İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları başladı! 100 kadın yazılım eğitimi alacak!
İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları başladı! 100 kadın yazılım eğitimi alacak! İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘Yazılımcı Yetiştirme Programı’ başlıyor. İBB’den yapılan açıklamaya göre, program sonunda en az 100 kadın yazılımcı istihdama kazandırılacak. Eğitimler 3 Ekim’de başlıyor. Peki, İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları nasıl yapılır? Başvuru şartları ne? İşte detaylar…
23.09.2022 Personel Alımı
İSMEK başvuruları için tarih belli oldu
İSMEK başvuruları için tarih belli oldu Mesleki eğitimler, el sanatları ve zanaat, güzel sanatlar ve kişisel gelişim olmak üzere 4 dalda, bin 300 eğitim veren İSMEK’te yeni dönem kayıtları başladı. 24 saatte yüz yüze 79 bin 999, uzaktan eğitimlere 37 bin 789 olmak üzere toplam 117 bin 788 kişi başvuruda bulundu. En çok başvuru yapılan eğitim programları ise belli oldu.
5.09.2022 Çalışma Hayatı
İBB İSMEK sitesi çöktü mü? İSMEK kayıt sayfasına neden girilmiyor? İBB İSMEK kayıtları neden yapılmıyor?
İBB İSMEK sitesi çöktü mü? İSMEK kayıt sayfasına neden girilmiyor? İBB İSMEK kayıtları neden yapılmıyor? İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK kursları için kayıtlar bugün başladı. Sabah saat 10.00’da başlayan kayıt işlemleri için internet sayfasında yoğunluk oluştu. İSMEK’in başvuru sayfasına giriş yapılamıyor. Başvuruların ilk dakikasından itibaren sitede yaşanan kesinti sosyal medyada vatandaşlar şikayetlerini belediyeye bildiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili henüz açıklama yapılmadı. Peki, İBB İSMEK sitesi çöktü mü? İSMEK kayıt sayfasına neden girilmiyor? İBB İSMEK kayıtları neden yapılmıyor? İşte detaylar…
31.08.2022 Gündem
İBB 2022 İSMEK kayıtları başladı! İSMEK kayıtları nasıl yapılır? İSMEK kurs kayıtları nereden yapılır?  İşte İSMEK kayıt tarihleri ve İSMEK giriş ekranı!
İBB 2022 İSMEK kayıtları başladı! İSMEK kayıtları nasıl yapılır? İSMEK kurs kayıtları nereden yapılır? İşte İSMEK kayıt tarihleri ve İSMEK giriş ekranı! İBB duyurdu! Enstitü İstanbul İSMEK’te kayıtlar başladı! İSMEK’ten yapılan açıklamada, 2022-2023 Eğitim Dönemi için Enstitü İstanbul İSMEK kurs kayıtlarının başladığı duyuruldu. Peki, İSMEK kayıtları nasıl yapılır? İSMEK kurs kayıtları nereden yapılır? İşte İSMEK kayıt tarihleri ve İSMEK giriş ekranı!
31.08.2022 Eğitim
İSMEK kayıt ekranı! İSMEK kurs kayıtları nasıl yapılır? İSMEK kurs dersleri ne zaman başlıyor?
İSMEK kayıt ekranı! İSMEK kurs kayıtları nasıl yapılır? İSMEK kurs dersleri ne zaman başlıyor? Enstitü İstanbul İSMEK’te 2021-2022 eğitim dönemi ikinci dönem kayıtları devam ediyor. Mesleki ve kişisel yeteneklerini geliştirmek isteyenler yeni dönem kayıtları ve derslerin başlangıç tarihini merak ediyor. Peki, İSMEK kurs kayıtları nasıl yapılır? İSMEK kurs dersleri ne zaman başlıyor? İşte İSMEK başvuru şartları ve İSMEK meslek kursları listesi…
5.02.2022 Eğitim
İSMEK kurs kayıtları nasıl yapılıyor? İSMEK kurs kayıtları başladı mı, hangi kursları veriyor, ücretsiz mi?
İSMEK kurs kayıtları nasıl yapılıyor? İSMEK kurs kayıtları başladı mı, hangi kursları veriyor, ücretsiz mi? İSMEK kayıt işlemleri bugün başladı. İSMEK bu yıl “mesleki eğitimler, kişisel gelişim, güzel sanatlar, el sanatları ve zanaat” olmak üzere 4 dalda, 22 ayrı alanda kursiyerlere hizmet verecek İSMEK kayıtları https://kursiyer.ibb.istanbul/ sayfası üzerinden yapılacak. Peki, İSMEK kurs kayıtları nasıl yapılıyor? İSMEK hangi kursları veriyor?
24.09.2021 Eğitim
AK Parti İBB başkan adayı Murat Kurum: Dirençli bir İstanbul vadediyoruz
AK Parti İBB başkan adayı Murat Kurum: Dirençli bir İstanbul vadediyoruz  Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener ile biraraya gelen AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, "Dirençli bir İstanbul vadediyoruz. Hem olası afetlere karşı, lojistik, arama kurtarma alanları, toplanma alanlarının altyapısı, arama kurtarma ekip sayısının artırılmasından tutun, itfaiye istasyonlarına hatta helikopter pistlerine kadar çalışmalarımızı yaptık. Biinci ve farkındalığı artırırken, kalıcı çözümleri de ortaya koymak zorundayız" dedi.
2.02.2024 Gündem
Fas depreminde Van detayı ortaya çıktı! 12 yıl sonra bir ilk
Fas depreminde Van detayı ortaya çıktı! 12 yıl sonra bir ilk İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Fas'ı sarsan depremin 2011'deki Van depremi ile benzerliğine dikkati çekip, "Birbirinden 5 bin kilometre uzakta olmasına rağmen Fas ve Van şehirleri farklı zamanlarda, benzer jeolojik ortam ve benzer fay türü ile 7 civarındaki benzer deprem büyüklüğüyle 12 yıl arayla sarsılmış oldu. Bu depremler, yaklaşık 1 milyon nüfusa sahip her 2 şehirde de 8-9 şiddetinde hissedildi" dedi.
10.09.2023 Gündem
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
Esmaü’l Hüsna ve Kalaylı Cevher Bakır sergileri İstanbul’da açılıyor
Esmaü’l Hüsna ve Kalaylı Cevher Bakır sergileri İstanbul’da açılıyor İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “En Güzel İsimler: Esmaü’l Hüsna” Sergisi Esmaü’l Hüsna’yı oluşturan Yüce Allah’ın 99 adının ebru, seramik ve el nakışı sanatlarıyla yazılarak tamamlandı. Sergi, İstanbul Lale Vakfı’nda 24 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek.
22.03.2023 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'ya hızlı tren müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'ya hızlı tren müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Gemlik Büyükkumla Barajı, Bursa Bölge İdare Mahkemesi Hizmet Binası, Dağyenice Doğal Yaşam Turizm Kompleksi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, kuraklık yaşandığını belirterek ''Çare bizim de yaptığımız gibi baraj. Eğer barajlarınız olmazsa kuraklıkla mücadele edemezsiniz.'' dedi. Erdoğan, "Bandırma-Bursa-Osmaneli Hızlı Tren Hattı'nı 2025 yılında hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.
21.01.2023 Gündem
Naci Çağlar kimdir? Bursa Teknik Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı?
Naci Çağlar kimdir? Bursa Teknik Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Naci Çağlar, 24 Aralık 2022 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü oldu. Resmi Gazete'deki açıklamanın ardından Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri Naci Çağlar kimdir? Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar nereli ve kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı? Sorularına yanıt aramaya başladı.
24.12.2022 Eğitim
Tsunami nedir? Tsunami nasıl oluşur? Deprem tsunamiye neden olur mu?
Tsunami nedir? Tsunami nasıl oluşur? Deprem tsunamiye neden olur mu? Kandilli Rasathanesi’nden Tsunami uyarısı! Marmara'da 7 büyüklüğünde deprem olma ihtimali üzerine uyarı yapan Enstitü müdürü Prof. Dr. Haluk Özener Marmara kıyılarında 2,5 metrelik tsunami olabileceğini söyledi. Peki, Tsunami nedir? Tsunami nasıl oluşur? Deprem tsunamiye neden olur mu? Büyük İstanbul depremi olur mu? İşte detaylar…
17.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş kur, faiz ve enflasyon mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş kur, faiz ve enflasyon mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da İbn Haldun Üniversitesi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kur, faiz, enflasyon şeytan üçgeninde sıkıştırıldığımız ekonomik istikrar mücadelemizi de inşallah zaferle neticelendireceğiz" dedi.
24.07.2022 Siyaset
Bakan Ersoy: Müzecilik alanında dünyaya yön veren öncü ülkelerden biri haline geldik
Bakan Ersoy: Müzecilik alanında dünyaya yön veren öncü ülkelerden biri haline geldik Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kültür sanat fuarı Heritage İstanbul'un açılışında konuştu. Bakan Ersoy, "Kazılar sonucu ortaya çıkan eserler, çağdaş müzecilik anlayışıyla yapılan müzelerimizde sergileniyor. Son yıllarda attığımız adımlarla, müzecilik alanında da dünyaya yön veren, hedefler gösteren öncü ülkelerden biri haline geldik. Türkiye'miz 'kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadele' konusunda da rol model olma yolunda ilerliyor" diye konuştu.
11.05.2022 Kültür Sanat
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam geliyor! Tarih ve oran belli oldu! Tek tek hesaplandı! En düşüğü 8 bin 622 lira...
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam geliyor! Tarih ve oran belli oldu! Tek tek hesaplandı! En düşüğü 8 bin 622 lira... Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam! Memur maaşları ve emekli aylıklarına gelecek olan zam için tarih ve oran belli oldu. Memur maaşlarına ve emekli aylarıyla ilgili tek tek hesaplama yapıldı. Milyonlarca vatandaşın beklediği Temmuz artışlarıyla ilgili ipuçları gelmeye devam ediyor. Mart ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte üç aylık oran belli olmuştu. Buna göre üç aylık artış SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 22.81, memur ve memur emeklileri için ise 22.31 olarak hesaplanmıştı. Şimdi Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarına göre de 6 aylık enflasyon hesabını yaptı. Yapılan bu hesaplamalar sonucunda yüzde 34,62'lik 6 aylık enflasyon gerçekleştiğinde en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 622 liraya yükselecek. En düşük emekli aylığı ise memurlarda 4 bin 289 liradan 5 bin 753, esnafta 2 bin 948 liradan 3 bin 969, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 3 bin 292 liradan 4 bin 432 liraya çıkacak. 2000 sonrasında emekli olanlar için en düşük maaş 2.500 TL'ye çıkartılmıştı. Bunun üzerine de artış gerçekleşecek. İşte memur maaşları ve emekli aylıklarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
12.04.2022 Memur
Memur ve emekliye zam! Oran belli oldu! Yüzde 20! Hesaplara yatacak! Tarih verildi
Memur ve emekliye zam! Oran belli oldu! Yüzde 20! Hesaplara yatacak! Tarih verildi Memur ve emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Memur maaşları ve emekli ikramiyeleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Memur maaşlarına ve emekli ikramiyelerine gelecek olan zam oranı belli oldu. Emekli aylıkları ve memur maaşlarına gelecek zam ile ilgili tarih verildi. Yapılacak düzenlemeye bağlı olarak çalışma süresine göre değişmekle birlikte 3600 ek göstergenin ikramiye ve maaşlara yüzde 10 ile yüzde 20 oranında artış olarak yansıması bekleniyor. Örneğin, 6.854 lira alan ve ek göstergesi artırılan öğretmenin maaşı düzenleme sonrası 685 lira artacak. Aynı şekilde 9.710 lira maaş alan polis memurunun maaşı 971 lira yükselecek. Benzer durum ikramiyelerde de yaşanacak ve 17 bin ila 27 bin lira arasında artış getirecek. Çalışma yılına göre bu rakam 30 bin liraya kadar çıkabilecek. 25 yıllık bir hizmeti olan kamu görevlisinin ikramiyesinde 24-26 bin liraya yakın bir artış olacak. 25 yıl çalışıp 220 bin lira ikramiye alacak bir kamu görevlisinin, 3600 ek gösterge sonrası ikramiyesi 244 bin liraya çıkacak. 2008 öncesi memuriyete başlayanlarda 3600 ek göstergenin etkisi ise maaştan çok emekli ikramiyesi ve emekli maaşında görülecek, ikramiyeyi ve maaşı artıracak. 3600 ek gösterge emeklilerde ise aylık 700 lira ile 800 lira arasında bir artış yaratacak. 3000 ek gösterge üzerinden emekli olmuş bir öğretmenin ek göstergesi 3600’e çıktıktan sonra aylık 720 lira maaşından artış olacak. 3600 ek göstergenin bir avantajı daha var; o da istihdamı arttırmak. Birçok kamu çalışanı emeklilik için 3600 ek gösterge düzenlemesini bekliyor. Birçok kişi de kamuda istihdam için sırada bekliyor. Düzenleme yapıldıktan sonra emeklilik nedeniyle boşalan kadrolara yeni memur alımı yapılabilecek. İşte milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren tüm detaylar...
7.04.2022 Memur
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam! Ve oran belli oldu! Tarih verildi!
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam! Ve oran belli oldu! Tarih verildi! Memur maaşlılarına ve emekli aylıklarına zam geliyor. Memur maaşları ve emekli aylıkları ile ilgili son dakika gelişmesi. Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına gelecek olan zam oranı belli oldu. Emekli aylıkları ve memur maaşlarına gelecek zam ile ilgili tarih verildi. Yapılan hesaplamalara göre Kamu görevlilerinin çalışma sürelerine göre değişmekle birlikte yaklaşık yüzde 21 ile 22 oranında etkileyeceği ön görülüyor. Örneğin, 6 bin TL emekli maaşı alan bir öğretmen, 3600 ek göstergeye çıkarılması durumunda maaşı 7 bin 200 liraya çıkıyor. Ortalama 1234 lira artışa tekabül ediyor. Bu artış çalışma sürelerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlilerinin yanı sıra yöneticiler, avukatlar, teknik, sağlık hizmetleri, genel idare, yardımcı hizmetler sınıfı da kapsama alınacak. Ek gösterge arttıkça maaş da artıyor. Göstergesi 3600 olan bir memur, 2500 olana göre daha fazla emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alıyor. Bakanlık, ek gösterge rakamlarını kadro unvanı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik konuma göre değerlendiriyor. Kamudaki bürokratik hiyerarşi dikkate alınarak, polis ile il emniyet müdürü, hemşire ile il sağlık müdürü gibi statü farkları gözetilerek ek gösterge düzenlemesine gidilecek. Artış puanlarında hiyerarşi, unvan, sorumluluk görevi önemi belirleyici olacak. Kariyer mesleklere 600-800 puan eklenirken, şube müdürleri, daire başkanları hiyerarşiye göre gösterge alacak. Memur emekli olurken derecesi, kademesi, hizmet süresi, ek göstergesi belirleyici oluyor. Ekim 2008 öncesi işe başlayan memurun emekli aylığı hesaplanırken katsayı sistemi dikkate alınıyor. Mevcut sistemde 4 yıllık üniversite mezunu öğretmen, polis 3000, hemşireler de 2200 ek göstergeye tabi bulunuyor. Hizmet süresi 25 yıl olan bir öğretmenin emekli aylığı yaklaşık 1.250 lira, ikramiyesi de 40 bin liranın üzerinde artacak. İşte emekli aylığı, memur maaşı ve 3600 ek gösterge ile ilgili tüm detaylar...
5.04.2022 Memur
Memur maaşları ve emekli aylıkları artacak! Maaşlara en az 1.250 lira ikramiyeye 40 bin lira zam! Tek tek hesaplandı! Tarih verildi
Memur maaşları ve emekli aylıkları artacak! Maaşlara en az 1.250 lira ikramiyeye 40 bin lira zam! Tek tek hesaplandı! Tarih verildi Emekli ve memur maaşlarına zam geliyor. Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Maaşlarla ilgili detaylar belli oluyor. Maaşlarına zam alacak memurlar tek tek açıklandı. Emekli maaşlarına en az 1250 lira zam gelecek. Memurların hem gelirini hem de emekli aylığını artıracak 3600 ek göstergede ayrıntılar netleşiyor. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlilerinin yanı sıra yöneticiler, avukatlar, teknik, sağlık hizmetleri, genel idare, yardımcı hizmetler sınıfı da kapsama alınacak. Ek gösterge arttıkça maaş da artıyor. Göstergesi 3600 olan bir memur, 2500 olana göre daha fazla emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alıyor. Bakanlık, ek gösterge rakamlarını kadro unvanı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik konuma göre değerlendiriyor. Kamudaki bürokratik hiyerarşi dikkate alınarak, polis ile il emniyet müdürü, hemşire ile il sağlık müdürü gibi statü farkları gözetilerek ek gösterge düzenlemesine gidilecek. Artış puanlarında hiyerarşi, unvan, sorumluluk görevi önemi belirleyici olacak. Kariyer mesleklere 600-800 puan eklenirken, şube müdürleri, daire başkanları hiyerarşiye göre gösterge alacak. Memur emekli olurken derecesi, kademesi, hizmet süresi, ek göstergesi belirleyici oluyor. Ekim 2008 öncesi işe başlayan memurun emekli aylığı hesaplanırken katsayı sistemi dikkate alınıyor. Mevcut sistemde 4 yıllık üniversite mezunu öğretmen, polis 3000, hemşireler de 2200 ek göstergeye tabi bulunuyor. Hizmet süresi 25 yıl olan bir öğretmenin emekli aylığı yaklaşık 1.250 lira, ikramiyesi de 40 bin liranın üzerinde artacak. İşte emekli aylığı, memur maaşı ve 3600 ek gösterge ile ilgili tüm detaylar...
4.04.2022 Memur
Memur ve emekli maaşlarına zam geliyor! Kritik tarih belli oldu, 1000 TL fark ve...
Memur ve emekli maaşlarına zam geliyor! Kritik tarih belli oldu, 1000 TL fark ve... Memur ve emekli milyonlarca kişiyi kapsıyor. Memurların maaşlarında artış olacak. Emekli olanların da emekli maaşları artacak. Emekli maaşında 1000 TL civarında fark olacak. 3600 ek gösterge ile ilgili Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan son dakika açıklaması geldi. Yalçın, 3'üncü toplantının tarihini açıkladı ve emekli ikramiyelerinde 30 bin TL artış olacağını söyledi. Yalçın, "Ek göstergelerin hayata geçmesi durumunda memurların maaşları artacak, emekli olanların da emekli maaşları artacak. Emekli ikramiyelerinde 30 bin lira bir fark olacak. Emekli maaşında da bin liraya varan farklar meydana gelecek. Bu da bir emekli zammı anlamına geliyor. Ek gösterge ile ilgili samimiyetle ter akıtmaya, konuya ilişkin katkı sunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
23.03.2022 Çalışma Hayatı
Memur maaşları ve emekli aylıklarına zam geliyor! Tarih verildi! Tek tek hesaplandı
Memur maaşları ve emekli aylıklarına zam geliyor! Tarih verildi! Tek tek hesaplandı Memur, emekli milyonlarca vatandaşı kapsıyor. Memur maaşları ve emekli aylıkları yükseliyor. Tarih belli oldu. Milyonlarca emekli ve memurun gözü o tarihe çevrildi. Öğretmen, polis, hemşire, avukatlar, din görevlileri, sağlık ve teknik hizmetleri, idarecilere 3600 ek gösterge verilmesine yönelik üçüncü toplantı 10 Mayıs'ta planlanıyor. Kamuda 4 milyon çalışanın gelirini, aylığını etkileyecek ek gösterge düzenlemesiyle kamuda dengeler değişirken personel rejiminde de büyük bir dönüşüm yaşanacak. Müfettişler, uzmanlar, şube müdürleri başta olmak üzere kariyer meslekleri, idari kadrolara yönelik düzenleme yapılacak. Halen 4 yıllık fakülte mezunu öğretmen ve polisler ile dini yükseköğrenim mezunu imam – hatipler 3000 ek göstergeye, hemşireler ise 2200 ek göstergeye tabiler. Otuz yıl hizmeti bulunanlardan ek göstergesi 3000 olanlar şu an 5 bin 592 TL, ek göstergesi 2200 olanlar ise 5 bin 435 TL emekli aylığı alıyorlar. Hepsi 3600 ek göstergeye çıkartıldığında emekli aylıkları 6 bin 826 TL’ye yükselecek. Otuz yıllık hizmeti bulunanlardan söz konusu meslek mensuplarının emekli ikramiyesi ise halen sırasıyla 202 bin ve 196 bin lira düzeyinde bulunuyor. 3600 ek gösterge bugün yürürlüğe girmiş olsa emekli ikramiyeleri 246 bin liraya çıkacak. Tazminat yansıtma oranlarının artırılması halinde bu rakamlar daha da artacak. Yerel yönetimler, üniversitelerdeki yöneticilerin de ek göstergeleri yükselecek. Mevcut sistemde 4 yıllık üniversite mezunu öğretmen, polis 3000, hemşireler de 2200 ek göstergeye tabi bulunuyor. Hizmet süresi 25 yıl olan bir öğretmenin emekli aylığı yaklaşık 1.250 lira, ikramiyesi de 30 bin liranın üzerinde artacak. 2008 öncesi işe başlayıp 30 yıl hizmeti olan memurların tazminata yansıtma oranı yüzde 85'ten yüzde 145'e çıkacak.
17.03.2022 Memur
Memur maaşları ve emekli aylıkları artıyor! Tarih verildi! Emekli ve memura büyük müjde
Memur maaşları ve emekli aylıkları artıyor! Tarih verildi! Emekli ve memura büyük müjde Memur, emekli milyonlarca vatandaşı kapsıyor. Memur maaşları ve emekli aylıkları yükseliyor. Tarih belli oldu. Milyonlarca emekli ve memurun gözü o tarihe çevrildi. Öğretmen, polis, hemşire, avukatlar, din görevlileri, sağlık ve teknik hizmetleri, idarecilere 3600 ek gösterge verilmesine yönelik ikinci toplantı 16 Mart'ta gerçekleştirilecek. Kamuda 4 milyon çalışanın gelirini, aylığını etkileyecek ek gösterge düzenlemesiyle kamuda dengeler değişirken personel rejiminde de büyük bir dönüşüm yaşanacak. Kıdemler arasında ücret dengesizliği sona erecek, emekli ikramiyesini yükselten "tazminat yansıtma oranı" da yükselecek. 2200 ek göstergeden yararlananların 3600 ek göstergeye yükselmesi ile aylığı yaklaşık 255 lira artacak. Müfettişler, uzmanlar, şube müdürleri başta olmak üzere kariyer meslekleri, idari kadrolara yönelik düzenleme yapılacak. Yerel yönetimler, üniversitelerdeki yöneticilerin de ek göstergeleri yükselecek. Mevcut sistemde 4 yıllık üniversite mezunu öğretmen, polis 3000, hemşireler de 2200 ek göstergeye tabi bulunuyor. Hizmet süresi 25 yıl olan bir öğretmenin emekli aylığı yaklaşık 1.250 lira, ikramiyesi de 30 bin liranın üzerinde artacak. 2008 öncesi işe başlayıp 30 yıl hizmeti olan memurların tazminata yansıtma oranı yüzde 85'ten yüzde 145'e çıkacak. İşte 3600 ek gösterge ile ilgili tüm gelişmeler...
14.03.2022 Memur
"İkinci bir Çernobil faciası yaşanır mı?" Uzmanlardan kritik açıklama
"İkinci bir Çernobil faciası yaşanır mı?" Uzmanlardan kritik açıklama Ukrayna Nükleer Düzenleme Kurumu, Rus güçlerinin hedefinde olan Çernobil Nükleer Santrali'nde aşırı radyasyon seviyelerinin kaydedildiğini açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte akıllara, "İkinci bir Çernobil faciası yaşanır mı?" sorusu geldi. Prof. Dr. Niyazi Meriç, Prof. Dr. Erkcan Özcan ve Doç. Dr. Şule Ergün, dünya kamuoyunun endişeyle izlendiği olay hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
27.02.2022 Dünya
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 55 akademik personel alacak!
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 55 akademik personel alacak! Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sivil kaynaktan profesör, doçent, doktor öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alımı yapacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? MSÜ akademik personel alımı şartları!
31.10.2021 Personel Alımı
Aziz Sancar'dan aşı açıklaması: Mantık dışı bir tutum!
Aziz Sancar'dan aşı açıklaması: Mantık dışı bir tutum! Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar "Aşı karşıtı olmak; mantık dışı bir tutum. Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek" dedi.
26.09.2021 Sağlık