Emlak Vergisi  Son Tarih

Emlak Vergisi Son Tarih

Son dakika Emlak vergisi son tarih haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Emlak vergisi son tarih ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Emlak vergisi son tarih haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emlak Vergisi Son Tarih

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emlak vergisi son tarih gelişmeleri de dahil olmak üzere 67 emlak vergisi son tarih haberi bulunmuştur. Tüm emlak vergisi son tarih haberleri aşağıda listelenmiştir.
Para iadesi yapılıyor! Emekli, engelli, dul ve yetim maaşı alanlar ile gazileri kapsıyor, başvuru için son gün...
Para iadesi yapılıyor! Emekli, engelli, dul ve yetim maaşı alanlar ile gazileri kapsıyor, başvuru için son gün... Emekli, gazi, engelli, şehitlerin dul ve yetimlerine geriye dönük ödeme yapılıyor. Ev, arsa, arazi, işyeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiriyor. Geciktirilmesi durumunda yüzde 1.6 faiz ekleniyor. Emlak Vergisi’nde ilk taksit dönemi 31 Mayıs’ta sona eriyor. Bazı vatandaşların ise emlak vergisi muafiyeti bulunuyor. Muafiyet durumunu bilmeden vergi ödeyen milyonlarca vatandaş bulunuyor. Eğer ödeme yapıldıysa 5 yıllık geriye dönük para iadesi alınabiliyor. 'Düzeltme dilekçesi' ile belediyeye başvuran vatandaşlara geri ödeme yapılıyor. Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2, büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. Peki kimler muaf tutuluyor? Yeni ev alan ne yapacak? Vergi oranının nasıl hesaplandığı da tablo ile açıklandı. İşte emlak vergisine ilişkin detaylar...
24.05.2022 Ekonomi
Paralar iade ediliyor, dilekçe vermek yeterli! Milyonlarca kişi bilmeden ödüyor ama...
Paralar iade ediliyor, dilekçe vermek yeterli! Milyonlarca kişi bilmeden ödüyor ama... Paralar iade edilebiliyor. Milyonlarca vatandaş bilmeden ödeme yapıyor. 5 yıllık geriye dönük iade alınabiliyor. Dilekçe verilmesi yeterli oluyor. Emlak Vergisi’nin ilk taksit ödemeleri sürüyor. Mayıs ayı sonuna kadar zaman var. İkinci taksitler ise kasımda. Bu vergi ile ilgili on binlerce kişi muaf olduğu halde ödeme yapıyor. Bunun için belediyelerin emlak birimine 'düzeltme dilekçesi' verilmesi gerekiyor; vatandaşlar böylelikle geriye dönük para iadesi alabiliyor. Muafiyetten kimlerin yararlanabileceği tek tek açıklandı. O kişilerin vergileri resmen sıfırlanıyor. Kimler Emlak Vergisi’nden muaf tutuluyor? Muaf olduğu halde ödeme yapanların durumu ne olacak? Belediyeler talebi reddederse ne yapılabilir? Emlak Vergisi ile ilgili tüm önemli detaylar...
28.03.2022 Ekonomi
Para iadesi yapılıyor! 5 yıl süresi var, emekliler, ek geliri olmayanlar ve çalışmayanlar alıyor
Para iadesi yapılıyor! 5 yıl süresi var, emekliler, ek geliri olmayanlar ve çalışmayanlar alıyor Para iadesi hakkı bulunuyor. 5 yıl içerisinde 'düzeltme dilekçesi' ile başvuru yapmak gerekiyor. Para iadesinden emekliler, ek geliri olmayanlar ve geliri olmadığını belgeleyenler yararlanıyor. Emlak vergisi ödemeleri 1 Kasım itibarı ile başladı. Emekliler, sosyal güvenlik kurumlarından aylık alıp başka geliri olmayan, şehit yakınları, gaziler, engelli vatandaşlar, geliri olmadığını belgeleyenler, gazi, engelli ve vefat eden emeklilerin yakınları emlak vergisinden muaf tutuluyor. Muaf olduğu halde ödeme yapanlara ise paraları iade ediliyor.
2.11.2021 Ekonomi
Ödemeler başladı! Kimler emlak vergisi ödemez?
Ödemeler başladı! Kimler emlak vergisi ödemez? Arazi, arsa ve binalar için servete dayalı olarak tahsil edilen emlak vergisi ödemelerini isteyenler tek seferde yapabilirken isteyenler iki taksit şeklinde ödeyebiliyor. Vergilerin ödenmemesi veya gecikmesi durumunda ise cezası aylık olarak işletiliyor. Borca ait olan taşınmazın satılması durumunda tapu dairesinde işlem yapılması için mutlaka borcun ödenmesi isteniyor.
5.05.2020 Ekonomi
Son tarih 31 Mayıs
Son tarih 31 Mayıs Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'nin ilk taksidinin son ödeme tarihi 31 Mayıs.
15.05.2015 Arşiv
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı...
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı... Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili son dakika tarih açıklaması geldi. Ehliyet ve kimlik kartlarının zorunlu olarak değişeceğine ve son tarihin de 31 Aralık 2023 olduğuna dair yalan paylaşım ve haberlere ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Kimlikler için herhangi bir yenileme tarihi olmadığını belirten Merkez, ehliyetler için ise tarihi açıkladı. Öte yandan kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
21.12.2023 Gündem
Kamu borç yapılandırma hangi borçları kapsıyor? Borç yapılandırma tarihi uzatıldı mı, kamu borç yapılandırmada son tarih nedir, borç yapılandırma tarihi uzatıldı?
Kamu borç yapılandırma hangi borçları kapsıyor? Borç yapılandırma tarihi uzatıldı mı, kamu borç yapılandırmada son tarih nedir, borç yapılandırma tarihi uzatıldı? "Borç yapılandırma tarihi uzatıldı mı, kamu borç yapılandırma süresi ne zaman bitiyor?” Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi uzatıldı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşan vergi affı düzenlemesiyle vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi gibi borçlar yapılandırılabilecek.
23.05.2023 Gündem
Tatil sektöründe yeni dönem! 'Doğaya dönüş var' deyip açıkladı
Tatil sektöründe yeni dönem! 'Doğaya dönüş var' deyip açıkladı Tatil yapacak milyonlarca insanı ilgilendiren son dakika açıklaması! Turizm sektöründe yeni dönem resmen başladı. Tatil sektöründe rekor kırılacağını ifade eden Turizmci Korhan Alşan, "Şu anda doğaya karşı bir dönüş var. Lüks kavramı eskiden varak bir avize, deri koltukken, şu anda bir ağacın kabuğuna dokunabilmek, yalınayak ahşabın üzerinde yürüyebilmeye dönüştü" dedi.
25.11.2022 Ekonomi
Evi olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 61,5 oranında artıyor
Evi olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 61,5 oranında artıyor Emlak vergisi 2. taksit ödemesi, 30 Kasım 2022 Çarşamba gününe kadar gerçekleştirilebilecek. Emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranda gecikme zammı ödemek zorunda kalıyor. Resmi Gazetede yayınlanan Yeniden Değerleme Oranı’nın (YDO) %122,93 olarak açıklanması 2023’te emlak, çevre temizlik vergileri ve tapu kadastro harçlarını da önemli oranda artıracak. Sektör temsilcisi Arzu Turan YDO’nun gayrimenkulle ilgili ödemelere yansımasını örneklerle anlattı.
25.11.2022 Ekonomi
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi ÖSYM’nin tercih sonuçlarını açıklaması ile milyonlarca öğrenci uygun fiyata kiralık ev ve yurt araştırmaya başladı. Uzmanlar, bu süreçte fiyatlarda herhangi bir düşüşün olmayacağını ifade ederek, öğrenciler arasında oda kiralama döneminin iyice yayıldığını belirtti. Yeni alışkanlığın aidat ve faturalarda bir dizi krizi de beraberinde getirebileceği uyarısında bulunan uzmanlar, fahiş fiyatların nasıl düşürülebileceğine ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Öğrencilere rehber olacak tavsiyeler ve kira fiyatlarındaki son gelişmeler haberimizde...
9.09.2022 Ekonomi
Kiracılar dikkat! Hemen imzalamayın, flaş tarih detayı, kira kontratı ve tahliye sözleşmesi...
Kiracılar dikkat! Hemen imzalamayın, flaş tarih detayı, kira kontratı ve tahliye sözleşmesi... Milyonlarca kiracıyı çok yakından ilgilendiriyor. Kira fiyatlarındaki fahiş artış sonrası ev sahipleri kiracılarını çıkarmanın yollarını artıyor. Mülkünü yüksek bedeller ile yeniden kiralamak isteyen fırsatçı ev sahipleri kiraların daha da yükselmesine neden oluyor. Kiralık ev sayısının talebi karşılamaması nedeniyle kiracılar ev sahiplerinin pek çok talebini kabul etmek zorunda kalıyor. Bazı mülk sahipleri tahliye sözleşmesi talep etmeye başladı. Kiracılar kiralık ev bulduklarında tahliye sözleşmesini imzalayarak evi kiralayabiliyor. Tahliye sözleşmesinin amacı ev sahibinin istediği herhangi bir zamanda kiracıyı çıkarabilmesini sağlamak. Peki gerçekten öyle mi? Tahliye sözleşmesinin yaptırımı bulunuyor mu? İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren konunun detayları...
15.05.2022 Ekonomi
Emlak vergisi ne zaman ödenir? Kimler emlak vergisi öder? Emlak Vergisi borcu sorgulama ekranı!
Emlak vergisi ne zaman ödenir? Kimler emlak vergisi öder? Emlak Vergisi borcu sorgulama ekranı! Emlak vergisi ödemeleri her yıl iki taksit halinde ödeniyor. 2022 yılının ilk taksit ödemelerinde son haftalara girildi. Emlak vergisi ödemede süreç devam ederken konut ve iş yeri olan mülk sahipleri emlak vergisi ödemelerinin nasıl ve nereden yapılacağını araştırıyor. Peki, Emlak vergisi ne zaman ödenir? Kimler emlak vergisi öder? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? Emlak Vergisi borcu sorgulama ekranı!
11.05.2022 Ekonomi
Ev sahiplerini yakından ilgilendiren uyarı! Konutta sıfır vergi imkanı, detaylar belli oldu
Ev sahiplerini yakından ilgilendiren uyarı! Konutta sıfır vergi imkanı, detaylar belli oldu Ev sahiplerini çok yakından ilgilendiren açıklama! Mart ayı itibarıyla başladı, gelir vergisi ve emlak vergisinde kritik detay ortaya çıktı. Artık değişti, 7 bin liranın üzerinde kira geliri elde edenler için zorunlu. Aydınlatma, ısıtma, su ve asansör giderleri, onarım, idare giderleri, sözleşmeye, kanuna veya ilama istinaden ödenen zarar, ziyan ve tazminatlar... Hepsi kira gelirinden düşüyor. 2021 yılı içinde konutunu kiraya vererek gelir elde edenler için beyanname süresi bu ay içinde devam edecek. 2021 yılı içinde 7 bin liranın üzerinde kira geliri elde edenlerin beyanname vermeleri zorunlu. 7 bin lira ve altında kira geliri elde eden ev sahipleri ise beyanname vermeyecek. Dolayısıyla tüm ev sahiplerinin gelirlerinden 7 bin liralık kısım istisna olarak düşülüyor. Uzman isim, beyanname düzenlerken dikkat edilmesi gereken kriterleri tek tek sıraladı.
6.03.2022 Ekonomi
Ev ve iş yeri sahibi herkesi yakından ilgilendiriyor! Hepsi vergiyi düşürüyor, son 5 yılda ev alanlar...
Ev ve iş yeri sahibi herkesi yakından ilgilendiriyor! Hepsi vergiyi düşürüyor, son 5 yılda ev alanlar... Ev ve iş yeri sahibi milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Ödenecek vergi tutarını azaltıyor... Mülk sahiplerinin yıllık konut kira geliri 7 bin lirayı aşıyorsa beyanname vermesi gerekiyor. Beyanname verenler 7 bin lira olan istisnayı beyannameden düşebiliyor. Bu istisnanın dışında yüzde 15 götürü gider veya belgeli gerçek giderler de kira gelirinden düşebiliyor. Belgeli gerçek giderde yüzde 15’lik sınır yok. Belgeli gerçek giderler, ödenecek vergiyi de azaltıyor. Kiraya verilen gayrimenkul için borçlanılan kredinin faizleri, evin sigorta giderleri de gelirden düşülebilir. Peki kira gelirinden düşülen giderler neler? İşte detaylar...
2.03.2022 Ekonomi
Onlar para ödemeyecek! Ev, arsa, arazi, iş yeri sahibi herkesi kapsıyor! Emekliler ve...
Onlar para ödemeyecek! Ev, arsa, arazi, iş yeri sahibi herkesi kapsıyor! Emekliler ve... Ev, arsa, arazi, iş yeri sahibi olan milyonları yakından ilgilendiriyor. Taksit dönemi başlıyor. Emlak Vergisi'ndeki ilk taksit ödemesi 1 Mart ile 31 Mayıs arasında yapılacak. İsteyen peşin ödeme de yapabilecek. Değerler belirlendi. Bazı ilçelerde yüzde 100’leri aşan yeni zamlı oranlar üzerinden hesap yapılacak. Bazı kişiler ise vergiden muaf tutuluyor. Muafiyet şartlarını taşımayan herkes vergi ödemek zorunda. Gecikme durumunda cezası var. Bedeller nasıl tespit ediliyor? Ödemeler nereye yapılacak? Kimler vergiden muaf tutulacak? Emekliler Emlak Vergisi'nden muaf mı? Bu yıl ev alanlar vergi ödeyecek mi? Emlak Vergisi ile ilgili tüm bilgiler...
9.02.2022 Ekonomi
Birden fazla konutu olanlar dikkat! Süre doluyor! Yüz binleri kapsıyor
Birden fazla konutu olanlar dikkat! Süre doluyor! Yüz binleri kapsıyor 2021 emlak vergisi değeri 5 milyon 227 bin lirayı geçen birden fazla konutu olanlardan, 2022 vergi tarifesine göre (6 Milyon 173 bin lirayı aşan kısım için) vergi isteniyor. Değerli konut vergisini; konutların sahipleri, varsa intifa (kullanım) hakkı sahipleri ödeyecek. Konuta paylı mülkiyet hâlinde sahip olanlar, hisseleri oranında mükellef kabul ediliyor. Elbirliği mülkiyette sahipleri vergiden müteselsilen (zincirleme olarak) sorumlu oluyorlar. Geçen yıl şubatta ilk kez Değerli Konut Vergisi (DKV) ödemesi yapılmıştı. Öte yandan Tapu kayıtlarında konut görünmesine iş yeri olan gayrimenkul sahipleri ise vergi ödemek zorunda kalmıyorlardı. İşte birden fazla konutu olanları ilgilendiren DKV ile ilgili tüm bilinmeyenler...
1.02.2022 Ekonomi
Yapılandırma ile ilgili son dakika açıklaması! Başvuru...
Yapılandırma ile ilgili son dakika açıklaması! Başvuru... Borcu olan çok sayıda kişi yapılandırma imkanından yararlanarak borçlarından kurtuluyor. Yapılandırma ile faiz yükünün büyük kısmı ödenmiyor. Yapılandırma ile ilgili gelen son dakika açıklamasında önemli verilere yer verildi. 4 milyondan fazla kişinin yapılandırma başvurusunda bulunduğu belli oldu.
16.09.2021 Ekonomi
Faizler siliniyor! Başvuran yararlanıyor, son günler, süre uzatılmayacak
Faizler siliniyor! Başvuran yararlanıyor, son günler, süre uzatılmayacak Borcu olan yüz binlerce kişi yapılandırma imkanından yararlandı. Borçlarını yapılandıranlar faiz yükünün büyük kısmından da kurtuluyor. Yapılandırmada son günlere girildi. Vergi ve prim borçları başta olmak üzere kamuya olan borçları yapılandırmak için tanınan başvuru süresi 30 Eylül’de sona erecek. Borçlarını yapılandırmak isteyenlerin iki hafta içinde başvurmaları gerekiyor. Başvuru süresi ve ilk taksit süresinde daha önce bir ay uzatma yapıldığı için yeni bir uzatma yapılmayacak.
15.09.2021 Ekonomi
Bankalardan taksit kampanyası! Arabası olan herkesi kapsıyor
Bankalardan taksit kampanyası! Arabası olan herkesi kapsıyor Arabası olan herkesi ilgilendiriyor. Birçok banka kampanya başlattı. Yılda iki taksitle ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ikinci taksit ödeme dönemi geldi. Temmuz ayının sonuna kadar MTV'nin ödenmesi gerekiyor. Bankalar ise kredi kartına taksit yapmaya başladı. Bazı bankalar 4 taksite kadar işlem gerçekleştirebiliyor.
13.07.2021 Ekonomi
Borç yapılandırma başvurusu ne zaman başlıyor, nasıl yapılır? SGK, MTV, trafik cezası, vergi borcu yapılandırma 2021 hakkındaki detayları…
Borç yapılandırma başvurusu ne zaman başlıyor, nasıl yapılır? SGK, MTV, trafik cezası, vergi borcu yapılandırma 2021 hakkındaki detayları… Borcu olan milyonlar için yeni bir yapılandırma imkânı sunuldu. Vergi borcu yapılandırma Meclis'te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? Borç yapılandırma başvurusu ne zaman başlıyor? SGK, MTV, trafik cezası, vergi borcu yapılandırma 2021 hakkındaki detayları…
9.06.2021 Gündem
Borçlar yeniden yapılandırılıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı
Borçlar yeniden yapılandırılıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı Vergi cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, işletmeler 2016-2020 yılları arası için matrah artırımına başvurabilecek.
8.06.2021 Ekonomi
Yapılandırma ile ilgili son dakika gelişmesi! Kabul edildi ve...
Yapılandırma ile ilgili son dakika gelişmesi! Kabul edildi ve... Yüz binlerce kişi bekliyordu. Borç yapılandırması ile ilgili yeni gelişme! AK Parti milletvekillerinin Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
27.05.2021 Ekonomi
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Emekliler, engelliler ve şehit yakınları muaf
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Emekliler, engelliler ve şehit yakınları muaf Ev sahibi milyonları kapsıyor. Emlak vergisi ödeme dönemi başladı. 31 Mayıs tarihinde süre dolacak. Emlak vergisinden, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gaziler muaf tutulacak. İşte emlak vergisi ile ilgili tüm detaylar...
4.05.2021 Ekonomi
Emlakçılarla ilgili flaş karar! Diploması olmayan yapamayacak
Emlakçılarla ilgili flaş karar! Diploması olmayan yapamayacak Taşınmaz ticaretinde emlak işletmesine yetki belgesi verilebilmesi için işletme sahibinin en az ilköğretim mezunu olması gerekecek. Söz konusu belgenin verilmesi için daha önce en az lise mezunu olma şartı aranıyordu.
16.04.2021 Gündem
Faizler siliniyor! Yarın son gün, başvurular internetten...
Faizler siliniyor! Yarın son gün, başvurular internetten... Borcu olan milyonları ilgilendiriyor. Yarın son gün. Başvuranlar yararlanabiliyor. Faizlerin yüzde 90'ı siliniyor. 18 ay vade imkanı da sunuluyor. Vatandaşların merakla beklediği vergi yapılandırması başvuru sürecinde sona gelindi. Fakat birçok kişi yapılandırma sürecinin ne zaman biteceğini bilmiyor Vatandaşlar tarafından vergi yapılandırma başvurusu ne zaman bitiyor sorusuna cevap aranıyor. Vergi borcu yapılandırma başvurusu için son gün 1 Şubat 2021 olarak belirlendi. Peki, vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır? Vergi yapılandırma tekrar uzatılacak mı? İşte vergi yapılandırma başvurusu 2021 ile ilgili son dakika gelişmeleri...
31.01.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Emlak Vergisi Son Tarih ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emlak vergisi son tarih haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.