Görevden Uzaklaştırma

Görevden Uzaklaştırma

Son dakika görevden uzaklaştırma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan görevden uzaklaştırma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını görevden uzaklaştırma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Görevden Uzaklaştırma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan görevden uzaklaştırma gelişmeleri de dahil olmak üzere 186 görevden uzaklaştırma haberi bulunmuştur. Tüm görevden uzaklaştırma haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB'den Tuzla Piyade Okulu'ndaki olaylarla ilgili açıklama
MSB'den Tuzla Piyade Okulu'ndaki olaylarla ilgili açıklama Milli Savunma Bakanlığı'nca, Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda bir teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafı takmak istememesi üzerine yaşanan olaya ilişkin, "Olaya sebebiyet veren personel hakkında geçici görevden uzaklaştırma kararı alınmıştır. Bu olayla ilgili olarak kamuoyuna yansıtılmaya çalışılan durumun aksine, henüz tesis edilmiş nihai bir disiplin işlemi bulunmamaktadır" açıklaması yapıldı.
20.12.2023 Gündem
Bilecik Belediye Başkanı Şahin'in görevden uzaklaştırma süresi uzatıldı
Bilecik Belediye Başkanı Şahin'in görevden uzaklaştırma süresi uzatıldı Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında, rüşvet soruşturması kapsamında, İçişleri Bakanlığı'nca alınan görevden uzaklaştırma kararı, 2 ay uzatıldı.
15.02.2023 Gündem
Öğretmen Meslek Kanunu nedir, öğretmenlik yasasında neler var? Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve tam metni!
Öğretmen Meslek Kanunu nedir, öğretmenlik yasasında neler var? Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve tam metni! Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği, Resmi Gazete yayımlandı. Kanun yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından öğretmenler grev kararı aldı. Öğretmenler bugün derslere girmeyerek, odalarında ortak metin okuyacak. Peki, öğretmenlik meslek kanunu nedir? Öğretmenlik yasasında neler var?
2.11.2022 Memur
Öğretmenler neden grevde, öğretmenler grevde mi? 2 Kasım öğretmen grevi nedir?
Öğretmenler neden grevde, öğretmenler grevde mi? 2 Kasım öğretmen grevi nedir? Öğretmenler grev mi yapıyor, öğretmenler neden grev yapıyor? Uzun bir süredir gündemde olan Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği, Resmi Gazete yayımlanarak resmiyet kazandı. Öğretmen meslek kanunuyla aday öğretmen, uzman öğretmen ve baş öğretmen unvanları şekillendi. Öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu iptalini istiyor. Peki, 2 Kasım öğretmen grevi nedir, öğretmenlerin grevi kaç gün sürecek?
2.11.2022 Memur
İçişleri Bakanlığı'ndan Server Sinanoğlu açıklaması
İçişleri Bakanlığı'ndan Server Sinanoğlu açıklaması İçişleri Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında Batman Gercüş Kaymakamı iken ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasına karışan Server Sinanoğlu ile ilgili çıkan haberlere ilişkin "Server Sinanoğlu'nun görevden uzaklaştırma hali devam etmektedir" açıklamasında bulundu.
14.08.2022 Gündem
Okulda dansözlü etkinlik tepki çekti! Müdür görevden uzaklaştırıldı
Okulda dansözlü etkinlik tepki çekti! Müdür görevden uzaklaştırıldı Bursa'da, bir ilkokulda düzenlenen Hıdırellez ve Anneler Günü etkinliğinde dansözün sahne aldığı görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Olayla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme ve soruşturma başlatırken, okul müdürü C.Ş. de görevden uzaklaştırıldı.
6.06.2022 Yaşam
Uzman öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Uzman öğretmenlik başvuru şartları ne? İşte MEBBİS başvuru ekranı!
Uzman öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Uzman öğretmenlik başvuru şartları ne? İşte MEBBİS başvuru ekranı! MEB duyurdu! Uzman öğretmen eğitim programı başvuruları başladı. Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı ve Başöğretmenlik Eğitim Programı için başvurular MEBBİS üzerinden alınmaya başlandı. Başvurular 13 Haziran’da sona erecek. Peki, Uzman öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Uzman öğretmenlik başvuru şartları ne? İşte MEBBİS başvuru ekranı!
2.06.2022 Eğitim
MEB'de yeni dönem! Resmen duyuruldu ve tamamen değişti! Artık zorunlu, 2 yıl...
MEB'de yeni dönem! Resmen duyuruldu ve tamamen değişti! Artık zorunlu, 2 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor. Tamamen değişti, yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Zorunlu oluyor ve yüz binlerce kişiyi kapsıyor. MEB'den öğretmenlere ilişkin açıklama geldi. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği' ile ilgili detaylar belli oldu. Aday öğretmenlerin adaylık süresi 2 yıldan fazla olamayacak. Öğretmenler yetiştirme programına tabi tutulacak. Katılım eğitimlerin tamamı için zorunlu olacak. Öğretmenlik 3 kariyer basamağına ayrılacak. Yazılı sınav yapılacak. Sınavdan muaf olacak olanlar ve başvuru şartları da tek tek açıklandı. Aynı zamanda özel okul öğretmenleri de sınava başvuru yapabilecek. Yazılı sınavlar yılda 1 defa yapılacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yönetmeliğe ilişkin açıklamada bulundu. Son dakika haberin detayları...
12.05.2022 Eğitim
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Hepsi değişiyor, en fazla 2 yıl...
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Hepsi değişiyor, en fazla 2 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tamamen değişiyor. MEB tarafından tek tek duyuruldu ve sürecin tamamlandığı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girmişti. Öğretmenler için yeni dönem başlıyor. Öğretmenlik, kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Adaylık için minimum bir yıl, maksimum 2 yıllık bir süre öngörülüyor. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'na yönelik görüş toplama süreci tamamlandı. Bakanlığa 11 bin 363 görüş ve öneri iletildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, "Gelen tüm görüşleri değerlendirerek yönetmeliğe son şeklini vereceğiz ve Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza göndereceğiz. Bu sürecin tamamlanmasıyla eğitim alanında tarihi bir adım daha atmış olacağız. "dedi.
16.03.2022 Eğitim
Tacizci öğretmen hakkında flaş karar! Kaymakamlık açıklama yaptı
Tacizci öğretmen hakkında flaş karar! Kaymakamlık açıklama yaptı Fatih Kaymakamlığı, öğrencileri taciz ettiği iddiaları üzerinde hakkında soruşturma başlatılan öğretmen M.B.'nin görevden uzaklaştırılıp, gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandığını duyurdu.
25.02.2022 Gündem
Semih Şahin kimdir, hangi partiden? Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin neden görevden alındı?
Semih Şahin kimdir, hangi partiden? Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin neden görevden alındı? İçişleri Bakanlığı, Bilecik Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle Belediye Başkanı Semih Şahin'i geçici olarak görevden uzaklaştırdı. Peki, Semih Şahin kimdir, hangi partiden? Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin neden görevden alındı?
25.02.2022 Siyaset
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu ve belli oldu! Tamamen değişiyor, 3 yıl...
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu ve belli oldu! Tamamen değişiyor, 3 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tamamen değişiyor ve belli oldu. MEB tarafından tek tek duyuruldu. 15 Mart tarihine kadar devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğretmenler MEB'den yapılan açıklamalara kilitlendi. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Öğretmenlik, kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Öğretmenler için yeni dönem başlıyor. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'na yönelik görüş toplama süreci, devam ediyor. Öğretmenler, okul yöneticileri ve diğer tüm paydaşlar görüşlerini 15 Mart tarihine kadar bakanlığa iletebilecek. 14 Şubat’tan 24 Şubat’a kadar geçen 10 günlük sürede, 4 bin 151 görüş ve önerinin iletildiği belirtildi. Bakan Özer, yaptığı açıklamada "Lütfen, görüşlerinizi bizimle paylaşın. Biliyorsunuz; Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitim tarihimiz açısından oldukça önemli bir dönüm noktası. Öğretmenlerimiz ilk kez müstakil bir meslek kanununa kavuştu. Şimdi de hazırladığımız yönetmelikle yeni bir adım daha atıyoruz." dedi.
25.02.2022 Eğitim
Müdür 10 kız öğrenciye cinsel istismarda bulundu! İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı! İğrenç olay
Müdür 10 kız öğrenciye cinsel istismarda bulundu! İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı! İğrenç olay Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, 10 kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla ortaokul müdürü Mustafa Kartaler’in tutuklanmasının ardından bakanlık kararıyla görevinden alındı. Cırıt'ın yerine, İstanbul'dan Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman’ın atandığı belirtildi.
17.02.2022 Yaşam
MEB son dakika olarak duyurdu! Tamamen değişiyor, artık zorunlu... Bugün başladı, 15 Mart'a kadar...
MEB son dakika olarak duyurdu! Tamamen değişiyor, artık zorunlu... Bugün başladı, 15 Mart'a kadar... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak paylaştı. Yeni karar sonrası detaylar merak ediliyordu. MEB tarafından tek tek açıklandı. Bugün başladı ve 15 Mart tarihine kadar devam edecek. MEB son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler bakanlık tarafından yapılan açıklara kilitlendi. Öğrenci ve veliler yüz yüze eğitim sürecini merak ederken öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili ayrıntıları araştırıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Öğretmenler için yeni bir süreç başlıyor. Öğretmenlik mesleği tamamen değişerek kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada Aday Öğretmenlik Ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'nın hazırlandığı duyuruldu. Öğretmenler, okul yöneticileri ve diğer tüm paydaşlar görüşlerini 15 Mart tarihine kadar bakanlığa iletebilecekler.
14.02.2022 Eğitim
Bakan Soylu: PKK'nın yurt içindeki terörist sayısı 250'nin altına düştü
Bakan Soylu: PKK'nın yurt içindeki terörist sayısı 250'nin altına düştü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2015 yılında 2 bin 817 eylem yapan PKK'nın 2020 yılındaki eylem sayısının 331'e gerilediğini ve bunların 276'sının da sınır ötesinde gerçekleştiğini söyledi. Soylu, "Çünkü mağaralarından kafalarını çıkaramıyorlar. Zaten o mağaraları da başlarına geçiriyoruz. Bugün PKK'nın yurt içindeki terörist sayısı tarihinde ilk defa 250'nin altına düşmüştür" dedi.
17.06.2021 Gündem
Kamuda yeni dönem! Bir ilk, tayinde tüp bebek kriteri, 4 yıl şartı...
Kamuda yeni dönem! Bir ilk, tayinde tüp bebek kriteri, 4 yıl şartı... On binlerce kişiyi ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuda yeni dönem başlıyor. İlk kez bir kamu kurumu, tayindi yer değiştirme işlemlerinde tüp bebek tedavisini dikkate aldı. Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman jandarmalar ile yükümlü personelin atama usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik yayımladı. Yönetmelikte, sağlık durumundan tayinlere ilişkin olarak ayrıntılı düzenlemeler yapıldı. Düzenlemeye göre mevcut evliliğinden hiç çocuğu bulunmayan ve tüp bebek tedavi sürecini belgelendiren personel, tüp bebek tedavi merkezi bulunan bir hizmet bölgesine atanabilecek.
10.05.2021 Çalışan Hakları
Jandarma Atama Yönetmeliği Resmi Gazete'de
Jandarma Atama Yönetmeliği Resmi Gazete'de İçişleri Bakanlığı, Jandarma Atama Yönetmeliği'ni yayınladı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, atamalarda hizmet ihtiyacı doğrultusunda dikkate alınacak kriterler belli oldu. Yönetmeliğe göre genel atamaların her yıl Mayıs-Ekim aylarının dahil olduğu zaman aralığında yapılacağı belirtildi.
10.05.2021 Memur
Orman Genel Müdürlüğü atama şartları değişti! 3 yıla çıkarıldı!
Orman Genel Müdürlüğü atama şartları değişti! 3 yıla çıkarıldı! Orman Genel Müdürlüğü görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğindeki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişikliğe göre, Orman Genel Müdürlüğü görevde yükselme sınavına tabi olarak atanacaklarda, ilan edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç, daha alt düzeydeki kadroların birinde olmak üzere hizmet birimlerinde aranan 6 ay şartı 3 yıla çıkarıldı. Ayrıca, Unvan değişikliği yoluyla atama yapılabilecek unvanlar arasına ise öğretmen, haberleşme teknisyeni ve rasatçı unvanları eklendi.
21.03.2021 Memur
Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı!İki değişiklik var...
Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı!İki değişiklik var... Milyonlarca memur bekliyordu. Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararda 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar ve eki cetvellerin uygulanacağı belirtildi. Kararda zam ve tazminatların ödenmesine esas olmak üzere;karar ve eki cetvellerin uygulanmasından doğacak her türlü sorunu çözüme bağlamaya, uygulamayı yönlendirmeye ve uygulama birliğini sağlamaya; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığının görüşü üzerine, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir. Karar 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli.
Skandal görüntülerle ilgili flaş karar! 3 polis ve 1 imam görevden uzaklaştırıldı
Skandal görüntülerle ilgili flaş karar! 3 polis ve 1 imam görevden uzaklaştırıldı Tunceli Valiliği, sosyal medyada 3 polis ve 1 imamın vatandaşları rencide edici nitelikte söz ve davranışlarda bulundukları gerekçesiyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
16.07.2020 Gündem
Resmen değişti! O kimlikler geri alınacak...
Resmen değişti! O kimlikler geri alınacak... Binlerce memuru ilgilendiren düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik ile tutuklanma, hapis cezalarının infazı, mahkemelerce güvenlik tedbiri olarak verilen geçici meslekten veya memuriyetten men cezalarının infazı, hakkında görevden uzaklaştırma kararı verilen jandarma ve sahil güvenlik personelinin kimlikleri geri alınacak.
27.04.2020 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan istemişti! CHP'li başkanlardan ilk yanıt...
Cumhurbaşkanı Erdoğan istemişti! CHP'li başkanlardan ilk yanıt... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel yönetimlerle ilgili yasa önerisi isteğine ilk yanıt CHP’li İstanbul, Ankara ve Eskişehir Büyükşehir belediye başkanlarından geldi.
17.01.2020 Siyaset
Beyazıt'taki öğrenci eylemine müdahaleye ilişkin soruşturmada bir polis açığa alındı
Beyazıt'taki öğrenci eylemine müdahaleye ilişkin soruşturmada bir polis açığa alındı İstanbul Valiliği'nden Beyazıt'taki öğrenci eylemine müdahaleye ilişkin açıklama yapıldı. Valilikten yapılan son dakika açıklamasında, "Bir polis memuru hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştır" denildi.
7.01.2020 Gündem
Yeni düzenleme Meclis'te kabul edildi! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor
Yeni düzenleme Meclis'te kabul edildi! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor Meclis'te kabul edilen düzenleme yüz binlerce memuru ilgilendiriyor. İzinlerden, ödüle, terfilere kadar birçok şey değişti. Bir üst rütbeye terfi için bu rütbede zorunlu en az bekleme süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı. Başarlı personele 7300 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarın 5 katına kadar, yaşamını ortaya koyanlara 12 katına kadar para ödülü verilecek.
6.12.2019 Gündem
Ve komisyonda kabul edildi! Milyonları ilgilendiriyor
Ve komisyonda kabul edildi! Milyonları ilgilendiriyor İçişleri Bakanlığına ilişkin yeni düzenlemeleri de içeren, Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, İçişleri Komisyonunda kabul edildi.
21.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Görevden Uzaklaştırma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki görevden uzaklaştırma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.