Gazete Vatan Logo

Emlak vergisi ne zaman ödenir? Kimler emlak vergisi öder? Emlak Vergisi borcu sorgulama ekranı!

Emlak vergisi ödemeleri her yıl iki taksit halinde ödeniyor. 2022 yılının ilk taksit ödemelerinde son haftalara girildi. Emlak vergisi ödemede süreç devam ederken konut ve iş yeri olan mülk sahipleri emlak vergisi ödemelerinin nasıl ve nereden yapılacağını araştırıyor. Peki, Emlak vergisi ne zaman ödenir? Kimler emlak vergisi öder? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? Emlak Vergisi borcu sorgulama ekranı!

Emlak vergisi ne zaman ödenir? Kimler emlak vergisi öder? Emlak Vergisi borcu sorgulama ekranı!

Taşınmaz gayrimenkulü olan milk sahipleri emlak vergisi ödeme tarihlerini araştırıyor. Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde sona yaklaşılırken gayrimankul sahipleri ödemelerin nasıl ve nereden yapılacağını merak ediyor. Peki, Emlak vergisi ne zaman ödenir? Kimler emlak vergisi öder? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? Emlak Vergisi borcu sorgulama ekranı!

Emlak vergisi her yıl tek veya iki taksit halinde ödeniyor. İki taksit halinde ödeme yapacak olanlar için son ödeme tarihi bu ayın sonunda sona erecek.

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Emlak vergisinde ilk taksit yılbaşından başlayarak mayıs ayının sonuna kadar ödenebilir. İkinci taksit ise kasım ayının sonuna kadar ödenebilir. İki eşit ödeme yapmayı beklemeden tek taksitle de yıllık verginizi ödeyebilirsiniz. Her yıl metrekare tutarlarında değişiklik olabileceği için bulunulan belediyelerden güncellenmiş tutarlar mutlaka kontrol edilmelidir.

Emlak vergisi ödemeleri için son tarih 31 Mayıs 2022 olarak belirlendi.

EMLAK VERGİSİ BORÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Emlak Vergisi ödemeleri banka şubelerinden ya da internet üzerinden yapılabilir. Online olarak yapılan ödemelerde gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin banka hesabına havale ya da EFT yapılabilir. GİB aracılığı ile emlak vergi ödemesi yapılabilir.

E-devlet üzerinden borç durumunuzu sorgulayarak İnternet Vergi sekmesinden de görüntülemek mümkün.

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDER?

Belediye sınırları içinde konut ve iş yeri olanlar emlak vergisi ödüyorlar. Yani bir taşınmazın tapusunda ismi geçen herkes emlak vergisi mükellefi haline geliyor.

KİMLER EMLAK VERGİSİNDEN MUAF TUTULUYOR?

Hiçbir geliri olmadığını belgeleyen ev hanımları ve 18 yaşından büyük ev hanımları ile işsizler ve sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri olmayan emekliler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi ödemezler.

Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul ya da hisse sahibi olanlar da vergiden muaf. Buna rağmen ödeyenler ise 5 yıla kadar geri ödeme alabiliyor.

Haberin Devamı

Köylerde de tarım işletme binaları, içmeler, hamam, çamaşırhane, değirmenler ve köy odaları ile soğuk hava depoları ve kaplıcalar da muaf kabul ediliyor.