Edebiyat Ödülü

Edebiyat Ödülü

Son dakika edebiyat ödülü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan edebiyat ödülü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını edebiyat ödülü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Edebiyat Ödülü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan edebiyat ödülü gelişmeleri de dahil olmak üzere 506 edebiyat ödülü haberi bulunmuştur. Tüm edebiyat ödülü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya İnce Memed, Orta Direk, Binboğalar Efsanesi, Ağrı Dağı Efsanesi, Sarı Sıcak ve Tek Kanatlı Bir Kuş'un da aralarında olduğu çok sayıda esere imza atan Yaşar Kemal ölümünün 9 yılında anılıyor.
29.02.2024 Adana
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden yazar ve mütefekkir Alev Alatlı için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ebediyete Hakka, ablaların ablasını uğurluyoruz. Bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız bir hanımefendiydi. Rabbim mekanını cennet eylesin" dedi.
3.02.2024 Gündem
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca, "Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, 'Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz' demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım" ifadelerini kullandı. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Alatlı, yarın öğle namazında Eyüp Sultan Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Türbe Haziresine defnedilecek.
2.02.2024 Gündem
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
10.12.2023 Dünya
Terhis olan oğullarını almaya giden aile kaza yaptı! Aile faciası yaşandı
Terhis olan oğullarını almaya giden aile kaza yaptı! Aile faciası yaşandı Batman’dan terhis olan oğullarını almak için Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine gitmek için yola çıkan ailenin hafif ticari aracı, takla attı. Kazada, 2 kişi öldü, 2’si ağır, 3 kişi yaralandı.
5.10.2023 Yaşam
2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu
2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi "Söylenemeyenleri dile getiren yenilikçi oyunları ve düzyazıları" dolayısıyla Norveçli yazar Jon Fosse oldu.
5.10.2023 Bilim ve Teknoloji
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş? 6 Aralık ne günü diye araştırmalar başladı. Tarihte hangi önemli olayların yaşandığı, kimlerin öldüğü ve doğduğu merak ediliyor. Peki, 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6.12.2022 Gündem
Annie Ernaux kimdir, kaç yaşında, kitapları ne? 2022 Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Annie Ernaux hakkında merak edilenler…
Annie Ernaux kimdir, kaç yaşında, kitapları ne? 2022 Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Annie Ernaux hakkında merak edilenler… Nobel Edebiyat Ödülü'nün bu yılki sahibi Annie Ernaux oldu. Fransız yazar Ernaux, ödüle "kişisel hafızanın köklerini, yabancılaşmalarını ve kolektif kısıtlamalarını ortaya çıkarma cesareti ve klinik keskinliği için" layık görüldü. 2021'de ödüle "kültürler ve kıtalar arasındaki körfezde sömürgeciliğin etkilerine ve mültecinin kaderine nüfuz etmesinden dolayı" Zanzibarlı edebiyatçı Abdulrazak Gurnah layık görülmüştü. Peki, Annie Ernaux kimdir? Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Annie Ernaux kitapları ve hakkında merak edilenler…
6.10.2022 Kültür Sanat
Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan isim belli oldu
Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan isim belli oldu 2022 Nobel Edebiyat Ödülü'nü Fransız yazar Annie Ernaux kazandı.
6.10.2022 Dünya
Gecenin Ucunda dizisi konusu ne? Gecenin Ucunda dizisi oyuncuları kim, ne zaman yayınlanacak? Dizide Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu başrolde!
Gecenin Ucunda dizisi konusu ne? Gecenin Ucunda dizisi oyuncuları kim, ne zaman yayınlanacak? Dizide Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu başrolde! Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu başrollerini paylaştığı, Peride Celal’in romanından uyarlanan Gecenin Ucunda dizisinden ilk tanıtım geldi. Yıllar önce Fatih Harbiye dizisinde birlikte oynayan ünlü çift yeni dizide birlikte rol alacak. Dizinin fragmanının yayınlanmasıyla birlikte Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu sosyal medyada gündem oldu. Peki, Gecenin Ucunda dizisi konusu ne? Gecenin Ucunda dizisi oyuncuları kim, ne zaman yayınlanacak? Gecenin Ucunda romandan mı uyarlandı? Gecenin Ucunda romanı kimin? Gecenin Ucunda romanı yazarı Peride Celal kimdir? İşte detaylar…
2.09.2022 Televizyon
Civan Canova kimdir? Civan Canova kaç yaşındaydı? Civan Canova biyografisi!
Civan Canova kimdir? Civan Canova kaç yaşındaydı? Civan Canova biyografisi! Televizyon dizilerindeki rolleri ile tanınan usta oyuncu Civan Canova hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun yakın zamanda akciğerinde kitle tespit edilmişti. Usta oyuncunun ölümü sanat dünyasını yasa boğdu. Peki, Civan Canova kimdir? Civan Canova kaç yaşındaydı? İşte Civan Canova’nın oynadığı dizi ve filmler!
20.08.2022 Ünlüler Dünyası
Orhan Pamuk ile Aslı Akyavaş evlendi
Orhan Pamuk ile Aslı Akyavaş evlendi Nobel Edebiyat Ödülü’nü Türkiye’den kazanan (2006) tek isim olan Orhan Pamuk, uzun yıllardır birlikte olduğu Aslı Akyavaş'la evlendi. Nikâh töreni aile içinde yapıldı.
6.04.2022 Magazin
Fransız yazardan "İstanbul'da Bir Çay"
Fransız yazardan "İstanbul'da Bir Çay" Türkiye aşığı Fransız gazeteci-yazar Sebastien de Courtois'nın İstanbul'u şiirsel bir dille anlattığı kitabı "İstanbul'da Bir Çay" Fransa'da büyük ilgi görüyor. Yazarın İstanbul izlenimlerini anlattığı kitap Türkiye'deki okurlarıyla da buluştu.
5.11.2021 Kültür Sanat
Selim İleri hastaneye kaldırıldı! Sağlık durumu...
Selim İleri hastaneye kaldırıldı! Sağlık durumu... Türk edebiyatının usta isimlerinden Selim İleri (72) beyin embolisi kaynaklı rahatsızlık geçirdi.
13.10.2021 Kültür Sanat
Borçka Belediyesi fotoğrafları karıştırdı sosyal medya yıkıldı! Nobel Ödülü aktör Morgan Freeman'a...
Borçka Belediyesi fotoğrafları karıştırdı sosyal medya yıkıldı! Nobel Ödülü aktör Morgan Freeman'a... Borçka Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan romancının yerine Amerikalı aktör Morgan Freeman'ın fotoğrafını kullandı. Fotoğraf hatası sosyal medyada günün konusu oldu.
8.10.2021 Yaşam
Abdulrazak Gurnah kimdir, Müslüman mı? 2021 Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Abdulrazak Gurnah'ın hayatı kitapları ve hayatına dair merak edilenler…
Abdulrazak Gurnah kimdir, Müslüman mı? 2021 Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Abdulrazak Gurnah'ın hayatı kitapları ve hayatına dair merak edilenler… Abdulrazak Gurnah kimdir, nereli? 2021 Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Abdulrazak Gurnah'ın hayatı ve kitapları araştırılmaya başlandı. Nobel Komitesi, Nobel Edebiyat Ödülü’nü Zanzibarlı edebiyatçı Abdulrazak Gurnah’a verildiğini açıkladı.73 yaşındaki yazar, ödülün yanı sıra 10 milyon İsveç kronu (1,1 milyon dolar) para armağanının da sahibi oldu. İşte Abdulrazak Gurnah…
8.10.2021 Gündem
Abdulrazak Gurnah Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi oldu
Abdulrazak Gurnah Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi oldu Nobel Komitesi, Nobel Edebiyat Ödülü’nü Zanzibarlı edebiyatçı Abdulrazak Gurnah’a verildiğini açıkladı. Gurnah’ın Nobel’i ‘kültürler ve kıtalar arasındaki körfezde sömürgeciliğin etkilerine ve mültecinin kaderine nüfuz etmesinden dolayı aldığı’ ifade edildi.
7.10.2021 Kültür Sanat
Mamutlar geri dönüyor! Yeniden doğacaklar
Mamutlar geri dönüyor! Yeniden doğacaklar Bilim adamları ve girişimcilerden oluşan bir ekip Pazartesi günü, yünlü mamutu genetik olarak diriltmek için yeni bir şirket kurduklarını duyurdu. Colossal adlı şirket, bu muhteşem canavarları nesli tükendikten binlerce yıl sonra Sibirya tundrasına geri yerleştirmeyi amaçlıyor.
14.09.2021 Dünya
Turgut Uyar ölümünün 36. yılında anılıyor! Turgut Uyar kimdir? İşte Turgut Uyar Göğe Bakma Durağı şiiri!
Turgut Uyar ölümünün 36. yılında anılıyor! Turgut Uyar kimdir? İşte Turgut Uyar Göğe Bakma Durağı şiiri! İkinci Yeni'nin kapısını açan şair Turgut Uyar, ölümünün 36. yılında anılıyor. Ece Ayhan, Sezai Karakoç, Edip Cansever ve Cemal Süreya gibi şairlerin içinde olduğu "İkinci Yeni" şiir akımına katılan şairin, "Efendimiz Acemilik" ve "Çıkmazın Güzelliği" gibi yazıları Türk şiirinin bir döneminin anlaşılmasında başvurulan temel metinlerden oldu. Peki, Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar ne zaman öldü? İşte Turgut Uyar şiirleri ve Göğe Bakma durağı şiiri!
22.08.2021 Gündem
Hasan Ali Toptaş'a verilen ödül iptal etti
Hasan Ali Toptaş'a verilen ödül iptal etti Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Hasan Ali Toptaş'a 2013 yılında verilen Sedat Simavi Edebiyat Ödülü'nün iptal edildiğini duyurdu.
15.12.2020 Gündem
Mail adresine yüzlerce ifşa mesajı yağdı!
Mail adresine yüzlerce ifşa mesajı yağdı! Twitter’da başlayan ifşa akımı, çok sayıda yazarla ilgili cinsel saldırı iddialarıyla devam ediyor. Yazar Hasan Ali Toptaş’la ilgili ilk tweeti atan Leyla ve ona ilk desteği veren Amy Marie Spangler, bir mail adresi açarak kadınlara, başlarına gelen ama anlatamadıkları olayları paylaşma çağrısı yaptı. Adrese iki günde, farklı mesleklerden onlarca isimle ilgili korkunç cinsel şiddet hikâyeleriyle dolu yüzlerce mail geldi.
11.12.2020 Yaşam
2020 Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu
2020 Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu 2020 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan belli oldu. Nobel Komitesi, 2020 Nobel Edebiyat Ödülü'nü ABD'li şair Louise Glück'e verdi.
8.10.2020 Kültür Sanat
Turgut Uyar vefatının 35. yılında anılıyor! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar şiirleri ve sözleri...
Turgut Uyar vefatının 35. yılında anılıyor! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar şiirleri ve sözleri... Turgut Uyar vefatının 35. yılında anılıyor. Cemal Süreya, Edip Cansever, İlhan Berk, Ece Ayhan gibi isimlerin yer aldığı İkinci Yeni şiir akımının önemli şairlerinden Turgut Uyar'ın bugün ölüm yıl dönümü. Peki, Turgut Uyar kimdir? İşte Turgut Uyar şiirleri, kitapları ve hayatı...
22.08.2020 Gündem
Adalet Ağaoğlu kimdir? Bir düğün gecesi, Ölmeye yatmak kitaplarının yazarı Adalet Ağaoğlu'nun edebi kişiliği, romanları ve eserleri!
Adalet Ağaoğlu kimdir? Bir düğün gecesi, Ölmeye yatmak kitaplarının yazarı Adalet Ağaoğlu'nun edebi kişiliği, romanları ve eserleri! Türkiye edebiyatının önemli isimlerinden Adalet Ağaoğlu, 91 yaşında hayatını kaybetti. Ağaoğlu, bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Peki, Adalet Ağaoğlu kimdir? Adalet Ağaoğlu eserleri nelerdir?
14.07.2020 Gündem
Adalet Ağaoğlu vefat etti! Türk edebiyatının önemli ismi Adalet Ağaoğlu'nun hayatı!
Adalet Ağaoğlu vefat etti! Türk edebiyatının önemli ismi Adalet Ağaoğlu'nun hayatı! Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Adalet Ağaoğlu 91 yaşında hayatını kaybetti.İşte Adalet Ağaoğlu'nun hayatı ve eserleri...
14.07.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Edebiyat Ödülü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki edebiyat ödülü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.