Embriyo

Embriyo

Son dakika embriyo haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan embriyo ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını embriyo haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Embriyo

haberleri sayfasında son dakika yaşanan embriyo gelişmeleri de dahil olmak üzere 399 embriyo haberi bulunmuştur. Tüm embriyo haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktaları ve tüp bebek tedavisi aşamaları hakkında merak edilenleri anlatıyor.
26.02.2024 Yaşam
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı!
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği yapay zeka yazılımı ile tüp bebekte bin 600 hastada yüzde 90 başarı elde ettikilerini açıkladı. Prof. Dr. Gökalp Öner, "Tüp bebekte bize başvuran hastalarda ilk amacımız en sağlıklı gebeliği ilk transferde yakalamaktır. Bize başvuran hastalardaki ilk transferlerde gebelik oranını yükseltmiş oluyoruz. Hem de çiftlerimizde ilk seferde gebeliği yakalamış oluyoruz. Bu yaptığımız yazılım hem bizim işimizi kolaylaştırıyor, hem de çiftlerimizi mutlu ediyor" dedi.
22.01.2024 Sağlık
"Genetik incelemeli tek embriyo transferi ile gebelik şansı yüzde 95'e çıkıyor"
"Genetik incelemeli tek embriyo transferi ile gebelik şansı yüzde 95'e çıkıyor" Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hulusi Zeyneloğlu, "Anne baba olma hayali kuran ama sağlık problemleri yaşayan birçok kişi, yeni tedavi yöntemlerinin arayışına giriyor. Tüp bebek tedavisinde genetik incelemeli tek embriyo transferi yönteminin gebelik ihtimalini yüzde 95'e çıkardı" dedi.
25.12.2023 Sağlık
Bağırsakta büyüyen bebek olayı nedir? Bağırsakta bebek mümkün mü, tıbben bağırsakta gebelik ne anlama geliyor?
Bağırsakta büyüyen bebek olayı nedir? Bağırsakta bebek mümkün mü, tıbben bağırsakta gebelik ne anlama geliyor? Mide kramplarından şikayetçi olup doktora giden 37 yaşındaki kadın 23 haftalık hamile olduğunu öğrendi ve bebek bağırsaklarında büyüyordu. Söz konusu olayın ardından vatandaşlar Bağırsakta büyüyen bebek ile ilgili aramalarını yoğunlaştırdı. Peki, Bağırsakta büyüyen bebek olayı nedir, bağırsakta bebek mümkün mü, tıbben bağırsakta gebelik ne anlama geliyor?
13.12.2023 Sağlık
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı Türkiye’de her 8 kadından 1’inde görülen meme kanseri anne ve baba hayali kuran binlerce kişide soru işaretlerine neden oluyor. Kullanılan ilaçların ve uygulanan tedavi yöntemlerinin gebelik sürecini nasıl etkileyeceği birçok ebeveyn tarafından merak ediliyor. Kemoterapi alan meme kanserli olgularda, adet döngüsünde değişiklikler ve doğurganlık problemleri görüldüğünü hatırlatan Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ateş Karateke, kanser hastalarının çocuk sahibi olma sürecinde dikkat etmesi gerekenleri açıklarken çocuk sahibi olmak isteyen kanserli kadınları uyararak 2 yıla dikkat çekti.
5.11.2023 Sağlık
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı Türkiye'de 150'nin üzerinde tüp bebek merkezi var ve her sene Türkiye'de 80 ile 100 bin arasında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Kadınlarda fallop tüplerinin tıkanması, enfeksiyon, erkeklerde düşük sperm kalitesi, ileri yaş, polikistik over sendromu çocuk oluşumunu engellese de tüp bebek yöntemi imdada yetişiyor. Çocuk sahibi olamayan kadın ve erkekler için tüp bebek tedavisi umut olmayı sürdürüyor. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de tüp bebek tedavisinin aşamalarını sizler için derleyerek, tüp bebek yapmayı düşünen çiftlere rehber oldu.
22.10.2023 Sağlık
Kıyamet Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Kıyamet Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Kıyamet Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Kıyamet Suresi okumanın yararları ve faziletleri Kıyamet Suresi, Mekke döneminde inmiştir. 40 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “el-Kıyâme”kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca, öldükten sonra dirilme ve ceza, ölümsırasında insanın durumu ve kâfirlerin ahirette karşılaşacağı zorluklar konu edilmektedir. Peki, Kıyamet Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? İşte Kıyamet Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Resmen mucize! İkiz bebekler 30 yaşında doğdu
Resmen mucize! İkiz bebekler 30 yaşında doğdu Dünya ABD'den gelen mucize haberi konuşuyor. 31 Ekim'de dünyaya geldiler ama 31 yaşındalar. ABD'de dünyanın en yaşlı ikizleri doğdu. Uzmanlar, bu vakarların insanlara umut vermesi gerektiğini söylüyor. İşte haberin detayları...
22.11.2022 Dünya
Tüp bebek tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler!
Tüp bebek tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler! Bebek sahibi olmak isteyen infertilite hastalarına uygulanan yardımcı üreme tekniklerinden biri olan tüp bebek tedavisi teknolojinin gelişmesiyle birlikte başarı oranı artan uygulamaların başında geliyor. Tüp bebek uygulaması yapılıp yapılmayacağına ve ilk deneme başarısız olursa nasıl bir yol izleneceği de çiftlerin merak ettiği konuların başında geliyor. Peki, Tüp bebek kimlere uygulanır? Tüp bebek aşamaları nelerdir? Tüp bebek kaç defa yapılır? Uygulamanın sınırı var mı? Tüp bebek ilaçlarında kanser riski var mı? Tüp bebek ile ilgili merak edilenleri Prof. Dr. Deniz Ulaş anlattı.
2.10.2022 Sağlık
Menopoza girmek üzere olduğunu öğrendi; altın yumurta ile anne oldu
Menopoza girmek üzere olduğunu öğrendi; altın yumurta ile anne oldu  2019 yılında hayatlarını birleştiren Birgül-Davut Erden çiftinin doğal yollarla elde edilen iki gebeliği düşükle sonuçlandı. Sağlık kontrolleri sonrası menopoza girmek üzere olduğunu öğrenen Birgül Erden (38) tüp bebek tedavisine başladı. Kişiye özel uygulanan tedavi yaklaşımıyla son kalan tek yumurta ile bir adet embriyo elde edildi. Başarılı tedavi süreci sonrası bebeğine kavuşan anne Erden, “Çok şükür sonunda da kızımıza sağlıkla kavuştuk. Aygüneş evimize güneş gibi doğdu. Annelik muhteşem bir duyguymuş” dedi.
8.08.2022 Yaşam
Tüp bebek tedavisi ile ilgili doğru bilinen 5 yanlış!
Tüp bebek tedavisi ile ilgili doğru bilinen 5 yanlış! Bebek sahibi olmak isteyen infertilite hastalarına uygulanan tüp bebek tedavisi genellikle pek çok çiftin başvurduğu önemli adımlardan biri. Tüp bebek sahibi olmak isteyen pek çok çift kararı alma aşamasında ve uygulama aşamasında toplumda pek çok kulaktan dolma bilgiyle de mücadele ediyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt Tüp bebek tedavisi ile ilgili bilmeniz gereken doğru bilinen 5 yanlışı anlattı.
22.06.2022 Sağlık
Tüp bebek transferi sonrası dikkat edilmesi gerekenler! 10 altın kurala dikkat!
Tüp bebek transferi sonrası dikkat edilmesi gerekenler! 10 altın kurala dikkat! Tüp bebek tedavisi sonrası anne adaylarınıın bazı kurallara uyması gerekiyor. Transfer sonrası verilen tüm ilaçları dikkatli ve düzenli kullanmak sürecin en önemli parçası. Tüp bebek transferi sonrasında pek çok kişinin aklında günlük yaşam alışkanlıklarının bu süreçte nasıl devam etmesi gerektiği soruları var. Peki, Tüp bebek transfer sonrası neler yapmalı? Tüp bebek tedavisinden sonra kaç gün dinlenmeli? Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner tüp bebek tranferi ile ilgili merak edilenleri anlattı. İşte Tüp bebek transfer sonrası dikkat edilmesi gerekenler!
14.05.2022 Sağlık
BUÜ’de dijital dönüşüm eğitimleri başladı
BUÜ’de dijital dönüşüm eğitimleri başladı Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DİJİMER), Bilişim Sektörü İşadamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) ile hayata geçirdiği sertifika programında eğitimler vermeye başladı.
24.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Yumurtalık ve sperm dondurma ne zaman düşünülmelidir?
Yumurtalık ve sperm dondurma ne zaman düşünülmelidir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, yumurtalık ve sperm dondurma bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
4.03.2022 Sağlık
Başarılı bir tüp bebek tedavisi nasıl planlanmalı?
Başarılı bir tüp bebek tedavisi nasıl planlanmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Prof. Dr. Ercan Baştu, başarılı bir tüp bebek tedavisinin nasıl planlanması gerektiğini sizler için anlattı.
16.02.2022 Sağlık
İkinci tüp bebek denemesi ne zaman yapılır?
İkinci tüp bebek denemesi ne zaman yapılır? Tüp bebek neden başarısız olur ve doğurganlık kliniği ikinci bir tüp bebekte başarı şansını artırmak için ne yapabilir? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Turgut Aydın, ilk tüp bebek denemesi başarısız olduğunda ikinci tüp tedavisinin ne zaman yapılması ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizler için anlattı.
8.02.2022 Sağlık
Hamilelik tarih oluyor! Çinli bilim insanları dünyaya duyurdu, yapay bir rahim...
Hamilelik tarih oluyor! Çinli bilim insanları dünyaya duyurdu, yapay bir rahim... Hamilelikle ilgili flaş gelişme! Çinli bilim insanları dünyaya duyurdu, tıp tarihinde devrim yaratacak. Yapay zekanın yönettiği yapay bir rahim oluşturmayı başaran bilim insanları, kadınlardaki hamilelik sürecini sona erdirecek ve doğmamış bebeklerin olası hastalıklarını dahi tespit edebilecek bir sistem geliştirdi.
6.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Cinsel hayatı bitiriyor! Yeni keşfedildi
Cinsel hayatı bitiriyor! Yeni keşfedildi İngiltere’nin Nature Dergisinde 10 Ocak 2022 tarihinde yayınlanan çalışmanın sonuçlarına göre sperm üretiminde yer alan genlerdeki mutasyonlar erkeklerde potansiyel bir kısırlık nedeni olarak bulundu. Konuyla ilgili dünya genelindeki bilimsel çalışmalarla yakından ilgilenen Embriyolog Turgay Barut, İngiltere’deki Newcastle Üniversitesi ve Hollanda’da bulunan Radboud Üniversitesi Tıp Merkezi'nde yapılan çalışmalar sonucu erkek kısırlığına neden ola mutasyon bulunduğunu belirtti.
3.02.2022 Sağlık
Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlış!
Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlış! Tüp bebek tedavisi sayesinde bugüne dek milyonlarca sağlıklı bebek dünyaya geldi. Ancak tüp bebek tedavisiyle ilgili toplumda doğru sanılan bazı hatalı bilgiler çiftlerin tedaviye geç başvurmalarına veya tedaviden kaçınmalarına neden olabiliyor. Peki, İlk tüp bebek denemesinde başarı şansı düşük mü? Bebeklerde doğumsal anomali riski artar mı? Tüp bebek tedavisi erken menopoza neden olur mu? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nadiye Köroğlu, tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlışı anlattı.
27.01.2022 Sağlık
İş insanı 'spermlerim çalındı' demişti! DNA raporu çıktı, ikizlerin babası...
İş insanı 'spermlerim çalındı' demişti! DNA raporu çıktı, ikizlerin babası... İzmir'de Sevtap Şensarı'nın (45), 7 yıl önce tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirdiği ikiz çocuklarının babasının iş insanı H.S.T. (61) olduğunu öne sürerek açtığı babalık davasında DNA raporu çıktı. Rapora göre, çocukların yüzde 99,99 oranında, spermlerinin çalındığını öne süren H.S.T.'den olduğu belirlendi.
12.01.2022 Gündem
Anne adaylarına enfeksiyon uyarısı
Anne adaylarına enfeksiyon uyarısı Kadınlarda düşük yapma oranlarını etkileyen birçok faktör olduğunu söyleyen Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, sebebi bilinmeyen düşüklerin altındaki etkenin araştırılmayan enfeksiyonlar olduğuna dikkat çekti. İpek Ada Alver, “Düşük oluşumuna sebep olan pek çok mikroorganizma var. Bunların kimisi hijyen eksikliğinden, kimisi iyi pişmemiş etlerden ve pastörize edilmeyen sütlerden, kimisi de hayvan dışkısından geçebilmektedir” diyerek anne adaylarına uyarı ve önerilerde bulundu.
11.01.2022 Sağlık
Sekonder infertilite (ikincil kısırlık) nedir? Tedavisi var mıdır?
Sekonder infertilite (ikincil kısırlık) nedir? Tedavisi var mıdır? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, ikincil kısırlık (sekonder infertilite) nedir, tedavisi nasıldır sizler için anlattı.
17.12.2021 Sağlık
En büyük hayalleri Türkiye'de gerçekleşti! Bulgar çiftin rüyası 8 yıl sonra gerçek oldu...
En büyük hayalleri Türkiye'de gerçekleşti! Bulgar çiftin rüyası 8 yıl sonra gerçek oldu... 2013 yılında evlenen Miglena - İtso Todorova çifti uzun yıllar boyunca çocuk sahibi olmanın hayalini kurdu. Yaşadıkları ülke olan Bulgaristan'da tedavi yoluna başvurdular ama çabaları hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Türkiye'de tedavi olma kararı alan çift, kişiye özel olarak uygulanan tüp bebek tedavisiyle geçtiğimiz aylarda ikizleri Yanislav ve Vladislava kavuştu.
20.11.2021 Sağlık
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor Son yıllarda ülkemizde prematüre doğum oranının da prematüre doğan bebeklerin yaşama şansının da arttığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Miraç Ergen, “Türkiye’de prematüre doğum oranı yüzde 11’dir. Daha önceki yıllarda çoğu gebelik düşük veya ölü doğum ile sonuçlanırken, sağlık hizmetlerindeki gelişmelerle artık bu fetüsler canlı kalabilmekte ancak erken doğabilmektedir” dedi.
16.11.2021 Sağlık
Başkasının çocuğunu doğurdu! İki ay sonra korkunç gerçeği öğrendiler
Başkasının çocuğunu doğurdu! İki ay sonra korkunç gerçeği öğrendiler ABD'de tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan çift 2 ay sonra evde yaptıkları DNA testiyle korkunç gerçeği öğrendi! Bebeğin kendilerine ait olmadığını, yanlış bir embriyonun rahme konulmasından sonra başka bir çiftin bebeğine sahip olduklarını öğrendiklerinde büyük hayal kırıklığı yaşadı. Çift yaşananlar nedeniyle kliniğe dava açtı.
9.11.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Embriyo ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki embriyo haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.