Flamingo

Flamingo

Son dakika flamingo haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan flamingo ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını flamingo haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Flamingo

haberleri sayfasında son dakika yaşanan flamingo gelişmeleri de dahil olmak üzere 136 flamingo haberi bulunmuştur. Tüm flamingo haberleri aşağıda listelenmiştir.
Göçleri dikkat çekti! Binlerce  kuş halkalandı
Göçleri dikkat çekti! Binlerce kuş halkalandı Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce (DKMP) kuşların göçleri, üremeleri ve hayatta kalma başarıları gibi verilerin elde edilmesine yönelik yürütülen halkalama çalışmaları kapsamında 190 türden 23 bin 794 kuş halkalandığı açıklandı.
10.04.2024 Gündem
Falda Flamingo Görmek Ne Demek? Kahve Falında Flamingo Nasıl Yorumlanır?
Falda Flamingo Görmek Ne Demek? Kahve Falında Flamingo Nasıl Yorumlanır? Fal baktırmaya merakı olan kişiler için çok dikkat çeken yorumlar görmek mümkündür. Bu yorumlar neticesinde falda çıkan unsurları değerlendirmek daha kolay olur. Falda çıkan semboller arasında flamingo çıkması da muhtemeldir. Buna göre falın anlamı kısmet ve şans olarak bilinir. Falın çıktığı kişiyi bekleyen hayırlı günler vardır. 
18.07.2023 Gündem
Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nin açılışı! Emine Erdoğan: Geleceğimiz emin ellerde
Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nin açılışı! Emine Erdoğan: Geleceğimiz emin ellerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, çocukların sıfır atık bilincine varması ve Sıfır Atık Projesi'ni sahiplenmesinin önemine dikkat çekerek, "Geleceğimiz emin ellerde diye düşünüyorum" dedi.
8.12.2022 Siyaset
Kavga sonrası otomobilden rastgele ateş açan şahıslar ekipleri alarma geçirdi
Kavga sonrası otomobilden rastgele ateş açan şahıslar ekipleri alarma geçirdi Adıyaman'da iki grup arasında çıkan silahlı kavga sonrası durumundan şüphelenilen bir otomobil polis ekiplerini harekete geçirdi.
27.11.2022 Yaşam
Bakan Kurum: Tuz Gölü'nde aldığımız tedbirler sonuç verdi
Bakan Kurum: Tuz Gölü'nde aldığımız tedbirler sonuç verdi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Çok şükür aldığımız tedbirler sonuç verdi. Tuz Gölü'nde 10 bin flamingo yavrusu yumurtalarından çıktı, sağ salim büyüdü, hatta bazıları göçtü. Bazıları da bizimle kaldı" dedi.
22.10.2022 Siyaset
Erçek Gölü’nde korkutan görüntü
Erçek Gölü’nde korkutan görüntü Van’da ‘kuş cenneti’ olarak adlandırılan Erçek Gölü'nde, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle yaşanan su kaybı korkutuyor.
2.10.2022 Gündem
Tuz Gölü'ne borularla taşınan su, flamingolara can oldu
Tuz Gölü'ne borularla taşınan su, flamingolara can oldu Tuz Gölünde kuraklık nedeniyle yon yıllarda yaşanan flamingo ölümlerinin önüne geçilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje, sonuç verdi. Projeyle 4 kilometrelik boru hattıyla su taşınan Tuz Gölü'nde geçen yıl yaklaşık 3 bin olan yavru flamingo sayısı, bu yıl 9 bin 371 olarak tespit edildi.
23.08.2022 Yaşam
Bakan Kurum: Tuz Gölü’ne su taşıdık, flamingolara can suyu verdik
Bakan Kurum: Tuz Gölü’ne su taşıdık, flamingolara can suyu verdik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Tuz Gölü’ne önce tankerlerle su taşıdık, flamingolara can suyu verdik” dedi.
18.08.2022 Gündem
Konya'da göller kurudu, kuşların yaşam alanları daraldı
Konya'da göller kurudu, kuşların yaşam alanları daraldı Konya'nın Kulu ilçesinde 'flamingo cenneti' olarak bilinen Düden Gölü ve komşu Küçük Göl, bölgedeki yer altı suyunun bilinçsiz kullanımı ve iklim değişikliği nedeniyle kurudu. Çok az bölümde su kalması üzerine başta flamingo olmak üzere 180 kuş türünün de yaşam alanı daraldı.
14.08.2022 Yaşam
Bakan Kurum'dan flamingolara 4 kilometrelik can suyu talimatı
Bakan Kurum'dan flamingolara 4 kilometrelik can suyu talimatı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tuz Gölü’ndeki flamingo yavrularını su ile buluşturma projesiyle ilgili, ‘’Kuraklığın etkisindeki Tuz Gölü’nde bulunan flamingolara tankerlerle su taşıyoruz. Bu hassasiyetimizin devamı olarak kalıcı bir çözüm için yeni bir adım daha attık. Gölyazı Mahallesi’nden, 4 kilometrelik bir boru hattı döşeyerek kuşların kreş alanına kesintisiz su aktarımına başladık" dedi.
7.08.2022 Siyaset
Beyaz kaplan 'Kartopu', bayram ziyaretçilerinin gözdesi
Beyaz kaplan 'Kartopu', bayram ziyaretçilerinin gözdesi Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 9 günlük bayram tatili ile birlikte ziyaretçi akınına uğradı. 7 bin 500 hayvana ev sahipliği yapan merkezde 20 bin doğumda bir dünyaya gelen Bengal (Beyaz) kaplanı yavrusu dikkatleri çekti. Son 6 ayda hayvanat bahçesine 1 milyon 800 kişinin geldiğini belirten Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, "Burası Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın da 4'üncü büyük doğal yaşam merkezi. Yakın zamanda İstanbul'dan beyaz kaplan getirdik. İsmini de kış mevsiminde bu yıl çok fazla kar yağdığı için 'Kartopu' koyduk. Ziyaretçiler onu açık alanda yakından görünce mutlu oluyor " dedi.
13.07.2022 Yaşam
İzmir'de aralarında flamingoların bulunduğu bazı kuşlar ölü bulundu
İzmir'de aralarında flamingoların bulunduğu bazı kuşlar ölü bulundu İzmir'in Çiğli ilçesindeki, Gediz Deltası'nda bulunan doğal sit alanında aralarında flamingoların da bulunduğu bazı kuş türleri ölü bulundu. Bölgede inceleme yapan ekipler, avcılar tarafından vurulduğu sanılan flamingolardan 1'i üzerinde ölüm nedeninin belirlenmesi için çalışma başlattı.
17.07.2021 Yaşam
'Ölümlerden sonra flamingolar Tuz Gölü'ne gelmeyebilir'
'Ölümlerden sonra flamingolar Tuz Gölü'ne gelmeyebilir' Konya'da Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Arslan, Tuz Gölü’ndeki flamingo ölümlerinin nedeninin, su azlığı kaynaklı beslenme yetersizliği olduğunu belirtti. Arslan, ''Tuz Gölü havzasına yeterince su girişi olmayınca yavru flamingoların beslendiği omurgasız hayvanlar, eklem bacaklılar veya su yosunları da yeterli düzeyde olmuyor. Yeterince beslenemeyen yavru flamingolar da ölüyor. Bu ölümlerden sonra flamingolar Tuz Gölü’ne gelmekten vazgeçebilirler. Bu 1-2 yıl içinde olmayabilir ama yağış rejiminin düşük geçmesi halinde başka yöne gidebilirler” dedi.
16.07.2021 Gündem
Tuz Gölü'ndeki flamingo ölümlerine ilişkin iki bakandan açıklama
Tuz Gölü'ndeki flamingo ölümlerine ilişkin iki bakandan açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli denize müsilajın temizlenmesi için midye bıraktı. Programda Bakan Kurum ve Bakan Pakdemirli Tuz Gölü'ndeki flamingo ölümleriyle ilgili açıklama yaptı.
14.07.2021 Gündem
Tuz Gölü'nde yavru flamingo katliamı!
Tuz Gölü'nde yavru flamingo katliamı! Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da göç yoluyla gelen flamingoların, kuluçkalarından çıkan yüzlerce yavrusu öldü. Aksaray Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkan Yardımcısı Fahri Tunç, Tuz Gölü'nde her yıl 5 bin ila 10 bin arasında yavru flamingonun kuluçkadan çıktığını belirterek, "Bu yıl 5 bin flamingo kuluçkadan çıktı. Ancak gölü besleyen su kanallarının önü köylüler tarafından bentler çekilerek kesildiği için yavru flamingolar su ve beslenme alanları daraldığı için öldü. Bu bir katliamdır'' dedi.
13.07.2021 Gündem
İzmir'de 9'u birden ölü bulundu! Tedirgin eden gelişme
İzmir'de 9'u birden ölü bulundu! Tedirgin eden gelişme İzmir'in Bayraklı ilçesindeki sahil bandında 9 flamingo, ölü bulundu. Bölgede inceleme yapan ekipler, flamingoların ölüm nedeninin belirlenmesi için çalışma başlattı.
27.03.2021 Yaşam
Flamingolar, Düden Gölü'ne bu yıl erken geldi
Flamingolar, Düden Gölü'ne bu yıl erken geldi Konya'nın Kulu ilçesindeki Düden Gölü'ne flamingolar, hava sıcaklığının artması nedeniyle bu yıl erken geldi. Her yıl nisan ayında gelip, kasıma kadar kalan flamingolar, iklim değişikliği nedeniyle şubatta gelmeye başladı. Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Murat Uludağ, ''Bu yıl hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeniyle flamingolar, döneminden önce gölümüze geldi. Kuraklığın etkisiyle de gölde su seviyesinin azaldığı görülüyor'' dedi.
8.02.2021 Yaşam
Küçük Göl, kuruyunca pembeye büründü
Küçük Göl, kuruyunca pembeye büründü Konya'nın Kulu ilçesindeki 'flamingo cenneti' Düden Gölü'ne komşu Küçük Göl, iklim değişikliği ve bilinçsiz sulama sonucu kurudu. Tatlı su gölü olan Küçük Göl, suların azalmasına bağlı olarak artemia salina bakterisi nedeniyle pembeye büründü. Kuraklığın izleriyle birleşen renk, bölgede güzel manzara oluşturdu.
27.08.2020 Yaşam
Polisler içeri girince şaşkına döndü! Hepsi evden çıktı
Polisler içeri girince şaşkına döndü! Hepsi evden çıktı İstanbul'da yasadışı silah ticareti yapılan 2 eve polis operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı. Silivri'deki bir eve düzenlenen operasyonda nesli tükenme tehlikesi altında olan aralarında puma, iguana, kedi ve kuşların da bulunduğu çok sayıda hayvan ele geçirildi.
21.08.2020 Gündem
Pembe renge bürünen Tuz Gölü, ilgi odağı oldu
Pembe renge bürünen Tuz Gölü, ilgi odağı oldu Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, suyun içinde yaşayan algler ve bakteriler nedeniyle pembe renge büründü. Gölün bu doğal güzelliği, Kurban Bayramı'nda memleketlerine ve tatil beldelerine gidenlerin ilgi odağı oldu.
2.08.2020 Yaşam
Elektrikler ne zaman gelecek? 7 Temmuz İstanbul planlı elektrik kesintisi listesi...
Elektrikler ne zaman gelecek? 7 Temmuz İstanbul planlı elektrik kesintisi listesi... BEDAŞ ve AYEDAŞ İstanbul'da 7 Temmuz 2020 Salı günü (bugün) elektrik kesintisi yaşanacak ilçelerin listesi duyurdu. Peki, Elektrikler ne zaman gelecek? İşte 7 Temmuz elektrik kesintisi uygulanacak ilçelerin listesi...
7.07.2020 Gündem
Yapımı tamamlandığında Türkiye'nin günlük doğal gaz üretiminin yüzde 30'unu karşılayacak
Yapımı tamamlandığında Türkiye'nin günlük doğal gaz üretiminin yüzde 30'unu karşılayacak Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde yapımı devam eden Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi, tamamlandığında 5,4 milyar metreküp depolama kapasitesine sahip olacak. Tesisin yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım olduğunu belirten Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, "Bu tesis tamamlandığı zaman Türkiye'deki doğal gaz tüketiminin günlük yüzde 30'unu karşılamış olacak. Silivri ile birlikte günlük yüzde 60'ını karşılayacak. Burada çok büyük istihdam var. Yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım'' dedi.
1.07.2020 Ekonomi
Tuz Gölü'nde 20 yavru flamingo ölü bulundu
Tuz Gölü'nde 20 yavru flamingo ölü bulundu Erkan ALTUNTAŞ- Hilmi YOL/AKSARAY, (DHA)- TÜRKİYE'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da göç yoluyla gelen flamingoların kuluçkalarından çıkan yavru flamingoların bazıları ölü bulundu. Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 20 yavru flamingonun ölü bulunmasının nedeninin ani hava sıcaklığı değişimi olduğu üzerinde duruyor. Flamingolardan alınan örnekler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.
17.06.2020 Yaşam
'Deniz kirliliği azalırken biyoçeşitlilik artacak'
'Deniz kirliliği azalırken biyoçeşitlilik artacak' Yeni tip koronavirüs salgını ile denizlerdeki faaliyetlerin azalmasıyla deniz kirliğinin kısmen azaldığına işaret eden uzmanlar, uzun vadede de biyoçeşitliliğin artacağını belirtiyor.
23.04.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Flamingo ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki flamingo haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.