Geleceğin Meslekleri

Geleceğin Meslekleri

Son dakika Geleceğin meslekleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Geleceğin meslekleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Geleceğin meslekleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Geleceğin Meslekleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan geleceğin meslekleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 128 geleceğin meslekleri haberi bulunmuştur. Tüm geleceğin meslekleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana Yüreğirli gençler ‘drone pilotu’ olacak
Adana Yüreğirli gençler ‘drone pilotu’ olacak Yüreğir Belediyesi, geleceğin gözde meslekleri arasında yer alan ‘drone pilotluğu’ konusunda eğitim ve ehliyet almak isteyen gençler için ücretsiz destek programını hayata geçiriyor.
24.02.2024 Adana
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek Üniversite kontenjanına “iş bulma” ayarı... İş Kanunu’na esnek çalışma düzenlemesi... Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücretine yeni formül... Pek çok düzenlemeyi beraberinde getirecek olan OVP, günlük hayatı birebir etkileyecek.
8.09.2023 Ekonomi
YÖK Başkanı Özvar: Üniversite sınavına başvuru sayısı yüzde 25 arttı
YÖK Başkanı Özvar: Üniversite sınavına başvuru sayısı yüzde 25 arttı YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Üniversite sınavına girmek için başvuran aday sayısı bu yıl, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 25 oranında artış kaydetmiştir. Geçen yıl 2 milyon 607 bin civarında olan aday başvuru sayısı, bu yıl 3 milyon 250 bine yaklaşmıştır" dedi.
16.08.2022 Eğitim
Üniversite harçlarına zam geldi! 2022-2023 üniversite harç ücretleri belli oldu, 961 lira...
Üniversite harçlarına zam geldi! 2022-2023 üniversite harç ücretleri belli oldu, 961 lira... 2022-2023 eğitim öğretim yılına ilişkin harç ücretleri açıklandı. Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla üniversite öğrenim ücreti katkı paylarında artışa gidildi. Harç miktarına yüzde 36 zam yapıldı. Üniversitelerde birinci öğretimde okuyan öğrencilerden harç ücreti alınmıyor. İkinci öğretim ya da açıköğretim şeklinde üniversite okuyacak öğrencilerden alınan harç ücretlerine ilişkin detaylar açıklandı. İşte fakültelerin 2022-2023 harç ücretleri...
28.07.2022 Eğitim
YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül!
YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül! YKS tercihleri başladı. Üniversite adayları tercih maratonuna girerken bu yıl baraj puanının kaldırılmasıyla birlikte bu yıl artık puanı hesaplanan tüm adaylar sisteme dahil edildi ve tercih yapabilir hale geldi. Adayların sıralamadaki durumları, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl yerleştirmelerde etkili olacak. Adaylar doğru tercih yapabilmek ve üniversitenin istenilen programlarına yerleşebilmek için eğitimcilerden tüyolar alıyor. Peki, YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül!
28.07.2022 Eğitim
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı?
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? 2022 YKS tercih maratonu başladı! Üniversite adayları ileride yapacakları meslekleri ve eğitim almak istedikleri üniversiteleri seçecek. Uzmanlar ise tercih süreci ile ilgili anne ve babalara uyarılarda bulunuyor. “Meslek seçimi çocuğun tercihine bırakılmalı” diyen Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, aile baskısı ile seçilen meslekler ve karamsar yorumların gençlerde özgüven eksikliğine yol açabileceğine dikkat çekiyor. Peki, Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? Meslek seçiminde aile nasıl davranmalı? Psikolog Elvin Akı Konuk anlattı.
27.07.2022 Eğitim
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı?
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı? 2022 YKS tercihleri için süreç başladı! Adaylar aldıkları puanlar ve başarı sıralamalarını dikkate alarak gelecekteki mesleklerini seçecek. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapacaklar. Adaylara geleceğin meslekleriyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Şebnem Özdemir, tercih yapılacak bölümlerde dikkat edilmesi gerekenler konusunda adaylara önerilerde bulundu. Peki, Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı? Üniversite ve bölüm seçerken nelere dikkat etmeli? İşte ileride avantajlı duruma geçecek meslekler…
27.07.2022 Eğitim
Geleceğin meslekleri belli oldu! Bu meslekler 2030'a kadar yok olacak...
Geleceğin meslekleri belli oldu! Bu meslekler 2030'a kadar yok olacak... Geleceğin meslekleri belirlendi. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, 21. yüzyılın ikinci yarısında özellikle gençlerin seçebilecekleri meslekler tahmin bile edilemezken önümüzdeki yıllarda talep görecek meslekler şöyle...
27.07.2022 Ekonomi
İstihdamda yeni dönem başlıyor! SGK primlerini devlet ödeyecek, detaylar belli oldu! Başvurular...
İstihdamda yeni dönem başlıyor! SGK primlerini devlet ödeyecek, detaylar belli oldu! Başvurular... Yeni istihdam programı ile ilgili son dakika açıklaması. Detaylar belli oldu. Başvurular İŞKUR E-Şube üzerinden, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası, işverenlerin istihdam edeceği her işçinin, 3-6 ay boyunca sosyal destek primlerinin bakanlık tarafından karşılanacağını duyurmuştu. Yeni istihdam programının detayları tek tek açıklandı. İşçiler ve işverenin başvuru yapabilmeleri için şartları taşımaları gerekiyor. Program süresi, bilişim ve imalat sektöründe 6, diğer sektörlerde 3 ay olacak. Katılımcılara cep harçlığı ödenecek. Kursiyerlerin istihdam süresi 120 günden az olmayacak. İşte yeni istihdam programı ile ilgili tüm bilgiler...
13.04.2022 Ekonomi
179 TL günlük olarak ödeniyor! Çalışmayan, öğrenci, işsizlik ödeneğinden yararlanan binlerce kişiyi ilgilendiriyor, başvurular...
179 TL günlük olarak ödeniyor! Çalışmayan, öğrenci, işsizlik ödeneğinden yararlanan binlerce kişiyi ilgilendiriyor, başvurular... Binlerce kişiye güzel haber! Yeni düzenleme hayata geçirildi. Çalışmayanlar ve öğrenciler ile işsizlik ödeneğinden yararlananlar başvuruda bulunabiliyor. Mesleki alanda tecrübesi bulunmayan kişilerin istihdamı için işbaşı eğitim programlarına katılım sağlayanlara bu sene günlük 179 TL ödenecek. İşyerlerinin, katılımcıların en az yarısını istihdam etme zorunluluğu bulunuyor. İşbaşı eğitim programlarına katılım sağlayan kişilerin, program boyunca genel sağlık sigortası (GSS) ve iş kazası - meslek hastalıkları sigorta primleri de İşsizlik Fonu’ndan karşılanacak.
10.04.2022 Çalışma Hayatı
İŞKUR'a başvuranlar günlük 179 TL alıyor! 81 il için geçerli, işsiz, öğrenci fark etmiyor, 10 işgünü içerisinde...
İŞKUR'a başvuranlar günlük 179 TL alıyor! 81 il için geçerli, işsiz, öğrenci fark etmiyor, 10 işgünü içerisinde... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler günlük olarak hesaplanıyor. Çalışmayanlar, işsizlik ödeneğinden yararlananlar ve öğrenciler alabiliyor. Başvurular İŞKUR'a yapılıyor. Ödeme süresi en az 3 ay olarak belirlendi. 6 aya kadar da çıkabiliyor. 2021 yılında 360 bin kişi bu ödemelerden yararlandı. Başvurular alınmaya devam ediyor. Mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilerin istihdamını amaçlayan işbaşı eğitim programlarına katılanlara bu yıl günlük 179 TL ödeniyor. İşyerleri, katılımcıların en az yarısını istihdam etmek zorunda. İşbaşı eğitim programlarına katılanların program boyunca genel sağlık sigortası (GSS) ve iş kazası - meslek hastalıkları sigorta primleri de İşsizlik Fonu’ndan karşılanıyor.
4.03.2022 Çalışma Hayatı
7 yıl erken emeklilik fırsatı! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı...
7 yıl erken emeklilik fırsatı! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı... Emeklilik ile ilgili flaş detay! Tamamen değişiyor. Z Kuşağını çok yakından ilgilendiriyor. 1990'ların sonları ile 2010'ların başında doğmuş olanlar Z jenerasyonu olarak kabul ediliyor. Teknolojik gelişmelerin hızlandığı, hem çalışma hayatının hem sosyo-kültürel yaşamın değişim hızının giderek arttığı dönemde dünyaya gelen bu kuşak ile diğer kuşaklar arasında yaşanandan daha büyük bir çatışma yaşanıyor. Özellikle çalışma hayatında kendini gösteren farklılıklar, aynı zamanda emeklilik sürecine bakış açısında da bulunuyor. Yeni kuşak belli saatlerde ofisten çalışacağı, uzun yıllar aynı şekilde devam edip emekli olacağı bir süreç yaşamak istemiyor. Daha özgür, yaratıcı ve kendini gerçekleştirmeye dönük olan Z kuşağının 65 yaşında emekli olma hayali de bulunmuyor. Ancak Z Kuşağı 2008 yılı Ekim ayı başı itibarıyla yürürlüğe giren SGK (5510 sayılı) Kanun ile getirilen yeni bir sisteme göre emekliliğe hak kazanıyor. Bu kanuna göre işçi olarak çalışanlar ile işçi gibi sayılanlar (4/1-a), esnaf-sanatkâr, şirket ortağı, Youtuber ve benzeri faaliyeti nedeniyle vergi mükellefi olanlar ile diğer bağımsız çalışanlar (4/1-b), memur ve diğer kamu görevlileri (4/1-c) kapsamında sigortalı sayılıyor. Örneğin; 01.01.2015 tarihinden itibaren 4/1-a sigortalı olarak çalışan bir kişi 7200 gün malullük, yaşlılık, ölüm primi bildirilme şartını 31/12/2035 tarihinde tamamladıysa 58 yaşında emekli olabiliyor. Ancak bu kişi gerekli prim gün sayısını 01.01.2048 tarihinde tamamlarsa 65 yaşında yani 7 yıl daha geç emekli olma hakkı kazanıyor.
9.02.2022 Emekli
İşte geleceğin meslekleri! Sanayi 4.0’a hazır mısınız?
İşte geleceğin meslekleri! Sanayi 4.0’a hazır mısınız? Buharlı makinenin icadı ve buna bağlı olarak mekanik üretim tesisleri kurulması ile dünyada birinci sanayi devrimi başladı. Bunu elektriğin keşfi ile gelen seri üretim dönemi ve otomasyona geçiş süreçleri izledi. Şimdi de sıra dördüncü sanayi devriminde. Dünyada büyük bir dijital dönüşüm yaşanırken, Covid – 19 pandemisi dönüşümü daha da hızlandırdı. Uzaktan çalışma, pandemi sonrasında da yaygın bir şekilde kullanılacak.
17.01.2022 Ekonomi
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK Başkanı Özvar açıkladı...
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK Başkanı Özvar açıkladı... 2022 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Kovid-19 aşılanmaları ile ilgili konuşarak, "Korunması sağlanan öğrencilerimizin oranı yüzde 79,21, akademik personelin oranı yüzde 93,27, idari personelin oranı ise yüzde 90,70'dir. Üniversitelerimizde okuyan öğrencilerimiz aşı konusunda gerekli hassasiyeti göstermektedir. Bu sebeple, umarız, aşı vesilesiyle yükseköğretimde yüz yüze eğitim bundan sonra da devam edecektir" ifadelerini kullandı.
2.11.2021 Eğitim
Üniversiteler kapanacak mı, üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?
Üniversiteler kapanacak mı, üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi? Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, YÖK'ün 2022 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, son 1,5 yılda tüm dünyayla beraber Türkiye'de de COVID-19 salgını nedeniyle yükseköğretimde olağanüstü anlamda ciddi tehditlerle karşı karşıya gelindiğini, ancak bu yıl okullardaki gibi üniversitelerde de yüz yüze eğitimin başlatılmasının çok önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Peki, Üniversiteler kapanacak mı, üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?
2.11.2021 Eğitim
İŞKUR maaşı ne zaman yatar 2021? İŞKUR işbaşı eğitim programı ücretleri yattı mı, İŞKUR maaşı sorgulama!
İŞKUR maaşı ne zaman yatar 2021? İŞKUR işbaşı eğitim programı ücretleri yattı mı, İŞKUR maaşı sorgulama! İŞKUR maaşı ne zaman yatar 2021? İŞKUR İş Başı Eğitim Programları ücretleri hakkındaki aramalar arttı. İŞKUR programları kapsamında işe giren gençlere verilen maaşların bir kısmını 3 veya 6 ay süresince İŞKUR'dan alıyor. Peki, İŞKUR maaşı sorgulama…
8.10.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında yüz yüze eğitim açıklaması: Kesinlikle düşünmüyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında yüz yüze eğitim açıklaması: Kesinlikle düşünmüyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, "Uzaktan da olsa eğitimin devam ettirilmesi elbette önemlidir ancak bunun yüz yüze eğitim tecrübesinin yerini tutmayacağı açıktır. Her türlü tedbiri aldık, eylül ayı başından itibaren okulları açtık. Şu ana kadar sadece 2 okulumuzda karantina uygulamasına gidilmiştir. Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz." dedi.
5.10.2021 Siyaset
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, sonuçlar...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, sonuçlar... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) gençler için harekete geçti. Tek tek açıklandı. Birçok kişi merak ediyordu. MEB tarafından yayınlanan rehberde detaylar paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, dijital dönüşüm ve 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde geleceğin mesleklerine ilişkin bir rehber yayımladı. Rehberde endüstri 4.0, yapay zeka, simülasyon, robotik kodlama, 3d yazıcı ve siber güvenliğin meslekleri de dönüştüreceği vurgulandı. İşte geleceğin meslekleri...
31.07.2021 Eğitim
Günümüzün gözde mesleği Tekstil Mühendisliği
Günümüzün gözde mesleği Tekstil Mühendisliği Türkiye’de en kısa sürede iş bulunan meslekler arasında tekstil mühendisliği öncelikli sıralarda yer alıyor. Türkiye’nin dış ticaretinde ivme yaratan tekstil ve hazır giyim sektörleri, üretim kapasitesiyle dünya ölçeğindeki rekabet gücünü arttırıyor. Tekstil ve hazır giyim sektörlerinin tüm üretim aşamalarında sektörün gereksinimlerini karşılayan Tekstil Mühendisleri, katma değerli üretimi nitelikli iş gücüyle sürdürülebilir hale getiriyor.
17.06.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve değişti, 28 Mayıs...
MEB resmen duyurdu! Ve değişti, 28 Mayıs... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. MEB tarafından yapılan açıklamada değişen tarihler tek tek belirtildi. Liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart'ta başlatılması planlanan sınavları ile ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında 26 Mart'tan sonra planlanan sınavlar, 3 Mayıs'tan itibaren yapılabilecek. Lise son sınıfların sınavları devam edecek ve 16 Nisan'a kadar tamamlanacak. Tüm illerde yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4. sınıflar ile ortaokulların 8. sınıflarında sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edecek. Öte yandan MEB imam hatip liselerinde üniversiteye hazırlık projesinin kapsamını genişletti.
26.03.2021 Eğitim
İŞKUR'dan büyük fırsat! Mezuniyet şartı yok, günlük 108 TL...
İŞKUR'dan büyük fırsat! Mezuniyet şartı yok, günlük 108 TL... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Mezuniyet şartı aranmıyor. ilkokul, ortaokul, lise mezunu herkes başvurabiliyor. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılıyor. Günlük 108 TL ödeme yapılıyor. 35 kentten katılım sağlanıyor. Meslek edinmek isteyenler herkes başvuruda bulunabiliyor. Kurs sonrası işe yerleştirme yapılıyor.
25.02.2021 Personel Alımı
Z kuşağı teknolojik altyapısı kuvvetli mesleklere yöneliyor
Z kuşağı teknolojik altyapısı kuvvetli mesleklere yöneliyor Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Z kuşağının teknolojik altyapısı kuvvetli mesleklere yöneldiğini belirterek, “Yapay zeka, gençlerin geleceğini ve meslek tercihlerini şekillendirmede ciddi bir rol oynuyor.” dedi.
23.02.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Geleceğin Meslekleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki geleceğin meslekleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.