Emzirmek

Emzirmek

Son dakika Emzirmek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Emzirmek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Emzirmek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emzirmek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emzirmek gelişmeleri de dahil olmak üzere 165 emzirmek haberi bulunmuştur. Tüm emzirmek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Rüyada İkiz Erkek Bebek Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada İkiz Erkek Bebek Sevmek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada İkiz Erkek Bebek Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada İkiz Erkek Bebek Sevmek Nasıl Yorumlanır? Rüyada ikiz bebek görülmek, rüya tabircileri tarafından hayırlı bir rüya olarak yorumlanır. Aynı zamanda bu rüya, hayırlı haberler alınacağına delalet eder. Rüya yorumcuları, ikiz bebek görmek ile ilgili çok fazla olumsuz bir tabirde bulunmamışlardır.
11.01.2024 Eğitim
'Maske ve izolasyon tedbirleri azalınca çocuklarda RSV arttı'
'Maske ve izolasyon tedbirleri azalınca çocuklarda RSV arttı' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Ünver Korğalı, pandemi sonrası respiratuvar sinsityal virüsünde (RSV) artış olduğunu belirterek, "Birkaç yıl pediatrik açıdan rahat kış geçirdik çünkü maske kullanılıyordu ve izolasyon önlemlerine ileri derecede uyuluyordu. Şimdi maskeleri kaldırdık, okulları açtık ve izolasyon tedbirleri gevşedi" dedi.
13.12.2022 Sağlık
Bebeklere yazın su vermek gerekli mi?
Bebeklere yazın su vermek gerekli mi? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları & Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Seçil Erçin, anne sütünün önemi ve bebeklere yazın su verilmesiyle ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emel Örün, anne sütünün bebek ve anne için önemine değinerek, "Anne sütü ile beslenen bebekler mama ile beslenen bebeklere göre bazı hastalıklara daha az yakalanma riski taşır. Emziren annede yumurtalık kanseri, meme kanseri riski azdır. Emzirmek anneyi kemik erimesinden korur" dedi.
30.05.2022 Sağlık
Emziren anneler dikkat! Doğru teknikle sütünüz çoğalabilir!
Emziren anneler dikkat! Doğru teknikle sütünüz çoğalabilir! Anne sütü bir besinin ötesinde olup anne ve bebek arasında ruhsal bir bağ kurulmasını sağlıyor. Anne ile bebeğin bağının ilk temelini emzirme süreci oluşturuyor. Bebeklerin sağlıklı gelişimi için ilk 6 ay anne sütü oldukça önem arz ederken doğru emzirme teknikleri de hayati önem taşıyor. Emzirme Uzmanı Ebru Duman, annelerin doğru emzirebilmesi için önerilerde bulundu.
7.03.2022 Sağlık
Ramazan'da kimler oruç tutamaz? Oruç kimlere farz değildir kimler tutmakla yükümlü değildir?
Ramazan'da kimler oruç tutamaz? Oruç kimlere farz değildir kimler tutmakla yükümlü değildir? Her Ramazan ayı geldiği zaman en çok merak edilen sorular arasında Ramazan'da kimlerin oruç tutamayacağı geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bunun için belli kıstaslar, kriterler ve kaideler verilmektedir. Genel anlamda ise kişinin sağlığına zarar vermediği sürece her bireyin oruç tutması gerekmektedir. Tabii bu konuda belli başlı bazı hastalıklar ve farklı durumlar üzerinden, belli kişiler oruç tutmaktan muaf olabilmektedirler.
1.04.2022 Ramazan
0-3 yaş çocuklarda sağlıklı bir uyku düzeni için 11 öneri!
0-3 yaş çocuklarda sağlıklı bir uyku düzeni için 11 öneri! Bebeklerde ve çocuklarda uykuya geç dalma, gündüz kısa uykular, gece ortasında sık sık uyanma gibi uyku düzensizlikleri görülebiliyor. Anne ve babaların, 0-3 yaş arası bebeklerde görülen uyku sorunlarını dikkatli ve sabırlı bir süreçle atlatabileceklerine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Kutlu, “Bebeklere kendi başlarına uyumayı öğretirken şunu unutmamalıyız ki, ağlamaları çok doğal bir tepkidir. Ancak ağlarken yanlarında olup destek verirsek, kuracağımız güven ve sevgi bağı da bundan zarar görmez” dedi.
1.02.2022 Sağlık
Anne adaylarına enfeksiyon uyarısı
Anne adaylarına enfeksiyon uyarısı Kadınlarda düşük yapma oranlarını etkileyen birçok faktör olduğunu söyleyen Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, sebebi bilinmeyen düşüklerin altındaki etkenin araştırılmayan enfeksiyonlar olduğuna dikkat çekti. İpek Ada Alver, “Düşük oluşumuna sebep olan pek çok mikroorganizma var. Bunların kimisi hijyen eksikliğinden, kimisi iyi pişmemiş etlerden ve pastörize edilmeyen sütlerden, kimisi de hayvan dışkısından geçebilmektedir” diyerek anne adaylarına uyarı ve önerilerde bulundu.
11.01.2022 Sağlık
Rüyada süt görmek ne anlama gelir? Rüyadaki çiğ süt nasıl yorumlanır?
Rüyada süt görmek ne anlama gelir? Rüyadaki çiğ süt nasıl yorumlanır? Rüyada süt görmek rüya alimleri tarafından hayra yorulan rüyalardan biridir. Kazanç anlamını da gelen süt rüya sahibinin sıkıntılardan kutulacağını da işarettir. Rüyada süt görmek olayın akışına göre farklı anlamlara da sahip olabilir. Peki, Rüyada süt görmek ne anlama gelir? Rüyadaki çiğ süt nasıl yorumlanır? İşte rüya yorumları…
7.06.2022 Rüya Tabirleri
Meme kanserinde yeni tedaviler umut vadediyor!
Meme kanserinde yeni tedaviler umut vadediyor! Sıçramalı (metastatik) meme kanseri tedavisinde yeni tedavi yaklaşımlarının hem hastaların sağ kalımlarını artırdığını, hem de kemoterapi ihtiyacını azalttığını söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bala Başak Öven, “Özellikle hormon reseptör düzeyi pozitif olan sıçramalı meme kanserlerinde artık yeni hedefli tedavilerle kemoterapiye ihtiyaç kalmadan, hastalık kronik hale getirilebilmektedir” dedi.
25.10.2021 Sağlık
Rüyada erkek bebek görmek ne anlama gelir? Rüyadaki erkek çocuk neye işaret eder?
Rüyada erkek bebek görmek ne anlama gelir? Rüyadaki erkek çocuk neye işaret eder? Bebek ve çocuk sıklıkla görülen rüyalardandır. Bebek rüyaları yorumlayan alimlere göre bebeğin cinsiyeti rüyanın anlamı değişebilir. Peki, Rüyada erkek bebek görmek ne anlama gelir? Rüyadaki erkek çocuk neye işaret eder? İşte rüyada erkek bebek görmenin anlamı...
7.06.2022 Rüya Tabirleri
Rüyada bebek emzirmek ne anlama gelir? Rüyada bebek emzirdiğini görmek neye işaret eder?
Rüyada bebek emzirmek ne anlama gelir? Rüyada bebek emzirdiğini görmek neye işaret eder? Rüyalar hayatımıza dair ipuçları verir. Bebek ile ilgili rüyalar da sıklıkla görülen rüyalardır. Rüya alimleri tarafından sıklıkla iyiye yorumlanan bebek rüyaları, genellikle huzurlu bir yaşam ile ilişkilendirilir. Peki, Rüyada bebek emzirmek ne anlama gelir? Rüyada bebek emzirdiğini görmek neye işaret eder? Rüyada küçük bebek emzirmek nasıl yorumlanır? İşte rüyada bebek v bebek emzirdiğini görmenin anlamı ve yorumu...
13.09.2022 Rüya Tabirleri
Anne sütünü artıran besinler nelerdir?
Anne sütünü artıran besinler nelerdir? Hamilelik döneminde beslenme bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için ne derece önemli ise, emziklilik dönemindeki beslenmede o derece önemlidir.
30.09.2021 Sağlık
Emzirme döneminde uzak durulması gereken besinler!
Emzirme döneminde uzak durulması gereken besinler! Emzirme, annelerin bebeklerine yaşamın ilk aylarında ihtiyaç duydukları tüm besin ve gıdaları sağlamalarının doğal bir yoludur. Uzmanlar bir bebeğin hayatının ilk altı ayında sadece anne sütü ile beslenmesini öneriyor. Diyetisyen ve Yaşam Koçu Tuğba Yaprak emzirme döneminde annelerin dikkat etmesi gerekenleri ve uzak durulması gereken besinleri anlattı.
21.08.2021 Sağlık
Bebek bakımında doğru bilinen 10 yanlış
Bebek bakımında doğru bilinen 10 yanlış Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Cömert, bebeklerin bakımına ve beslenmesine dair doğru bilinen yanlışları anlattı.
18.08.2021 Sağlık
Anne sütünü artırmanın yolu emzirmeden geçiyor
Anne sütünü artırmanın yolu emzirmeden geçiyor Anne sütünü artıracak mucizevi bir besinin olmadığına dikkati çeken Prof. Dr. Nalan Karabayır, “Havuç, dereotu, arpa, yulaf, incir, keten tohumu gibi besinlerin sütü arttırdığı bildirilmekle anne sütünün artmasını sağlayan en önemli faktörün bebeği özellikle ilk aylarda, günde en az 8-12 kez, 15-20 dakika emzirmek olduğu unutulmamalıdır. Fazla miktarda çay ve kahve tüketimi içerdiği kafein nedeniyle bebekte ağlamalara neden olmak dışında idrar söktürücü etkisi ile annede sıvı kaybına da yol açabilir” dedi.
2.08.2021 Sağlık
Her 30 saniyede 1 kişi hepatite bağlı hastalıklara yeniliyor!
Her 30 saniyede 1 kişi hepatite bağlı hastalıklara yeniliyor! Covid-19’un etkileri tüm dünyada halen devam ederken, hepatit virüsleri salgın sürecinde hastalar ve taşıyıcılar hastaneye gitmekten çekindiği için yayılmaya devam ediyor. Bu süreçte en çok hepatit B ve C gibi kronikleşmiş hastalığı olan veya bunun farkında olmayanların tedavilerini aksatması olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Koray Tuncer; 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü nedeniyle hepatit virüsü ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
27.07.2021 Sağlık
Bebekleri güneşten koruyacak  7 önemli kural!
Bebekleri güneşten koruyacak 7 önemli kural! Güneş ışınlarının sağlığımız üzerinde sayısız etkisi var. Söz konusu bebekler olunca bu etkiler daha da büyük önem kazanıyor. Kalsiyum metabolizmasını düzenleyen ve kemik büyümesini destekleyen D vitamini, güneş ışınları sayesinde sentezleniyor. Ancak tüm bu yararlarına karşın güneşe karşı dikkat edilmesi gereken önemli noktalar da bulunuyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda Sünnetçi, bebekleri güneşten koruyacak 7 önemli kuralı anlattı.
27.07.2021 Sağlık
Anne sütü hem bebeği hem anneyi kanserden koruyor
Anne sütü hem bebeği hem anneyi kanserden koruyor Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Nalan Karabayır, "Özellikle 6 aydan daha uzun süre emzirilen bebeklerin çocukluk çağı lösemi ve lenfoma riskini azalttığı saptandı. Anne sütü ile beslenme anneyi de kanserden korur. Bir yıldan uzun süre emzirmek kadınlarda meme ve yumurtalık kanseri riskini belirgin oranda azaltır." ifadelerini kullandı.
2.04.2021 Sağlık
“Anne ile bebek arasındaki ilişki kişinin beslenme tarzını oluşturuyor”
“Anne ile bebek arasındaki ilişki kişinin beslenme tarzını oluşturuyor” Yeme bozukluklarının altında bebeklik döneminde anne ile kurulan bağın rol oynadığını belirten Uzm. Dr. Emin Çağlar, “Psikiyatrik açıdan anne ile bebek arasındaki ilişki kişinin beslenme tarzını oluşturuyor. İlk 1 yaşta anne bebek ilişkisi bozulursa sonraki dönemlerde o çocukta beslenme ve yeme bozuklukları açısından risk meydana geliyor” dedi.
6.01.2021 Sağlık
Emzirme odasına girmelerine izin verilmeyince olanlar oldu
Emzirme odasına girmelerine izin verilmeyince olanlar oldu Bursa'da hastaneye bebeğini kontrole götüren Elif A., annesi ile birlikte emzirme odasına girmek istedi. Hemşire, anne-kıza koronavirüs salgını nedeniyle emzirme odasına birlikte girmelerinin yasak olduğunu söyledi. Bunun üzerine hemşireye saldıran anne-kız tehdit ve hakaretler savurdu. Hemşireyi tartaklandığı anlar, hastanenin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
26.12.2020 Yaşam
Meme estetiği emzirmeye engel mi?
Meme estetiği emzirmeye engel mi? Meme estetiği ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Ayşin Karasoy Yeşilada, “Emzirme açısından protezin kas altına veya üstüne yerleştirilmesinin etkisi bulunmamaktadır. Dünyada meme estetiğinde yeni jenerasyon protezler biçimini her pozisyonda koruyarak protez dış kılıfı zarar görse bile içindeki silikonun vücut dokuları içine dağılmadığı protezler olarak üretilmektedir.” dedi.
31.10.2020 Sağlık
Gebelik ve emzirme döneminde meme kanserine dikkat
Gebelik ve emzirme döneminde meme kanserine dikkat Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Köksal, doğum yapan ve emziren kadınların meme kanserine yakalanma risklerinin azaldığına dair genel kabulün yanıltıcı olduğunu belirtti.
22.10.2020 Sağlık
'Emzirme anne ile bebeğin birbirine bağlanmasını sağlıyor'
'Emzirme anne ile bebeğin birbirine bağlanmasını sağlıyor' Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selda Bülbül, emzirmenin anne ve bebeği birbirine daha fazla bağladığını belirtti.
6.10.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Emzirmek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emzirmek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.