Gazete Vatan Logo

İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları başladı! 100 kadın yazılım eğitimi alacak!

İstanbul Büyükşehir BelediyesiYazılımcı Yetiştirme Programı’ başlıyor. İBB’den yapılan açıklamaya göre, program sonunda en az 100 kadın yazılımcı istihdama kazandırılacak. Eğitimler 3 Ekim’de başlıyor. Peki, İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları nasıl yapılır? Başvuru şartları ne? İşte detaylar…

İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları başladı! 100 kadın yazılım eğitimi alacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılımcı yetiştirme programı başvuruları başladı. Verilecek eğitimlerle 100 kadın yazılımcı yetiştirilecek. İBB, Bölgesel İstihdam Ofisleri aracılığıyla istihdam desteği sağlayacak. Son başvuru tarihi 30 Kasım olarak belirlendi.

İBB YAZILIMCI YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

100 Kadın Yazılımcı web sitesi (https://100kadinyazilimci.istanbul) üzerinden “Başvuru Formu” doldurularak başvuru yapılabilecek. 100 Kadın Yazılımcı Eğitim Programına başvurmak isteyenler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “İstanbul Senin” akıllı şehir uygulamasından da başvurularını gerçekleştirebilecek.

Başvurusu uygun bulunan adaylar, önce Fenerbahçe Üniversitesi’nde sınava girecek daha sonra mülakata alınacak. Değerlendirmeleri olumlu bulunan kişiler programa dahil olacak.

Programa katılma hakkı kazanan kişiler; Fenerbahçe Üniversitesi ve Enstitü İstanbul İsmek tarafından sağlanacak teknik ve kişisel gelişim eğitimi olmak üzere toplamda 500 saat eğitim alacak.

100 KADIN YAZILIMCI EĞİTİMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Haberin Devamı

Eğitim programında dersler 3 Ekim 2022’de başlayacak. Eğitimler her bir grup için toplamda 72 gün sürecek. Fenerbahçe Üniversitesi Ataşehir yerleşkesinde sektörün önde gelen akademik eğitmenleri tarafından gerçekleştirilecek eğitimler, 20 sabah ve 20 akşam olmak üzere 40 kişilik ilk grubun ardından 40 gün sonra ikinci bir grup eğitimlere başlayacak.  Enstitü İstanbul İsmek tarafından verilecek kişisel gelişim eğitimleri ise 100kadinyazilimci.istanbul web sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek.