Gazete Vatan Logo

Deprem farkındalık eğitimi 31 Ocak dahil mi, son gün ne zaman? Öğretmenlere deprem farkındalık eğitimi zorunlu mu?

Deprem farkındalık eğitimi 28 Eylül tarihinde duyurulmuştu, son güne girildi. Cumhurbaşkanlığı tarafından kısa mesajla duyurulan eğitimin ardından pek çok memur eğitimini tamamladı, henüz tamamlamamış olanlar için de son tarih bilgisi paylaşıldı. Peki, deprem farkındalık eğitimi zorunlu mu? Deprem farkındalık eğitimi son gün ne zaman, 31 Ocak dahil mi?

Deprem farkındalık eğitimi 31 Ocak dahil mi, son gün ne zaman? Öğretmenlere deprem farkındalık eğitimi zorunlu mu?

Afetlere karşı hazırlıklı ve bilinçli olmayı amaçlayan deprem farkındalık eğitimi, 28 Eylül tarihinde erişime açıldı. Tüm memurlara mesaj ve resmi yazı halinde bildirilen deprem farkındalık eğitimi, zorunlu olup olmadığı da sorgulanan konu başlıklarından biri. Peki, Deprem farkındalık eğitimi 31 Ocak dahil mi, son gün ne zaman? Öğretmenlere deprem farkındalık eğitimi zorunlu mu?

DEPREM FARKINDALIK EĞİTİMİ ZORUNLU MU?

Afet Farkındalık Eğitimi, yayımlanan resmi yazı ile tüm kamu personelinin alması gereken zorunlu eğitim programı olarak duyuruldu. Eğitimin tamamlanması için Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları ofisinin internet sitesi üzerinden izlemek gerekmektedir.

DEPREM FARKINDALIK EĞİTİMİ NEDİR?

AFAD tarafından hazırlanmış olan Afet Farkındalık Eğitimi'dir. Eğitimin amacı, başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmaktır.

Eğitimde yer alan konu başlıkları aşağıdaki gibidir.

Deprem Olmadan Biz Hazır Olalım

Haberin Devamı

Deprem Sonrası İlk 6 Saat

Afet Farkındalık Eğitimi

Hareket Engelliler için Tahliye

Görme Engelliler için Deprem Anında Doğru Davranışlar

İşitme Engelliler için Deprem Anında Doğru Davranışlar

İş Yerleri İçin Afet Farkındalık Eğitimi