Erken Uyarı Sistemi

Erken Uyarı Sistemi

Son dakika erken uyarı sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan erken uyarı sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını erken uyarı sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Erken Uyarı Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan erken uyarı sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 434 erken uyarı sistemi haberi bulunmuştur. Tüm erken uyarı sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.
16.03.2024 Gündem
Korkunç tablo! Harita ortaya çıktı: 1120 futbol sahası büyüklüğünde
Korkunç tablo! Harita ortaya çıktı: 1120 futbol sahası büyüklüğünde Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, Kemer'de 5'inci gününde kontrol altına alınan orman yangınının 800 hektar civarında etki alanı olduğunu belirterek, "800 hektarı 1120 futbol sahası büyüklüğünde tanımlayabiliriz. Burada yanan alan ortalama 300 hektar civarında, bu da 420 futbol sahası büyüklüğüne denk geliyor. Manavgat'ta yaklaşık 60 bin hektar, yani 84 bin futbol sahası kadar alan yanmıştı" dedi.
29.07.2023 Gündem
6 yaşındaki kıza istismar skandalı! TBMM’den 323 sayfalık 'çocuk istismarı' raporu
6 yaşındaki kıza istismar skandalı! TBMM’den 323 sayfalık 'çocuk istismarı' raporu Çocuk istismarının panzehirinin “okullaşma” olduğuna dikkat çekilen raporda çocukları damgalamadan “Risk Haritası” çıkarılması tavsiye edildi. Öneriler arasında, mükerrer suç işleyen çocukların ailelerine yaptırım uygulanması da yer aldı.
4.05.2023 Gündem
Balistik füze nedir, ne demek? Hangi ülkelerde balistik füze var? Japonya’ya füze mi düştü? Kuzey Kore Balistik füze fırlattı, Japonya alarma geçti!
Balistik füze nedir, ne demek? Hangi ülkelerde balistik füze var? Japonya’ya füze mi düştü? Kuzey Kore Balistik füze fırlattı, Japonya alarma geçti! Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi yaptığını duyurdu. Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin, Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne orta ya da uzun menzilli balistik bir füze fırlattığını açıkladı. Japonya Sahil Güvenliği, balistik füzenin ülkenin kuzeyindeki Hokkaido bölgesi içine düşebileceği mesajı yayımladı. "J-Alert" erken uyarı sistemi, bölgedeki halka bina içlerine ya da yer altı sığınaklarına tahliye çağrısı yaptı, caddelerde sirenler çalındı. Peki, Balistik füze nedir, ne demek? Japonya’da balistik füze mi düştü? Balistik füzeler hangi ülkelerde var?
13.04.2023 Gündem
Depremzede kadından yürek burkan sözler! 'Unutulmak istemiyoruz' demişti
Depremzede kadından yürek burkan sözler! 'Unutulmak istemiyoruz' demişti CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde depremzede vatandaşlara mikrofon uzattı. Daha önce CNN Türk'te sesini duyuran Neslihan Pektaş 'unutulmak istemiyoruz' demişti. Bütün depremzedelerin sesi olan Pektaş, bir kez daha Fulya Öztürk'e konuştu.
22.03.2023 Gündem
İstanbul için Kandilli'den 'deprem erken uyarı' sistemi açıklaması
İstanbul için Kandilli'den 'deprem erken uyarı' sistemi açıklaması Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, "Veri akışının sürekliliğini sağlamak için yedeklilik prensibi uygulanmaktadır. İstasyonlardan bazılarının teknik veya farklı sebeplerle hizmet veremiyor olması, sistemin çalışmıyor olması anlamına gelmemektedir. Mevcut sistemin işleyişinde herhangi bir sorun bulunmamaktadır" denildi.
22.03.2023 Gündem
'İstanbul'un erken uyarı sistemi çalışmıyor' diyerek açıkladı!
'İstanbul'un erken uyarı sistemi çalışmıyor' diyerek açıkladı! İstanbul Üniversitesi -Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul'un erken uyarı sisteminin çalışmadığını söyledi. Öztürk, "Erken uyarı sistemi için Kandilli Rasathanesi görevlidir yasal olarak, AFAD değil. Bütün datalar Kandilli'de 'proses' edilir. Kandilli kararı İstanbul'daki yöneticilere iletecektir, dijital olarak. Direkt sistemi kapatacaktır ama bu sistem bugün çalışmıyor maalesef. Bunu da üzülerek söylemek istiyorum" diye konuştu. Kandilli Rasathanesi'nden ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı. Ancak rasathanenin internet sayfasında İstanbul Deprem Hızlı Müdahale ve Erken Uyarı Sistemi hakkında bilgiler yer alıyor.
21.03.2023 Gündem
Bakan Kurum: Bundan sonra oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız
Bakan Kurum: Bundan sonra oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “13 farklı bilim kurulu oluşturduk, Her bir kurulumuzu oluştururken; kendi meslek dallarına ilişkin daha etkin oldukları ve yeterlilikleriyle öne çıktıkları alanlarda belirledik. Kurullarımızın görev alanlarını risk alanları, afet öncesi yapılması gerekenler, afet uyarı sistemleri, afet sonrası yapılacaklar, yeni teknolojiler gibi birçok alanda belirlemiş olduk ve her bir kurulumuzda ilgili bakanlıklardan, kurumlarımızdan arkadaşlarımız da sürece katkı sağlıyor. Bu deprem değil bundan sonra ülkede oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız” dedi.
11.03.2023 Ekonomi
Erken uyarı sistemi ne kadar zaman kazandırır? Uzmanlar yanıtladı
Erken uyarı sistemi ne kadar zaman kazandırır? Uzmanlar yanıtladı Kahramanmaraş depremleri sonrası Japonya, Meksika gibi bazı ülkelerde uygulanan erken uyarı sistemlerinin Türkiye'de demümkünlüğü gündemde. Can kaybı sayısını kayda değer biçimde azaltan bu sistem, beklenen büyük Marmara depremi için çözüm vaadediyor mu? Uzmanlar yanıtladı.
4.03.2023 Gündem
Depremde yıkıcı etki gerçeği! Hatay’a 50 saniye sonra ulaşmış
Depremde yıkıcı etki gerçeği! Hatay’a 50 saniye sonra ulaşmış Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7’lik ilk depremde kırılan fayın çok uzun olması nedeniyle yaklaşık 50 saniye sonra İskenderun ve Hatay civarında büyük enerji boşalımları olduğu ortaya çıktı. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Serkan Irmak, yıkıcı dalgaların bölgeye 50 saniye sonra ulaştığını ifade ederek, iyi bir erken uyarı sisteminin insanlara 30-40 saniyelik bir vakit kazandırabileceğini söyledi.
2.03.2023 Gündem
Bakan Koca: Adıyaman’da halk sağlığını tehdit edecek durum yok
Bakan Koca: Adıyaman’da halk sağlığını tehdit edecek durum yok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Adıyaman'da konuştu. Koca, "Şebeke suyu konusunda uyarılar yapılmış olup, tedbirlere tam uyulduğunu düşünüyoruz. Mevcut şartlarıyla Adıyaman’da halk sağlığını tehdit edecek durum yoktur, diyebiliriz" dedi.
23.02.2023 Gündem
Marmara Denizi'nde yabancı tür tehlikesi
Marmara Denizi'nde yabancı tür tehlikesi İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, Marmara Denizi'nde balıkçılığı ve ekosistemi tehdit eden yabancı türlerin her geçen gün arttığını belirterek, "Hayvan çeşitliliğinin yüzde 10'undan fazlasını artık yabancı türler oluşturuyor. Marmara Denizi'nde 100'ü aşkın, Karadeniz'de ise 60 kadar yabancı tür var. Marmara Denizi'ne gözümüz gibi bakmamız lazım çünkü yabancı türler artıyor. Bunların bir kısmı zehirli, bir kısmı ise yakıcı nitelikte. Sadece yabancı türler değil istilacı türler de var, bu istilacı türlerin kontrol edilmesi lazım. Ekosistem, biyoçeşitlilik, sağlık ve balıkçılık için tehdit içeriyor. Marmara Denizi'nde izlemeyle birlikte erken uyarı sistemi yapılması lazım. Belli bölgelerde balıkçılık, turizm, insan etkinliği yasaklanmalı" dedi.
27.01.2023 Gündem
'Taslak Su Kanunu' ve 'Taslak Taşkın Kanunu' hazırlanacak
'Taslak Su Kanunu' ve 'Taslak Taşkın Kanunu' hazırlanacak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci başkanlığında toplanan Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu, Taslak Su Kanunu ve Taslak Taşkın Kanununun hazırlanarak yasalaşması için çalışmaların hızlandırılması kararı alındı.
30.12.2022 Ekonomi
Japon deprem uzmanı Moriwaki: Türkiye’de büyük bir deprem bekleniyor
Japon deprem uzmanı Moriwaki: Türkiye’de büyük bir deprem bekleniyor Afyonkarahisar’da düzenlenen ‘Depremle yaşamak’ konulu seminerde konuşan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Türkiye’de büyük bir deprem bekleniyor, özellikle Marmara Bölgesi’nde. Doğu Anadolu fayı ve Ege fayı da kırılmaya başladı" dedi.
28.12.2022 Gündem
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesine ilişkin çalışmalarımıza hız verdik. Hali hazırda eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, önce 1,8 milyona çıkardık. Şimdi de bu sayıyı eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak için çalışacağız" dedi.
25.12.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeleri tek tek açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeleri tek tek açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe'de yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilere verilen beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya çıkardıklarını belirterek, "Beslenme yardımını aylık 1800 TL'ye yükseltiyoruz" dedi. Müjdeleri peş peşe sıralayan Erdoğan, "Çiftçilerimizin elektrik faturalarındaki KDV oranını yüzde 18'den 8'e düşürmüştük. Bugün de elektrik faturalarıyla ilgili yeni bir düzenlemenin müjdesini veriyoruz. Elektrik faturaları gelir elde edildiğinde ödenebilecek. Ziraat Bankası elektrik borçları için açacağı kredinin ödemesini hasat sonunda alacak, önceki borçlar için de yine Ziraat Bankası vasıtasıyla 5 yıla varan vadeyle faizsiz geri ödeme imkanıyla kapatabilecek. Enerji şirketlerimizle önceki dönem borçların gecikme cezası uygulanmadan, ana paradan bir bölümünü indirilmesi mutabakata varıldı. Enerji maliyetleriyle ilgili bu kolaylıkların çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
26.09.2022 Siyaset
Bakan Kurum: 2053 yılında tüm atıklarını dönüştüren bir ülke olacağız
Bakan Kurum: 2053 yılında tüm atıklarını dönüştüren bir ülke olacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “Sürdürülebilir Kalkınma Ekseninde Döngüsel Ekonomi ve Sıfır Atık Mavi” programında yaptığı konuşmada, “2053 yılında oluşan tüm atıklarını dönüştüren bir ülke olacağız. 2030 yılına kadar da tüm binalarımızı enerji verimli hale getireceğiz ve ısıtma, soğutmada da yüzde 100 karbonsuzlaştırmayı sağlamış olacağız. “ dedi.
2.07.2022 Gündem
Karadeniz'de 5 ilde, 125 dereye 'taşkın erken uyarı sistemi'
Karadeniz'de 5 ilde, 125 dereye 'taşkın erken uyarı sistemi' Karadeniz Bölgesi'nde şiddetli yağışlarla birlikte can ve mal kayıplarına neden olan sellere karşı Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 5 ilde, 125 dereye taşkın erken uyarı sistemleri kuruldu. Trabzon DSİ 22'nci Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan, "Sistemle yukarı havzadaki istasyonumuz aracılığıyla suyun aşağıya 15 dakikaya kadar varacağını söyleyebiliyor, dere kenarında herhangi bir can ve mala zarar gelmemesi için tedbirlerin alınmasını sağlıyoruz" dedi.
2.07.2022 Yaşam
Bakan Soylu, sel felaketinin yaşandığı bölgede konuştu: Gün geçtikçe tablo ağırlaşmaktadır
Bakan Soylu, sel felaketinin yaşandığı bölgede konuştu: Gün geçtikçe tablo ağırlaşmaktadır İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batı Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan sel felaketine ilişkin, “Tüm illerle yaptığımız değerlendirmelerimiz çerçevesinde, gerek alt yapı, gerek tarım hasarları, yol, köprü, su gibi köylerimizin, kırsalımızın ve şehirlerimiz ile köylerimizin arasında olan alt yapılarımızın hasarı açısından gün geçtikçe tablo ağırlaşmaktadır” dedi.
29.06.2022 Gündem
Bakan Kurum, selden etkilenenlerle ilgili yeni açıklama
Bakan Kurum, selden etkilenenlerle ilgili yeni açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kastamonu Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, "Kırmızı uyarı verdiğimiz Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop'ta toplamda 13 il AFAD müdürlüğü ve diğer il kurulu kuruluş görevlerinden tüm illerde 4 bin 884 personel ve 954 araçla sahadayız" dedi.
28.06.2022 Gündem
İçişleri Bakanı Soylu'dan sel açıklaması: Bartın’da 1053 su baskını yaşandı!
İçişleri Bakanı Soylu'dan sel açıklaması: Bartın’da 1053 su baskını yaşandı! Batı Karadeniz’i etkisi altına alan sel felaketi nedeniyle Bartın’da incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentte 1053 su baskını olayının yaşandığını açıkladı.
28.06.2022 Gündem
Bakan Soylu'dan sel felaketinin yaşandığı bölgede flaş açıklama: Bu tedbir alınmamış olsaydı daha büyük maliyetlerle karşı karşıya kalınabilirdi
Bakan Soylu'dan sel felaketinin yaşandığı bölgede flaş açıklama: Bu tedbir alınmamış olsaydı daha büyük maliyetlerle karşı karşıya kalınabilirdi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meteoroloji’nin uyarısının ardından vatandaşların ve kamunun gerekli tedbirleri aldığını belirterek, "Bu kadar yoğun bir yağışta eğer bu tedbir daha önceden alınmamış olsaydı, Allah korusun daha büyük maliyetlerle karşı karşıya kalınabilirdi" dedi.
28.06.2022 Gündem
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası açıklama geldi! Fiyat istikrarı vurgusu
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası açıklama geldi! Fiyat istikrarı vurgusu Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Ticaret Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı ile ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı sonrası açıklama geldi.
21.06.2022 Siyaset
Depreme karşı çığır açan uyarı sistemi! 3 dakika önce haber verebiliyor
Depreme karşı çığır açan uyarı sistemi! 3 dakika önce haber verebiliyor Deprem sarsıntılarının yerleşim yerine gelişini beklemeden, deprem kaynağının uzaklığına bağlı olarak saniye ya da dakikalar öncesinde depremi haber veren yapay zeka tabanlı deprem erken uyarı sistemi yapıldı. Sistemin Kurucu Ortağı ve CEO'su Ali Emre Erişen, "Saniyeler, dakikalar öncesine kadar programın kullanıldığı sitelerde, apartmanlarda sinyal verilecek. Kullanıcılar da cep telefonlarında bu sinyali alacaklar. Mümkünse dışarı çıkmaları, mümkün değilse uygun pozisyon almalarını sağlamak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi.
3.06.2022 Gündem
Bakan Soylu: Doğal afet riskimiz yükseldi
Bakan Soylu: Doğal afet riskimiz yükseldi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Küresel bir araştırmaya göre, Türkiye'nin doğal afetlere maruz kalma riski ölçüldü. Bu risk Türkiye için 11, 81'den 12,57 ye yükseldi. Bizim doğal afetlerle karşı karşıya kalma riskimiz ülke olarak yükselmiştir" dedi.
2.06.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Erken Uyarı Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki erken uyarı sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.