Görme Engelli

Görme Engelli

Son dakika görme engelli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan görme engelli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını görme engelli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Görme Engelli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan görme engelli gelişmeleri de dahil olmak üzere 903 görme engelli haberi bulunmuştur. Tüm görme engelli haberleri aşağıda listelenmiştir.
ÇKA, girişimcileri yatırımcılar ile buluşturdu
ÇKA, girişimcileri yatırımcılar ile buluşturdu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) bölgede girişimcilik ekosistemini geliştirmeye devam ediyor. ÇKA tarafından Adana’da girişim sermaye fonları, melek yatırımcılar, girişimciler ve ekosistem paydaşlarının katılımı ile “Çukurova Yatırımcı- Girişimci Buluşması” etkinliği düzenlendi.
4.02.2024 Adana
Yüzde 90 görme engelli atlete, 'maç izleme' cinayetinde 22,5 yıl hapis
Yüzde 90 görme engelli atlete, 'maç izleme' cinayetinde 22,5 yıl hapis Bursa’da, futbol maçı izlemek için bir araya geldiği arkadaşı Kadir Şahin'i (38) çıkan tartışmada bıçakla öldürüp, Sedat İrtem’i de (30) yaralayan yüzde 90 görme engelli sporcu Suat Öner (40), tutuklu yargılandığı davada toplam 22,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öner, son savunmasında, “Kendimi savunmak isterken bu olaylar yaşandı” dedi.
4.01.2024 Gündem
Pencereye çıkıp 'gasbediliyorum' diyerek yardım istedi
Pencereye çıkıp 'gasbediliyorum' diyerek yardım istedi Bahçelievler'de dövülerek gasbedildiğini iddia eden kişi, pencereye çıkarak yardım istedi. Çevredeki esnaf tarafından merdivenle birinci kattaki pencereden indirilen yabancı uyruklu kişi, polis merkezine götürüldü.
3.12.2023 Gündem
Görme engelli genç girişimci Zülal geliştirdiği teknolojiyle Togg'un gözleri oldu
Görme engelli genç girişimci Zülal geliştirdiği teknolojiyle Togg'un gözleri oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, From Your Eyes uygulamasının Kurucusu, görme engelli genç girişimci Zülal Tannur ile bir araya geldi. Kacır, Tannur’un yapay zeka ve insan iş birliğiyle geliştirdiği görme engelli kullanıcılara anlatım hizmeti sunan teknolojisi hakkında bilgiler aldı. Bakan Kacır, Zülal Tannur’a TEKNOFEST montu hediye etti.
3.12.2023 Gündem
Görme engelli öğretmen, minik Fatmanur'un ışığı oldu
Görme engelli öğretmen, minik Fatmanur'un ışığı oldu Doğuştan görme engelli olan 31 yaşındaki Türkçe Öğretmeni Gülay Girgin, Torbalı Hasan Salih Çetinel İlkokulu’nda öğrenim gören ve kendisi gibi doğuştan görme engeli bulunan Fatmanur Eşiyok’a eğitim verip Braille alfabesini öğretiyor.
24.11.2023 Gündem
FBI evini basıp öldürdü! Dünya gündem oldu: Hasta oğluna bakan zararsız bir adamdı
FBI evini basıp öldürdü! Dünya gündem oldu: Hasta oğluna bakan zararsız bir adamdı ABD’de Başkan Joe Biden’ı sosyal medya hesabından tehdit ettiği için, FBI’ın evine baskın düzenlediği ve vurarak öldürdüğü Craig Robertson'ın komşuları yaşlı adamı 'kimseye zarar olmayan biri' olarak tanımladılar.
11.08.2023 Dünya
KDK'dan noterlerde 'iki şahit' kararı! 'Son verilmeli'
KDK'dan noterlerde 'iki şahit' kararı! 'Son verilmeli' Devlet kurumları, eğitimi ne olursa olsun görme engellileri okur-yazar kabul etmeyerek “iki şahit” uygulamasını sürdüren noterleri “kıskaca” aldı.
8.08.2023 Gündem
Pet shop katliamı! "Böyle bir olay hiç yaşamadım"
Pet shop katliamı! "Böyle bir olay hiç yaşamadım" Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir pet shopun önünde beslenen tavşan, ördek ve civcivler kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce öldürüldü. Öldürülen tavşanın başı da iş yerinin önüne bırakıldı. İş yeri sahibi Zafer Cengiz, hayvanları öldüren kişilerin bulunmasını istedi.
3.08.2023 Yaşam
Görme engelliler için 'dokunulabilir’ müze kuruldu
Görme engelliler için 'dokunulabilir’ müze kuruldu İzmir'de Yeşilova Höyüğü'nün ziyaretçi merkezinde, görme engelliler için 'dokunulabilir' müze kuruldu.
14.07.2023 Yaşam
İkinci tur heyecanı! Oy verme işlemi 08.00 itibarıyla başladı
İkinci tur heyecanı! Oy verme işlemi 08.00 itibarıyla başladı Türkiye'de bugün yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başına gidiyor. Seçimlerin 2'nci turunda sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı. Oy verme işlemi de saat 08.00 itibarıyla başladı.
28.05.2023 Gündem
Türkiye sandığa gidiyor! İşte yaşa göre seçmen dağılımı
Türkiye sandığa gidiyor! İşte yaşa göre seçmen dağılımı Türkiye, bugün cumhurbaşkanı ve milletvekillerini belirlemek için sandığa gidiyor. Oy kullanabilecek toplam 64 milyon 113 bin 941 seçmen bulunuyor. Bazıları ise bu seçimde ilk kez oy kullanacak. İşte yaşa göre dağılım...
14.05.2023 Gündem
5 milyona yakın kişi ilk kez 14 Mayıs'ta oy kullanacak! YSK Başkanı Ahmet Yener, toplam seçmen sayısını duyurdu
5 milyona yakın kişi ilk kez 14 Mayıs'ta oy kullanacak! YSK Başkanı Ahmet Yener, toplam seçmen sayısını duyurdu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde yurt içi ve yurt dışında oy kullanacak toplam seçmen sayısının 64 milyon 113 bin 941 olduğunu açıkladı.
17.04.2023 Gündem
YSK'dan 'geçersiz oy' uyarısı
YSK'dan 'geçersiz oy' uyarısı Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde oyların hangi hallerde geçersiz sayılacağına ilişkin seçmenleri uyardı.
14.04.2023 Gündem
YSK'nın 'seçim tarihi' müzesi
YSK'nın 'seçim tarihi' müzesi Türkiye Cumhuriyeti'nin seçim tarihinde kullanılan araç-gereçler ve siyasilere ait fotoğraflar, Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) sergileniyor.
23.03.2023 Gündem
YSK Başkanı Yener: Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin ilke ve esaslar belirlendi
YSK Başkanı Yener: Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin ilke ve esaslar belirlendi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, siyasi partilerce aday gösterilecek cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin ilke ve esasların belirlendiğini açıkladı.
14.03.2023 Gündem
Mehmet Yalçınkaya görme engelli depremzedeye MasterChef önlüğü giydirdi
Mehmet Yalçınkaya görme engelli depremzedeye MasterChef önlüğü giydirdi MasterChef yarışmasıyla tanınan ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, ekibiyle birlikte depremin ilk günlerinden bu yana bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Hatay'da Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) kurduğu sahra mutfağını da ziyaret ederek askerlerle birlikte yemek pişiren Yalçınkaya, son olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görme engelli bir depremzedeye MasterChef önlüğü giydirdikleri anları paylaştı.
4.03.2023 Magazin
Emine Erdoğan: Eğitim sistemine kayıtlı engelli çocuk sayısı 9 kat artarak 472 bine yükseldi
Emine Erdoğan: Eğitim sistemine kayıtlı engelli çocuk sayısı 9 kat artarak 472 bine yükseldi Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Engelsiz Dünya Dostu Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan "2001 yılından  bu yana eğitim sistemine kayıtlı engelli çocuk sayısı 9 kat artarak 472 bine yükseldi. Engelli yavrularımızın keşfedilmesi ve hayallerindeki kariyere ulaşabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Önemli olan engellerimize takılmadan geliştirebileceğimiz yönlerimize odaklanmaktır. Bu bakış açısıyla engelli vatandaşlarımızın kendine yeten ve güven dolu bireyler olmalarının toplumumuzu çok daha güçlü kılacağına yürekten inanıyorum" dedi.
2.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görme engelli hafız Ravzanur'u evinde ziyaret edip çay içti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görme engelli hafız Ravzanur'u evinde ziyaret edip çay içti Cumhurbaşkanı Erdoğan, görme engelli hafız Ravzanur Koçaker ve ailesini evinde ziyaret ederek çaylarını içti.
26.11.2022 Gündem
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat!
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat! Günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve her yaşta görülebilen diyabet hastalığı nedeniyle her yıl bir milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Hastalığın risklerine rağmen ne yazık ki çoğu hasta diyabet olduğundan haberdar bile değil. Diyabetle mücadele için en önemli faktör ise yaşam tarzını değiştirmek. Bu farkındalığı artırmak için 14 Kasım günü, Dünya Diyabet Günü olarak kabul ediliyor.
14.11.2022 Sağlık
Çocuklar için 'miyop' uyarısı: 'Teması olabildiğince kısıtlamak gerekiyor'
Çocuklar için 'miyop' uyarısı: 'Teması olabildiğince kısıtlamak gerekiyor' Pandemi döneminde ve sonrasında teknolojik cihazların daha sık kullanılmaya başlanması üzerine çocuklardaki birçok göz hastalığında artış olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tülay Arıcı, ara tatile girecek çocukların ailelerine tavsiyelerde bulundu. Çocukların gözlerinde bir sıkıntı olduğunu anlayamayabileceğinin altını çizen Dr. Arıcı, “Dijital cihazlarla çocuğun temasını olabildiğince kısıtlamak gerekiyor. Çocuklar teknolojik cihazlarla gün içinde en fazla 1-1,5 saat vakit geçirmeli” dedi.
9.11.2022 Sağlık
Genç bilim insanlarına ödül yağmuru
Genç bilim insanlarına ödül yağmuru TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda geleceğin bilim insanları ödüllerine kavuştu. 57 ilden 336 öğrencinin 180 projesinin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada Muşlu Bager Çalışcı ve arkadaşları “Engelsiz Astronomi Sözlüğü” Projesi ile teşvik ödülü aldı.
6.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Ehliyet sınavlarında "Joker" operasyonunun detayları ortaya çıktı
Ehliyet sınavlarında "Joker" operasyonunun detayları ortaya çıktı İstanbul'da ÖSYM tarafından yapılan SRC belgesi sınavlarında rüşvet, kopya ve adayların yerine 'joker' adı verilen başka kişileri sokarak, haksız kazanç sağlayan bazı şüphelilerin terör örgütü PKK'ya para aktardığı belirlendi. Yapılan çalışmalarda sınav sorularının 25 bin lira karşılığında alındığı, sınavı geçenlerin bir kısmının görme engelli olduğu, bir kısmının ise okuma yazma bilmediği saptandı.
4.11.2022 Gündem
2 Kasım okullar tatil mi, çarşamba günü okul var mı? 2 Kasım öğretmen grevi!
2 Kasım okullar tatil mi, çarşamba günü okul var mı? 2 Kasım öğretmen grevi! Öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali için grev kararı aldı. Söz konusu kararın ardından öğrenciler “2 Kasım okullar tatil mi?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
2.11.2022 Eğitim
Bakan Varank, görme engelliler için kitap seslendirdi
Bakan Varank, görme engelliler için kitap seslendirdi Başakşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Senin Sesin, Benim Kitabım” projesi gönüllüleri arasına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı. Bakan Varank, görme engelliler için Rasim Özdenören’in “İmkânsız Öyküler” adlı kitabını seslendirdi.
5.09.2022 Gündem
Emine Erdoğan, yetişkin engellilere hizmet veren ilk halk eğitim merkezinin açılışını yaptı
Emine Erdoğan, yetişkin engellilere hizmet veren ilk halk eğitim merkezinin açılışını yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'de 18 yaş üzeri yetişkin engellilere yönelik hizmete alınan ilk halk eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Özel eğitime ihtiyacı olan 18 yaş üstü yetişkin bireyler için açılan "Feneryolu Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi'ni ziyaretinde Erdoğan'a Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de eşlik etti.
2.09.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Görme Engelli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki görme engelli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.