Fda

Fda

Son dakika FDA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan FDA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını FDA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fda

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fda gelişmeleri de dahil olmak üzere 534 fda haberi bulunmuştur. Tüm fda haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alerjik reaksiyonlar, görsel deformasyonlar! Uzman isimden botoks uyarısı geldi
Alerjik reaksiyonlar, görsel deformasyonlar! Uzman isimden botoks uyarısı geldi Uzmanlarca yapılmayan botoksun olumsuz reaksiyonlara yol açabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, “Uzman doktorlar tarafından yapılmayan botoks tedavisi, alerjik reaksiyonlara, görsel deformasyonlara yol açabilirken etkisini de çok kısa süre içinde yitirebiliyor. Yine de hastanın her durumda, botoks sonrasında dikkat etmesi gereken hususlar bulunuyor. İşlemin yapıldığı gün istenmeyen kaslara dağılım olmaması için hasta öne doğru eğilmemeli. İşlemin yapıldığı ilk 2 ila 3 saat içinde sırt üstü bile olsa yatar pozisyona gelmemeli. Uygulamanın yapıldığı bölgeye su değdirilmemeli ve alkollü içecek içilmemeli. Botoks uygulamasının yapıldığı gün kuaföre, spor salonuna ve saunaya gidilmemeli. Aynı zamanda 3 gün havuza girilmemeli. Öte yandan botoks tedavisinin yan etkilerini de bilmek gerekiyor. Bunların başında botoks enjeksiyonu sonrası morarma yer alıyor” dedi.
6.03.2024 Sağlık
"Kalıcı makyajda büyük tehlike! Sağlığı tehdit ediyor
"Kalıcı makyajda büyük tehlike! Sağlığı tehdit ediyor Kadınların özellikle son yıllarda talep gösterdiği kalıcı makyaj uygulamalarının cilt sağlığına zararlı olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Eda Yıldırım, “Estetik açıdan pratik gözükse de bu uygulamalar cilt sağlığına zararlı. Yoğun alüminyum içeren kimi ürünler, vücut üzerinde ciddi yan etkilere ve hastalıklara neden oluyor, sağlığı tehdit ediyor" dedi.
22.02.2024 Yaşam
Neuralink beyin çipi nedir? Neuralink ne işe yarar, Neuralink çipi nasıl çalışıyor? Elon Musk Neuralink projesi
Neuralink beyin çipi nedir? Neuralink ne işe yarar, Neuralink çipi nasıl çalışıyor? Elon Musk Neuralink projesi Neuralink, ilk kez bir insanın beynine çip yerleştirdi. Elon Musk, Neuralink çiplerinden birinin, ilk kez bir insanın beynine başarıyla yerleştirildiğini açıkladı. Neuralink, geçtiğimiz yılın mayıs ayında insanlı testler için FDA'den onay almıştı. Peki, Neuralink beyin çipi nedir? Neuralink ne işe yarar, Neuralink çipi nasıl çalışıyor? İşte Elon Musk Neuralink projesi hakkında merak edilenler…
30.01.2024 Gündem
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi...
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi... Olestra bir gıda katkı maddesidir. Yoğun olarak kızartılmış ve paketlenmiş patates cipslerinde kullanılmaktadır. Olestra içeren ürünlerin uzun süre kullanımı görme bozukluklarından akciğer kanserine kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş”
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş” Türkiye geçen hafta psikiyatr Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu hakkındaki iddialarla sarsıldı. Haberlere göre Zoroğlu çocuklara hafıza kaybına da neden olan bir ilaç veriyor ve cinsel tacize uğradıkları yönünde telkinde bulunuyordu. Zoroğlu’na danışan üç aileye ulaştık, medyada çıkanlarla ilgili yorumlarını ve bu süreçte yaşadıklarını iddia ettikleri ‘inanılmaz’ olayları dinledik.
24.09.2023 Yaşam
Öncesi ve sonrası işlemler etkiyi artırıyor: 'Tedavi olarak görülmeli'
Öncesi ve sonrası işlemler etkiyi artırıyor: 'Tedavi olarak görülmeli' Vücuttaki istenmeyen tüyler hem kadınlar hem de erkekler için büyük bir sorundur. Günümüzde kullanılan kıl alma yöntemlerinin aksine lazer epilasyonda kalıcı çözümler elde edilir. Yüzde yüz oranında bitiş garantisi olmasa da ağda, cımbız, ustura ya da jilet gibi kıl köklerini daha fazla besleyen aletler ile istenmeyen tüyleri yok etmeye çalışmak bir süre sonra sıklaşacağı için yorucu hale gelmeye başlar. Lazer epilasyon, istenmeyen tüyleri kalıcı olarak azaltmak veya ortadan kaldırmak amacıyla kullanılan bir kozmetik ve estetik tedavi yöntemidir. Bu yöntemde yoğun ve odaklanmış bir ışık enerjisi olan lazer, tüy foliküllerine (köklerine) yönlendirilir. Lazer ışığı, tüy folikülündeki melanin pigmenti tarafından emilir ve bu ışık enerjisi ısıya dönüşerek folikülü zararlı hale getirir veya yok eder.
3.09.2023 Sağlık
Mide balonları ölüm saçıyor!
Mide balonları ölüm saçıyor! Zayıf bir vücut için her geçen gün artan ‘mide balonu taktırma’ ameliyatları konusunda uzmanlar uyardı. Ölümle sonuçlanan vakalar yaşandığına dikkati çeken Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, özellikle ucuz ‘Çin malı’ balonlardaki tehlikeyi işaret etti.
2.06.2023 Gündem
Resmi izin çıktı! Artık yapay et üretimi yapılacak
Resmi izin çıktı! Artık yapay et üretimi yapılacak ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) hücre kültürlerinden üretilen tavuk etinin satışına ilk defa onay verdi. Kurum, sürecin “çok dikkatli değerlendirildiğini” açıkladı.
20.11.2022 Dünya
Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor
Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor Korona pandemisinin etkileri bitmeden ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. İnsandan insana kolay bulaşmayan hastalığın yeni belirtilerinin tespit edildiğini kaydeden Doç. Dr. Tuğba Sarı, “Çiçek aşısı maymun çiçeği hastalığına karşı koruma sağlıyor. Özellikle 1980 yılından önce bu çiçek aşısıyla aşılananların yüzde 85’nin bu hastalığa karşı korunduğunu biliyoruz” dedi.
13.08.2022 Sağlık
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu Girişimsel Radyolog Prof. Dr. Rahmi Öklü’nün geliştirdiği, kanser tedavisinde damar içinden uygulanan ve tümörün büyümesini durduran hidrojel yöntemi, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’ndan (FDA) onay aldı. Yöntemin tıpta ilk oluşu ve ilk defa FDA onayı alması, tıp dünyasında ‘Altın Standart’ olarak gösteriliyor.
17.07.2022 Gündem
Sigara bağımlılığı için flaş karar! Tüm paketlerde uygulanacak
Sigara bağımlılığı için flaş karar! Tüm paketlerde uygulanacak Amerika Birleşik Devletleri her yıl 480 bin kişinin ölümüne neden olan sigara bağımlılığı için sıra dışı bir uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. ABD İlaç ve Gıda Dairesi'nin (FDA) hazırladığı yeni plana göre ABD içerisinde satılan tüm sigaralarda nikotin miktarı azaltılacak.
22.06.2022 Dünya
Omicron ile ilgili ürküten açıklama! Yeni bir alt türü...
Omicron ile ilgili ürküten açıklama! Yeni bir alt türü... Koronavirüs salgınında tüm dünyada normale dönüldü. Salgında farklı varyantlar ortaya çıksa da aşı uygulamasının yaygınlaştırılması ile yasaklar kaldırıldı. Ancak Omicron varyantı ile ilgili yeni bir açıklama geldi. BioNTech CEO'su Uğur Şahin tarafındanyapılan açıklamada "Omicron’un aşılardan kaçabilen yeni bir alt türü çıkabilir" vurgusu yaparak aşının güncellenmesi gerektiğini söyledi.
21.06.2022 Gündem
Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu?
Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu? ABD sağlık yetkilileri, ilaç şirketi Pfizer-BioNtech tarafından üretilen Covid-19 aşısının 5 yaş altı çocuklarda kullanımına dair analiz sonuçlarını paylaştı. En küçük yaş grubunu aşılamak için uzun süredir onay bekleyen aşı için gelen sonuçlar umut verici. Peki, Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu? İşte detaylar…
14.06.2022 Sağlık
Organik çilekler ABD ve Kanada arasında kriz çıkardı! Salgından sorumlu tutuluyor...
Organik çilekler ABD ve Kanada arasında kriz çıkardı! Salgından sorumlu tutuluyor... Organik çilekler Kanada ile ABD arasında kriz çıkardı. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'daki çeşitli sağlık kurumları, mart ve nisan aylarında satın alınan organik çileklerle potansiyel olarak bağlantılı bir hepatit A salgını araştırıyor.
30.05.2022 Dünya
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 20 gün içinde 21 ülkeye ulaşan maymun çiçeği vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, Türkiye'nin uluslararası seyahatler için bir geçiş ülkesi olması nedeniyle vaka görülme açısından yüksek riskli coğrafyalardan biri olduğuna işaret ederek, hastalığın ülkemizde de tespit edilmesi durumunda ilk vakanın iyileşme süreci olan yaklaşık 4 hafta boyunca karantinada tutulması gerekeceğini kaydetti.
28.05.2022 Yaşam
Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu?
Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu? Maymun çiçeği virüsü ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Maymun çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı. DSÖ yetkilileri, şu ana kadar yapılan araştırmaların, hastalığın ana yayılma nedeninin cinsel ilişki olduğunu gösterdiğini açıkladı. Maymun çiçeği virüsü ile ilgili araştırmalar devam ederken ülkeler de önlemler almaya başladı. Peki, Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu? Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver yanıtladı.
24.05.2022 Sağlık
Çiçek aşısı yapılıyor mu, maymun çiçeğinden korur mu? Çiçek aşısı Türkiye'de en son ne zaman yapıldı?
Çiçek aşısı yapılıyor mu, maymun çiçeğinden korur mu? Çiçek aşısı Türkiye'de en son ne zaman yapıldı? Çiçek aşısı yapılıyor mu, Çiçek aşısı Türkiye'de en son ne zaman yapıldı? İsrail, İsviçre ve Avusturya'da maymun çiçeği virüsüne bağlı yeni vakalar tespit edildi. Bu vakalarla birlikte dünya çapında vaka bildiren ülke sayısı 16'a yükseldi. Maymun çiçeği hastalığı İngiltere'de görüldükten sonra hızla yayıldı, şu an 150'de monkeypox virüsü tespit edildi. Peki, Çiçek aşısı maymun çiçeğinden korur mu, Çiçek aşısı nedir?
23.05.2022 Sağlık
Cinsel yolla bulaşıyor! Dünya alarmda! Yeni pandemi...
Cinsel yolla bulaşıyor! Dünya alarmda! Yeni pandemi... Cinsel yolla bulaşıyor. Ülkeler alarma geçti. Yeni pandemi korkusu başladı. Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. “Bizim bildiğimiz maymun çiçeği virüsü normalde bu kadar bulaşıcı değil” diyen Hollandalı virolog Marion Koopmans da yeni salgının “çok sıradışı ve endişe verici” olduğunu söyledi. Virüsün ilk belirtileri ateş, baş ağrısı, şişlikler, sırt ağrısı, kas ağrısı ve halsizlik. Bunları genellikle yüzde başlayan ve tüm vücuda yayılan döküntüler izliyor. Kaşıntıya neden olan döküntüler vücutta kalıcı iz bırakabiliyor. Virüs, maymun çiçeğine yakalanmış başka bir kişiyle yakın temas durumunda bulaşıyor. Cinsel ilişki ya da hasta birinin yatak takımı veya giysilerine temas yoluyla yayılabiliyor. Hastalar aşısız olsalar dahi genelde süreci hafif geçiyor, birkaç hafta içinde tamamen iyileşiyorlar. Ancak nadiren de olsa ölümcül olabileceği biliniyor.
21.05.2022 Gündem
Memur sayısını azaltmak için harekete geçildi! Başbakan Johnson talimatı verdi, 91 bin kadro...
Memur sayısını azaltmak için harekete geçildi! Başbakan Johnson talimatı verdi, 91 bin kadro... İngiltere'de hükümetin kamu personelinden sorumlu en üst düzey yetkilisi, hükümetin, tasarruf amacıyla, devlet memuru sayısını beşte bir oranında azaltarak 91 bin kadroyu kapatmak istediğini söyledi.
13.05.2022 Dünya
Pfizer-BioNTech'ten 5 yaş altı çocuklara özel aşı geliyor
Pfizer-BioNTech'ten 5 yaş altı çocuklara özel aşı geliyor Koronavirüs salgınında ağır hastalık ve ölüm riskini düşürerek milyonlarca hayatın kurtarılmasını sağlayan Kovid-19 aşıları tüm dünyada uygulanmaya devam ediyor. Çocukların aşılanması ile ilgili çalışmalar da salgının devreye girmesinden bir yıl sonra başlamış, yaş gruplarına göre birçok ülke yetişkinlerle birlikte çocukları da virüse karşı aşılamaya başlamıştı. Pfizer-BioNTech'ten yapılan açıklamaya göre ise artık 5 yaş altı çocuklar için özel bir aşı üretilmeye başlanacak.
1.02.2022 Dünya
Erken teşhis hayat kurtarıyor
Erken teşhis hayat kurtarıyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Gamze Keleş, “Human papilloma virüsün(HPV) yol açtığı anüs rektum ve ağız içi kanserlerinin önlenmesi, siğil oluşumunun engellenmesi ve HPV bulaşını azaltmak için aşı oldukça önemlidir. HPV aşısının uygulandığı kız çocuklarında kanser türlerini yüzde 86 oranında, genç yetişkinlerde ise yüzde 71 oranında azalttığı tespit edilmiştir” dedi.
25.01.2022 Sağlık
Sigara bırakma ilacı Champix yasaklandı mı? Champix toplatıldı mı, neden yasaklandı?
Sigara bırakma ilacı Champix yasaklandı mı? Champix toplatıldı mı, neden yasaklandı? Champix yasaklandı mı, sigara bırakma ilacı champix toplatıldı mı? Pfizer firması, sigarayı bırakma ilacı Chantix'i ABD'de tamamen toplatma kararı aldı. Sebep olarak, ilaçta nitrozamin isimli kanserojen maddeden yüksek miktarda bulunması gösterildi.
5.01.2022 Sağlık
Biontech son kullanma tarihi geçmiş aşılar mı vuruluyor? Sağlık Bakanlığından iddialara yanıt!
Biontech son kullanma tarihi geçmiş aşılar mı vuruluyor? Sağlık Bakanlığından iddialara yanıt! BioNTech aşısı uygulanıyor" iddialarına Sağlık Bakanlığından yanıt verdi. Peki, Biontech son kullanma tarihi geçmiş aşılar mı vuruluyor?
18.12.2021 Sağlık
Sağlık Bakanlığı'ndan 'tarihi geçmiş aşı' iddiaları ile ilgili flaş açıklama
Sağlık Bakanlığı'ndan 'tarihi geçmiş aşı' iddiaları ile ilgili flaş açıklama Sağlık Bakanlığı, aşıların son kullanma tarihlerinin geçmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayarak vatandaşların gönül rahatlığıyla aşılarını olabileceklerini duyurdu.
17.12.2021 Gündem
Pfizer açıkladı : Koronavirüs hapı yüzde 89 etkili
Pfizer açıkladı : Koronavirüs hapı yüzde 89 etkili ABD’li ilaç şirketi Pfizer, antiviral hapı Paxlovid'in korona virüse karşı hastaneye yatış ve ölüm riskini azaltmada yüzde 89 etkili olduğunu açıkladı.
14.12.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Fda ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fda haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.