Engelliler Haftası

Engelliler Haftası

Son dakika engelliler haftası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan engelliler haftası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını engelliler haftası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Engelliler Haftası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan engelliler haftası gelişmeleri de dahil olmak üzere 81 engelliler haftası haberi bulunmuştur. Tüm engelliler haftası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Acun Ilıcalı: İnanın kızlarımı bile göremiyorum
Acun Ilıcalı: İnanın kızlarımı bile göremiyorum Yapımcı, televizyon kanalı ve futbol kulübü sahibi Acun Ilıcalı, Üsküdar'da down sendromlu gençlerle bir araya geldi. İşlerinden dolayı çok sık yurt dışı seyahati yapan ünlü isim, yoğun temposundan bahsetti. Ilıcalı'nın; Seda Başbuğ, Zeynep Ilıcalı ve Şeyma Subaşı ile biten evliliklerinden Banu, Leyla, Yasemin ve Melisa adından dört kızı bulunuyor.
3.12.2023 Magazin
Evde bakım yardımı hesaplara yattı! Bakan Yanık duyurdu
Evde bakım yardımı hesaplara yattı! Bakan Yanık duyurdu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2 milyar 449 milyon TL evde bakım yardımını hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.
12.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: 14 Mayıs'a bayram havasında hazırlanıyoruz
Bakan Kurum: 14 Mayıs'a bayram havasında hazırlanıyoruz Pendik ve Çekmeköy'de ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, "Bayram havası içerisinde sevgi ve muhabbetle 14 Mayıs'a hazırlanıyoruz. İnşallah 14 Mayıs akşamı da buradaki kardeşlik, birlik ve beraberlik daha da yüksek olacaktır. 14 Mayıs'taki zaferimizle hizmetlerimize, eserlerimize, eser siyasetimize aynı anlayışla devam edeceğiz" dedi.
10.05.2023 Ekonomi
Erdoğan Demirören Anaokulu'nda özel buluşma
Erdoğan Demirören Anaokulu'nda özel buluşma Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, Erdoğan Demirören Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri, Başakşehir İTÜ İsmail Dede Efendi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerini konuk etti. Öğrenciler birbirinden eğlenceli etkinliklerle güzel bir gün geçirdi.
10.05.2023 Eğitim
10 Mayıs engellilere tatil mi 2023? Engelliler haftası idari izin var mı?
10 Mayıs engellilere tatil mi 2023? Engelliler haftası idari izin var mı? 10 Mayıs engellilere tatil mi 2023 sorusunun yanıtın merak ediliyor. 10-16 Mayıs 2023 tarihleri arasında kutlanan bu özel hafta dolayısıyla engellilere idari izin olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Dünya genelinde fiziksel, zihinsel ya da duyusal açıdan engele sahip olan insanlar için kutlanan engelliler haftası bu yıl da çeşitli etkinliklerle ifade ediliyor. Peki 10-16 Mayıs 2023 engellilere tatil var mı?
9.05.2023 Gündem
Dünya Engelliler Günü ne zaman ilan edildi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ne zaman kabul edildi? İşte Dünya Engelliler Günü mesajları ve sözleri!
Dünya Engelliler Günü ne zaman ilan edildi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ne zaman kabul edildi? İşte Dünya Engelliler Günü mesajları ve sözleri! Dünya Engelliler Günü Birleşmiş Milletler tarafından ilan edildi. Engelliler konusunda farkındalık kazandırmayı amaçlayan bugün her yıl farklı bir temayla kutlanıyor. Dünya Engelliler Günü ne zaman ilan edildi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ne zaman kabul edildi?
3.12.2022 Gündem
Engelli Yasemin'in hayali gerçek oldu
Engelli Yasemin'in hayali gerçek oldu Muğla'da yaşayan bedensel engelli Yasemin Ersoy'un (36) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışma ve Anıtkabir'i ziyaret etme hayali gerçek oldu. 
20.05.2022 Siyaset
Bakan Yanık'tan down sendromlu gençlere ziyaret
Bakan Yanık'tan down sendromlu gençlere ziyaret Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bahçelievler Belediyesi’nin hizmete sunduğu down sendromlu gençlerin personel olarak çalıştığı Sempati Kafe’yi ziyaret etti.
14.05.2022 Siyaset
Bakan Yanık: Engellilerin evlerinde bağımlı bir hayat yaşadıkları dönemler eskide kaldı
Bakan Yanık: Engellilerin evlerinde bağımlı bir hayat yaşadıkları dönemler eskide kaldı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği ‘Engelsiz Fark Et Engelsiz Keşfet’ etkinliğinde konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Artık engelli vatandaşlarımızın her türlü eğitim ve sosyal imkândan yoksun olarak evlerinde, bağımlı bir hayat yaşadıkları dönemler eskide kaldı. AK Parti Hükümetleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birçok toplumsal kesimin hayatını kolaylaştıracak hizmetleri hayata geçirdik.  Engelli bireyler artık her alanda var, görünüyorlar, kapalı kapılar ardında değiller. Yetenekleri, bilgi ve enerjileriyle hayata katılıyor, engellere hapsolmadıklarını rahatlıkla gösterebiliyorlar” dedi.
13.05.2022 Siyaset
Hesaba yatıyor 2345 lira! İndirim, ücretsiz ulaşım, erken emeklilik ve...
Hesaba yatıyor 2345 lira! İndirim, ücretsiz ulaşım, erken emeklilik ve... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Erken emeklilik, ücretsiz ulaşım otomobil alırken indirim yapılıyor. Engelli yaşlılara 1.084 lira ödenirken, evde bakım parası da 2 bin 345 lira. Ayrıca evde sağlık hizmeti de sunuluyor. İşkur, Engelli Hibe Desteği kapsamında, kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşların yararlanabilmesi için 65 bin liraya kadar hibe sağlıyor. Bunun 5 bin lirası işletme kuruluşu, 15 bin lirası işletme gideri, 45 bin lirası da demirbaş desteği oluyor. Elektrik şirketleri de engelli bireylere belli konularda destek oluyor.Yüzde 40’ın üzerinde engeli olanların elektriği, borcu nedeniyle 3 ay boyunca kesilemiyor.
13.05.2022 Ekonomi
Bakan Özer çocukları kabul etti
Bakan Özer çocukları kabul etti Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Engelliler Haftası nedeniyle Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu ile birlikte kendisini ziyaret eden öğrencileri Bakanlıkta ağırladı.
11.05.2022 Eğitim
Üniversitede izdiham! Öğrenciler ezildi: 4 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi yaralandı
Üniversitede izdiham! Öğrenciler ezildi: 4 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi yaralandı Bolivya'nın Potosi kentinde bir üniversitede meydana gelen izdihamda 4 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi ise yaralandı.
10.05.2022 Dünya
10 16 Mayıs Engelliler Haftası mesajları ve Engelliler Haftası sözleri! Resimli, kısa, uzun, farkındalık kazandıracak 10 Mayıs Engelliler Haftası ile ilgili şiirler!
10 16 Mayıs Engelliler Haftası mesajları ve Engelliler Haftası sözleri! Resimli, kısa, uzun, farkındalık kazandıracak 10 Mayıs Engelliler Haftası ile ilgili şiirler! Engelliler Haftası sözleri, 10 16 Mayıs engelliler haftası mesajları ve şiirleri için aramalar arttı. Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan bir kararlar kabul edilen 10-16 Mayıs engelliler haftası 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanır. Biz de günün anlam ve önemine istinaden Whatsapp, Facebook, Instagram ve Twitter paylaşabileceğiniz, engelliler haftasına dikkat çekeceğiniz Resimli, kısa, uzun, farkındalık kazandıracak 10 16 Mayıs Engelliler Haftası sözleri, mesajları ve şiirleri derledik. İşte 10 16 Mayıs Engelliler Haftası sözleri, mesajları ve şiirleri…
10.05.2022 Dünya
Engelliler haftası idari izin var mı, 10 Mayıs tatil mi? 10-16 Mayıs engelliler haftası tatil mi? 10-16 Mayıs engelliler haftası idari izin genelgesi!
Engelliler haftası idari izin var mı, 10 Mayıs tatil mi? 10-16 Mayıs engelliler haftası tatil mi? 10-16 Mayıs engelliler haftası idari izin genelgesi! 10 Mayıs Engelliler haftası idari izni genelgesi için yapılan aramalar arttı. Engelliler haftasında izin var mı 2022, 10 Mayıs tatil mi sorularının yanıtı sorgulanıyor. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle farkındalık kazandırması amacıyla kutlanıyor. Bu hafta ile ilgili en çok merak edilen ise memurların çalışıp çalışmadığı merak ediliyor. Peki, 10 Mayıs tatil mi, engelliler haftası idari izin var mı? 10-16 Mayıs engelliler haftası tatil mi? İşte Engelliler haftası idari izin genelgesi 2022…
10.05.2022 Gündem
Çocuklarda işitme kaybının 10 önemli sinyali
Çocuklarda işitme kaybının 10 önemli sinyali Sınıfta derslerde söz almıyor, soruları yanıtsız bırakıyor, dikkatsiz görünüyor; tekrarlaması istendiğinde, sesleri karıştırıyor veya yanlış telaffuz ediyor… Hiç akla gelmese de bu ve benzeri bazı davranışlar çocuklarda işitme sorunlarının önemli sinyallerinden olabiliyor. KBB Uzmanı Dr. Mustafa Engin Çakmakçı, 20-26 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, çocuklarda işitme kaybının 10 önemli sinyali hakkında bilgi verdi.
22.09.2021 Sağlık
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan "Engelliler Haftası" mesajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan "Engelliler Haftası" mesajı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
12.05.2021 Gündem
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan Engelliler Haftası mesajı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan Engelliler Haftası mesajı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli vatandaşların rahat, huzur içinde ve her türlü ayrımcılıktan uzak yaşamaları için politikalar geliştirdiklerini belirterek, "Bu ülkenin her bir ferdiyle başarı hikayemizi birlikte yazacağız." ifadesini kullandı.
12.05.2021 Yaşam
Emeklilik, maaş, hibe, indirim... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 1657 lira ödeniyor
Emeklilik, maaş, hibe, indirim... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 1657 lira ödeniyor Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. 1.657 lira para ödemesi yapılıyor, detaylarıyla tek tek açıklandı. Emeklilik, hibe, indirim, vergi avantajı, ücret desteği, ulaşım ve istihdam... Çok sayıda destek mevcut. Engelli vatandaşlar için devlet ve özel sektör birçok isim altında destek sağlıyor. 65 bin liraya kadar hibe veriliyor. Erken emeklilik hakkı tanınıyor. Ev ve araç alımında vergi avantajı sağlanıyor. Engelli bakımını üstlenenlere 1.657 lira maaş bağlanıyor. Elektrik fatura bedeli desteği sağlanıyor. Bunlar sadece desteklerden birkaçı. İşte engelli vatandaşlara sağlanan destekler
12.05.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan Engelliler Haftası mesajı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan Engelliler Haftası mesajı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
11.05.2021 Gündem
Engelliler Haftası sözleri ve mesajları! 10 -16 Mayıs engelliler haftası ne zaman ilan edildi? İşte 10 -16 Mayıs engelliler haftası mesajları…
Engelliler Haftası sözleri ve mesajları! 10 -16 Mayıs engelliler haftası ne zaman ilan edildi? İşte 10 -16 Mayıs engelliler haftası mesajları… Engelliler Haftası ne zaman ilan edildi, sorusunun yanıtı merak edilirken 10 16 mayıs engelliler haftası mesajları hakkındaki araştırmalar da arttı. Engellilere yönelik farkındalık oluşturmak amacı taşıyan 10-16 Mayıs haftası için bu farkındalığa destek vermek isteyenler için 10 16 mayıs engelliler haftası mesajları derledik. İşte Engelliler Haftası sözleri ve mesajları…
10.05.2021 Gündem
Özel ihtiyaçlı çocuklarda sporu ihmal etmeyin!
Özel ihtiyaçlı çocuklarda sporu ihmal etmeyin! Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi, özel ihtiyaçlı çocuklara fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimleri açısından çok daha zor bir süreç yaşattı. Pandemi, iş yoğunluğu veya yorgunluk sebebiyle çocuklarını dışarıya, parka götüremeyen ebeveynlerin evde çocuklarının temel hareket becerilerinin gelişiminin sağlanabileceği belirtildi.
9.05.2021 Sağlık
“Ani görme kayıpları tedavi edilebilir”
“Ani görme kayıpları tedavi edilebilir” Birçok farklı nedenden dolayı yaşanan görme yeteneğinin geçici veya kalıcı olarak azalmasına görme kaybı denildiğini hatırlatan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Semih Doğan, ani görme kayıplarının ilaçla veya cerrahi olarak tedavi edilebileceğini söyledi. Dr. Doğan, “Ani görme kayıplarının geç tedavi edildiğinde ciddi sorunlara sebep olabilir” dedi.
13.01.2021 Sağlık
Bakanlık çalışmalarını sürdürüyor! Engelli ile yaşlılar için...
Bakanlık çalışmalarını sürdürüyor! Engelli ile yaşlılar için... Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, engelli ve yaşlıların kamu kullanımına sunulan pek çok hizmetten internet üzerinden güvenli şekilde faydalanabilmesi için bilgi ve iletişim teknolojilerinin erişilebilir olması konusunda çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.
1.01.2021 Gündem
Bakanlık, 2020 yılında da bilgi ve iletişim teknolojilerine kolay erişimde farkındalık oluşturdu
Bakanlık, 2020 yılında da bilgi ve iletişim teknolojilerine kolay erişimde farkındalık oluşturdu Sağlık, eğitim ve bankacılık alanları başta olmak üzere kamu kullanımına sunulan pek çok hizmete internet üzerinden kolayca ulaşılabilirken; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelliler ve yaşlıların da bu hizmetlerden güvenli ve kolay şekilde faydalanabilmesi için bilgi ve iletişim teknolojilerinin erişilebilir olması konusunda çalışmalarını sürdürüyor.
1.01.2021 Bilim ve Teknoloji
İşitme kaybına neden olan faktörlerden yarısı önlenebilir
İşitme kaybına neden olan faktörlerden yarısı önlenebilir Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Yunus Karadavut, işitme kaybına yol açan faktörlerin yüzde 50'sinin önlenebilir olduğunu söyledi.
25.09.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Engelliler Haftası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki engelliler haftası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.