı ile görüştü
Uzayda bir gün nasıl geçiyor? Bakan Kacır, Gezeravcı ile görüştü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) video konferans aracılığıyla görüşme yaptı. Görüşme 20 dakika sürdü.
26.01.2024 Gündem
Bilim Nedir, Bilimin Temel Özellikleri Nelerdir? Bilimin Amacı Nedir?
Bilim Nedir, Bilimin Temel Özellikleri Nelerdir? Bilimin Amacı Nedir? Olguları ve iddiaları ele alarak deney ve gözlem ile birlikte kanıtlayan, onları entelektüel ya pratik disiplin doğrultusunda inceleyen alan bilim olarak ifade edilmektedir. Herhangi bir araştırma ve incelemenin bilim olabilmesi için, deneyler ve gözlemlerin incelenerek bunların net olarak kanıtlanması gerekir.
23.01.2024 Eğitim
Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem
Kırgızistan'da 7 büyüklüğünde deprem Kırgızistan’ın Kızıl-Su ilçesi yakınlarında 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Acikeev, Kırgızistan’da meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı yaşanmadığını açıkladı.
22.01.2024 Gündem
Epistemoloji Nedir, Neden Önemlidir? Epistemoloji Hangi Soruları Sorar?
Epistemoloji Nedir, Neden Önemlidir? Epistemoloji Hangi Soruları Sorar? Epistemoloji, bilgi felsefesidir. Epistemoloji'nin önemli temsilcileri ise Immanuel Kant ile David Hume'dur. 
18.01.2024 Gündem
Delta Formülü Nedir? Diskriminant Analizi Nasıl Yapılır?
Delta Formülü Nedir? Diskriminant Analizi Nasıl Yapılır? Diskriminant delta adı verilen Δ simgesi ile gösterilen matematiksel alanda önemli bir ifadedir. Delta konusu matematik biliminde temel yapı taşları arasında yer alabilecek bir konuyu oluşturmaktadır. Delta konusu polinomların incelenmesi haricinde başka matematik alanları da içerisinde kullanan bir kavramı temsil eder. Konik kesitler ve kuadratik şekiller ile bağlantılı olan diskriminant konusu genel itibari ile bu konuların da çok daha iyi anlaşılabilmesine olanak sağlamaktadır. 
18.01.2024 Gündem
Kendisini aldattığı gerekçesiyle eşini öldürmüştü, mesajları incelenecek
Kendisini aldattığı gerekçesiyle eşini öldürmüştü, mesajları incelenecek Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde aldattığı iddiasıyla kocası tarafından öldürülen ve cenazesi kimsenin teslim almaması üzerine belediye ekipleri tarafından defnedilen Kıymet Budak'ın tutuklu eşinin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Gözlem İhtisas Dairesi'ne sevkine ve eşi ile mesajlarının incelenerek rapor haline getirilmesine karar verdi.
16.01.2024 Gündem
Bağıl Hareket Formülleri Nelerdir? Bağıl Hareket Nasıl Hesaplanır?
Bağıl Hareket Formülleri Nelerdir? Bağıl Hareket Nasıl Hesaplanır? Bağıl hareket formüllerini öğrenebilmenin en kolay yolu bağıl hareketin ne anlama geldiğini bilmek olacaktır. Bağıl hareket, hareket halinde bulunan iki cismin birbirine karşı hareketine denmektedir. Kelime anlamı “göre” olan bağıl hareket, gözlem açısına göre hareket olarak tanımlanabilmektedir. Bağıl hız ve bağıl hareketi göre olarak tanımlanan durum belirlemektedir. 
11.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gözlem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gözlem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.