Görme Engelliler

Görme Engelliler

Son dakika görme engelliler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan görme engelliler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını görme engelliler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Görme Engelliler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan görme engelliler gelişmeleri de dahil olmak üzere 456 görme engelliler haberi bulunmuştur. Tüm görme engelliler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Deprem farkındalık eğitimi 31 Ocak dahil mi, son gün ne zaman? Öğretmenlere deprem farkındalık eğitimi zorunlu mu?
Deprem farkındalık eğitimi 31 Ocak dahil mi, son gün ne zaman? Öğretmenlere deprem farkındalık eğitimi zorunlu mu? Deprem farkındalık eğitimi 28 Eylül tarihinde duyurulmuştu, son güne girildi. Cumhurbaşkanlığı tarafından kısa mesajla duyurulan eğitimin ardından pek çok memur eğitimini tamamladı, henüz tamamlamamış olanlar için de son tarih bilgisi paylaşıldı. Peki, deprem farkındalık eğitimi zorunlu mu? Deprem farkındalık eğitimi son gün ne zaman, 31 Ocak dahil mi?
31.01.2024 Çalışma Hayatı
Yüzde 90 görme engelli atlete, 'maç izleme' cinayetinde 22,5 yıl hapis
Yüzde 90 görme engelli atlete, 'maç izleme' cinayetinde 22,5 yıl hapis Bursa’da, futbol maçı izlemek için bir araya geldiği arkadaşı Kadir Şahin'i (38) çıkan tartışmada bıçakla öldürüp, Sedat İrtem’i de (30) yaralayan yüzde 90 görme engelli sporcu Suat Öner (40), tutuklu yargılandığı davada toplam 22,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öner, son savunmasında, “Kendimi savunmak isterken bu olaylar yaşandı” dedi.
4.01.2024 Gündem
Görme engelliler için 'dokunulabilir’ müze kuruldu
Görme engelliler için 'dokunulabilir’ müze kuruldu İzmir'de Yeşilova Höyüğü'nün ziyaretçi merkezinde, görme engelliler için 'dokunulabilir' müze kuruldu.
14.07.2023 Yaşam
İkinci tur heyecanı! Oy verme işlemi 08.00 itibarıyla başladı
İkinci tur heyecanı! Oy verme işlemi 08.00 itibarıyla başladı Türkiye'de bugün yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başına gidiyor. Seçimlerin 2'nci turunda sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı. Oy verme işlemi de saat 08.00 itibarıyla başladı.
28.05.2023 Gündem
Dünya Engelliler Günü ne zaman ilan edildi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ne zaman kabul edildi? İşte Dünya Engelliler Günü mesajları ve sözleri!
Dünya Engelliler Günü ne zaman ilan edildi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ne zaman kabul edildi? İşte Dünya Engelliler Günü mesajları ve sözleri! Dünya Engelliler Günü Birleşmiş Milletler tarafından ilan edildi. Engelliler konusunda farkındalık kazandırmayı amaçlayan bugün her yıl farklı bir temayla kutlanıyor. Dünya Engelliler Günü ne zaman ilan edildi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ne zaman kabul edildi?
3.12.2022 Gündem
Genç bilim insanlarına ödül yağmuru
Genç bilim insanlarına ödül yağmuru TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda geleceğin bilim insanları ödüllerine kavuştu. 57 ilden 336 öğrencinin 180 projesinin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada Muşlu Bager Çalışcı ve arkadaşları “Engelsiz Astronomi Sözlüğü” Projesi ile teşvik ödülü aldı.
6.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank, görme engelliler için kitap seslendirdi
Bakan Varank, görme engelliler için kitap seslendirdi Başakşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Senin Sesin, Benim Kitabım” projesi gönüllüleri arasına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı. Bakan Varank, görme engelliler için Rasim Özdenören’in “İmkânsız Öyküler” adlı kitabını seslendirdi.
5.09.2022 Gündem
Okul Sporları'nda 92 madalya
Okul Sporları'nda 92 madalya Uluslararası Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen bir diğer müsabaka olan Okul Sporları Olimpiyatları’nda da (Gymnasiade) 174 sporcumuz, Atletizm, Eskrim, Okçuluk, Cimnastik, Judo, Yüzme, Tekvando, Güreş, Boks, Ragbi gibi spor dallarında yarışarak, 25’i altın, 25’i gümüş ve 42’si bronz olmak üzere toplam 92 madalya kazandı.
12.07.2022 Diğer Sporlar
Engel tanımayan sınav heyecanı
Engel tanımayan sınav heyecanı Maltepe'de engelli adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavına belirlenen okulda girdi. Bazı adaylar ve aileleri saatler öncesinden okula gelirken, sınava geç kalan aday olmadı.
19.06.2022 Yaşam
Bakan Özer çocukları kabul etti
Bakan Özer çocukları kabul etti Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Engelliler Haftası nedeniyle Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ile birlikte kendisini ziyaret eden öğrencileri Bakanlıkta ağırladı.
11.05.2022 Eğitim
Yeni seçim kanununda kritik detaylar ortaya çıktı! Erken seçim, oy pusulası, adres değişikliği...
Yeni seçim kanununda kritik detaylar ortaya çıktı! Erken seçim, oy pusulası, adres değişikliği... Seçim kanundaki düzenleme ile ilgili son dakika gelişmesi! YSK harekete geçti, o seçmenlerle ilgili kritik değişiklik. AK Parti duyurdu, yeni seçim yasasında detaylar ortaya çıktı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yasaya göre, görme engelli seçmenlerin oy gizliliğine esasına uygun şekilde oy kullanabilmesine imkân sağlandı. Düzenleme ile adresi kapanan seçmen hak kaybı yaşamayacak.
13.04.2022 Siyaset
Seçim barajını yüzde 7'ye düşüren Milletvekili Seçim Kanunu yürürlüğe girdi
Seçim barajını yüzde 7'ye düşüren Milletvekili Seçim Kanunu yürürlüğe girdi Seçim barajını yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşüren 'Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun', Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
6.04.2022 Gündem
Seçim kanunu TBMM'den geçti! Baraj yüzde 7'ye düşürüldü
Seçim kanunu TBMM'den geçti! Baraj yüzde 7'ye düşürüldü AK Parti ve MHP'nin birlikte hazırladığı Seçim Kanunu Teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemeyle seçim barajı yüzde 7'ye indirildi.
31.03.2022 Gündem
Ortaokul öğrencileri tasarladıkları akıllı bastonla görme engellileri rahatlatacak
Ortaokul öğrencileri tasarladıkları akıllı bastonla görme engellileri rahatlatacak Erzincan’da 3 ortaokul öğrencisi görme engelliler için akıllı baston tasarladı. Sarı yürüyüş yollarının altına konulacak RFİD kartlarını okuyacak akıllı baston, cep telefonuna yönlendireceği mesajla görme engelli vatandaşın nerede olduğunu bildirecek.
29.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Köy okulu öğrencilerinin hedefi TEKNOFEST
Köy okulu öğrencilerinin hedefi TEKNOFEST Amasya’da bir köy okulundaki öğrenciler fen laboratuvarında geliştirdikleri cihazlarla insanların yaşamını kolaylaştırmaya çalışırken TEKNOFEST gibi yarışmalara katılıp okullarının adını duyurmayı planlıyor.
20.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı! 4.175 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılır?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı! 4.175 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı süreci başladı. Aile Bakanlığı 4.175 sözleşmeli personel alımı yapılacağı Basın İlan Kurumu'nun ilan portalı ilan.gov.tr üzerinden yayınlandı. İlanda, alıma ilişkin şartları ve başvuru koşulları da açıklandı. İşte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı hakkındaki detaylar…
10.01.2022 Personel Alımı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 4175 personel alımı yapacak! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı şartları ve başvuru!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 4175 personel alımı yapacak! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı şartları ve başvuru! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4.175 sözleşmeli personel alımı yapacak. Basın İlan Kurumu'nun ilan portalı ilan.gov.tr üzerinden yayınlanan ilanda, alıma ilişki bazı bilgilere de yer verildi. İşte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımı detayları…
6.01.2022 Personel Alımı
Türk Telekom 2021 verilerini açıkladı
Türk Telekom 2021 verilerini açıkladı Türk Telekom teknoloji, girişimcilik, kültür sanat ve sosyal sorumluluk alanındaki iş birlikleri ve yatırımlarıyla 2021 yılı verilerini paylaştı. Dünyanın sayılı teknoloji şirketlerinden Juniper Networks ve Net Insight iş birliğinde Türk mühendislerin 5G alanındaki başarısını dünyaya kanıtlayan Türk Telekom, aynı zamanda geleceğin ‘Unicorn’ları olan girişimleri yurt dışına açtı ve Atatürk Kültür Merkezi’nin 7 yıl boyunca ana destekçiliğini üstlendi.  
30.12.2021 Bilim ve Teknoloji
İşitme, konuşma ve görme engelliler için 'Engelsiz CİMER Projesi'
İşitme, konuşma ve görme engelliler için 'Engelsiz CİMER Projesi' İşitme, konuşma ve görme engelli bireylerin, şikayet, talep ve görüşlerini iletebilmeleri için Engelsiz Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) Projesi hayata geçirilecek.
26.10.2021 Gündem
İstanbul Havalimanı'nda görme engelliler için seyahat kolaylığı sağlayacak uygulama
İstanbul Havalimanı'nda görme engelliler için seyahat kolaylığı sağlayacak uygulama İGA geliştirdiği mobil uygulama ile İstanbul Havalimanı'nda, görme engelli yolculara erişilebilir seyahat kolaylığı sağlıyor.
16.10.2021 Ekonomi
Görme engelliler için erişilebilir dijital yaşam
Görme engelliler için erişilebilir dijital yaşam Türk Telekom’un, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü öncesinde yaptığı açıklamada görme engelliler için farkındalık oluşturacak, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştüren projelerini sürdürmeye devam ettiği belirtildi. Açıklamada, ‘değerli hissettirmek’ misyonu ve hayatın merkezine insanı alan yaklaşımıyla öncelikli ihtiyaç alanlarına odaklanan Türk Telekom’un, projeler geliştirdiği ve bu çalışmaları kullanıcıların yararına sunduğu ifade edildi.
15.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Görme engelliler için erişilebilir dijital yaşam
Görme engelliler için erişilebilir dijital yaşam Türk Telekom’un, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü öncesinde yaptığı açıklamada görme engelliler için farkındalık oluşturacak, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştüren projelerini sürdürmeye devam ettiği belirtildi. Açıklamada, ‘değerli hissettirmek’ misyonu ve hayatın merkezine insanı alan yaklaşımıyla öncelikli ihtiyaç alanlarına odaklanan Türk Telekom’un, projeler geliştirdiği ve bu çalışmaları kullanıcıların yararına sunduğu ifade edildi.
14.10.2021 Bilim ve Teknoloji
MEB resmen duyurdu! Ücretsiz dağıtılıyor, ortaokul ve lise öğrencileri...
MEB resmen duyurdu! Ücretsiz dağıtılıyor, ortaokul ve lise öğrencileri... MEB resmen duyurdu. Ücretsiz dağıtılacak. Ortaokul ve lise öğrencilerine verilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama geldi; iş birliği yapıldı. 'Birlikte Yürüyelim' projesi kapsamında hayırseverlerin desteğiyle görme yetersizliği olan 1000 ortaokul ve lise öğrencisine akıllı baston ulaştırılacak. Önümüzdeki 2 yıl içinde de 2 bin 200 adet temin edip, ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılacak.
22.06.2021 Eğitim
LGS kararı! O öğrenciler için...
LGS kararı! O öğrenciler için... Erzurum'da Liselere Geçiş Sınavına (LGS) hazırlanan görme engelli öğrenciler için gönüllü öğretmenler tarafından hazırlanan 'Seslenen Kitap Projesi'yle sorular seslendirildi. Görme engelliler, sesli sorularla girecekleri deneme sınavlarıyla LGS'ye hazırlanacak.
7.02.2021 Eğitim
“Ani görme kayıpları tedavi edilebilir”
“Ani görme kayıpları tedavi edilebilir” Birçok farklı nedenden dolayı yaşanan görme yeteneğinin geçici veya kalıcı olarak azalmasına görme kaybı denildiğini hatırlatan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Semih Doğan, ani görme kayıplarının ilaçla veya cerrahi olarak tedavi edilebileceğini söyledi. Dr. Doğan, “Ani görme kayıplarının geç tedavi edildiğinde ciddi sorunlara sebep olabilir” dedi.
13.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Görme Engelliler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki görme engelliler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.