Fitre

Fitre

Son dakika fitre haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fitre ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fitre haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fitre

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fitre gelişmeleri de dahil olmak üzere 261 fitre haberi bulunmuştur. Tüm fitre haberleri aşağıda listelenmiştir.
Coğrafya öğretmeni, öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklandı!
Coğrafya öğretmeni, öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklandı! Konya'da bir lisede öğrenim gören 9’uncu sınıf öğrencisini ocak ayından itibaren kendisine 'WhatsApp' ve sosyal medya üzerinden mesajlar gönderdiğini, özellikle son bir aydır da mesajların cinsel içerikli olduğu öne sürülen coğrafya öğretmeni M.K. (55), cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.
25.04.2024 Gündem
Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, Ramazan Bayramı'na neden Şeker Bayramı denir? Ramazan Bayramı’nda neden şeker dağıtılır?
Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, Ramazan Bayramı'na neden Şeker Bayramı denir? Ramazan Bayramı’nda neden şeker dağıtılır? Ramazan Bayramı’na neden Şeker Bayramı deniliyor, Şeker Bayramı ismi nereden geldi? Türkiye'de yıllardır süregelen Ramazan Bayramı mı, yoksa Şeker Bayramı mı adının tercih edilmesi gerektiği tartışması bayrama az bir süre kala yeniden gündeme geldi. Peki, Ramazan Bayramı'na neden Şeker bayramı deniliyor? Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, ramazan bayramında neden şeker dağıtılır?
5.04.2024 Yaşam
Kardeşe zekat verilir mi? Evli kız kardeşe zekat, fitre verilir mi?
Kardeşe zekat verilir mi? Evli kız kardeşe zekat, fitre verilir mi? Ramazan ayının önemli meselesi zekat ve fitre, 2024 yılında da müslümanların gündemindeki yerini aldı. Zengin müslümanların mallarının bir kısmını fakirlere vermesi anlmaına gelen zekat, hem veren de hem de alanda bazı özellik ve şartlar oluşması lazım gelir. Peki kardeşe zekat verilir mi? Evli kız kardeşe fitre verilir mi?
18.03.2024 Gündem
Maddi imkanı yetersiz öğrenciler için fitre, zekât ve bayram bağışı çağrısı
Maddi imkanı yetersiz öğrenciler için fitre, zekât ve bayram bağışı çağrısı 160 yıldır annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz öğrencilere eğitim imkânı sağlayan Darüşşafaka Cemiyeti, ramazan ayında bu misyona katkıda bulunmak isteyen hayırseverleri desteğe davet etti.
12.03.2024 Vitrin
Ramazan fitresi ne zaman verilir? Ramazan fitresi 2024 ne kadar, ramazan fitresi kime verilir?
Ramazan fitresi ne zaman verilir? Ramazan fitresi 2024 ne kadar, ramazan fitresi kime verilir? Ramazan-ı Şerif bu yıl 11 Mart'ta başlıyor. Müslümanlar oruç ibadetini yerine getirecek. Ramazan'da sorgulanan konulardan biri de fitre oldu. Halk arasında fitre olarak bilinen fıtır sadakası (sadaka-i fıtır) bedeli ile ne zaman verileceği sorgulanıyor. Peki, fıtır sadakası bayramın son gününe kadar verilebilir mi, Ramazan fitresi ne zaman verilir, kimlere verilir?
11.03.2024 Ramazan Haberleri
Sadece Ramazan ayında verilen vacip olan sadaka nedir? Sadece Ramazan ayında verilen sadaka çeşidi hangisidir?
Sadece Ramazan ayında verilen vacip olan sadaka nedir? Sadece Ramazan ayında verilen sadaka çeşidi hangisidir? Ramazan ayında verilen sadaka ne, sadece ramazan ayında verilen sadaka hangisidir? Ramazan ayının başlamasına az bir süre kala, Müslümanlar’ın ibadetleri arasında yer alan Sadaka-i Fıtır için yapılan araştırmalar da arttı. İslam dinine göre, Ramazan Bayramı'nın birinci günü tan yerinin ağarmasıyla birlikte vacip olan Sadaka-i Fıtır, Ramazan ayı içinde de verilebiliyor.
7.03.2024 Ramazan
Fitre Ramazan'dan önce verilirse kabul olur mu? Fitre abiye, kız kardeşe, geline verilir mi? İşte 130 TL'lik fitre verme şartları
Fitre Ramazan'dan önce verilirse kabul olur mu? Fitre abiye, kız kardeşe, geline verilir mi? İşte 130 TL'lik fitre verme şartları Ramazan ayına kısa bir süre kala bu ayın gereklilikleri de sorgulanmaya başlandı. 11 Mart Pazartesi ilk oruç tutulacak. Fıtır sadakası olarak da bilinen fitre genellikle de Ramazan ayında veriliyor. Ancak kişiler, Ramazan'dan önce fitre verilir mi diye de merak ediyor. Özellikle çocuklu ailelerde tüm bireylerin fitresini ailenin en büyüğü veriyor. Fitre geline, kız kardeşe, abiye veriliyor mu? İşte fitre ödeme hakkında bilgiler
4.03.2024 Gündem
Bu sene fitre ne kadar, zekat nasıl hesaplanır? 2024 fitre ve zekat tutarı
Bu sene fitre ne kadar, zekat nasıl hesaplanır? 2024 fitre ve zekat tutarı Müslümanlar, fitre ve zekatın ne zaman verilmesi gerektiğini araştırıyor. İşte fitre ve zekat hakkında detaylar... 2024 Fitre ne kadar, kimlere verilir? Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı için geçerli olacak fitre miktarını açıkladı.
27.02.2024 Gündem
2024 fitre bedeli belli oldu! Diyanet duyurdu
2024 fitre bedeli belli oldu! Diyanet duyurdu Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre bedelinin 130 TL olarak belirlendiğini duyurdu.
8.02.2024 Gündem
Filtre Kahve Kaç Kalori? Filtre Kahve Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Filtre Kahve Kaç Kalori? Filtre Kahve Besin Değerleri Ve Kalorisi... Günümüzde hızlı bir enerji artışı elde etmek istiyorsanız kahve uzun zamandır sağlıklı bir seçenek olarak görülüyor. Kahvede kalori var mıdır ve varsa kahve kaç kalori içerir? Kalori alımınızı azaltmak istiyorsanız kahve kaçınılması gereken bir içecek mi, yoksa kalori açığı vermek isteyenler veya tükettikleri kalori miktarını azaltmak isteyenler için ideal bir içecek mi? Bu kapsamda çok fazla bilgi içeriği olmaktadır. 
16.12.2023 Eğitim
Sahte baklava uyarısı! Bu fiyattan aşağı satılanı almayın
Sahte baklava uyarısı! Bu fiyattan aşağı satılanı almayın Artan maliyetler nedeniyle bayramların vazgeçilmez lezzeti baklavanın da fiyatı yükselirken, vatandaşlara piyasada ucuz diye satılan baklava konusunda uyarı geldi. 70-80 liraya satılan baklavalardan uzak durulması gerektiği ifade edilirken, 350 liranın altında satılan baklavalara ise şüpheyle bakılması gerektiği belirtildi. 
19.04.2023 Ekonomi
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Otoparkta 3 saate dikkat
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Otoparkta 3 saate dikkat Danıştay’ın ‘AVM’lerde otopark 3 saate kadar ücretsiz’ kararına rağmen, Zorlu AVM’de TRT spikeri Şahin’den 3 saatin altında park için ücret istendi.
19.04.2023 Gündem
'Fitre' dolandırıcılığına dikkat! Uzman isim uyardı
'Fitre' dolandırıcılığına dikkat! Uzman isim uyardı Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, sosyal medya hesabından dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Gündüz vatandaşları "fitre" dolandırıcılığına karşı uyararak, valilik tarafından verilen iznin kontrol edilmeden yardım yapılmaması gerektiğini vurguladı.
19.04.2023 Gündem
Fıtır sadakası ne zaman verilir, fitre kimlere verilir ya da verilmez? Fitre bayramdan sonra verilir mi, fıtır sadakası bayramın son gününe kadar verilebilir mi?
Fıtır sadakası ne zaman verilir, fitre kimlere verilir ya da verilmez? Fitre bayramdan sonra verilir mi, fıtır sadakası bayramın son gününe kadar verilebilir mi? Ramazan Bayramı için gün sayılırken sadaka verecek olan vatandaşlar arama motorlarına yönelerek fıtır sadakasına yönelik araştırmalara başladı. Fitrenin hedefi, bir fakirin içinde yaşadığı toplumun hayat standardına göre bir günlük yiyeceğinin karşılanması, böylece bayram sevincine iştirak etmesine katkıda bulunmaktır. Peki, Fitre bayramdan sonra verilir mi, fıtır sadakası bayramın son gününe kadar verilebilir mi? Fıtır sadakası ne zaman verilir, fitre kimlere verilir?
18.04.2023 Gündem
Köyde yaşama isteği kabusa döndü! 1 ay içinde 24 kez dolandırıldı
Köyde yaşama isteği kabusa döndü! 1 ay içinde 24 kez dolandırıldı Her şey Kıbrıs’ta yaşayan bir kişinin köy hayatı yaşamak istemesi ile başladı. Adana’daki köylerine gelmediği için eşiyle kavga eden adama, sosyal medya üzerinden tanıştığı kadın hayatının kabusunu yaşattı. Kadının, ‘Ben köy hayatını çok seviyorum. Sırtımda odun taşır, soba yakarım’ sözlerine adeta mest olan adam, evlilik vaadi ile tam 24 kez dolandırıldı. İşte kurbanı kara kara düşündüren kaybettiği mal varlıkları.
18.04.2023 Yaşam
Fırsatçıların yeni yöntemi 'fitre' dolandırıcılığı! 'Çocuğumuz sakat, hasta'
Fırsatçıların yeni yöntemi 'fitre' dolandırıcılığı! 'Çocuğumuz sakat, hasta' Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, sosyal medyada bazı dolandırıcıların sahte hesaplarla kendilerini ihtiyaç sahibiymiş gibi tanıtıp, paylaşımlar yaparak insanların duygularını suistimal ederek, 'fitre' adı altında para topladıklarını söyledi. Gündüz, "İnsanlar sosyal medyada gördükleri her paylaşıma para göndermesin. İnsanlarımız hassas duygularla yaptıkları bağışlarla zaman zaman dolandırıcılara hizmet etmiş oluyor" dedi.
18.04.2023 Yaşam
Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu
Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu Antalya'da ramazan ayının başlamasıyla dini konularda bilgi almak için günde 150 çağrı gelen 'Alo 190 Dini Danışma' hattındaki görevlilere, bazı vatandaşların 'Saç boyatmak, krem sürmek, makyaj yapmak, tırnak kesmek oruç bozar mı?', 'Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilir mi ?' gibi sorular yönelttiği belirtildi.
17.04.2023 Gündem
Kardeş fakir kardeşe fitre verebilir mi? Kardeşe fitre verilir mi Diyanet?
Kardeş fakir kardeşe fitre verebilir mi? Kardeşe fitre verilir mi Diyanet? Kardeş fakir kardeşe fitre verebilir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayı içerisinde verilmesi zorunlu olan fitre için araştırmalar da başladı. 2023 fitre miktarı 70 TL olarak belirlenmişti. Ancak vatandaşlar şimdiden kimlere fitre verilir sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki kardeşin kardeşe fitre vermesi caiz mi?
7.04.2023 Gündem
Geline fitre düşer mi? Aynı evde yaşayan (uzakta olan) damat ve geline fitre verilir mi? 2023 fitre kimlere verilir?
Geline fitre düşer mi? Aynı evde yaşayan (uzakta olan) damat ve geline fitre verilir mi? 2023 fitre kimlere verilir? Geline fitre düşer mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayı içerisinde verilen fitre ve zekat hakkında araştırmalar başladı. Damat ve geline fitre verilir mi sorusu ebeveynlerin merak ettiği soruların başında geldi. Özellikle fakir ve ihtiyaç sahibi olduklarından dolayı aynı evde yaşayan damat ve geline fitre düşer mi? 2023 fitre kimlere verilir? İşte detaylar...
7.04.2023 Gündem
Fitre erzak olarak verilir mi? Erzak paketi fitre yerine geçer mi? Diyanet bilgisi
Fitre erzak olarak verilir mi? Erzak paketi fitre yerine geçer mi? Diyanet bilgisi Fitre erzak olarak verilir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayı içerisinde verilen fitre ve zekat konusunda vatandaşları araştırmaları devam ediyor. 2023 fitre miktarı 70 TL olarak belirlendi. Ancak bazı vatandaşlar fitre yerine erzak paketi verilmesinin doğru olup olmayacağını düşünmeye başladı. Diyanet İşleri Din İşleri Yüksek Kurulu, fitre yerine erzak verilip verilmeyeceğini cevapladı.
6.04.2023 Gündem
Fitre hangi akrabalara verilmez? Toruna, dayıya, halaya fitre verilir mi? Dede ve nine torununa fitre verebilir mi?
Fitre hangi akrabalara verilmez? Toruna, dayıya, halaya fitre verilir mi? Dede ve nine torununa fitre verebilir mi? Fitre hangi akrabalara verilmez sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayı içerisinde müslümanların verdiği fitre konusunda vatandaşlar araştırmaları başladı. Fitre dayıya verilir mi, fitre halaya verilir mi soruları da gündem oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu da fitrenin kimlere hangi akrabalara verileceğini bir fetvayla açıkladı. Akrabalara fitre vermek isteyenler için "fitre verilecek akrabaları" araştırdık.
3.04.2023 Gündem
Sucuktaki gerçek denetimlerde ortaya çıktı! 'Et yerine ot yiyoruz'
Sucuktaki gerçek denetimlerde ortaya çıktı! 'Et yerine ot yiyoruz' İstanbul'da yapılan denetimlerde bazı marketlerde sucuğun et yerine ottan üretilerek satıldığı ortaya çıktı. GLADER Başkan Yardımcısı Selman Bahadır Orhan, özellikle sucukta hile tespit ettiklerini belirterek "Et yerine ot yiyoruz. Maalesef bazı sucuklarda bu tür hilelere şahit olduk. Çok daha profesyonelce yapıldığı için basit laboratuvarda bu hileleri yakalamamız mümkün olmuyor. Denetçiler, hayvansal hücre kullanılmadan yalnızca ot ile üretilmiş hileli sucukları tespit etti" dedi.
29.03.2023 Ekonomi
İş ilanına başvurdu, hayatı kabusa döndü! Dolandırıldığı yetmedi bir de böyle para koparmak istediler
İş ilanına başvurdu, hayatı kabusa döndü! Dolandırıldığı yetmedi bir de böyle para koparmak istediler Dolandırıcılar bu kez de ev hanımlarını hedef aldı. Şişli'de iki çocuk annesi Hüsnegül Demirci, sosyal medyada, 'Evde Paketleme Acentesi' adı altında verilen sabun paketleme ilanını gördükten sonra para kazanmak için ilgili firma ile bağlantıya geçti. Her şey aylık 7 bin 500 lira kazanma hayali ile bu işe başvurması ile başladı. Dolandırılmadığı yetmediği gibi tehditlere de maruz kalan Hüsnegül Demirci, yaşadığı kabusu detayları ile anlattı.
29.03.2023 Yaşam
Obezite doktoru hastalarıyla aynı kaderi yaşadı! 'Hocam bu sen misin?'
Obezite doktoru hastalarıyla aynı kaderi yaşadı! 'Hocam bu sen misin?' Hastalarıyla aynı kaderi yaşayan Obezite cerrahı Zübeyr Üçüncü, yeni haliyle görenleri şaşırtıyor. Tam 140 kiloydu, obezite ameliyatı oldu, 80 kiloya kadar düştü. Eksi fotoğrafların görenlerin gözlerine inanmadığını anlatan Üçüncü, “Bu tecrübeyi yaşamam, hastalarımı daha iyi anlamamı sağladı. Ben de aynı yoldan geçtim” dedi.
28.03.2023 Yaşam
Oruç tutmayan ne kadar para verecek 2023? Oruç tutmayanlar için bir günlük oruç kefareti ne kadar, fitre kaç TL?
Oruç tutmayan ne kadar para verecek 2023? Oruç tutmayanlar için bir günlük oruç kefareti ne kadar, fitre kaç TL? Oruç tutmayan ne kadar para verecek sorusunun yanıtı merak ediliyor. 2023 Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Mübarek on bir ayın sultanı Ramazan'da oruç ibadetini yerine getiremeyenlerin araştırığı konuların başında 2023 fitre miktarı geliyor. Oruç tutamayanların bir günlük oruç kefareti kaç TL oldu?
24.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fitre ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fitre haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.