Elektrik Üretimi

Elektrik Üretimi

Son dakika elektrik üretimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan elektrik üretimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını elektrik üretimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektrik Üretimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektrik üretimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.739 elektrik üretimi haberi bulunmuştur. Tüm elektrik üretimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
O ilimizde resmen başladı! Artık elektrik faturası ödemiyorlar
O ilimizde resmen başladı! Artık elektrik faturası ödemiyorlar Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesiyle 2023 yılında Düzce ilinde şebekeye bağlı güneş enerjisi sisteminin (GES) kurulduğu 1 köyde 11 hane elektriğe ücret ödemiyor.
20.01.2024 Ekonomi
EPDK'dan dolandırıcılık uyarısı: Kar ortaklığı söz konusu değildir
EPDK'dan dolandırıcılık uyarısı: Kar ortaklığı söz konusu değildir Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), son günlerde sosyal medyada da yayılmaya başlayan “kar ortaklığı modeline dayalı yenilenebilir enerji kaynaklardan elektrik üretme” iddiasındaki dolandırıcılık amaçlı reklamlara karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması, bu şirketlerin elektrik üretim lisansı yoksa mutlak surette yatırımdan kaçınılması gerektiğine dikkat çekti. EPDK tarafından ilgili reklamlara yönelik gerekli adli ve hukuki süreçler başlatıldığı bildirildi.
18.11.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar tarih verdi! Doğal gaz merkezinde plan şekilleniyor
Bakan Bayraktar tarih verdi! Doğal gaz merkezinde plan şekilleniyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği İstanbul Finans Merkezi’nde bir enerji ve ticaret borsası oluşturmak istiyoruz. Burada enerji ve maden ticareti yapılacak. Ayrıca İstanbul Finans Merkezi’nde bir uluslararası ticaret platformu kurabiliriz. Bu da tüm taraflara, ticaret yapanlara, aracılara ve diğer paydaşlara büyük fırsatlar ve teşvikler sunabilir. Ortaklarımızla yoğun bir şekilde çalışmamız halinde bunu 2024 yılı içerisinde oluşturabileceğimizi düşünüyorum” dedi.
1.11.2023 Ekonomi
Kızılelma ve Anka’ya milli motor yolda! İşte detaylar...
Kızılelma ve Anka’ya milli motor yolda! İşte detaylar... İHA ve helikopter motorlarının ardından insansız savaş uçakları için üretilen Türkiye’nin ilk turbofan motoru TEI-TF6000 de yola çıkmaya hazırlanıyor.
29.09.2023 Gündem
Avrupa'nın en büyük GES'i Konya'da açıldı
Avrupa'nın en büyük GES'i Konya'da açıldı Avrupa'nın en büyük, dünyanın sayılı büyüklükteki güneş santrallerinden biri olan Karapınar Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) resmi açılışı bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış gerçekleştirdi. 2 bin 800 futbol sahası büyüklüğündeki güneş enerjisi santrali ile 2 milyon kişinin elektrik ihtiyacı da karşılanmış oldu.
2.05.2023 Gündem
BOTAŞ'tan doğal gaz açıklaması
BOTAŞ'tan doğal gaz açıklaması BORU Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), "2022 Ekim ayı esas alındığında, sanayide kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında 1 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranlarında indirim yapılmıştır" açıklaması yaptı.
2.05.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez Akkuyu NGS'de elektrik üretimi yapılacak tarihi açıkladı
Bakan Dönmez Akkuyu NGS'de elektrik üretimi yapılacak tarihi açıkladı Mersin Akkuyu nükleer güç santrali ilk nükleer yakıt getirme töreni yapıldı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, törende Akkuyu NGS'de elektrik üretimi yapılacak tarihi açıkladı.
27.04.2023 Ekonomi
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili indirim kararı
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili indirim kararı BOTAŞ, mart itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın toptan satış fiyatında yüzde 20, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 20,95 ila 26,12 arasında indirime gidildiğini açıkladı
28.02.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci: Tahıl koridorundan 694 gemi geçti
Bakan Kirişci: Tahıl koridorundan 694 gemi geçti Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri programının ardında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, dün itibariyle 694 geminin tahıl koridorundan geçtiğine ve 19.3 milyon ton tahıl ve gıda ürünü taşındığına vurgu yaparak, "Türkiye'nin yerinde zamanında, dozunda atmış olduğu adımların bunlar tezahürü. Türkiye artık bir bölgesel oyuncu değil, global bir aktör" dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Türkiye için büyük risk! Uzmanlardan kritik uyarı: Halı, araba yıkamayın, her gün duş almayın
Türkiye için büyük risk! Uzmanlardan kritik uyarı: Halı, araba yıkamayın, her gün duş almayın Son yılların en yağışsız kışını yaşadığımız şu günlerde su sıkıntısı riski kendini gösterdi. Önümüzdeki günlerde susuz kalmamak için herkese görev düştüğüne dikkat çeken uzmanlar, hem merkezi ve yerel yönetimleri hem de vatandaşı uyardı, tasarruf yollarını tek tek açıkladı.
1.02.2023 Gündem
BOTAŞ'tan doğal gaza indirim!
BOTAŞ'tan doğal gaza indirim! BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, "Büyük sanayi kuruluşları tarafından kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 13,30 ile yüzde 17,22 oranlarında indirim yapıldı." ifadeleri kullanıldı.
27.01.2023 Ekonomi
Bakan Muş'tan ihracat açıklaması: Hedefin altında kalmayacağız
Bakan Muş'tan ihracat açıklaması: Hedefin altında kalmayacağız Ticaret Bakanı Mehmet Muş "Yılın tamamlanmasına 15 gün kaldı, ihracata geçen sene koyduğumuz hedefin altında kalmayacağız" dedi.
16.12.2022 Ekonomi
Hidroelektrik Santrali (HES) nedir, özelliği nedir? Hidroelektrik yenilenebilir mi?
Hidroelektrik Santrali (HES) nedir, özelliği nedir? Hidroelektrik yenilenebilir mi? Artvin Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerine yapılan Yusufeli Barajı ve HES'i hizmete alınıyor. Kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı pek çok kişi tarafından merak edilirken Hidroelektrik Santrali (HES) ile ilgili bilgiler de araştırılıyor. Peki, Hidroelektrik Santrali (HES) nedir, özelliği nedir? Hidroelektrik yenilenebilir mi? Hidroelektrik Santrali’nde elektrik nasıl üretilir? İşte detaylar…
22.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Yusufeli Barajı nerede ? Yusufeli Barajı yüksekliği kaç metre, özellikleri ne?
Yusufeli Barajı nerede ? Yusufeli Barajı yüksekliği kaç metre, özellikleri ne? Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla açılacak Yusufeli Barajı Çoruh nehri üzerinde yer alıyor. Peki, Yusufeli nerenin ilçesi? Yusufeli Barajı yüksekliği kaç metre, özellikleri ne? Yusufeli Barajı ne zaman hizmete girecek? Yusufeli Barajı açılışı saat kaçta? Yusufeli Barajı kimin? Yusufeli barajı yıllık elektrik üretimi ne kadar olacak? İşte Yusufeli Barajı teknik özellikleri ve elektirik üretimi hedefi…
22.11.2022 Gündem
Yusufeli Barajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak
Yusufeli Barajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan, Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerine inşa edilen Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 5’inci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nın, 22 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacağı duyuruldu.
19.11.2022 Gündem
Doğal gaz ile ilgili adım atıldı! Bakan Dönmez açıkladı
Doğal gaz ile ilgili adım atıldı! Bakan Dönmez açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin bölgesinde bir enerji merkezi olma stratejisi üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Önümüzdeki yıldan itibaren çalışmalarımızı tamamlayacağız. Türkiye’de bir gaz merkezi oluşturmanın adımlarını atıyoruz. Yıl sonuna kadar yol haritamızı netleştireceğiz” dedi.
8.11.2022 Ekonomi
Türkiye'de 'gaz merkezi' ile ilgili tarih verdi!
Türkiye'de 'gaz merkezi' ile ilgili tarih verdi! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin bölgesinde bir enerji merkezi olma stratejisi üzerinde çalıştıklarını belirterek, Önümüzdeki yıldan itibaren çalışmalarımızı tamamlayacağız. Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturmanın adımlarını atıyoruz. Yıl sonuna kadar yol haritamızı netleştireceğiz dedi.
5.11.2022 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! 60 ay vadeli, 0,99 faizle kredi veriliyor
Ev alacaklar dikkat! 60 ay vadeli, 0,99 faizle kredi veriliyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Hanelerde enerji verimliliğinin artırılması için ilk hedefimiz yalıtımlı konut sayısının artırılmasıdır. Böylece, konutlarımızdaki ısıtma ve soğutmayı daha az enerjiyle, daha yüksek verimlilikle sağlamış olacağız. Bu çerçevede vatandaşlarımıza daire başı 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli, 0,99 faiz oranıyla uygun kredi imkanları sağlanıyor.” dedi.
4.10.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon açıklaması! Merkez Bankası’nın aylık fiyat gelişmeleri raporunda enflasyondaki artışa en belirgin katkının enerji ve hizmet gruplarından geldiği belirtildi.
4.10.2022 Ekonomi
İkinci el telefon alacaklar için '3 sorgulama' uyarısı! IMEI detayına dikkat
İkinci el telefon alacaklar için '3 sorgulama' uyarısı! IMEI detayına dikkat Sıfır telefon fiyatlarındaki artış, tüketiciyi ikinci el satışa yöneltti. İşin uzmanı ise ikinci el telefonlarda dikkat edilmesi gereken en önemli hususun, IMEI numarasının sorgulamasında telefonun kayıtlı olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.
12.09.2022 Ekonomi
Hazine taşınmazları üzerinde lisansız elektrik üretimi yapılabilecek! Kimlerin yararlanacağı belli oldu
Hazine taşınmazları üzerinde lisansız elektrik üretimi yapılabilecek! Kimlerin yararlanacağı belli oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan, “Milli Emlak Genel Tebliği” Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Milli Emlak Genel Müdürlüğünce belirlenecek hazine taşınmazları üzerinde güneş enerjisi, rüzgar enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretimi yapılması amacıyla 29 yıla kadar irtifak hakkı tesis edileceği bildirildi.
12.09.2022 Ekonomi
Doğalgaz ve elektriğe zam geldi mi? Elektriğe ne kadar zam geldi? Doğalgaz zammı ne kadar oldu?
Doğalgaz ve elektriğe zam geldi mi? Elektriğe ne kadar zam geldi? Doğalgaz zammı ne kadar oldu? BOTAŞ ve EPDK açıladı! Elektrik ve doğalgaza zam geldi! 1 Eylül’den geçerli olmak üzere elektrik ve doğalgaza zam yapıldı. Peki, Elektriğe ne kadar zam geldi? Doğalgaz zammı ne kadar oldu? İşte elektik ve doğalgaza zam oranı!
2.09.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! EPDK açıkladı, rekor geldi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! EPDK açıkladı, rekor geldi Elektrik ile ilgili flaş gelişme. EPDK resmen açıkladı. Rekor seviyeye ulaştı. Türkiye’nin lisanssız elektrik kurulu gücü Haziran’da bir önceki yıla göre 784 MW artarak 7 bin 951 MW’a ulaştı. Kurulu güçte en büyük pay yaklaşık yüzde 92 ile güneşin. İşte son dakika haberinin detayları...
2.09.2022 Ekonomi
Konutlarda kullanılan elektrik ve doğal gaza yüzde 20 zam yapıldı
Konutlarda kullanılan elektrik ve doğal gaza yüzde 20 zam yapıldı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) yapılan açıklamaya göre konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 20, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'den (BOTAŞ) yapılan açıklamaya göre de konutta kullanılan doğal gaza yüzde 20.4 zam yapıldı.
31.08.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez açıkladı! Yenilenebilir enerjide rekor
Bakan Dönmez açıkladı! Yenilenebilir enerjide rekor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, temmuz ayında rüzgar ve güneşten üretilen elektrik miktarının toplam üretimin ilk defa yüzde 21,6’sını oluşturarak rekor kırıldığını ifade etti.
31.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Elektrik Üretimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektrik üretimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.