Fil Hastalığı

Fil Hastalığı

Son dakika Fil hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Fil hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Fil hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fil Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fil hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 34 fil hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm fil hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fil hastalığı nedir, neden olur, belirtileri nelerdir? Lenfödem (Fil hastalığı) bulaşıcı mı, tedavisi nedir, geçer mi?
Fil hastalığı nedir, neden olur, belirtileri nelerdir? Lenfödem (Fil hastalığı) bulaşıcı mı, tedavisi nedir, geçer mi? Denizli'den Antalya'ya çalışmak için gittiği otelde sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan ve 9 yıldır insan içine çıkacağı günün hayaliyle yaşayan güvenlik görevlisinden acı haber geldi. İyileşebilmek için sağlık camiasına yaptığı çağrıyla gündeme gelen güvenlik görevlisi, fenalaşması sonucu kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Peki, Fil hastalığı nedir, neden olur, belirtileri nelerdir? Fil hastalığı bulaşıcı mı, tedavisi nedir, geçer mi?
18.04.2023 Sağlık
Antalya'da sivrisinek ısırdı, hayatı karardı! 9 yıldır insan içine çıkamıyor: 'Gücüm kalmadı'
Antalya'da sivrisinek ısırdı, hayatı karardı! 9 yıldır insan içine çıkamıyor: 'Gücüm kalmadı' Denizli’den Antalya’ya çalışmak için gittiği otelde sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan güvenlik görevlisinin hayatı karardı. İlerleyen hastalığı nedeniyle 9 yıldır insan içine çıkamayan güvenlik görevlisi, enfeksiyonun çürümeye neden olmasından dolayı çoklu organ yetmezliği riskiyle karşı karşıya kaldı.
17.04.2023 Yaşam
Hayatı kabusa döndü! 15 yıldır hastalığına teşhis konulamadı
Hayatı kabusa döndü! 15 yıldır hastalığına teşhis konulamadı Batman’da yaşayan 50 yaşındaki Nezrife Tiryaki, 15 yıl önce ayaklarının günden güne şişmesiyle hayatı alt üst oldu. Gitmedik doktor bırakmayan Tiryaki, hastalığına teşhis konulamadığı için yetkililere yardım çağrısında bulundu.
10.05.2022 Gündem
Fil hastalığı nedir, neden olur?
Fil hastalığı nedir, neden olur? Lenf bezleri kanallar ve düğümlerde oluşan hasarlara bağlı olarak sıvı kaybetmesi sonucunda anormallikler oluşur. Lenf bezlerindeki bu tıkanıklıklar lenf sıvısının boşalmasını da olumsuz erkiler ve kol ile bacaklarda sıvı birikimine ve şişliklere neden olur. Bu durum fil hastalığı olarak adlandırılmaktadır.
16.02.2022 Sağlık
Fil hastası olan Nijeryalı kadın Türkiye'de sağlığına kavuştu
Fil hastası olan Nijeryalı kadın Türkiye'de sağlığına kavuştu Sağ elindeki şiddetli ağrı ve şişlik nedeniyle elini kullanamayan ve sol ayağındaki ağrılar nedeniyle yürümekte güçlük çeken 25 yaşındaki Nijeryalı Ruqayya Lawal Mukhtar’a kaldırıldığı hastanede lenfödem (fil hastalığı) teşhisi kondu. Genç kadının Türkiye’de tedavisini gerçekleştiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. F. Figen Ayhan “Ruqqayya 12 seanslık fizik tedavi ve rehabilitasyon sonrası sağ elini kullanabiliyor ve desteksiz yürüyebiliyor” dedi.
13.07.2021 Sağlık
Fil hastalığı hakkında uzmanlardan önemli uyarılar
Fil hastalığı hakkında uzmanlardan önemli uyarılar Halk arasında “Fil Hastalığı” olarak bilinen “Lenfödem” hakkında uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Nurhan Barutçu, “Vücudun çeşitli bölgelerinde görülebilen lenfödem, erken evrede tanımlanırsa tedavi süreci daha rahat ilerliyor” dedi.
25.10.2020 Sağlık
“Evde çıplak ayakla gezmek tehlikeli'
“Evde çıplak ayakla gezmek tehlikeli' Parmakların, kolun veya bacağın bir kısmı ya da tümünde şişme, ağırlık, gerginlik hissi ve tekrarlayan cilt enfeksiyonlarının lenfödem işareti olabileceğini söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Ural, “Evde veya dışarıda çıplak ayakla kesinlikle dolaşmayın. Ayağınıza batacak herhangi bir cisim ciltte yaralanmaya neden olarak enfeksiyon oluşmasına ve sonrasında lenfödem hastalığına zemin hazırlayabilir” dedi.
19.06.2020 Sağlık
Fil hastalığı bacaklarını bu hale getirdi
Fil hastalığı bacaklarını bu hale getirdi Bartın'da fil hastalığı teşhisi konulan Sabri Reisoğlu (65), köydeki evine hapsoldu. Reisoğlu, her geçen gün şişen ayakları nedeniyle sıkıntı yaşarken, maddi imkanları yeterli olmadığı için tedavi göremediğini belirterek yetkililerden yardım istedi. İki bacağının çürümesinden dolayı ağır koku altında olan evde sürekli parfüm kullanılırken, Reisoğlu, kimsenin misafirliğe bile gelmek istemediğini belirtti.
12.11.2019 Yaşam
Sıkan ayakkabı ve takılara dikkat: Lenfödem belirtisi olabilir
Sıkan ayakkabı ve takılara dikkat: Lenfödem belirtisi olabilir Halk arasında ‘fil hastalığı’ olarak da bilinen lenfödemin sinsice ilerlediğini vurgulayan Anadolu Lenfödem Derneği Başkanı Prof. Dr. Pınar Borman, kol ve bacakta görülen şişliklerden sonra muhakkak fizik tedavi bölümlerine başvurulması gerektiğini söyledi. Borman, “Ayakkabınız, takınız, kıyafetleriniz sıkıyorsa, lenfödem belirtisi olabilir” dedi.
13.10.2019 Sağlık
Cinsel organı 90 santimetreye ulaştı!
Cinsel organı 90 santimetreye ulaştı! Doğu Afrika ülkesi Kenya'da yaşayan bir genç, cinsel organı yaklaşık 90 santimetreye ve 5 kilogram ağırlığına ulaşınca küçültmek için bıçak altına yattı
27.10.2017 Dünya
Yarım tonluk kadın ameliyat edilecek
Yarım tonluk kadın ameliyat edilecek Dünyanın en şişman kadını olarak kabul edilen 500 kilogramlık İmen Ahmed Abdulati obezite hastalarının zayıflaması için uygulanan bariyatrik cerrahi ameliyatı için Hindistan'a gidiyor.
17.06.2021 Dünya
50 bin lira bulunamazsa hayatı kararacak
50 bin lira bulunamazsa hayatı kararacak Diyarbakırlı 23 yaşındaki Gamze’nin 3 yaşındayken sol bacağı şişti. 10 yıl sonra sağ bacağı da şişen Gamze’ye halk arasında fil hastalığı olarak bilinen lenf ödemi tanısı konuldu. Maddi imkansızlık nedeniyle tedavisini yarım bırakmak zorunda kalan Gamze için 50 bin lira bulunamazsa bir daha asla evden dışarı çıkamayacak.
21.11.2016 Yaşam
Lenfödem nasıl bir hastalıktır
Lenfödem nasıl bir hastalıktır Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Betül Toygar cevaplıyor; Lenfödem nasıl bir hastalıktır? Lenfödem, fil hastalığı olarak da bilinmektedir. Lenf sıvısının hücreler arasında birikerek çoğunlukla kollarda, bacaklarda bazen de gövdede şişkinlik yapmasıdır. Hücreler arasında bulunan sıvılar süzülerek kana karışırlar. Bu görevi yerine getiren sisteme lenfatik sistem denir. Lenfatik sistem kan dolaşımından farklı olarak yavaş işler. Yani kalbimiz gibi onu pompalayan bir sistem yoktur. Nefes alışımızla ve kaslarımızın hareketiyle yol alır.
11.10.2016 Sağlık
Fil hastası kadının en büyük özlemi
Fil hastası kadının en büyük özlemi Muş'ta yakalandığı fil hastalığı nedeniyle bacak kalınlığı 65 santimetreye ulaşan genç kadının tek isteği, sağlığına kavuşmak - Genç kadın, en büyük özleminin 15 yıldır giyemediği ayakkabılarıyla tekrar yürümek olduğunu belirtti.
18.03.2015 Yaşam
Saat ve yüzük sıkıyorsa dikkat!
Saat ve yüzük sıkıyorsa dikkat! Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen lenfödemin ilk belirtisi kol ve bacaklarda oluşan dolgunluk hissi. Memorial Hizmet Hastanesi’nden Uz. Dr. Demet Demircioğlu, “Tedavi mümkün” diyor
6.02.2015 Sağlık
Dünyada bir 'ilk'i Türkiye gerçekleştirdi! Fil hastalığında...
Dünyada bir 'ilk'i Türkiye gerçekleştirdi! Fil hastalığında... 18 yıldır fil hastalığıyla mücadele eden Sadık Gözel'e yapılan operasyon, uygulandığı bölge açısından dünyada ilk olma özelliği taşıyor...
25.12.2014 Yaşam
Fil hastalığı yatağa mahkum etti
Fil hastalığı yatağa mahkum etti Manisa’nın Yunusemre İlçesi’nde yaşayan 2 çocuk annesi 52 yaşındaki Günnur Demirler, 5 yıl önce yakalandığı fil hastalığı nedeniyle 2 yıldır evinden çıkamaz oldu...
26.09.2014 Yaşam
'Fil kadın' yatağa mahkum
'Fil kadın' yatağa mahkum 62 yaşındaki kadının büyük dramı
8.11.2012 Arşiv
Bu yaz kabus gibi geçebilir
Bu yaz kabus gibi geçebilir Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sivrisineklerin...
22.12.2010 Yaşam
Tam 300 kilo!
Tam 300 kilo! 11 yıl önce şizofreni, 4 yıl önce de fil hastalığına yakalandı. Gün geçtikçe kilo almaya başladı; 130 kilodan 300 kiloya çıktı
11.12.2007 Yaşam
Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri Yusuf Suresi genel olarak Hz. Yusuf'un hayatını konu alan Kuran'ın 12'inci suresidir. 111 ayetten oluşan bu surenin ilk 3 ayeti Medine'de ve geri kalanı ise Mekke'de indirilmiştir. Sure adını o zamanlar peygamber olan Yusuf'tan almıştır. Onun hayatı boyunca karşı karşıya kaldığı sıkıntılar ve bunlara ne denli sabrettiği asıl anlatılmak istenen konu, alınması gereken bir öğüt niteliğindedir. Mekke döneminde inmiştir. 111 âyettir. Bu sûrede Yûsuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir. Kur’an’da baştan sona kadar bir tek konuyu anlatan tek sûre budur. Peki, Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Yusuf Suresi kaç ayet, kaç sayfa? Yusuf Suresi meali nedir? İşte Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Fil Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Fil Suresi okumanın yararları ve faziletleri Ramazan ayı Müslümanlar için oruç tutulan ve çeşitli ibadetlerin de sürekli yerine getirildiği on bir ayın sultanı olarak geçmektedir. Doğal olarak da Müslümanlar Ramazan ayında birçok duayı okuyarak ayı kendileri için daha da güzel hale getirmektedir. Fil suresi de okunan bu dualar arasında yerini almaktadır.
9.05.2023 Sureler
Otelde sivrisineğin ısırması sonrası hayatı kabusa dönmüştü! Kahreden haber geldi
Otelde sivrisineğin ısırması sonrası hayatı kabusa dönmüştü! Kahreden haber geldi Denizli'den Antalya'ya çalışmak için gittiği otelde sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan ve 9 yıldır insan içine çıkacağı günün hayaliyle yaşayan güvenlik görevlisinden acı haber geldi. İyileşebilmek için sağlık camiasına yaptığı çağrıyla gündeme gelen güvenlik görevlisi, fenalaşması sonucu kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
18.04.2023 Yaşam
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, öğretmen kontenjanları...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, öğretmen kontenjanları... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) açıklama geldi. MEB öğretmen ve öğretim elemanı kontenjanları belli oldu. Öğretmen seçimi için kılavuz yayınlandı. MEB, yurt dışına 640 öğretmen ve öğretim elemanı görevlendirecek. İşte 2021 yurtdışı öğretmenlik kılavuzu ve MEB yurtdışı öğretmenlik 2021 başvuru şartları...
22.12.2020 Eğitim
Huysuz Virjin (Seyfi Dursunoğlu) ölüm sebebi ne, hastalığı neydi? Huysuz Virjin kimdir, nereli? Huysuz Virjin’in hayatı ve vasiyeti
Huysuz Virjin (Seyfi Dursunoğlu) ölüm sebebi ne, hastalığı neydi? Huysuz Virjin kimdir, nereli? Huysuz Virjin’in hayatı ve vasiyeti Türkiye’de yaptığı sahne şovlarıyla büyük beğeni toplayan ve milyonlarca hayran kitlesine ulaşan Seyfi Dursunoğlu (Huysuz Virjin) dün akşam tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Seyfi Dursunoğlu’nun hayatını kaybetmesi, herkesi hüzne boğdu. Peki, Seyfi Dursunoğlu kimdir? Seyfi Dursunoğlu neden öldü, hastalığı ne? Huysuz Virjin kimdir, nereli? İşte Huysuz Virjin’in hayatı ve vasiyeti…
18.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fil Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fil hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.