Eğitim Uçağı

Eğitim Uçağı

Son dakika eğitim uçağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eğitim uçağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eğitim uçağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eğitim Uçağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eğitim uçağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.086 eğitim uçağı haberi bulunmuştur. Tüm eğitim uçağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kaza kırıma uğraması ne demek, kaza kırıma uğramak nedir? Helikopter kaza kırıma uğradı ifadesinin anlamı
Kaza kırıma uğraması ne demek, kaza kırıma uğramak nedir? Helikopter kaza kırıma uğradı ifadesinin anlamı Konya’da 3. Ana Jet Üssü'nde eğitim için havalanan Türk Yıldızları'na ait uçağın kaza kırıma uğraması sonucu 1 asker şehit oldu.
15.03.2024 Gündem
Konya'da eğitim uçağı düştü! İşte olay yerinden ilk görüntüler
Konya'da eğitim uçağı düştü! İşte olay yerinden ilk görüntüler Konya’da Türk Yıldızları'na ait uçak düştü. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, uçağın düştüğü sırada kopan parçaların çarptığı uzman çavuşun şehit olduğu öğrenildi.
14.03.2024 Vatan TV
Konya'da Türk Yıldızları'nın askeri eğitim uçağı düştü: Pilot sağ kurtuldu, 1 personel şehit oldu
Konya'da Türk Yıldızları'nın askeri eğitim uçağı düştü: Pilot sağ kurtuldu, 1 personel şehit oldu Konya'da askeri eğitim uçağı düştü. Pilot uçaktan atlayarak kurtuldu. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personel ise şehit oldu.
14.03.2024 Gündem
Bursa'da eğitim uçağı tarlaya zorunlu iniş yaptı
Bursa'da eğitim uçağı tarlaya zorunlu iniş yaptı Bursa'da eğitim uçağı tarlaya zorunlu iniş yaptı. İlk bilgilere göre uçağın pilotunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
5.01.2024 Gündem
Yalova'da eğitim uçağı acil iniş yaptı
Yalova'da eğitim uçağı acil iniş yaptı Yalova’da bulunan 126’ncı Eğitim Filo K.lığına ait T-41 eğitim uçağı, hava meydanına acil iniş yaptı.
29.08.2023 Gündem
Hürjet, Kaan, Kızılelma, Tayfun! Son test sonuçlarını canlı yayında açıkladı: Vuruş hassasiyeti dünyada yok
Hürjet, Kaan, Kızılelma, Tayfun! Son test sonuçlarını canlı yayında açıkladı: Vuruş hassasiyeti dünyada yok Türkiye'nin eğitim ve hafif taarruz uçağı 'Hürjet', 25 Nisan'daki ilk uçuşundan itibaren 10 kez uçuş gerçekleştirdi. Türk savunma sanayiindeki son gelişmeleri değerlendiren Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Eray Güçlüer ise CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Türkiye’nin yerli balistik füzesi Tayfun'un dikkat çeken özelliğini paylaşan Güçlüer, 'Tayfun karadan karaya bin kilometre menzilli Türk füzesi. Test atışları en son Karadeniz’de yapıldı. Vuruş hassasiyeti dünyada yok, 1 buçuk metre.' ifadelerini kullandı.
11.06.2023 Gündem
Bakan Özhaseki sahada ilk ziyaretini Adıyaman’a yapacak
Bakan Özhaseki sahada ilk ziyaretini Adıyaman’a yapacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, görevi devralmasının ardından sahada ilk mesaisini 8 Haziran Perşembe günü Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden Adıyaman’da yapacak. gerçekleştirecek.
7.06.2023 Gündem
Aksaray'da eğitim uçağı düştü! Vali Aydoğdu'dan ilk açıklama geldi
Aksaray'da eğitim uçağı düştü! Vali Aydoğdu'dan ilk açıklama geldi Nevşehir'den kalkan eğitim uçağının Aksaray'ın Ortaköy ilçesinin Kirli Köyü yakınlarında boş araziye düştüğü, kazadan 2 pilotun yara almadan kurtulduğu bildirildi.
7.06.2023 Gündem
Türk Hava Yolları ile TUSAŞ arasında 20 uçaklık anlaşma yapıldı
Türk Hava Yolları ile TUSAŞ arasında 20 uçaklık anlaşma yapıldı Türk Hava Yolları'nın yüzde 100 iştiraki Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş. (TAFA- Turkish Airlines Flight Academy) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında 20 adet tek motorlu pilot eğitim uçağı için anlaşma imzalandı.
23.05.2023 Gündem
ATAK-2 ilk kez motor çalıştırdı! 'Hafta sonuna kadar uçurmaya çalışıyoruz'
ATAK-2 ilk kez motor çalıştırdı! 'Hafta sonuna kadar uçurmaya çalışıyoruz' Kamuoyunda "ATAK-2" olarak bilinen Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri, ilk kez motor çalıştırdı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil projenin detaylarını açıkladı. Kotil, "Bu hafta sonuna kadar uçurmaya çalışıyoruz" dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Hürjet ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Hürjet ilk uçuşunu gerçekleştirdi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet, ilk uçuşunu gerçekleştirdi.
25.04.2023 Gündem
Milli Muharip Uçak Mart'ta hangardan çıkıyor
Milli Muharip Uçak Mart'ta hangardan çıkıyor Kayseri’de Erciyes Teknopark tarafından düzenlenen Savunma Sanayi Alt Sistemler Çalıştayı’nda konuşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.(TUSAŞ) Sanayi Geliştirme Şefi Emrah Ekri, Milli Muharip Uçak Projesi’nin 18 Mart’ta hangardan çıkarılarak görücüye sunulacağını ve 2030 yılında da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine girmesini hedeflediklerini söyledi.
17.01.2023 Ekonomi
Türk Yıldızları uçağı neden düştü? F5 uçak özellikleri nelerdir?
Türk Yıldızları uçağı neden düştü? F5 uçak özellikleri nelerdir? Türk Yıldızları ekibine ait F5 tipi uçağı kuş çarpması sonucu motorlarının durması nedeniyle Konya'da kaza kırıma uğradı. Peki, Türk Yıldızları uçağı neden düştü?
6.12.2022 Gündem
Konya'da askeri eğitim uçağı düştü: Pilot uçaktan atlayarak kurtuldu
Konya'da askeri eğitim uçağı düştü: Pilot uçaktan atlayarak kurtuldu Konya'nın Karatay ilçesinde Türk Yıldızları'na ait F-5 uçağı, kuş çarpması sonucu askeri eğitim alanına düştü. Paraşütle atlayan pilot, kazadan sağ kurtuldu.
6.12.2022 Gündem
Bursa'da tek motorlu uçak düştü! Acı haberi vali duyurdu: 2 kişi hayatını kaybetti
Bursa'da tek motorlu uçak düştü! Acı haberi vali duyurdu: 2 kişi hayatını kaybetti Bursa'da doğal gaz çevrim santralinin olduğu araziye, tek motorlu uçak düştü. Kazada uçaktaki Hakan Köksal (54) ile Burcu Sağlam (22) hayatını kaybetti.
1.12.2022 Gündem
Türkiye'de bir ilk! HÜRJET’te flaş gelişme, resmen başladı
Türkiye'de bir ilk! HÜRJET’te flaş gelişme, resmen başladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, HÜRJET’in yakıt sistemlerinin testlerini gerçekleştirmek için yerli ve milli imkanlarla tasarlanan test tesisini kurdu.
22.10.2022 Ekonomi
HÜRJET’in yakıt testleri için tesis kuruldu
HÜRJET’in yakıt testleri için tesis kuruldu Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, HÜRJET’in yakıt sistemlerinin testlerini gerçekleştirmek için yerli ve milli imkanlarla tasarlanan test tesisini kurdu.
21.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Afyonkarahisar'da çiftliğe inen eğitim uçağı kırım geçirdi: 2 yaralı
Afyonkarahisar'da çiftliğe inen eğitim uçağı kırım geçirdi: 2 yaralı Afyonkarahisar'da Hava Meydan Komutanlığı’na ait Cessna 172 tipi eğitim uçağı, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği'ne acil iniş yapmak istediği sırada kırım geçirdi. Uçakta bulunan ve yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı. 
10.08.2022 Gündem
Türkiye'nin hamlesine büyük övgü! Bu kez Almanlar yazdı
Türkiye'nin hamlesine büyük övgü! Bu kez Almanlar yazdı Türkiye'nin hamlesine büyük övgü. Bu kez Almanlar yazdı. Türkiye’nin askeri teknoloji üretiminde benimsediği yerli ve milli üretim anlayışı, yabancı basında bir kez daha manşete taşındı. Alman Handelsblatt gazetesi, Türkiye’nin silah üretim hamlesini tüm ayrıntılarıyla incelediği bir analiz kaleme aldı. Analizde, Türkiye ile Almanya da kıyaslandı.
28.07.2022 Dünya
HÜRJET projesinde önemli gelişme! Üretilen ilk ön gövde montaj hattına taşındı
HÜRJET projesinde önemli gelişme! Üretilen ilk ön gövde montaj hattına taşındı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından özgün olarak tasarlanan ve geliştirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim uçağı HÜRJET projesinde önemli bir kilometre taşı daha kaydedildi ve uçağın ilk ön gövdesi üretim hattından son montaj hattına taşındı. 18 Mart 2023 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan HÜRJET’in tüm parçaları son montaj hattında birleştirilerek yer testlerine başlanacak.
11.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye için sevindiren gelişme! Hürjet için geri sayım başladı! İşte özellikleri...
Türkiye için sevindiren gelişme! Hürjet için geri sayım başladı! İşte özellikleri... Süpersonik eğitim uçağı Hürjet hafif taarruz uçağı olarak tasarlandı. Türkiye'nin ilk yerli jet eğitim uçağı Hürjet, havalanmak için gün sayıyor. TRT Haber, TUSAŞ tesislerine girdi, ilk yerli jet uçağının montaj aşamasını görüntüledi.
1.05.2022 Gündem
Bursa'da düşen eğitim uçağıyla ilgili yeni gelişme! Gözaltılar var
Bursa'da düşen eğitim uçağıyla ilgili yeni gelişme! Gözaltılar var Bursa'da tek motorlu eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilotun hayatını kaybettiği olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.
25.04.2022 Gündem
Bursa'da tek motorlu uçak evlerin arasına düştü! 2 pilot hayatını kaybetti
Bursa'da tek motorlu uçak evlerin arasına düştü! 2 pilot hayatını kaybetti Alınan son dakika haberine göre Bursa'da merkez Osmangazi ilçesinde, Yunuseli havaalanına yakın bir bölgede tek motorlu uçağın evlerin arasına düştüğü bildirildi. Çok sayıda ekip sevk edildi. Bursa'da tek motorlu çağın düşmesi sonucu pilot Furkan Otkum ve eğitim alan Murat Avşa hayatını kaybetti. Düşen uçağın çevresinde bulunan araçlar ve bazı evler hasar gördü.
25.04.2022 Yaşam
Türkiye dünyada ilk 3'te! SSB Başkanı Demir açıkladı
Türkiye dünyada ilk 3'te! SSB Başkanı Demir açıkladı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, canlı yayında önemli açıklamalarda bulunarak, "Türkiye ilk 10 ülke arasında ancak bazı alanlarda daha önde. İnsansız sistemlerde ilk 3'te diyebiliriz." dedi.
5.03.2022 Gündem
Türkiye askeri gücü dünyada kaçıncı sırada, karşılaştırılmalı Türkiye’nin 2022 askeri güç sıralaması ne? En güçlü ordu hangi ülkenin?
Türkiye askeri gücü dünyada kaçıncı sırada, karşılaştırılmalı Türkiye’nin 2022 askeri güç sıralaması ne? En güçlü ordu hangi ülkenin? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararını onayladığını duyurmasının ardından Putin'in emriyle Dombas'a askeri harekat başladı. Başkent Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar duyuluyor. Söz konusu gelişmenin ardından Türkiye’nin askeri gücü merak ediliyor. Peki, Türkiye askeri gücü dünyada kaçıncı, Türkiye savaş uçağı sayısı ne?
26.02.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Eğitim Uçağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eğitim uçağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.