Federal Meclis

Federal Meclis

Son dakika Federal Meclis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Federal Meclis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Federal Meclis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Federal Meclis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan federal meclis gelişmeleri de dahil olmak üzere 632 federal meclis haberi bulunmuştur. Tüm federal meclis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi Almanya Federal Meclisi, vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılmasını ve çifte vatandaşlık yolunun açılmasını içeren yasayı onayladı.
19.01.2024 Dünya
Almanya'daki Türklerin rüyası gerçek oluyor! Flaş hamle, çifte vatandaşlık geliyor
Almanya'daki Türklerin rüyası gerçek oluyor! Flaş hamle, çifte vatandaşlık geliyor Almanya'da yaşayan Türklerin yıllardır beklediği haber geldi. Milyonlarca kişiyi etkileyecek ‘çifte vatandaşlık’ için geri sayıma geçildi. Koalisyon hükümetini oluşturan SPD, Yeşiller ve FDP’nin Alman Vatandaşlık Yasası’nda reformda uzlaşmaya varmasıyla çifte vatandaşlık yolu açıldı
22.05.2023 Dünya
Almanya'da ‘çifte vatandaşlık’ için yeni tasarı! Türklerin rüyası gerçek oluyor
Almanya'da ‘çifte vatandaşlık’ için yeni tasarı! Türklerin rüyası gerçek oluyor Almanya'daki koalisyon hükümeti Alman vatandaşlığına geçiş koşullarını kolaylaştırıyor. Ülkede yaşayan milyonlarca kişiyi etkileyecek ‘çifte vatandaşlık’ için geri sayıma geçildi. İşte Olaf Scholz hükümetinin yeni tasarısı ile hayata geçecek değişiklikler...
9.01.2023 Dünya
Çifte vatandaşlık geliyor! 40 yıllık rüya gerçek oluyor
Çifte vatandaşlık geliyor! 40 yıllık rüya gerçek oluyor Almanya’daki Türkler yaklaşık 40 yılı aşkın süredir bekledikleri çifte vatandaşlık rüyasına ilk defa bu kadar yaklaştı. Vatandaşlık Yasası’nı hazırlayan vekillerden olan SPD milletvekili Hakan Demir, yaptığı açıklamada bu defa yasanın geçme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.
3.12.2022 Gündem
Almanya'dan flaş karar! Aşının geçerlilik süresi değişiyor: 'Taze aşılı' kavramı dikkat çekti
Almanya'dan flaş karar! Aşının geçerlilik süresi değişiyor: 'Taze aşılı' kavramı dikkat çekti Alman hükümetinin yasa taslağında 'taze aşılı' kavramı dikkat çekti. Ekim'de yürürlüğe girmesi öngörülen yasada aşılılara yönelik muafiyetlerden yararlanabilmek için son doz üzerinden 3 ay geçmemiş olması gerekiyor. 'Taze aşılı' kavramı, eyaletlerin sorumluluk alanına bırakılan önlemlerde de yer alıyor. Eyaletler, sağlık önlemleri veya diğer kritik altyapıların işlevselliğinin devam ettirilebilmesi için gerekli durumlarda ek önlemler alabilecek.
4.08.2022 Dünya
Almanya Federal Meclisi Ukrayna'ya ağır silah sevkiyatını onayladı
Almanya Federal Meclisi Ukrayna'ya ağır silah sevkiyatını onayladı Almanya Federal Meclisi’nde Ukrayna'ya ağır silah göndermek için sunulan önerge, iktidardaki Sosyal Demokratlar (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) koalisyon ortaklarının yanı sıra Hristiyan Birlik partilerinin (CDU/CSU) destekleriyle onaylandı.
28.04.2022 Dünya
Scholz: Putin'in saldırısı, günden güne getirdiği tüm yıkıma rağmen tıkandı
Scholz: Putin'in saldırısı, günden güne getirdiği tüm yıkıma rağmen tıkandı Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Federal Meclis’te Rusya-Ukrayna savaşı hakkında yaptığı açıklamada, "Putin'in saldırısı, günden güne getirdiği tüm yıkıma rağmen tıkandı" dedi.
23.03.2022 Dünya
Almanya Başbakanı Scholz: Putin'in saldırısı insanlık dışıdır
Almanya Başbakanı Scholz: Putin'in saldırısı insanlık dışıdır Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Federal Meclis'in pazar günkü özel oturumunda Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Putin'in saldırısı insanlık dışıdır. Hiçbir şey ve hiç kimse bu saldırıyı haklı çıkaramaz” dedi.
27.02.2022 Dünya
Almanya'da Steinmeier, ikinci kez cumhurbaşkanı seçildi
Almanya'da Steinmeier, ikinci kez cumhurbaşkanı seçildi Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’ın bugün yapılan Federal Seçiciler Kurulu'nun oturumunda yeniden seçilerek, ikinci dönem Cumhurbaşkanı oldu.
13.02.2022 Dünya
Almanya Başbakanı Olaf Scholz oldu
Almanya Başbakanı Olaf Scholz oldu Son dakika haberi... Almanya Federal Meclisi'nde yapılan oylamada Sosyal Demokrat Parti Milletvekili ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, başbakan seçildi.
8.12.2021 Dünya
Almanya'da yeni dönem! Resmen kuruldu, işte Merkel'in yerine gelecek isim
Almanya'da yeni dönem! Resmen kuruldu, işte Merkel'in yerine gelecek isim Almanya'da yeni dönem başlıyor. Koalisyon kuruldu. Almanya'da seçim sonrası uzun görüşmeler gerçekleştiren Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti arasındaki koalisyon protokolü açıklandı. Açıklanan kararla Almanya'da Merkel dönemi resmen sona erdi, Olaf Scholz'un 5 Aralıkta yeni kabineyi açıklayıp başbakan olarak göreve başlaması bekleniyor.
24.11.2021 Dünya
SPD'li Aydan Özoğuz, Alman Federal Meclisi Başkanvekili seçildi
SPD'li Aydan Özoğuz, Alman Federal Meclisi Başkanvekili seçildi Almanya'da Sosyal Demokrat Partili (SPD) Aydan Özoğuz, Federal Meclis (Bundestag) Başkanvekilliğine ilk kez seçilen Türk kökenli milletvekili oldu.
26.10.2021 Dünya
Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veda ziyareti
Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veda ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Sayın Merkel ile ikili diyaloğumuz bölgesel konuların çözüme kavuşturulmasında da rol oynadı. Her zaman çözüm odaklı bir lider oldu" dedi. Merkel ise, 'Almanya'da doktor, bilim adamı, akademisyen olarak çalışan anne babaları göçmen Türk insanlar var. Örnek teşkil eden kariyerleri olduğunu gördük. Bu örneklerden biri de Uğur Şahin ve Özlem Türeci.' dedi
16.10.2021 Siyaset
Angela Merkel'den veda ziyareti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi
Angela Merkel'den veda ziyareti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
16.10.2021 Siyaset
Seçimlerden sonra SPD'li Aydan Özoğuz ‘Alman Meclisi’ne başkan adayı
Seçimlerden sonra SPD'li Aydan Özoğuz ‘Alman Meclisi’ne başkan adayı Son dakika haberine göre; Almanya’da kulislerde Federal Meclis Başkanlığı için Türk kökenli milletvekili SPD’li Aydan Özoğuz’un ismi konuşuluyor. Özoğuz’ın göçmen ve kadınları temsilen bu göreve getirileceği iddia ediliyor.
30.09.2021 Dünya
Almanya'da seçimleri kazanan belli oldu! Angela Merkel'in partisine büyük şok: Gelmiş geçmiş en kötü sonuç...
Almanya'da seçimleri kazanan belli oldu! Angela Merkel'in partisine büyük şok: Gelmiş geçmiş en kötü sonuç... Son dakika haberine göre; Federal Seçim Kurulu, 20. Dönem Federal Meclisin oluşması için yapılan genel seçimlerin geçici resmi sonuçlarını açıkladı. Almanya'da yapılan genel seçimlerde Sosyal Demokrat Parti (SPD) oyların yüzde 25,7'sini alarak birinci oldu.
27.09.2021 Dünya
Almanya'da genel seçimde ilk sonuçlar açıklandı!
Almanya'da genel seçimde ilk sonuçlar açıklandı! Almanya’da seçmenler bugün Federal Meclis’in yeni üyelerini belirlemek için oy verdi. Almanya'da federal meclis seçimlerinde sandıklar kapandı. Ülkede oy verme işlemi tamamlanırken, ilk sonuçlar gelmeye başladı. Buna göre; Sosyal Demokrat Parti (SPD), en yakın takipçisi Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile arasındaki farkı açmaya başladı. Yeşiller/Birlik 90 partisinin oy oranı ise yüzde 15 düzeyinde. Hür Demokrat Parti (FDP) ve Almanya İçin Alternatif (AfD) yüzde 11, Sol Parti ise yüzde 5 oranında oy aldı.
26.09.2021 Dünya
Almanya'da tarihi gün! Seçmenler sandık başında...
Almanya'da tarihi gün! Seçmenler sandık başında... Son dakika haberi... 16 yıl boyunca Almanya ve AB’ye bugünkü şeklini veren Şansölye Angela Merkel’in halefinin kim olacağı bugün belli oluyor. SPD’nin adayı Olaf Scholz, başbakanlığa daha yakın gözüküyor. Ancak CDU/CSU’nun adayı Armin Laschet’in farkı kapatması sıkı bir yarış olacağına işaret ediyor.
26.09.2021 Dünya
Almanya’da tarihi seçim: Türkler kime oy verecek?
Almanya’da tarihi seçim: Türkler kime oy verecek? Yarın gerçekleştirilecek seçimlerle Almanya hatta tüm Avrupa siyaseti için bir devir sona erecek. Peki Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlar kime oy verecek?
25.09.2021 Siyaset
Merkel'den AB'ye Türkiye çağrısı: Diyalog gündemini hızla hayata geçirmeliyiz
Merkel'den AB'ye Türkiye çağrısı: Diyalog gündemini hızla hayata geçirmeliyiz Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği’nde (AB) ortak çıkarlar üzerine iş birliğinin ilerletilmesi için Türkiye ile diyalog gündeminin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
24.06.2021 Dünya
Alman istihbaratı WhatsApp yazışmalarını okuyabilecek
Alman istihbaratı WhatsApp yazışmalarını okuyabilecek Almanya'da istihbarat kurumlarına WhatsApp ve benzeri uygulamalardan yapılan şifreli yazışmaları okuma imkanı veren yasa tasarısı Federal Meclis’ten geçti.
10.06.2021 Dünya
FETÖ'cülerle kol kola girdi! Berlin'de skandal
FETÖ'cülerle kol kola girdi! Berlin'de skandal Berlin’de kilise, sinagog ve caminin tek çatı altında yer almasını öngören, FETÖ’nün de desteklediği ‘Bir Ev’ projesinin temeli atıldı. Almanya Meclis Başkanı’nın da katıldığı törene Dışişleri’nden tepki geldi.
28.05.2021 Gündem
Almanya, Fransa ve İspanya ortak savaş uçağı konusunda anlaştı
Almanya, Fransa ve İspanya ortak savaş uçağı konusunda anlaştı Almanya, Fransa ve İspanya, Avrupa'nın ABD'ye bağımlılığını azaltmak için ortak üretilmesi planlanan yeni nesil savaş uçağında atılacak adımlar konusunda anlaşmaya vardı.
17.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Almanya'da skandal büyüyor! Merkel ifade verdi
Almanya'da skandal büyüyor! Merkel ifade verdi Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülke tarihindeki en büyük finansal skandalı Wirecard usulsüzlüğü hakkındaki davada ifade verdi.
23.04.2021 Dünya
Putin'den Batı'ya ültimatom: Pişman olursunuz
Putin'den Batı'ya ültimatom: Pişman olursunuz Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün yaptığı geleneksel Federal Meclis konuşmasında, Moskova'ya düşmanca yaklaşanları uyardığını ifade ederek, "Köprüleri yakmak istemiyoruz, herkesle iyi ilişkiler istiyoruz ama eğer birileri bizim iyi niyetimizi zayıflık sayarsa, şunu bilmeli ki Rusya'nın cevabı simetrik, hızlı ve sert olur" dedi.
21.04.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Federal Meclis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki federal meclis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.