Genetik

Genetik

Son dakika genetik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan genetik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını genetik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Genetik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan genetik gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.768 genetik haberi bulunmuştur. Tüm genetik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan müjdeyi duyurdu: Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak
Bakan müjdeyi duyurdu: Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacakTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2 milyar 211 milyon 646 bin TL tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu.
26.07.2024Ekonomi
Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Bir diğer adı ile hemoroid olarak bilinen basur, makatta ya da bağırsak çıkışının alt kısmında yer alan şişkin kan damarlarına verilen isimdir.
26.07.2024Sağlık
Uzmanlar Yanıtlıyor: Anksiyete Bozukluğu Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?
Uzmanlar Yanıtlıyor: Anksiyete Bozukluğu Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir? Anksiyete bozukluğu en yaygın görülen psikolojik hastalıktır. İnsanların yaklaşık %30’unun hayatının bir döneminde anksiyete bozukluğundan etkilendiği bilinmektedir. Peki anksiyete bozukluğu nedir, neden olur ve tedavi yöntemleri nelerdir?
26.07.2024Advertorial
Sivilce Nasıl Geçer? Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sivilce Nasıl Geçer? Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Sivilce problemleri genetik ya da çeşitli nedenlerden oluşmaktadır. Sivilce problemleri için geliştirilmiş pek çok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Kişilerin cilt yapısına uygun şekilde önerilen tarifler ile sivilce görünümü ve oluşan lekelenmeler de kısa süre içerisinde geçmeye başlamaktadır.
26.07.2024Sağlık
Mühendislik bölümü taban puanları 2024: YÖK mühendislik sıralama belli mi?
Mühendislik bölümü taban puanları 2024: YÖK mühendislik sıralama belli mi?YKS sonuçları açıklandı. Artık üniversite adayları okumak istedikleri bölümlerin taban puanlarını ve sıralamalarını araştırmaya başladı. Bunlar arasında en çok ilgi gören mühendislik bölümü oldu. Peki YÖK mühendislik taban puanları 2024 belli oldu mu? YÖK Atlas mühendislik sıralama açıklandı mı?
16.07.2024Gündem
Adana'da 'Tetik parmak sendromu'nu iyileştiren bitkisel karışım geliştirdi! 12 farklı hastada iyileşme sağladı
Adana'da 'Tetik parmak sendromu'nu iyileştiren bitkisel karışım geliştirdi! 12 farklı hastada iyileşme sağladıAdana'da, hazırladığı karışımı 'tetik parmak sendromu' yaşayan 12 farklı hastada deneyen ve işe yaradığını fark eden Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun, karışım için patent başvurusuna hazırlandıklarını söyledi.
8.07.2024Adana
Yüzünde bir anda ortaya çıktı: Başta sivilce sandılar ama bu yumruların sebebine doktorlar bile şaşırdı!
Yüzünde bir anda ortaya çıktı: Başta sivilce sandılar ama bu yumruların sebebine doktorlar bile şaşırdı!Güzellik standartları sosyal medyanın da desteğiyle artık arşa çıktı. Ancak bu birçok kişiyi de görünür kılmaya yetti. Bazı kuralların yerle bir olması onları daha iyi görmemizi sağladı. Bu örneklerden birisi de Libby Huffer oldu. Yüzündeki değişimle herkese ne kadar güzel olduğunu kanıtlamış durumda.
2.07.2024Yaşam
1 taşla 3 kuş vurdu, 14 yıl sonra sağlığına kavuştu!
1 taşla 3 kuş vurdu, 14 yıl sonra sağlığına kavuştu!2 yaşından beri gördüğü tedaviler sebebiyle çocukluğunu hastanelerde geçirdi. Akranları kreşe ve okullara giderken, oyunlar oynarken hem o hem de Ailesi Endam’ın sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuruyordu
27.06.2024Sağlık
Truba Veri Merkezi açıldı! Stratejik alanda simülasyonlar eş zamanlı yapılacak
Truba Veri Merkezi açıldı! Stratejik alanda simülasyonlar eş zamanlı yapılacakSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MODSİMMER TRUBA Veri Merkezi ve ARF Hesaplama Kümesiyle Türkiye’nin bilimsel araştırma yetkinliklerine yeni bir boyut kazandırdıklarını belirterek, “Veri merkezi ve ARF kümesi yatırımımızla ülkemizin gelişimi ve kalkınması için kritik öneme sahip yüksek başarımlı hesaplama altyapısını özel sektör, kamu ve akademimizin çalışmalarına tahsis ediyoruz. 35 bin dizüstü bilgisayara eşit bilgi işlem kapasitesiyle dünyanın en kuvvetli 313’ncü süper bilgisayarı olan ARF ile ülkemiz bazı önemli yeteneklere de sahip oluyor. Çözme şansımız bulunmayan problemleri çözülebilir hale getirerek, bizim için erişilemez olan araştırma alanlarını ve teknolojilerini ulaşılabilir hale getireceğiz. Savunma sanayiden, üretim sektörüne; ilaç tasarımından, hastalık tespitine birçok stratejik alanda araştırmacılarımız ihtiyaç duydukları simülasyonları eş zamanlı olarak gerçekleştirebilecek.” dedi.
25.06.2024Gündem
Selülit düşmannı, kaymak gibi cildin sırrı! Kahve, şeker ve zeytinyağı kurtarıyor
Selülit düşmannı, kaymak gibi cildin sırrı! Kahve, şeker ve zeytinyağı kurtarıyorBirçok kişinin rahatsız olduğu ve bir an evvel kurtulmak istediği selülit problemi genetik yatkınlık, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam gibi sebeplerle ortaya çıkar. Ancak selülite iyi gelecek bazı tüyolar var. Selüliti yok eden ve kaymak gibi bir cilde kavuştan peeling yöntemini araştırdık.
25.06.2024Yaşam
En sağlıklı, kendine en iyi bakan 3 burç: Bu kişiler hastane yolunu bilmiyor!
En sağlıklı, kendine en iyi bakan 3 burç: Bu kişiler hastane yolunu bilmiyor!Her ne kadar inananları narsist olarak görünse de -ki bu araştırmalar sonucudur- astroloji sağlığımız dahil pek çok insan yönüne dair bilgiler sunabilir. Sağlık genellikle genetik, yaşam tarzı gibi faktörlere bağlıdır. Ancak bazı burçlar sağlık söz konusu olduğunda avantaja sahiptir. Bu haberde en sağlıklı burçları listeledik.
9.06.2024Astroloji
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Uzay liginin A takımındayız artık
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Uzay liginin A takımındayız artıkSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in de içinde yer aldığı "Galactic 07 uzay uçuşu" ile ilgili konuştu. Bakan Kacır "Uzay liginin A takımındayız artık" dedi.
8.06.2024Gündem
Türkiye uzaya ikinci adımı atıyor! Atasever 7 kritik deneyi anlattı
Türkiye uzaya ikinci adımı atıyor! Atasever 7 kritik deneyi anlattıAlper Gezeravcı'dan sonra gözler bu kez uzay yolculuğu için Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'de. Atasever, 8 Haziran'da yola çıkacak ancak Gezeravcı kadar uzun bir yolculuk yapmayacak. Yörünge altı uçuşunu gerçekleştirecek. Atasever o uçuşta astroparçacık fiziğinden genetik bilime kadar 7 farklı deneye imza atacak. Türkiye'nin ikinci astronotu dünyada ilk kez yapılacak olan deneylerle ilgili detayları CNN TÜRK'e paylaştı.
6.06.2024Gündem
En az 40 dakika yaparak şeker hastalığının önüne geçebilirsiniz! Uzmanından tavsiyeler
En az 40 dakika yaparak şeker hastalığının önüne geçebilirsiniz! Uzmanından tavsiyelerDiyabet sadece aşırı kilolu veya insülin kullanan bireylerle sınırlı kalmıyor, sağlıklı kilo aralığında olan kişileri de etkiliyor. En az kilolular kadar sağlıklı kilo aralığında olanlarda da insülin direnci ve hipoglisemi gibi sorunlarla mücadele edebiliyor. Diyetisyen Gülçin Işık bunun sebebini yanlış beslenme, hareketsiz yaşam, vitamin eksiklikleri ve genetik yatkınlık gibi nedenlere bağlarken düzenli egzersizin önemine dikkat çekip ve düşük karbonhidratlı, lif açısından zengin gıdalar ve sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme modelinin, diyabetle mücadelede kritik rol oynadığını da vurguladı.
1.06.2024Yaşam
Kuzen evlilikleri yasaklanıyor mu? Kuzen evliliklerinin yasaklanması iddiası: Kuzen evliliği yasak mı, yasal mı?
Kuzen evlilikleri yasaklanıyor mu? Kuzen evliliklerinin yasaklanması iddiası: Kuzen evliliği yasak mı, yasal mı?Sosyal medyada ‘kuzen evliliklerinin yasaklanması gündemde’ haberi hızla yayıldı. Kuzen evliliklerinin yasaklanabileceği iddiası sonra vatandaşlar arama motorlarına yönelerek “Kuzen evlilikleri yasaklanıyor mu?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, gerçekten kuzen evliliği yasaklanıyor mu, yasal mı?
25.05.2024Gündem
Bakan Yumaklı'dan Yapay Zeka açıklaması!
Bakan Yumaklı'dan Yapay Zeka açıklaması!Ankara'da Yapay Zeka Politikaları Derneği'nce düzenlenen 'AI Tomorrrow Summit' etkinliğine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, arım alanında teknolojik olarak hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşandığını belirtti. Bakan Yumaklı, "Orman yangınlarında yapay zeka temelli yazılımlar ve uygulamalar kullanılmaya başlandı" dedi.
24.05.2024Gündem
İkinci Türk astronotu uzaya gidecek
İkinci Türk astronotu uzaya gidecekTürkiye'nin uzaya çıkacak ikinci Türk astronotu Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran'da ABD'nin New Mexico eyaletindeki Spaceport tesislerinden uzaya gönderilecek.
16.05.2024Gündem
Eş seçerken dikkat: Genetiğinde varsa nikah masasına oturmayın! Bulaşıcı riski taşıyor, 3 ayda kendini gösteriyor
Eş seçerken dikkat: Genetiğinde varsa nikah masasına oturmayın! Bulaşıcı riski taşıyor, 3 ayda kendini gösteriyorYapılan araştırmalar evlenmeye hazırlanan çiftler hakkında uyarıcı veriler taşıyor. Son yapılan sosyal bulaşma araştırmasına göre üç ayda kendini belli eden bir riski gözler önüne serdi. Evlilik yolunda olan adaylar için sağlıklı veriler sunan bu araştırmaya göre eşlerin genetiğinde sigara içme, alkol ve obeziteye yatkınlık varsa partnerler de zamanla sigara ve içki içmeye ve kilo almaya başlıyorlar.
16.05.2024Yaşam
Tüp bebek dönemine son! Yapay zeka kullanılarak anne rahmine yerleştirildi
Tüp bebek dönemine son! Yapay zeka kullanılarak anne rahmine yerleştirildiTüp bebek tedavisinde geliştirdiği yapay zeka projesi ile anne rahmi değerlendirmede bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, beş yıldır bebek özlemi yaşayan aileye müjdeli haberi verdi. Öner, "Yerli ve milli yapay zeka yazılımımız ile anne rahmine, hem kanlanmasına hem de şekline bakarak yüzde kaç ihtimalle gebelik getireceği hakkında bilgi ediniyoruz" dedi.
2.05.2024Gündem
Emine Erdoğan'dan tohum gen bankasına ziyaret
Emine Erdoğan'dan tohum gen bankasına ziyaretCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye Tohum Gen Bankası'nı ziyaret etti. Ziyaretinden görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Emine Erdoğan, "Hem geçmişimiz hem de geleceğimiz muhafaza altında tutuluyor." dedi.
30.04.2024Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktırGeçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktırGeçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayızBaykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024Gündem
Kızıl İnek nedir, yeniden hortlayan Kızıl İnek Kehaneti ne anlama geliyor?
Kızıl İnek nedir, yeniden hortlayan Kızıl İnek Kehaneti ne anlama geliyor?Teksas eyaletinde bulunup İsrail'e getirilen ve antik bir kehaneti gerçekleştirmek iddiasıyla sosyal medyada büyük yankı uyandıran kızıl inekler yeniden gündeme geldi. Üçüncü Tapınak'ın inşasıyla ilgili 2 bin yıllık bir kehanetin gerçekleşmesine yönelik iddialar kızıl ineklerle birlikte sorgulanmaya başlandı. İneklerin yakın zamanda kurban edileceği ve bu durumun Mescid-i Aksa'nın kaderini etkileyebileceği öne sürülüyor. Peki, Kızıl İnek Kehaneti nedir?
12.04.2024Yaşam
Göçleri dikkat çekti! Binlerce  kuş halkalandı
Göçleri dikkat çekti! Binlerce kuş halkalandıTarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce (DKMP) kuşların göçleri, üremeleri ve hayatta kalma başarıları gibi verilerin elde edilmesine yönelik yürütülen halkalama çalışmaları kapsamında 190 türden 23 bin 794 kuş halkalandığı açıklandı.
10.04.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Genetik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki genetik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.