Erken Yaşlanma

Erken Yaşlanma

Son dakika erken yaşlanma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan erken yaşlanma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını erken yaşlanma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Erken Yaşlanma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan erken yaşlanma gelişmeleri de dahil olmak üzere 313 erken yaşlanma haberi bulunmuştur. Tüm erken yaşlanma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor Güzelliğin sırrı, yalnızca cilt derinlerinde saklı değildir; aslında, gizli düşmanlar da güzellik oyununu bozmak için sinsi bir şekilde beklemektedir. Güneşin kışkırtıcı ışıkları, sigaranın gizemli dumanı, stresin acımasız eli ve fast food'un cazibesi gibi tehlikeli etmenler, cildimizi tehdit eden sinsi düşmanlardır. Her gün, modern hayatın hızlı temposunda cildimiz, dış etkenler ve zararlı alışkanlıklarla başa çıkmak zorundadır. Ancak, cildimiz, güzellik ve gençlik bahçemizin en değerli çiçeği olarak bize verdiği özeni hak ediyor.
4.09.2023 Sağlık
Gerçekte 20 yaşında, 40 yaşında gibi gösteriyor!
Gerçekte 20 yaşında, 40 yaşında gibi gösteriyor! Kahramanmaraş'ta yaşayan, 40 yaşında gibi görünen 20 yaşındaki Enes Cenneter, dünyada nadir görülen Pachydermoperiostosis ve 'erken yaşlanma' hastalığına karşı mücadele veriyor.
10.07.2023 Yaşam
20 yaşında ama 40 yaşında gibi gösteriyor! Hastalığı 15 yaşında ortaya çıktı, hızla yaşlanıyor
20 yaşında ama 40 yaşında gibi gösteriyor! Hastalığı 15 yaşında ortaya çıktı, hızla yaşlanıyor Kahramanmaraş'ta yaşayan 40 yaşında gibi görünen 20 yaşındaki Enes Cenneter dünyada nadir görülen, Türkiye’de sayılı kişilerde olduğu tahmin edilen 'erken yaşlanma' hastalığına karşı mücadele veriyor.
10.07.2023 Yaşam
Kış aylarında cildinizi koruyun
Kış aylarında cildinizi koruyun Kış ayları geldi ve havalar soğumaya başladı. Soğuk hava şartlarından dolayı cildiniz aşırı kurumaya meyilli olabilir. Bunu önlemek için cildinize nem depolayan bir bakım yöntemini uygulamanız gerekiyor olabilir. İşte soğuyan havalarla birlikte kuruyan ciltler için öneriler...
11.12.2022 Sağlık
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
20.10.2022 Çalışan Hakları
Emekli maaş hesaplama 2022! 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır, brüt net maaş nasıl hesaplanır? Temmuz 2022 maaş hesaplama!
Emekli maaş hesaplama 2022! 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır, brüt net maaş nasıl hesaplanır? Temmuz 2022 maaş hesaplama! Enflasyon oranının açıklanmasıyla, ne kadar maaş alacağını merak eden vatandaşlar arama motorlarına yöneldi. 4A, 4B, 4C sigorta kolunda olan emekçiler gözlerini enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla temmuz ayı emekli maaş zammına çevirdi. Peki 4A, 4B, 4C emekli maaşı nasıl hesaplanır?
5.07.2022 Emekli
Cildi aydınlatıyor, ölü hücrelerden arındırıyor!
Cildi aydınlatıyor, ölü hücrelerden arındırıyor! Evde bulunan malzemelerle kolay ve ucuz yoldan güzelleşmenin sırlarını veren Güzellik Koçu Meltem Demir, elma sosu maskesiyle cildi aydınlatmanın mümkün olduğu söyledi.
27.03.2022 Sağlık
İşçi, işveren, emekli, SSK’lı herkesi ilgilendiriyor! Tek tek açıkladı, 18 yaş sınırı var…
İşçi, işveren, emekli, SSK’lı herkesi ilgilendiriyor! Tek tek açıkladı, 18 yaş sınırı var… SSK’lı, Bağ-Kur’lu, emekli, işçi, işveren herkes çok merak ediyordu hepsini tek tek açıkladı. 18 yaş sınırı var. Erken yaşlanma durumunuz sağlık kurulları tarafından tespit edildiyse ve bu anlamda heyet raporu düzenlendiyse ve oran yüzde 40 üzerinde ise, sigorta giriş tarihinize göre belirlenecek prim gün sayısı ve sigortalılık süresi şartlarını yerine getirmeniz halinde emekli olabilirsiniz. Sigorta prim günüm tamamlandığından isteğe bağlı falan ödemiyorum. GSS’ye kayıt yaptırdım ancak eşim ve çocuklarım da bu haktan faydalanacak mı yoksa onları da mı GSS’li yapacağım? 15.10.2000 tarihinde sigortalı oldum. 6840 gün prim ödemem var, kendi isteğimle ayrılarak tazminatımı alabilir miyim? Ben 16 yaşında sigortalı oldum. Emeklilik hesabımı 16 yaşındaki girişime göre mi yapacağım yoksa 18 yaşına göre mi yapacağım? Gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Yazarımız Mert Nayır yanıt verdi...
17.01.2022 Uzmana Sor
SGK harekete geçti ve değişti! Emeklilik için 55 yaş kararı...
SGK harekete geçti ve değişti! Emeklilik için 55 yaş kararı... SGK harekete geçti ve değişti. Emekli olmak isteyen yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. SGK tespit ediyor. 55 yaş ve az prim günüyle erken emekliliğe yönelik yapılan düzenleme sayesinde vatandaşlar daha erken emekli olma imkanına sahip oluyor. Çeşitli sebeplerle (bilişsel yaşlanma ile fizyolojik ve psikolojik yaşlanma hali) daha erken yaşlanan kişilere SGK'nın tespitinin ardından emekli maaşı bağlanıyor. Bunun için de bazı şartlar bulunuyor. Öte yandan erken yaşlanması nedeniyle tarafına yaşlılık aylığı bağlananlara günden dolayı eksiltme de yapılmıyor.
6.10.2021 Ekonomi
Emeklilikte yaş şartı yok, az primle erken emeklilik mümkün, SGK tespit ediyor...
Emeklilikte yaş şartı yok, az primle erken emeklilik mümkün, SGK tespit ediyor... SGK tespit ediyor, emeklilikte yaş şartı yok. Az primle erken emekli olmak mümkün. Emekli olmak isteyen, çeşitli hastalık ve engellilik durumu bulunan çok sayıda kişi nasıl tarihin daha öne çekileceğini araştırıyor. Normal emeklilikte yaş şartı ve belirli bir süre prim ile sigortalılık şartları bulunuyor ancak malulen emeklilikte bu şartlar son derece az. Hatta yaş şartı bile yok. SGK mevzuatta yeni düzenlemeler yaptı. Detaylar tek tek açıklandı. İşte tüm detaylar...
2.10.2021 Emekli
Cildi yaşlandıran 12 faktöre dikkat!
Cildi yaşlandıran 12 faktöre dikkat! Günlük yaşam alışkanlıkları ve çevresel faktörler cildin yaşlanmasına neden oluyor. Ancak, pek çok cilt sorunununda görünümü tersine çevirmek mümkün. Ciltteki yaşlılık belirtilerini yavaşlatmak için alabileceğiniz bazı önemler ve yaşam tarzı değişiklikleri var. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. İbrahim Aşkar cildi yaşlandıran faktörler hakkında bilgi verdi.
27.09.2021 Sağlık
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası!
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası! Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yıkıcı etkisi devam eden yüzyılın salgın hastalığı Covid-19 pandemisinde maske şüphesiz kritik önem taşıyor. Buna karşın yakıcı yaz sıcakları ve aşırı nemin de etkisiyle maske takmak çoğu zaman bunaltıcı olurken, ciltte de bazı sorunlara yol açabiliyor. Ancak pandeminin gölgesinde geçen yaz mevsiminde maskenin cildi yıpratmasını engellemek mümkün! Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, yazın dikkat edilmesi gereken basit ama etkili önlemleri ve cildi yenilemeye yardımcı 10 besini anlattı.
23.08.2021 Sağlık
Uzmanından uyarı: Güneş yanığına yoğurt sürmeyin
Uzmanından uyarı: Güneş yanığına yoğurt sürmeyin Sıcak havaların çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getireceğini belirten Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurten Elkin, terlemenin vücut ısısının korunması açısından önemli olduğunu ifade etti. Bebeklerde, yaşlılarda ve kronik hastalığı olan kişilerde tek başına terlemenin yeterli olmadığını anlatan Dr. Elkin, "Sık sık duş alınmalı, ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı, susama hissine bakılmaksızın her gün 2-2,5 litre sıvı tüketilmeli" dedi.
24.07.2021 Sağlık
Aşırı sıcaklarda bu uyarılara dikkat!
Aşırı sıcaklarda bu uyarılara dikkat! Sıcak havaların çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getireceğini belirten Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurten Elkin, terlemenin vücut ısısının korunması açısından önemli olduğunu ifade etti. Bebeklerde, yaşlılarda ve kronik hastalığı olan kişilerde tek başına terlemenin yeterli olmadığını anlatan Dr. Elkin, "Sık sık duş alınmalı, ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı, susama hissine bakılmaksızın her gün 2-2,5 litre sıvı tüketilmeli” dedi.
23.07.2021 Sağlık
Dünyada uyuşturucu kullanan sayısı 9 yılda yüzde 22 arttı!
Dünyada uyuşturucu kullanan sayısı 9 yılda yüzde 22 arttı! Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AMBAUM) Öğretim Görevlisi Uzman Dr. Ali Erdoğan, dünyada uyuşturucu kullanan kişi sayısının yüzde 22 arttığını söyledi. Antalya'da bağımlı gençlerle yapılan araştırma ise arkadaş etkisini ortaya koydu.
7.07.2021 Sağlık
5 adımda güneş koruyucu kremler!
5 adımda güneş koruyucu kremler! Güneşin cildinize zarar vermesini önlemenin en iyi yolu güneş kremi kullanmak olduğunu biliyoruz. Uzmanlar dışarıda kısa bir süre zaman geçirirseniz bile, güneş kremi kullanmak gerektiği konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Peki, Güneş kremlerinde UV ve SPF ne anlama geliyor? Güneş kremi seçerken nelere dikkat edilmeli? Güneş kremi dışarı çıkmadan kaç dakika önce uygulanmalı, ne kadar sürülmeli? Güneş kremi ile ilgili tüm detayları Medikal Estetik Hekimi Dr. Kemali Güneş anlattı.
29.05.2021 Sağlık
Dijital ekranlar cildi yaşlandırıyor
Dijital ekranlar cildi yaşlandırıyor Uzun süre bilgisayar karşısında olmak sadece gözleri değil cildi de bozuyor. Araştırmalara göre, yüksek enerjili mavi ışığa uzun süre maruz kalmak hücrelerde DNA hasarına yol açarak, hücre ve doku ölümüne neden olurken, göz ve cilt bariyeri hasarı ile fotoyaşlanmayı (photoaging) artırıyor.
17.03.2021 Sağlık
Uyku eksikliği koronavirüste ölüm riskini artırıyor!
Uyku eksikliği koronavirüste ölüm riskini artırıyor! Birçok insanın önemsemediği uyku sorunu viral enfeksiyonlar başta olmak üzere bazı sağlık problemini beraberinde getiriyor. Son olarak Moskova Devlet Üniversitesi Uyku Tıbbı Merkezi’nde yapılan bir araştırma, uyku eksikliğinin koronavirüse yakalanma riskini yüzde 250 oranında artırdığını ortaya koydu. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Akkoyunlu, "Uyku yetersizliği koronavirüsün çok daha ağır geçmesine ve ölümcül seyretmesine neden oluyor" dedi.
24.01.2021 Sağlık
Fazla spor yapayım derken kısır kalabilirsiniz!
Fazla spor yapayım derken kısır kalabilirsiniz! Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay, çok fazla egzersiz yapmanın, doğurganlığı etkilediğini ve kısırlığa yol açtığını söyledi.
3.09.2020 Sağlık
Erken yaşlanmaya neden oluyor!
Erken yaşlanmaya neden oluyor! Pandemi sürecinde vatandaşların maske ve siperlik kullansa bile güneşten korunmayı ihmal etmemesi gerektiğini söyleyen Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Tuba İşeri, telefon, tablet ve bilgisayarlardan yansıyan ışınların, ciltte kuruma, leke artışı ve erken yaşlanmaya neden olduğunu açıkladı.
5.07.2020 Sağlık
Kadınlarda emeklilik yaşı kaç? Kadınlar için emeklilik şartları
Kadınlarda emeklilik yaşı kaç? Kadınlar için emeklilik şartları Kadın ve erkeklerin emekli olma yaşı ve şartı farklılıklar gösteriyor. Özellikle yaş faktörü göz önüne alındığında kadınlar erkeklerden çok daha erken yaşta emekli olma fırsatına sahip. Ayrıca ev hanımlarına da emekli olma şansı tanınıyor. Ev hanımları isterlerse isteğe bağlı sigortalarını ödeyip emekli olma şansına sahip olabiliyor. Peki, kadınlarda emeklilik yaşı kaç? Kadınlar için emeklilik şartları nelerdir? İşte kadınların emeklilik süreci ile ilgili bilmesi gerekenler...
7.04.2020 Emekli
4A emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?
4A emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır? Çalışan herkes emekli olma hayali kurmaktadır. Emekli olmak yaşlılıkta dinlenmek ve emekli maaşı alarak geçimini sağlama durumudur. Tüm çalışanlar prim gün sayısını tamamlaması ve emeklilik yaşına gelmesi halinde emekli olma hakkı kazanıyor. Emekli olan kişilere her ay düzenli olarak alacakları emekli maaşları bağlanıyor.
7.04.2020 Emekli
Fazla kiloların sebebi uykusuzluk olabilir
Fazla kiloların sebebi uykusuzluk olabilir İnsomnia yani uykusuzluğun, toplumda yaklaşık her 3 kişiden 1'ini etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren önemli bir sağlık problemi olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Yağcıoğlu Yassa, "Yeterince uyumayan kişilerde stres hormonu olarak bilinen kortizol salınarak cildin yaşlanmasına yol açar. Uykusuz kişilerde beyinde açlık hissini uyaran ghrelin hormonunda artış olduğu gösterilmiştir” dedi.
19.11.2019 Sağlık
Yaşlanmak istemeyenler kansere dikkat!
Yaşlanmak istemeyenler kansere dikkat! Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Seyhan, yaşlılığın önüne geçmek amaçlı yapılan telomeraz tedavilerine dikkat çekti. Seyhan, “Kanser hücreleri yüksek miktarda telomeraz içerir ve yaşlanmanın önüne geçebilmek amacıyla uygulanan telomeraz tedavileri çeşitli kanserlere zemin hazırlayabilir” dedi.
15.10.2019 Sağlık
Emekli olmak için kaç gün gerekli? Emeklilik gün sayısı hesaplama!
Emekli olmak için kaç gün gerekli? Emeklilik gün sayısı hesaplama! Emekli olma hayali kuran milyonlarca insan, emekli olmanın şartlarını araştırıyor. Emekli olmanın yolu ise, sigortalılık süresi, yaş ve prim sayısından geçiyor. Peki emekli olmak için kaç gün gerekli?
7.10.2019 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Erken Yaşlanma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki erken yaşlanma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.