Gazetecilik

Gazetecilik

Son dakika gazetecilik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gazetecilik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gazetecilik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gazetecilik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gazetecilik gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.304 gazetecilik haberi bulunmuştur. Tüm gazetecilik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gazeteci Hande Fırat’ın sergisine yoğun ilgi
Gazeteci Hande Fırat’ın sergisine yoğun ilgi  Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat'ın 'Devriamber' adlı sergisi, Ankara’da Cumhuriyet Müzesi’nde açıldı. Yoğun bir ilgiyle karşılanan sergi, 25 Mayıs’a kadar devam edecek.
26.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in dezenformasyon çabalarını engellemek en önemli görevimizdir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in dezenformasyon çabalarını engellemek en önemli görevimizdir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını örtmek için gerçekleri çarpıttığını söyleyerek "İsrail'in barbarlıklarını kayıt altına almak ve dezenformasyon çabalarını engellemek en önemli görevimizdir" dedi.
24.02.2024 Gündem
Usta gazeteciye Rotary'den meslek hizmet ödülü
Usta gazeteciye Rotary'den meslek hizmet ödülü Adana Tepebağ Rotary Kulübü Gazeteci-Yazar Ramazan Şanıvar’ı Meslek Hizmet Ödülü’ne layık gördü.
1.02.2024 Adana
Yazar Mario Levi İstanbul'da hayatını kaybetti
Yazar Mario Levi İstanbul'da hayatını kaybetti Yazar Mario Levi İstanbul'da hayatını kaybetti. Büyük bir İstanbul aşığı olmasıyla tanınan Levi 66 yaşındaydı.
31.01.2024 Magazin
2.Sayfa sunucuları Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel ile ilgili yeni gelişme! Adliyeden poz verdiler
2.Sayfa sunucuları Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel ile ilgili yeni gelişme! Adliyeden poz verdiler Uzun yıllardır ekranlarda yer alan magazin programlarından '2.Sayfa'da geçtiğimiz günlerde beklenmedik bir ayrılık yaşandı. Yıllardır Müge Dağıstanlı Erdoğan ile program sunan Gülşen Yüksel Salt, ekranlara veda etti. Bu ayrılıkla birlikte '2.Sayfa programı da sona erdi. Ancak 2. Sayfa programı o günden beri gündemden düşmüyor. 2.Sayfa sunucuları Müge Dağıstanlı Erdoğan ile Gülşen Yüksel Salt haklarında ortaya atılan iddialarla ilgili adli süreci başlattı.
24.01.2024 Magazin
Uğur Mumcu kimdir? Gazeteci Uğur Mumcu neden öldü, nerede ve 24 Ocak Uğur Mumcu’yu kim öldürdü?
Uğur Mumcu kimdir? Gazeteci Uğur Mumcu neden öldü, nerede ve 24 Ocak Uğur Mumcu’yu kim öldürdü? Uğur Mumcu'nun katledilişinin bugün 31. yıl dönümü. Mumcu, 24 Ocak tarihinde bombalı suikastle hayatını kaybetti. 27 Ocak tarihinde ise son yolculuğuna uğurlanan Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden 31 yıl geçti. Peki, Uğur Mumcu kimdir, suikastı nasıl oldu ve ne zaman? Uğur Mumcu neden öldü, nerede ve 24 Ocak Uğur Mumcu’yu kim öldürdü?
24.01.2024 Gündem
Tüm dünyaya örnek olan uygulamanın mimarı anlattı: 'Zorlayıcı bir yasa olmadan, platformlar habere para ödemeyecek'
Tüm dünyaya örnek olan uygulamanın mimarı anlattı: 'Zorlayıcı bir yasa olmadan, platformlar habere para ödemeyecek' Kanada'da geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Çevrim İçi Haber Yasası, dijital telif konusunda adım atılmasını bekleyen pek çok ülkedeki yayıncıları heyecanlandırdı. Yasa aynı zamanda akıllara hem Google hem de Facebook'un yayıncılara ödeme yaptığı ilk ülke olan Avustralya'yı getirdi. Küresel bir harekete ilham Avustralya'daki yasayı mimarı Rodney Sims anlattı.
5.01.2024 Gündem
5N1K Tekniği Nedir, Neden Önemlidir? 5N1K Örnekleri...
5N1K Tekniği Nedir, Neden Önemlidir? 5N1K Örnekleri... 5N1K tekniği en fazla kullanılmakta olan teknikler arasında yer almaktadır. Özellikle bir konu hakkında bilgi toplamak için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. En popüler gazetecilik tekniklerinden birisi olan 5n1k, bilgi toplamak için kullanılmakta olan bir soru tekniğini ifade etmektedir. 5n1k sorularından oluşan bir inceleme yöntemi olarak da ifade edilebilir. 5n1k yöntemleri dünyanın her yerinde geçerliliği olan ve kullanılmakta olan evrensel bir yöntemdir.
3.01.2024 Gündem
Yaşar Okuyan kimdir? Eski Bakan Yaşar Okuyan neden öldü? Yaşar Okuyan kaç yaşında öldü?
Yaşar Okuyan kimdir? Eski Bakan Yaşar Okuyan neden öldü? Yaşar Okuyan kaç yaşında öldü? Yaşar Okuyan kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi hastanesinde hayatını kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamada Yaşar Okuyan'ın hastalığı çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiği öğrenildi. Peki Yaşar Okuyan kaç yaşında öldü?
26.12.2023 Gündem
Eski Bakan Yaşar Okuyan hayatını kaybetti
Eski Bakan Yaşar Okuyan hayatını kaybetti Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
26.12.2023 Gündem
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyor
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyor Google'ın geçtiğimiz günlerde Kanada'daki dijital yayıncılara içeriklerinin karşılığında telif ödemesi yapmayı kabul etmesi, akıllara bu alandaki ilk örnek olan Avustralya'yı getirdi. Sadece Google'ın değil Facebook'un da yayıncılara ödeme yaptığı ülkede elde edilen tecrübeler, dünyanın geri kalanı için çok önemli. Bu noktadan yola çıktık, Avustralya örneğinin başka ülkelerdeki yayıncılar için ne anlama geldiğini Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu Öğretim Üyesi Bill Grueskin'e sorduk...
22.12.2023 Gündem
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesini ve İnsan Hakları Eylem Planını önümüzdeki aylar içerisinde açıklayarak, oradaki hedefler doğrultusunda yine hızlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
21.12.2023 Gündem
Gazeteciler Bilal Çetin ve Hasan Kılıç hayatını kaybetti
Gazeteciler Bilal Çetin ve Hasan Kılıç hayatını kaybetti Hürriyet’in çok uzun yıllardır sorumlu yazı işleri müdürlüğünü yürüten Hasan Kılıç İstanbul’daki evinde hayatını kaybetti. Ayrıca Vatan Gazetesi Ankara temsilciliği görevini yürüten Bilal Çetin, 65 yaşında hayatını kaybetti.
18.12.2023 Gündem
Doç. Dr. Duman'dan Dijital Telif Yasası açıklaması: Yasasız geçen son 10 yılda medyamızın zararı en az 200 milyon dolar
Doç. Dr. Duman'dan Dijital Telif Yasası açıklaması: Yasasız geçen son 10 yılda medyamızın zararı en az 200 milyon dolar Google'ın Kanada’da dijital yayıncılara 74 milyon dolar telif ödemesi yapacağının duyurulmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Doç. Dr. Kenan Duman, “Google, 2022 yılında 60 milyar dolar net gelir elde etti. Böyle devasa bir şirketin gelirinin bir bölümünü içerik üreticilerine vermesi gerekli” diyerek Dijital Telif Yasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
18.12.2023 Gündem
Teknoloji devlerinin ödediği dijital telif miktarı açıklandı! Yıllık 200 milyon dolar
Teknoloji devlerinin ödediği dijital telif miktarı açıklandı! Yıllık 200 milyon dolar Google'ın Kanada'daki dijital yayıncılara içeriklerinin karşılığında telif ödemesi yapmayı kabul etmesi uluslararası basında büyük ses getirdi. Ancak bu konuda Kanada ilk örnek değil. Bu bağlamda hem Google'ı hem de Facebook'u dize getiren ilk ülke 2021 yılında Avustralya oldu. Peki teknoloji şirketlerinin Avustralya merkezli basın kuruluşlarına yaptığı ödemeler nasıl sonuçlar yarattı? Avustralyalı deneyimli gazeteci ve akademisyen Monica Attard'la konuştuk...
13.12.2023 Gündem
Uzman isimden dijital telif açıklaması: Yasa hayata geçirilirse Türk medyasının pozitif bir dönüşüme sahne olacağı açıktır
Uzman isimden dijital telif açıklaması: Yasa hayata geçirilirse Türk medyasının pozitif bir dönüşüme sahne olacağı açıktır Google'ın Kanada merkezli dijital yayıncılara yılda 74 milyon dolara varan miktarda telif ödemeyi kabul etmesinin ardından benzer bir sistemin Türkiye'de de uygulanması gerekliliği yeniden gündeme geldi. Peki Kanada’da varılan anlaşmanın bir benzerinin Türkiye'de de hayata geçmesinin etkileri ne olur? Dijital iletişim araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, olası senaryoları hurriyet.com.tr için değerlendirdi.
7.12.2023 Gündem
Google ile Kanada dijital telifte anlaştı! 'Türkiye için de bir gereklilik ve zaman kaybetmeden çıkarılmalı'
Google ile Kanada dijital telifte anlaştı! 'Türkiye için de bir gereklilik ve zaman kaybetmeden çıkarılmalı' Google'ın 'Çevrim İçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Söz konusu gelişme diğer ülkeler için ne anlama geliyor? Doç. Dr. Berk Çaycı ile mercek altına aldık.
4.12.2023 Gündem
Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı: Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli
Uzman isimden ‘Dijital Telif Yasası’ çağrısı: Gecikilmemeli, acilen düzenlenmeli Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla birlikte bu ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı açıklandı. ‘Dijital Telif Yasası’nın Türkiye’de henüz hayata geçmeyen ‘Dijital Telif Yasası’nın önemini Doç. Dr. Mustafa Bostancı tüm detaylarıyla anlattı.
2.12.2023 Gündem
Demirören Medya Lisesi, şehit edilen öğretmenleri unutmadı
Demirören Medya Lisesi, şehit edilen öğretmenleri unutmadı Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ‘vefa’ töreni düzenlendi. Öğretmenlere özverili çalışmaları için çeşitli hediyelerin takdim edildiği törende 2017 yılında Batman’da şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ile yine aynı yıl Tunceli’de şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz unutulmadı. Aybüke Öğretmenin şehit edilmeden önce söylediği ve hafızalara kazınan ‘Magusa Limanı’ isimli türkünün yeniden icra edilmesi, duygusal anlar yaşattı. Öğretmenlere hediyeleri Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören tarafından takdim edildi.
24.11.2023 Gündem
Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeşil pasaport talebini iletti
Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeşil pasaport talebini iletti Anadolu Yayıncılar Federasyonu öncülüğünde bir grup gazeteci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek, yeşil pasaport taleplerini iletti.
15.11.2023 Gündem
RTÜK ve 4 yayın derneğinden ortak 'Gazze' açıklaması
RTÜK ve 4 yayın derneğinden ortak 'Gazze' açıklaması Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve 4 yayın derneğince, uluslararası medya kuruluşlarının Gazze'deki insani duruma sessiz kaldığı belirtti.
6.11.2023 Gündem
Posta Gazetesi başyazarı Rauf Tamer toprağa verildi
Posta Gazetesi başyazarı Rauf Tamer toprağa verildi Beşiktaş’ta evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 86 yaşında hayatını kaybeden Posta Gazetesi başyazarı Rauf Tamer için Zincirlikuyu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Rauf Tamer'in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye siyaset, basın, iş ve sanat dünyasından pek çok isim katıldı.
22.10.2023 Gündem
HIFZI TOPUZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ? Gazeteci-yazar Hıfzı Topuz nereli, eşi kim? Hıfzı Topuz'un eserleri, kitapları ve hayatı...
HIFZI TOPUZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ? Gazeteci-yazar Hıfzı Topuz nereli, eşi kim? Hıfzı Topuz'un eserleri, kitapları ve hayatı... Gazeteci-yazar, iletişim alanının duayeni Hıfzı Topuz yaşamını yitirdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Hıfzı Topuz’un ölümünün ardından yayınladığı başsağlığı mesajında “Uzun yıllar gazeteci ve yazar olarak başarıyla çalışan en kıdemli üyelerimizden önceki Onur Kurulu Başkanımız Sevgili Hıfzı Topuz’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ve basın emekçilerinin örgütlenmesine büyük destek veren Hıfzı Topuz’u hiç unutmayacağız. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.” İfadeleri kullanıldı. Peki, Hıfzı Topuz öldü mü, gazeteci Hıfzı Topuz kimdir? Hıfzı Topuz’un eserleri ve hayatı…
26.09.2023 Gündem
Hıfzı Topuz hayatını kaybetti
Hıfzı Topuz hayatını kaybetti Duayen gazeteci-yazar Hıfzı Topuz 100 yaşında hayatını kaybetti. Topuz'un vefat haberini üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti paylaştı.
26.09.2023 Gündem
CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen kimdir, kaç yaşında, nereli? Örsan Öymen’in babası kimdir, Prof. Dr. Örsan K. Öymen Altan Öymen akraba mı?
CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen kimdir, kaç yaşında, nereli? Örsan Öymen’in babası kimdir, Prof. Dr. Örsan K. Öymen Altan Öymen akraba mı? Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in yeğeni Prof. Dr. Örsan K. Öymen’in genel başkanlık yarışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olacağı belirtildi. Peki, Örsan Öymen kimdir, CHP adayı mı? Örsan K. Öymen kaç yaşında, nereli, kimin oğlu, Örsan Öymen’in babası kimdir?
15.09.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gazetecilik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gazetecilik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.