Gelir

Gelir

Son dakika gelir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gelir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gelir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gelir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gelir gelişmeleri de dahil olmak üzere 40.031 gelir haberi bulunmuştur. Tüm gelir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pandemi döneminde kullanılan ilaçlar tehlike saçıyor! Dirençli süper mikroplar yarattı
Pandemi döneminde kullanılan ilaçlar tehlike saçıyor! Dirençli süper mikroplar yarattı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid -19 salgını sırasında hastanede tedavi gören ‘her ihtimale karşı’ kullanılan antibiyotik verildiğini, bu ‘aşırı kullanımın’ antibiyotiğe dirençli süper mikropların ortaya çıkmasına potansiyel olarak katkıda bulunduğunu ifade etti.
26.04.2024 Gündem
Birikimini faizde değerlendirenler dikkat! Son tarih belli oldu, zarar kapısı olabilir
Birikimini faizde değerlendirenler dikkat! Son tarih belli oldu, zarar kapısı olabilir Faizde parası olanlar dikkat. Faize para yatıranları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Türk Lirası mevduatlar için getirilen ve uzun süredir yürürlükte olan gelir vergisi stopajına ilişkin düzenlemenin süresi bitiyor. Bu tarihe kadar açıklanan hesaplarda stopaj oranı yüzde 5 olarak devam ederken sonrası için düzenleme değişebilir. İşte son dakika gelişmesinin tüm detayları...
25.04.2024 Ekonomi
Yüksek ses çıkarttı! Trafikten men edildi..
Yüksek ses çıkarttı! Trafikten men edildi.. Zonguldak'ın Gazipaşa Caddesi’nde trafik denetimi yapan trafik polisleri, yüksek ses çıkaran egzoz kullandığı gerekçesiyle 6 bin 439 TL ceza kesilip, motosiklet trafikten menedildi. Motosiklet sahibi iraç Abalı,“Bari bağlamayın abi, gözünüzü seveyim. Çekici çağıracak param yok ne yapayım” dedi.
25.04.2024 Gündem
İstanbul’a çöl tozu ne zaman gelecek, Türkiye’de çöl tozu ne zaman bitecek 2024? Çöl tozu hangi illerde etkili?
İstanbul’a çöl tozu ne zaman gelecek, Türkiye’de çöl tozu ne zaman bitecek 2024? Çöl tozu hangi illerde etkili? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz bölgelerinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden dolayı görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu. Peki, Çöl tozu Türkiye’den ne zaman gidecek? Çöl tozunun zararları neler, illerdeki çöl tozu kaç gün sürecek, İstanbul’a geldi mi?
25.04.2024 Gündem
Emekliye ek gelir için son 6 gün! 20 bin liraya dayandı
Emekliye ek gelir için son 6 gün! 20 bin liraya dayandı Emekli milyonlarca vatandaşa ek gelir için son 6 gün uyarısı yapıldı. Emekliyi yakından ilgilendiren banka promosyonu 12 banka tarafından tek tek açıklandı. Emekliye ek gelir fırsatı sunan emekli promosyon tutarları 20 bin TL'ye dayandı. İşte banka banka emekli promosyonu güncel tutarları..
25.04.2024 Çalışma Hayatı
Taş Kağıt Makas'ın yeni bölümünde heyecan dorukta! Kim galip olacak?
Taş Kağıt Makas'ın yeni bölümünde heyecan dorukta! Kim galip olacak? Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu, yeni bölümü ile ekrana geliyor. Dizinin bu akşam yayınlanacak olan 8’inci bölümünde, Umut’un Harun Yakar ve Kadri Palaz’ı köşeye sıkıştırdığı anlar izleyici ile buluşacak.
24.04.2024 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resepsiyonu'na katıldı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesine dair gelen soruya "Önümüzdeki hafta Sayın Özgür Özel' ile inşallah bir araya geleceğiz" dedi.
23.04.2024 Gündem
Mayıs ayı aile destek parası ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi mayıs ayı ne zaman hesaplara yatacak?
Mayıs ayı aile destek parası ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi mayıs ayı ne zaman hesaplara yatacak? Nisan ayı Aile Destek Programı ödemeleri Ramazan Bayramı’ndan önce hesaplara yatırıldı. Mayıs ayının gelmesine az bir süre kala, ödemelerden faydalanan vatandaşlar mayıs ayı aile destek ödemelerine çevrildi. Peki, mayıs ayı Aile Destek Ödemesi ne zaman yatacak, mayıs ayı aile destek parası mayıs ayının kaçında hesaplara yatacak?
23.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret düzenledi. Resmi temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan 'Öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız' dedi. DEM Parti'li belediyelerdeki olaylara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Filistin'deki katliamına bir kez daha sert tepki gösteren Erdoğan, "Şunu bilelim ki, zamanın Hitler'i Netanyahu ve suç ortakları hesap vermekten kaçamayacak." dedi.
23.04.2024 Gündem
Kanıksama Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kanıksama Cümleleri Nelerdir?
Kanıksama Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kanıksama Cümleleri Nelerdir? Kanıksama, kanmak kelimesinden türetilmiştir ve anlamı da Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre alışmak anlamına gelmektedir. Genelde kanıksama kelimesi olumsuz durumlar için kullanılan bir sözcük olarak karşımıza çıkar.
22.04.2024 Gündem
Kaldırma Kuvveti Formülü Nedir? Kaldırma Kuvveti Nasıl Hesaplanır?
Kaldırma Kuvveti Formülü Nedir? Kaldırma Kuvveti Nasıl Hesaplanır? Fiziğin en önemli dallarının içinde kaldırma kuvveti gelir. Günümüzde hala hem pek çok farklı amaç hem de ulaşım amacı ile pek çok farklı amaç için kullanılır. Aynı zamanda kaldırma kuvveti, suyun kaldırma kuvveti şeklinde de ifade edilir. Bir başka deyişle arşimet prensibi olarak da tanımlanan kaldırma kuvveti ise, suyun herhangi bir cisme karşı uygulamış olduğu kuvvet olarak da bilinir.
22.04.2024 Gündem
Işık Akısı Formülü Nedir? Aydınlanma Şiddeti Nasıl Hesaplanır?
Işık Akısı Formülü Nedir? Aydınlanma Şiddeti Nasıl Hesaplanır? Kürenin iç yüzeyinin alanının tamamına aktarılması Işık akısı olarak ifade edilmektedir. Daha doğrusu alanın tamamına aktarılan güç olarak anlatmak mümkündür. Aynı zamanda Birim zamanda aktarılan güç ve enerji olarak da ifade edilir. Bu doğrultuda kürenin iç yüzeyinin alanı belli formül dahilinde sabit olarak ele alınır ve kullanılır. İnsan gözünün yakalamış olduğu Işık gücü miktarına ifade eden Işık akısı, özellikle fizik alanında önemli bir yere sahiptir. Bu bağlamda gerekli alan üzerinden hesaplama işlemini yapabilmek için sabit bir formül kullanılır.
22.04.2024 Gündem
İhsan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İhsan Etmek Ne Demek?
İhsan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İhsan Etmek Ne Demek? Günlük dil içerisinde yer alan sözcükleri duydukça insanların merakı artar. Bu kelimeler içerisinde ihsan sözcüğünü duymakta mümkündür. Genellikle isim olarak bilinen bu sözcük sahip olduğu anlamla da dikkat çeker. Ayrıca bu sözcüğün tek bir anlamı olmadığını bilmekte önemlidir. Çünkü sözcüğün birden çok anlamını görmek mümkündür. İhsan sözcüğü için iyilik etme ve bağışlama anlamları sıkça ifade edilir. 
22.04.2024 Gündem
İcma Nedir? İcma Çeşitleri Ve Örnekleri Nelerdir?
İcma Nedir? İcma Çeşitleri Ve Örnekleri Nelerdir? Fıkıh en sık bilinen İslam ilimleri arasında yer alır. Fıkıh ilminin pek çok farklı terimi vardır. Fıkıh ilmine ait olarak bilinen terimlerden biri de icmadır. İcma, hadisler ile Kuran’da kapalı anlamı olan ve Muhammed (s.a.v.)’in ümmetinden olan bazı hükümleri açığa çıkarmak için emek veren bazı müctehidlerin Hz. Muhammed (s.a.v.)‘in vefat ettikten sonra, herhangi bir dönemde bir konu üzerinde edilmiş olan bir fikir birliği anlamına da gelir.
22.04.2024 Gündem
Fiilimsi Nedir, Ne İşe Yarar? Fiilimsiler Nasıl Bulunur?
Fiilimsi Nedir, Ne İşe Yarar? Fiilimsiler Nasıl Bulunur? Fiilimsiler, fiillere gelir ve fiilleri isim yaparlar. Fiilden türetilen bu sözcüklerin cümle içinde zarf, sıfat ya da isim olması mümkündür.
22.04.2024 Gündem
Faktörüyel Formülleri Nelerdir? Faktöriyel Hesaplama Nasıl Yapılır?
Faktörüyel Formülleri Nelerdir? Faktöriyel Hesaplama Nasıl Yapılır? Faktöriyel 1'den başlayarak belirtilen sayının yani (n) olarak verilen doğal sayıların çarpımı olarak ifade edilir. Bu işlem kısaca n faktöriyel (n!) olarak simgelenir. Aslında faktöriyel uzun ve tekrarlı sayıların çarpımını sembollerle gösterme şeklidir. Yazılan alanda çok fazla yer kaplamadan sorunun ve ya çözümün uygulanması adına kullanılan bir yöntemdir. Verilen sayının yanındaki ünlem ondan daha büyük bir sayıyı simgeler. Bu büyük sayıyı kolaylıkla uzun işlemler yapmadan bulabilmek için bir formül bulunmaktadır. Bu formüle ise faktöriyel hesaplama formülü denilmektedir.
22.04.2024 Gündem
Excel'de En Çok Kullanılan Formüller Nelerdir?
Excel'de En Çok Kullanılan Formüller Nelerdir? Excel formülleri insanların tablolar üzerinde daha rahat bir şekilde çalışmasına olanak sağlamaktadır. Detaylı bir şekilde Excel kullanmak isteyenler için Excel formülleri mutlaka bilmesi gereken önemli detaylar arasında yer almaktadır. Excel formülleri kolay hesaplama yapabilme olanağı sunduğu gibi tabloları daha iyi anlamaya da yardımcı olmaktadır. Bundan dolayı Excel kullanmayı düşünen kişiler en azından Excel’de en sık kullanılan formüller hakkında bilgi sahibi olmalıdır. 
22.04.2024 Gündem
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir?
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir? Doğal afetler arasında yer alan unsurlardan biriside erozyon olarak bilinir. Bazı bölgelerde sıkça erozyon görmek mümkündür. Tabi bunun nedeni bölgenin yapısı ve doğal etkenlerden kaynaklıdır. Özellikle bitki örtüsünün yetersiz olan yerlerde erozyon yaşanması yüksek ihtimaldir. Zaten burada insana oldukça büyük bir iş düşer. Alınacak tedbirler ile erozyonu önleme şansı her zaman için vardır. 
22.04.2024 Gündem
Ergonomi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ergonomi Örnekleri Nelerdir?
Ergonomi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ergonomi Örnekleri Nelerdir? Günlük hayatta ergonomi kelimesi ile çok sıkça karşılaşabiliyoruz. Bu kelimenin anlamı genellikle sıkça karıştırılır. Ergonomi kelimesi, genellikle konfor kelimesi ile karıştırılıyor. Kısacası, ergonomi kelimesi iş bilimi anlamına gelir.
22.04.2024 Gündem
Yağmur Taktaş evinde ölü bulundu! 'İşte Benim Stilim' yarışması ile fonemen olmuştu! 'Türkiye'ye ölüm gelir'
Yağmur Taktaş evinde ölü bulundu! 'İşte Benim Stilim' yarışması ile fonemen olmuştu! 'Türkiye'ye ölüm gelir' Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş (28), Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) kaldığı evde ölü bulundu. Katıldığı bir televizyon programıyla ünlenen Taktaş’ın ölümü hakkında korkç iddialar söz konusu...
22.04.2024 Adana
Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin bonservisini belirledi
Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin bonservisini belirledi Fenerbahçe bu sezon gösterdiği etkili performansla Avrupa devlerini peşine takan İrfan Can Kahveci'nin bonservisini belirledi.
21.04.2024 Şampiy10
Promosyon miktarları değişti! Bankaların yarışından emekliler kazançlı çıktı, işte ödenen yeni rakamlar
Promosyon miktarları değişti! Bankaların yarışından emekliler kazançlı çıktı, işte ödenen yeni rakamlar Bankalar emekli vatandaşlar için harekete geçti, promosyon miktarları değişti. Tüm emekliler bankaların promosyon ödemelerinden yararlanabiliyor. Ancak üç yıllık taahhüt şartı bulunuyor. Emeklilerin promosyon aldıkları bankada 3 yıl kaması gerekiyor. Emeklilere 18 bin TL'ye varan emekli promosyonu fırsatı sunuluyor. Ödeme miktarının artması ile banka değiştirmek isteyenlerin sayısı da arttı. Peki emekliler hangi şartlarda banka değiştirerek yüksek promosyon alabilir? Öte yandan emekli promosyon kampanyaları Nisan ayı ile birlikte güncellendi. Bankalar müşteri kazanmak adına promosyon rakamlarını tek tek yeniledi. Emekliler, ek gelir sağlayacak olan banka promosyonlarını yakın takibe aldı. Bankaların emekli promosyonu kampanyaları 20 bin TL'ye dayandı. İşte en yüksek promosyon veren bankalar listesi...
21.04.2024 Çalışma Hayatı
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları Türkiye enflasyonla mücadelede yürüttüğü politikaları sürdürüyor. Ancak restoran ve kafelerdeki fahiş artışlar enflasyonun çok ötesine geçmiş durumda. On binlerce vatandaş lokanta ve kafelerdeki fahiş fiyat boykotuna katıldı. İşte detaylar
21.04.2024 Ekonomi
Okan Buruk’un prensini elinden alacaklar yerine Nicolo Zaniolo gelecek
Okan Buruk’un prensini elinden alacaklar yerine Nicolo Zaniolo gelecek Galatasaray'da son dakika gelişmeler yaşanıyor. Gelecek sezonun transfer planlamasına şimdiden başlayan Aslan, oyuncu satışlarından da önemli bir gelir elde etmeyi planlıyor. Bu sırada Nicolo Zaniolo derken piyango farklı bir isimden vuracak. İşte son dakika haberinin detayları…
20.04.2024 Fenerbahçe
Karnaval 5 Milyar TL'lik ekonomik değere ulaşacak
Karnaval 5 Milyar TL'lik ekonomik değere ulaşacak Adana'da 12.'si düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, "Hayal edebilir miydik diye bazen kendi kendime soruyorum. Bu yıl karnavalımız, yaklaşık 5 milyar liranın üzerinde bir ekonomik değere ulaşacak. Konuştuğumuz esnaf karnaval sayesinde hafta sonu elde ettikleri gelir ile birkaç aylık kiralarını ödediklerini söylüyor. Adana halkından ya da Türkiye'nin değişik şehirlerinden, başka ülkelerden gelen insanlar da geldikleri için mutlu olduklarını söylüyorlar" dedi.
20.04.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Gelir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gelir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.