Erol Özvar

Erol Özvar

Son dakika Erol Özvar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Erol Özvar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Erol Özvar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Erol Özvar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan erol özvar gelişmeleri de dahil olmak üzere 116 erol özvar haberi bulunmuştur. Tüm erol özvar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri Üniversitelerde açılacak yeni bölümler ile ilgili açıklama YÖK’ten geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu. Yapay zeka ile ilgilenenler ve eğitim almak isteyenler, yeni bölümlerin neler olduğunu ve hangi üniversitelerde açılacağını sorgulamaya başladı. Peki, yeni üniversite bölümleri neler? İşte Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024…
8.03.2024 Gündem
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesindeki seçimi kazanmasının ardından ilk resmi ziyaretini Ankara’ya yaptı. Resmi törenle karşılanan Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. İki lider daha sonra heyetler arası toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantının ardından iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı. İmza töreni sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barış anlaşmasının imzalanmasının bölgemiz ve dünyada barış, huzur ve istikrar için yeni bir umut kaynağı olacağı şüphesizdir. Bu süreçte Azerbaycan ile birlikte omuz omuza hareket ediyoruz" dedi.
19.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zulme uğrayan tüm kardeşlerimize dua ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zulme uğrayan tüm kardeşlerimize dua ediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zor günler geçiren, zulme uğrayan tüm kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun diye dua ediyoruz" dedi.
19.01.2024 Gündem
Üniversite mezunlarının işe başlama süresi ortalama 6,4 ay
Üniversite mezunlarının işe başlama süresi ortalama 6,4 ay Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye'deki 208 üniversiteyi 74 farklı göstergeye göre değerlendirdi. Mezunların işe başlama süresi ortalama 6,4 ay olarak belirlendi. İşverenlerin mezunlardan memnuniyet oranı ise yüzde 78 oldu.
21.12.2023 Ekonomi
Doktora bursu ne kadar olacak? KYK doktora bursuna kaç TL zam geldi?
Doktora bursu ne kadar olacak? KYK doktora bursuna kaç TL zam geldi? Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ''Bursları tezli yüksek lisans öğrencilerine 6, doktora öğrencilerine 9 bin liraya çıkarıyoruz.'' dedi.
21.11.2023 Eğitim
11 Türk üniversitesi dünyanın en iyileri listesine girdi!
11 Türk üniversitesi dünyanın en iyileri listesine girdi! Dünyanın en iyi üniversiteleri listesine Türkiye'den 11 üniversite girdi. Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2024’ün en iyi üniversitelerini açıkladı. 1904 kurumun sıralandığı listede Türkiye’den 75 üniversite yer aldı. İlk 1000’e 11 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri ise ilk 500’e girmeyi başardı.
28.09.2023 Eğitim
YÖK'ten kritik karar! Değişliğe gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı
YÖK'ten kritik karar! Değişliğe gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı özel öğrencilik ve çift anadal programlarının işleyişinde değişikliğe gitti.
27.09.2023 Eğitim
YÖK'ten deprem bölgesi için uzaktan eğitim kararı!
YÖK'ten deprem bölgesi için uzaktan eğitim kararı! YÖK Başkanı Erol Özvar: Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'daki üniversiteler isterlerse 1 yıl uzaktan eğitim yapabilecek.
22.09.2023 Eğitim
ÖSYM YKS tercih sonuçlarını açıkladı! Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı
ÖSYM YKS tercih sonuçlarını açıkladı! Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS tercih sonuçları açıklandı. Sonuçlar internet üzerinden erişime açıldı. Milyonlarca adayın merakla beklediği YKS tercih sonuçları duyurusu geldi. Adaylar, TC kimlik no ve aday şifresi ile hangi üniversite ve programa yerleştiğini görüntüleyebilecek. Ayrıca üniversite kayıt tarihleri de belli oldu. Buna göre tercih sonucuna göre bir üniversite ve programa yerleşen öğrenciler 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını gerçekleştirecek. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek tercih maratonu başlayacak. YKS tercih sonuçları ekranında adaylar yerleştikleri üniversitenin adı, bölüm, tercih sırası, yerleştirilme sırası ve puan türünü görüntüleyebilirler. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar hızlı sorgulama yapmak istiyor. Sistemde zaman zaman yoğunluk yaşanırken adaylar üniversite yerleştirme sonuçlarını mobil uygulama ile daha kolay öğrenebilirler.
19.08.2023 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar’dan tercih yapacak adaylara öneriler
YÖK Başkanı Özvar’dan tercih yapacak adaylara öneriler Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre tercih yapacak adaylara önerilerde bulundu.
2.08.2023 Eğitim
Milli muharip uçak için tarih verildi! KAAN ilk testlerine başladı
Milli muharip uçak için tarih verildi! KAAN ilk testlerine başladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAS) Genel Müdür Yardımcısı Özkan Altay, imalat ve tasarımıyla milli muharip uçak KAAN'ın montajını kısa sürede tamamlayarak ilk yerli testlerine başladığı ve taksi operasyonu gerçekleştirdiğini ifade etti. Altay, “İnşallah yıl sonuna uçağımızı gökyüzü ile buluşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.
11.07.2023 Ekonomi
YÖK Başkanı Özvar'dan vakıf üniversitelerine ücret uyarısı! 'TEFE-TÜFE’ye dikkat edin'
YÖK Başkanı Özvar'dan vakıf üniversitelerine ücret uyarısı! 'TEFE-TÜFE’ye dikkat edin' Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Erol Özvar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Gerçekçi bir mutabakat ortamı kurularak üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir” sözlerini yanıtladı.
22.06.2023 Eğitim
Şentop: Milletimiz iktidar değiştirme oyunlarının figüranı olmayı reddetmektedir
Şentop: Milletimiz iktidar değiştirme oyunlarının figüranı olmayı reddetmektedir TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Unutmasınlar ki, dışarıdan yapılan bu tür manipülasyonlar, dış müdahale kokan analizler ve Türk milletine bir şeylerin dikte etme girişimleri nafile çabalardır. Aziz milletimiz, uzaktan kumandalı iktidar değiştirme oyunlarının figüranı olmayı her zaman reddetmektedir" dedi.
8.05.2023 Gündem
3 Nisan üniversiteler açılıyor mu, üniversiteler 3 Nisan'a kadar tatil mi, ne zaman açılıyor? Üniversiteler hibrit mi olacak 2023, yüz yüze mi?
3 Nisan üniversiteler açılıyor mu, üniversiteler 3 Nisan'a kadar tatil mi, ne zaman açılıyor? Üniversiteler hibrit mi olacak 2023, yüz yüze mi? 3 Nisan üniversiteler açılıyor mu, üniversiteler hibrit mi olacak 2023? YÖK Başkanı Özvar, üniversitelerin 3 Nisan'dan itibaren hibrit eğitime geçeceğini belirterek, 'İsteyenler okula gidebilecek, devam şartı aranmayacak' dedi.
31.03.2023 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar açıkladı: Üniversiteler 3 Nisan'da açılıyor
YÖK Başkanı Özvar açıkladı: Üniversiteler 3 Nisan'da açılıyor Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin açıklama yaptı. Özvar üniversitelerin 3 Nisan'da açılacağını ve isteyenlerin okula gidebileceğini, devam şartının aranmayacağını duyurdu.
30.03.2023 Eğitim
Nisanda üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler yüz yüze mi olacak, üniversiteler ne zaman açılıyor?
Nisanda üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler yüz yüze mi olacak, üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversiteler ne zaman açılacak, üniversiteler yüz yüze mi olacak? Üniversitelerin son durumuna ilişkin detaylar merak ediliyor. Mart ayının bitmesine saatler kala üniversite öğrencileri YÖK’ün açıklamalarını yakından takip ediliyor. Lisans ve önlisans öğrencisinin gözü Yükseköğretim Kurulu'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. Peki, Nisanda üniversiteler açılacak mı, üniversiteler ne zaman açılacak?
30.03.2023 Eğitim
“Depremzede öğrencilere sınavsız üniversite hakkı verilmeli”
“Depremzede öğrencilere sınavsız üniversite hakkı verilmeli” Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, vakıf üniversitelerine ve YÖK’e seslenerek, “6 Şubat depremlerinden zarar gören üniversite adaylarına sınavsız veya özel artı kontenjanlarla yüzde 100 burslu yükseköğrenim olanağı sağlayalım. Bu bizim milletimize borcumuzdur” dedi.
24.03.2023 Eğitim
Öğrencilere aylık 20 bin TL destek! YÖK resmen açıkladı
Öğrencilere aylık 20 bin TL destek! YÖK resmen açıkladı Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK) araştırma görevlisi konumundaki 100 doktora öğrencisine, 'Temel Bilimlerde Genç Beyinler Projesi' kapsamında tez konuları hakkında yurt dışında araştırma yapmaları için kişi başı aylık 20 bin TL'ye kadar destek verilecek.
23.03.2023 Eğitim
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan 'hibrit eğitim' mesajı
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan 'hibrit eğitim' mesajı Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde yapılan 256’ncı Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, depremlerden hemen sonra alınan uzaktan öğretim kararını nisan ayında gözden geçireceklerini belirtip, "Şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz" dedi.
21.03.2023 Gündem
Rektör atamaları Mart 2023! 12 üniversiteye rektör atandı: Rektör ataması nasıl yapılır? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim?
Rektör atamaları Mart 2023! 12 üniversiteye rektör atandı: Rektör ataması nasıl yapılır? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyelikleri ile 12 üniversiteye rektör ataması yaptı. Peki, Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? Rektör ataması nasıl yapılır? ? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? İşte rektör atamaları Mart 2023…
15.03.2023 Gündem
Üniversiteler açılır mı? Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak, üniversitelerde yüz yüze eğitime mi geçilecek, üniversiteler nisanda açılacak mı?
Üniversiteler açılır mı? Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak, üniversitelerde yüz yüze eğitime mi geçilecek, üniversiteler nisanda açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak, yüz yüze eğitime geçilecek mi? YÖK Başkanı Erol Özvar, nisan ayında üniversitelerde yüz yüze eğitimin yeniden başlatılabileceğine ilişkin bir açıklama yaptı. Deprem bölgesindeki üniversitelerdeki hasarın tespit edilmesi ve gerekli onarımların yapılması gerektiğinden Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde ağır yıkıma neden olan deprem dolasıyla eğitime ara verilmişti. YÖK, üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceğini aktardı. İşte Üniversitelerin açılış tarihi ve yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı konusu hakkında merak edilenler…
14.03.2023 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar duyurdu! Kadınlara ek kontenjan
YÖK Başkanı Özvar duyurdu! Kadınlara ek kontenjan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Farklı nedenlerle üniversiteye gidememiş 34 yaşını tamamlayan kadınlara bu yıl ilk kez devlet üniversitelerimizin ön lisans ve lisans programlarında kontenjan ayırdık" dedi.
8.03.2023 Gündem
Türkiye ile Brunei Darusselam arasında 5 anlaşma
Türkiye ile Brunei Darusselam arasında 5 anlaşma Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Brunei Darusselam Hükümeti arasında arşiv, eğitim, savunma sanayii, kültür ve diplomasi alanında iş birliklerini kapsayan 5 anlaşma imzalandı.
7.03.2023 Gündem
ÖSYM'den sınav kararı! 4 ilde iptal edildi
ÖSYM'den sınav kararı! 4 ilde iptal edildi ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, "Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimiz ile bu illere bağlı ilçelerimizde MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının yapılmamasına karar verdik." dedi.
2.03.2023 Eğitim
Eşleşen üniversiteler hangileri? YÖK açıkladı! Hangi üniversitelerle hangi üniversiteler eşleşti?
Eşleşen üniversiteler hangileri? YÖK açıkladı! Hangi üniversitelerle hangi üniversiteler eşleşti? Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası üniversitelerin bahar dönemindeki eğitim programına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özvar, "11 ilde yapılan ön incelemeler neticesinde kampüslerimizin çoğunda yıkılan bina olmadığı görüldü. Bununla birlikte az sayıda ağır hasarlı binamız mevcut. Bu dönemde kampüslerimiz önemli rol almışlardır. Bahar dönemi 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabilir, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneği değerlendirilecek. Yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrenciler bu eğitimlerini yüz yüze sürdürecek. Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek." Dedi. Öte yandan Depremin etkilediği illerde bulunan bir kısım üniversitelerimiz ortak çalışmalar yapmak üzere bazı üniversiteler ile eşleştirildi.
18.02.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Erol Özvar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki erol özvar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.