Elektrik Akımı

Elektrik Akımı

Son dakika elektrik akımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan elektrik akımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını elektrik akımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektrik Akımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektrik akımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 261 elektrik akımı haberi bulunmuştur. Tüm elektrik akımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pirit Taşı Özellikleri Nelerdir? Pirit Taşının En Bilinen Faydaları...
Pirit Taşı Özellikleri Nelerdir? Pirit Taşının En Bilinen Faydaları... Pirit taşı, günümüzde en önemli taş çeşitleri arasında yer alır. Pirit ya da Pyrite ismi verilen doğal taşının ismi, “ateş” anlamına gelen Yunanca “pyr” sözcüğünden gelir. Pirit, diğer bir sert yapılı malzemeye ya da metale çarpması halinde yangını başlatabilmek için gereken kıvılcımları yaratmak için kullanılabildiğinden bu doğal taşa bu isim verilmiştir.
29.01.2024 Yaşam
Amper Nedir, Ne İşe Yarar? Amper Formulü, Birimi Nedir?
Amper Nedir, Ne İşe Yarar? Amper Formulü, Birimi Nedir? Elektrik akımı birimi olarak nitelendirilen amper oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olmaktadır. Elektrikler ve akım şiddetleri ölçülürken ampere sürekli önem verilmektedir. Böylece kesin ve olabildiğince uygun çözümler ortaya çıkmaktadır. Elektrik yükü bakımından akım şiddetleri bir amper olarak nitelendirilmektedir.
21.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Kızıl Cin nedir, Red sprite (Kızıl Cin) ne demek? Ege Denizi Kızıl Cin ne anlama geliyor, deprem habercisi mi?
Kızıl Cin nedir, Red sprite (Kızıl Cin) ne demek? Ege Denizi Kızıl Cin ne anlama geliyor, deprem habercisi mi? Atina'dan fotoğrafçı Christos Doudoulakis tarafından çekilen görüntüler ülkede gündem yarattı. Gökyüzündeki gerçekleşen hava olayı ''Kızıl Cin'' Ege Denizi üzerinde görüldü. Peki, Kızıl Cin nedir (ne demek)? Red sprite (Kızıl Cin) elektriği nasıl oluşur?
14.11.2023 Yaşam
Çalışanların kabusu oluyor! Uzman isimden bel ağrılarıyla ilgili peş peşe uyarılar
Çalışanların kabusu oluyor! Uzman isimden bel ağrılarıyla ilgili peş peşe uyarılar Özellikle masa başı çalışanlar için uzman isimden uyarılar peş peşe geldi. Çalışma hayatının durağanlığı sebebiyle birçok çalışanın başı bel ağrılarıyla ilgili derde giriyor. Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak bel ağrılarının önüne geçilmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
16.09.2023 Sağlık
Buji Nedir, Ne İşe Yarar? Buji Arızası Neden Olur?
Buji Nedir, Ne İşe Yarar? Buji Arızası Neden Olur? Motorların yapısında bulunan parçalar birbirini tamamlamaktadır. Bu parçaların kullanılmasıyla birlikte motorların rahat bir şekilde çalışması amaçlanır. Buji de motorda bulunan önemli parçalardan bir tanesidir. Buji, içten yanmalı motorlarda kullanılır.
3.06.2023 Eğitim
Sultangazi'de elektrik kablolarında  art arda patlama! Panikle kendilerini dışarı attılar
Sultangazi'de elektrik kablolarında art arda patlama! Panikle kendilerini dışarı attılar İstanbul Sultangazi'de sahur vakti elektrik kablolarında art arda patlama oldu, kıvılcımlar sokağa yayıldı. Mahalle sakinleri panikle evlerinden dışarı çıktı. 
12.04.2023 Yaşam
Hibrit Görüntülüme Sistemi ve 50MP ön kamerası ile vivo V25 5G satışa sunuldu
Hibrit Görüntülüme Sistemi ve 50MP ön kamerası ile vivo V25 5G satışa sunuldu vivo’nun Türkiye’de "Her Anıya Değer" sloganıyla kullanıcılarla buluşturduğu FIFA Dünya Kupası 2022 Resmi Akıllı Telefonu V25 5G modeli, başarıyla tamamladığı kontrol testlerinin yanı sıra üstün kamera teknolojisiyle yaratıcılığı yeni bir boyuta taşıyor, göz alıcı renklerle şık görünümleri mümkün kılıyor.
28.11.2022 Advertorial
Yüksek tansiyonu olanlar dikkat! Beyin kanaması riski var
Yüksek tansiyonu olanlar dikkat! Beyin kanaması riski var Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Engin Çakar, inmelerin yaklaşık yüzde 15’inin beyin kanaması nedeniyle olduğunu, diğer bir nedenin ise beyin damar tıkanıklığı olduğunu vurguluyor. Kanama veya damar tıkanıklığı nedeniyle oluşan felç tablosu benzerlik gösterse de beyin kanamasında ölüm oranları 4-5 kat daha fazla görülüyor.
5.10.2022 Sağlık
Elektrik faturalarını düşürecek gelişme! Yüzde 90’a kadar tasarruf sağlıyor: 'Bedava üretiyoruz'
Elektrik faturalarını düşürecek gelişme! Yüzde 90’a kadar tasarruf sağlıyor: 'Bedava üretiyoruz' Elektrik faturalarını düşürecek gelişme! Demiri demire sürtüp elektrik elde ettiler, faturalarda yüzde 90’a kadar tasarruf sağladılar. Elazığ’da yaşayan ve kaportacılık yapan Suat Çılgın ve yanında bulunan yabancı uyruklu usta Salih Luai Hommadi, elektrikte devrim yapacak bir cihaz geliştirdi. Kaporta ustası Çılgın, cihazı devletin desteği ile geliştirmek istediklerini söyledi.
25.08.2022 Ekonomi
Babasının balık avlamak için elektrik akımı verdiği suda öldü
Babasının balık avlamak için elektrik akımı verdiği suda öldü Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde Eren Yıldız (14), babası Hakan Yıldızın (44) balık avlamak için elektrik verdiği suya girince akıma kapıldı. Ağır yaralanan Eren, babası tarafından getirildiği Çine Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.
19.06.2022 Yaşam
Burun ameliyatı yaptıracaklar dikkat!
Burun ameliyatı yaptıracaklar dikkat! Kulak Burun Boğaz ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ertuğrul Kibar ultrasonik rinoplasti ameliyatları hakkında bilgiler verdi.
7.06.2022 Sağlık
Selülitlerden kurtulmak için neler yapılmalı?
Selülitlerden kurtulmak için neler yapılmalı? Cildin altında yağ birikmesinden kaynaklanan selülit, erkeklerden daha çok kadınları etkileyen durumların başında geliyor. Özellikle bazı kadınlar selülite daha yakın olurken, selülitin yoğunluğu ve ne kadar belirgin olduğu genlere, vücut yağ yüzdesine ve yaşınıza bağlı olabilir. Yaz aylarına yaklaştığımız bugünlerde selülitlerden kurtulmanın yollarını Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. İbrahim Aşkar anlattı.
27.04.2022 Sağlık
Cinsel ilişkide ağrı varsa dikkat! Bu soruna prezervatif ve kayganlaştırıcılar neden oluyor!
Cinsel ilişkide ağrı varsa dikkat! Bu soruna prezervatif ve kayganlaştırıcılar neden oluyor! Cinsel ilişki sırasında dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor! Doğum kontrol hapı, prezervatif ve kayganlaştırıcı krem kullananlarda sık görülüyor. Vajinal kanamalara varana kadar çok fazla belirtiyle ortaya çıkan rahim ağzı yaraları hem sosyal hayatı hem de cinsel yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Peki, Rahim ağzı yarası nedir? Belirtileri nelerdir? Rahim ağzı yaraları neden olur? Rahim ağzı yaraları nasıl tedavi edilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer rahim ağzı yaralarının belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.04.2022 Sağlık
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika haberleri...  Ukrayna'dan Türkiye ve ABD teklifi!
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Ukrayna'dan Türkiye ve ABD teklifi! Ukrayna ile Rusya arasındaki kanlı savaş 14. gününe girdi. Dünyanın yakından takip ettiği savaş bölgesinden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna'ya hava gücü sağlamak için Polonya'nın sunduğu plana Washinhton'dan veto geldi. Kuşatmanın sürdüğü Harkiv'de bir günde 27 kişi ölürken, Gürcistan'ın eski Savunma Bakanı Irakly Okruashvili, diğer Gürcü gönüllülerle birlikte Ukrayna'ya geldi. Ukrayna'da iktidarda olan Halkın Hizmetkarları Partisi, ülkenin egemenliğinin korunması yeni güvenlik garantilerini gündeme getirdi.
9.03.2022 Dünya
Ramazan Nazlı ile ilgili flaş açıklama! Valilik duyurdu: Evin elektrik akımı faal
Ramazan Nazlı ile ilgili flaş açıklama! Valilik duyurdu: Evin elektrik akımı faal Isparta’ya bağlı Yalvaç ilçesinde yalnız yaşadığı öğrenilen 70 yaşındaki Ramazan Nazlı, evindeki yatağında cansız halde bulundu. Yaşlı adamın evinde donarak öldüğü şeklinde çıkan haberlere ilişkin açıklama yapan Isparta Valiliği, "İkamette yapılan incelemede evin elektrik akımının faal olduğu, evde sobanın kurulu olduğu ancak kullanılmadığı tespit edilmiştir" dedi.
6.02.2022 Gündem
Ataşehir’deki korkutan görüntülerin nedeni ortaya çıktı! Şimşek ve yıldırım...
Ataşehir’deki korkutan görüntülerin nedeni ortaya çıktı! Şimşek ve yıldırım... Ataşehir’de birden fazla kuleye aynı anda yıldırım düşmesi görüntüleri korkuya neden oldu. Korkutan görüntüyle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Hüseyin Toros, korkutan görüntüyü, "Yıldırım veya şimşek bir bölgede zaman zaman peyderpey meydana gelebileceği gibi, o andaki bulut kümelenmesine bağlı olarak, bulutların yeryüzüne yakınlığı veya bulutların kendi içindeki hareketlerine bağlı olarak aynı anda birden fazla şimşek ve yıldırım meydana gelebilir" dedi.
20.01.2022 Gündem
Uzun süre telefon kullananlar dikkat!
Uzun süre telefon kullananlar dikkat! Ellerde görülen ağrılı sinir sıkışmasının birçok hastalığın habercisi olabileceğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Bekir Ünal, “Ellerde, kollarda görülen ağrı, uyuşma, karıncalanma ve yorgunluk gibi şikayetlerle polikliniklere başvuran hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Karpal tünel sendromu, kubital tünel sendromu ve radial tünel sendromuna bağlı çeşitli hastalıklar gelişebilir. Özellikle akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasına bağlı olarak dirseklerin uzun süre kapalı kalması parmaklarda uyuşmaya sebep olabiliyor” dedi.
10.11.2021 Sağlık
Beyin pili ağır depresyona da umut olabilir
Beyin pili ağır depresyona da umut olabilir Parkinson ve hareket bozukluklarına karşı başarıyla uygulanan beyin pillerinin diğer hastalıkların tedavisinde kullanılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Doç. Dr. Ali Zırh, “Bu kapsamda sara, ağır depresyon, Alzheimer, obezite gibi hastalıklarda beyin pilinin etkili olup olmadığı araştırılıyor. Beyin pilinin bu hastalıklardaki yararlılığı ve güvenilirliği bilimsel çalışmalarla ispatlandığında elbette ki tüm dünyayla birlikte hatta belki de daha önce Türkiye’de de uygulamaya başlayacağız” dedi.
6.10.2021 Sağlık
Elektrik akımına kapılan işçiyi toprağa gömdüler
Elektrik akımına kapılan işçiyi toprağa gömdüler Bursa'da çalışırken akıma kapılan inşaat işçisi Engin A. (19) 'vücudundaki elektriği alsın' diye arkadaşları tarağından toprağa gömüldü. Engin A., gelen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.
6.10.2021 Gündem
Dinlenme anında görülen titremelere dikkat
Dinlenme anında görülen titremelere dikkat Vücutta titremeye neden olan birçok hastalık bulunduğunu belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh, "Bu hastalıklarda şikayetler sıklıkla istirahat halinde titreme halleri olarak gözlenir ve bunların başında Parkinson hastalığı gelmekte" dedi.
8.09.2021 Sağlık
Böyle tedavi görülmedi! Hastaneden çıkarıp toprağa gömdüler
Böyle tedavi görülmedi! Hastaneden çıkarıp toprağa gömdüler Diyarbakır'da elektrik akımına kapılan 23 yaşındaki kadın, yakınları tarafından hastane yakınında toprağa gömülerek tedavi edilmek istendi.
27.08.2021 Yaşam
‘Beyin pili’ ile hayata yeniden tutundu
‘Beyin pili’ ile hayata yeniden tutundu Iraklı Avukat Basim Al Omairi, genç yaşta Parkinson ile tanıştı. Tutukluk ve hareket yavaşlığı ile başlayan hastalık bulguları gün geçtikçe ilerledi ve bir süre sonra imzasını dahi kaybetti. Beyin pili tedavisi için Türkiye’ye gelen Al Omairi, Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER), Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası hayata yeniden merhaba dedi.
26.08.2021 Sağlık
Genital siğil nedir, genital siğiller nasıl tedavi edilir?
Genital siğil nedir, genital siğiller nasıl tedavi edilir? Genital siğillerin cinsel yolla kolayca bulaştığını belirten Proktoloji Uzmanı Op.Dr. Yasir Gözü, tedavide geç kalınmaması gerektiğine vurgu yaptı. Gözü, hastalığın tedavi yöntemleri hakkında da bilgi verdi.
30.07.2021 Sağlık
Sigara mesane kanseri riskini üç kat artırıyor
Sigara mesane kanseri riskini üç kat artırıyor Mesane kanserinde sigara kullanımının en büyük risk faktörü olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tolga Akman, “Hem erkek hem de kadın bireylerden mesane kanserine yakalananlar incelendiğinde hastaların neredeyse yarısında görülen temel faktör tütün kullanımıdır” dedi. Akman, mesane kanserinin seyri ve tedavi yöntemleri hakkında açıklamalarda bulundu.
16.07.2021 Sağlık
Anne ve kızın feci sonu! Duşta elektrik akımına kapılarak öldüler
Anne ve kızın feci sonu! Duşta elektrik akımına kapılarak öldüler Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Suriyeli Ranya Gıddo (35) ile kızı Nasra Abbas (13) duşta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.
13.07.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Elektrik Akımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektrik akımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.