Elektronik Haberleşme

Elektronik Haberleşme

Son dakika Elektronik haberleşme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Elektronik haberleşme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Elektronik haberleşme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektronik Haberleşme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektronik haberleşme gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.113 elektronik haberleşme haberi bulunmuştur. Tüm elektronik haberleşme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sosyal medyada sahte hesapla cinsel tacize dava!
Sosyal medyada sahte hesapla cinsel tacize dava! Ankara'nın Sincan İlçesinde asansör firmasında çalışan kişinin sosyal medya platformunda 'gulsun4399' kullanıcı adıyla açılan hesap üzerinden, cinsel içerikli taciz mesajları göndererek tacizde bulunduğu suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığı belirtildi.
23.04.2024 Gündem
Haberleşme sektöründe rekor büyüme!
Haberleşme sektöründe rekor büyüme! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılı son çeyreğinde elektronik haberleşme sektörü operatör gelirlerinin 70,1 milyar TL’ye ulaştığını açıklayarak, “2023 yılında bir önceki yıla göre tam tamına yüzde 72,3’lük rekor bir artış yaşanarak toplam gelir 224 milyar TL’yi aştı. Ayrıca tüm işletmecilerin yatırımları bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 68,6 gibi önemli oranda artarak 2023 yılında 52,4 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Yapılan yatırımlarla birlikte mobil abone sayısı da 92,2 milyona ulaşırken bunun 84,9 milyonunu ise 4,5G aboneleri oluşturdu” dedi.
30.03.2024 Ekonomi
Roketsan is başvurusu! 2024 Roketsan personel alımı şartları neler, Roketsan lise mezunu KPSS şartsız personel alımı başvurusu nasıl yapılır?
Roketsan is başvurusu! 2024 Roketsan personel alımı şartları neler, Roketsan lise mezunu KPSS şartsız personel alımı başvurusu nasıl yapılır? ROKETSAN personel alımı yapacak. Başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olmaları ve 35 yaşından gün almış olmamaları gerekmektedir. Peki, Roketsan personel alımı şartları neler, Roketsan lise mezunu KPSS şartsız personel alımı başvurusu nasıl yapılır?
12.03.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Uraloğlu'ndan yurtdışında yaşayan Türklere müjde: Yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi 180 güne uzatılacak
Bakan Uraloğlu'ndan yurtdışında yaşayan Türklere müjde: Yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi 180 güne uzatılacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının beraberinde ülkeye getirdiği mobil cihazlarının kullanım sürelerine ilişkin düzenleme yapıldığını belirterek,"120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. Düzenleme 1 Mart 2024'te yürürlüğe girecek" dedi.
27.12.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Antalya Havalimanı tüm zamanların rekoruna imza attı
Bakan Uraloğlu: Antalya Havalimanı tüm zamanların rekoruna imza attı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Antalya Havalimanı'nın tüm zamanların rekoruna imza attığını duyurdu
23.07.2023 Gündem
Kusursuz pasaport basan çete iş başında basıldı
Kusursuz pasaport basan çete iş başında basıldı İstanbul Fatih’te sahte pasaport ve kimlik basıldığı yönünde ihbar alan polis, önceki gün ev görünümündeki bir atölyeye operasyon düzenledi.
1.06.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: 2022'de 65 milyar 256 milyon gigabayt internet kullandık
Bakan Karaismailoğlu: 2022'de 65 milyar 256 milyon gigabayt internet kullandık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022 yılında 319 milyar dakikadan fazla telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini ve 65 milyar 256 milyon gigabayt internet kullanıldığını açıkladı.
9.04.2023 Gündem
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi?
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular başladı. Sınav az bir süre kala adaylar başvurularını yapmadan önce sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ye girip tercih yapılıp yapılamayacağını sorguluyor. Peki, Sadece YKS’nin 1. oturumu (TYT)’ye girip tercih yapılabilir mi, Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler? TYT ile üniversiteye gidilir mi? İşte TYT ile alan bölümler ve puanlar…
8.03.2023 Eğitim
Mehmet Ali Erbil'e hapis şoku!
Mehmet Ali Erbil'e hapis şoku! Klibinde oynadığı fenomen Ece Ronay Bilir'i taciz ve tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan sunucu Mehmet Ali Erbil, 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
1.03.2023 Magazin
BTK’dan 'istenmeyen aramalara' 51.5 milyon TL ceza
BTK’dan 'istenmeyen aramalara' 51.5 milyon TL ceza Kamuoyunda “İstenmeyen Arama” olarak bilinen elektronik haberleşme hizmetlerine ilişkin usulsüz pazarlama ve satış aramaları yapan şirketler bundan sonra daha dikkatli olacak
4.02.2023 Gündem
Mehmet Ali Erbil hakkında flaş gelişme! 7 yıl 3 ay hapis istemi
Mehmet Ali Erbil hakkında flaş gelişme! 7 yıl 3 ay hapis istemi Klibinde oynadığı şarkıcı Ece Ronay Bilir'i taciz ve tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan Mehmet Ali Erbil hakkında savcı 2 suçtan toplamda 7 yıl 3 ay hapis istedi.
3.02.2023 Magazin
Fatih'te gözaltındaki annesine köfte ekmek getirdiğini söyledi, içinden eroin çıktı
Fatih'te gözaltındaki annesine köfte ekmek getirdiğini söyledi, içinden eroin çıktı Fatih'te gözaltındaki annesine köfte ekmek getirdiğini söyleyen kızından şüphelenen polis, ekmeğin içine koyulmuş 2.30 gram eroin ele geçirdi.
28.01.2023 Yaşam
Türkiye'de yapıldı! Depremi önceden haber verecek
Türkiye'de yapıldı! Depremi önceden haber verecek İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, olası depremlerin yaratabileceği zararın en aza indirilmesi için hazırladıkları Deprem Erken Uyarı Sistemleri (DEUSİS) ile 5.5 ve üzeri büyüklükteki depremlerin 5 ila 30 saniye arasında önceden haber alınabileceğini söyledi. Prof. Dr. Sözbilir, "Bir alet geliştiriyoruz. Bu cihazla ilgili bir yazılım ve jeofonlarla bağlantılı olarak online sistem sayesinde deprem olduğu andan itibaren cihaz ilk sinyali alıp, ikinci yıkıcı sismik dalga gelmeden önce metro, doğal gaz, büyük ölçekli fabrika gibi kurumların elektriğini keserek, can kaybının en aza indirgenmesine katkı sağlayacak" dedi.
20.01.2023 Gündem
Taciz iddiasıyla suçlanan Mehmet Ali Erbil: Oyuna getirildim
Taciz iddiasıyla suçlanan Mehmet Ali Erbil: Oyuna getirildim Klibinde oynadığı şarkıcı Ece Ronay Bilir'i taciz ve tehdit ettiği iddiasıyla, toplamda 8 yıl 10 aya kadar hapsi istenen ve hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan Mehmet Ali Erbil duruşmadaki savunmasında, "Kendisi asistanımla diyaloglara girdi. Taciz olarak nitelendirerek prim yaptı. Oyuna getirildiğimi düşünüyorum" dedi.
19.01.2023 Magazin
Öğrencisine cinsel istismarla suçlanan öğretmene 71 yıl hapis istemi
Öğrencisine cinsel istismarla suçlanan öğretmene 71 yıl hapis istemi Ankara'nın Keçiören ilçesinde öğrencisi F.N.Ö'ye (14) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan öğretmen Münir Y. (62) hakkında, 71 yıl 11 aya kadar hapis cezası istendi.
15.01.2023 Gündem
Tütün kaçakçılığına hapis cezası! Resmen yürürlüğe girdi
Tütün kaçakçılığına hapis cezası! Resmen yürürlüğe girdi Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasası Kanunu'na değişiklik getiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yetki belgesi almadan tütün ticareti yapanlara 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.
10.12.2022 Gündem
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiren IMEI uyarısı: En az bir kere yapın!
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiren IMEI uyarısı: En az bir kere yapın! Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Resmi Gazete’de yayımlandı, tamamen değişti. Cep telefonlarının kimlik bilgileri yani IMEI kayıtlarına ilişkin oluşturulan düzenlemeyle şebeke almayan cep telefonlarının pasif hale getirilme süresi, 7 yıldan 1 yıla düşürüldü. Uzmanlar ise vatandaşlara hayati uyarılarda bulundu.
2.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Mehmet Ali Erbil hakkında tekrar zorla getirilme kararı!
Mehmet Ali Erbil hakkında tekrar zorla getirilme kararı! Klibinde oynadığı şarkıcı ve TikTok fenomeni Ece Ronay Bilir'i taciz ettiği iddiasıyla, toplamda 8 yıl 10 aya kadar hapsi istenen ve hakkında zorla getirme kararı bulunan Mehmet Ali Erbil sağlık sorunlarını mazeret göstererek duruşmaya katılmadı. Ancak sanık Mehmet Ali Erbil hakkında tekrar zorla getirilme kararı çıkartıldı.
20.10.2022 Magazin
Imei yasası nedir, imei klonlama (kopyalama) sona mı erecek?
Imei yasası nedir, imei klonlama (kopyalama) sona mı erecek? Imei yasası nedir, imei klonlama sona mı erecek? IMEI klonlama ile ilgili çeşitli önlemler alınmaya devam ediliyor. Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından bu konu hakkında bir kanun teklifi daha TBMM Başkanlığına sunuldu. 
19.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi!
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi! Sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürülüğe girdi. Düzenlemenin detayları merak edilirken Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlarla ilgili uygulanacak hükümler de yer aldı. Peki, Sosyal medya yasası nedir? Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlara hapis cezası var mı? İşte detaylar…
18.10.2022 Gündem
TCDD personel alımı 2022! TCDD 102 işçi alımı (16 Eski Hükümlü, 4 Engelli, 82 normal) şartları neler, nasıl başvuru yapılır?
TCDD personel alımı 2022! TCDD 102 işçi alımı (16 Eski Hükümlü, 4 Engelli, 82 normal) şartları neler, nasıl başvuru yapılır? TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, 16 Eski Hükümlü, 4 Engelli, 82 normal olmak üzere toplam 102 İşçi Alacak. Son başvuru tarihi 17 Ekim 2022. TCDD personel alımı şartları nelerdir, TCDD işçi alımı başvurusu nasıl yapılır?
11.10.2022 Personel Alımı
Bakan Karaismailoğlu: Türkiye, cep telefonuyla konuşma süresinde Avrupa'da ilk sırada
Bakan Karaismailoğlu: Türkiye, cep telefonuyla konuşma süresinde Avrupa'da ilk sırada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2022 yılı ikinci çeyreğinde cep telefonuyla aylık ortalama 560 dakika konuştuk. Türkiye, bu mobil kullanım süresiyle Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer aldı" dedi.
4.10.2022 Siyaset
Mehmet Ali Erbil hakkında mahkemeden flaş karar
Mehmet Ali Erbil hakkında mahkemeden flaş karar Klibinde oynadığı şarkıcı Ece Ronay Bilir'i taciz ve tehdit ettiği iddiasıyla, toplamda 8 yıl 10 aya kadar hapsi istenen Mehmet Ali Erbil hakkında duruşmaya katılmadığı gerekçesiyle zorla getirilme kararı çıkartıldı. Duruşmada Erbil'in ağabeyi Mustafa Erbil ve asistanı tanık olarak dinlendi.
6.09.2022 Yaşam
Ticaret Bakanlığı duyurdu! Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde değişiklik! İnternet alışverişlerinde geçerli! Cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar iade edilemeyecek!
Ticaret Bakanlığı duyurdu! Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde değişiklik! İnternet alışverişlerinde geçerli! Cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar iade edilemeyecek! Ticaret Bakanlığı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğ’inde değişikliğe gitti. Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde yeni düzenlemeler yapıldı. Cayma hakkını da içeren düzenlemede tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlarda tüketici iade hakkını kullanamayacak. Düzenlemede tanıtma ve kullanma kılavuzunda satıcı veya yetkili servis tarafından kurulum veya montajının yapılacağı belirtilen mallardan kurulum ya da montajı yapılanlar da iade edilemeyecek. Peki, İnternetten alışverişte iade nasıl olacak? İnternetten alınan cep telefonu ve bilgisayarın iadesi yok mu? İnternet alışverisinde cep telefonu iadesi nasıl olacak? İşte detaylar…
23.08.2022 Ekonomi
Vatandaşlara kritik uyarı geldi! Borç ve hapis cezasıyla karşılaşabilirsiniz
Vatandaşlara kritik uyarı geldi! Borç ve hapis cezasıyla karşılaşabilirsiniz BTK, gerçek faillerin yakalanamaması nedeniyle ‘patates hat’ olarak bilinen ‘açık hatların’ kamu düzeni, kamu güvenliği ve milli güvenlik için tehlike oluşturduğunu bildirdi. BTK, bu hatlarla işlenen suçlar nedeniyle vatandaşların yüklü borçlar ile karşı karşıya kaldıklarına ya da ömür boyu hapse kadar varan ağır cezalarla yargılandıklarına işaret etti
13.08.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Elektronik Haberleşme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektronik haberleşme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.