Nobel Edebiyat Ödülü

Nobel Edebiyat Ödülü

Son dakika nobel edebiyat ödülü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nobel edebiyat ödülü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nobel edebiyat ödülü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nobel Edebiyat Ödülü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nobel edebiyat ödülü gelişmeleri de dahil olmak üzere 252 nobel edebiyat ödülü haberi bulunmuştur. Tüm nobel edebiyat ödülü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya İnce Memed, Orta Direk, Binboğalar Efsanesi, Ağrı Dağı Efsanesi, Sarı Sıcak ve Tek Kanatlı Bir Kuş'un da aralarında olduğu çok sayıda esere imza atan Yaşar Kemal ölümünün 9 yılında anılıyor.
29.02.2024 Adana
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
10.12.2023 Dünya
Terhis olan oğullarını almaya giden aile kaza yaptı! Aile faciası yaşandı
Terhis olan oğullarını almaya giden aile kaza yaptı! Aile faciası yaşandı Batman’dan terhis olan oğullarını almak için Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine gitmek için yola çıkan ailenin hafif ticari aracı, takla attı. Kazada, 2 kişi öldü, 2’si ağır, 3 kişi yaralandı.
5.10.2023 Yaşam
2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu
2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi "Söylenemeyenleri dile getiren yenilikçi oyunları ve düzyazıları" dolayısıyla Norveçli yazar Jon Fosse oldu.
5.10.2023 Bilim ve Teknoloji
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş? 6 Aralık ne günü diye araştırmalar başladı. Tarihte hangi önemli olayların yaşandığı, kimlerin öldüğü ve doğduğu merak ediliyor. Peki, 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6.12.2022 Gündem
Annie Ernaux kimdir, kaç yaşında, kitapları ne? 2022 Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Annie Ernaux hakkında merak edilenler…
Annie Ernaux kimdir, kaç yaşında, kitapları ne? 2022 Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Annie Ernaux hakkında merak edilenler… Nobel Edebiyat Ödülü'nün bu yılki sahibi Annie Ernaux oldu. Fransız yazar Ernaux, ödüle "kişisel hafızanın köklerini, yabancılaşmalarını ve kolektif kısıtlamalarını ortaya çıkarma cesareti ve klinik keskinliği için" layık görüldü. 2021'de ödüle "kültürler ve kıtalar arasındaki körfezde sömürgeciliğin etkilerine ve mültecinin kaderine nüfuz etmesinden dolayı" Zanzibarlı edebiyatçı Abdulrazak Gurnah layık görülmüştü. Peki, Annie Ernaux kimdir? Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Annie Ernaux kitapları ve hakkında merak edilenler…
6.10.2022 Kültür Sanat
Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan isim belli oldu
Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan isim belli oldu 2022 Nobel Edebiyat Ödülü'nü Fransız yazar Annie Ernaux kazandı.
6.10.2022 Dünya
Orhan Pamuk ile Aslı Akyavaş evlendi
Orhan Pamuk ile Aslı Akyavaş evlendi Nobel Edebiyat Ödülü’nü Türkiye’den kazanan (2006) tek isim olan Orhan Pamuk, uzun yıllardır birlikte olduğu Aslı Akyavaş'la evlendi. Nikâh töreni aile içinde yapıldı.
6.04.2022 Magazin
Borçka Belediyesi fotoğrafları karıştırdı sosyal medya yıkıldı! Nobel Ödülü aktör Morgan Freeman'a...
Borçka Belediyesi fotoğrafları karıştırdı sosyal medya yıkıldı! Nobel Ödülü aktör Morgan Freeman'a... Borçka Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan romancının yerine Amerikalı aktör Morgan Freeman'ın fotoğrafını kullandı. Fotoğraf hatası sosyal medyada günün konusu oldu.
8.10.2021 Yaşam
Abdulrazak Gurnah kimdir, Müslüman mı? 2021 Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Abdulrazak Gurnah'ın hayatı kitapları ve hayatına dair merak edilenler…
Abdulrazak Gurnah kimdir, Müslüman mı? 2021 Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Abdulrazak Gurnah'ın hayatı kitapları ve hayatına dair merak edilenler… Abdulrazak Gurnah kimdir, nereli? 2021 Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Abdulrazak Gurnah'ın hayatı ve kitapları araştırılmaya başlandı. Nobel Komitesi, Nobel Edebiyat Ödülü’nü Zanzibarlı edebiyatçı Abdulrazak Gurnah’a verildiğini açıkladı.73 yaşındaki yazar, ödülün yanı sıra 10 milyon İsveç kronu (1,1 milyon dolar) para armağanının da sahibi oldu. İşte Abdulrazak Gurnah…
8.10.2021 Gündem
Abdulrazak Gurnah Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi oldu
Abdulrazak Gurnah Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi oldu Nobel Komitesi, Nobel Edebiyat Ödülü’nü Zanzibarlı edebiyatçı Abdulrazak Gurnah’a verildiğini açıkladı. Gurnah’ın Nobel’i ‘kültürler ve kıtalar arasındaki körfezde sömürgeciliğin etkilerine ve mültecinin kaderine nüfuz etmesinden dolayı aldığı’ ifade edildi.
7.10.2021 Kültür Sanat
Mamutlar geri dönüyor! Yeniden doğacaklar
Mamutlar geri dönüyor! Yeniden doğacaklar Bilim adamları ve girişimcilerden oluşan bir ekip Pazartesi günü, yünlü mamutu genetik olarak diriltmek için yeni bir şirket kurduklarını duyurdu. Colossal adlı şirket, bu muhteşem canavarları nesli tükendikten binlerce yıl sonra Sibirya tundrasına geri yerleştirmeyi amaçlıyor.
14.09.2021 Dünya
2020 Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu
2020 Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu 2020 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan belli oldu. Nobel Komitesi, 2020 Nobel Edebiyat Ödülü'nü ABD'li şair Louise Glück'e verdi.
8.10.2020 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni partilerin kurulmasına ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni partilerin kurulmasına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni partilerin kurulmasına ilişkin soruya "Son 17 yılda çok büyük medya kampanyalarıyla kurulan kimi oluşumlar, daha ilk seçimde millet tarafından sandığa gömülmüştür. AK Parti olarak biz başkasına değil, kendimize bakıyor, kendi gündemimize odaklanıyoruz." ifadelerini kullandı.
29.01.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İntikam alma hissiyle girişilen bir saldırıyla karşı karşıyayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İntikam alma hissiyle girişilen bir saldırıyla karşı karşıyayız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreninde konuştu. Nobel Edebiyat Ödülü'ne tepki gösteren Cumhurbaşkanı, "Bugün adeta binlerce yılın intikamını alma hissi ile girişilen bir saldırı ile karşı karşıyayız" diye konuştu.
12.12.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Utanç vericidir, rezalettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Utanç vericidir, rezalettir Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sürgünün 75. Yılında Ahıska Türkleri Anma Programı’nda konuştu. Erdoğan, Nobel Ödülü'nün Handke verilmesine tepki göstererek "On binlerce Müslümanın kanını döken bir caniyi destekleyen hatta öven bir şahsın ödüle layık görülmesi utanç vericidir, rezalettir" dedi.
10.12.2019 Siyaset
Soykırım destekçisi yazar Handke Nobel ödülünü aldı
Soykırım destekçisi yazar Handke Nobel ödülünü aldı Bosna'daki soykırımı inkar etmesi nedeniyle tepki çeken Avusturyalı yazar Peter Handke'nin de aralarında bulunduğu 2019 yılının Nobel sahipleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törende ödüllerini aldı.
10.12.2019 Dünya
Fahrettin Altun'dan 'Orhan Pamuk' açıklaması
Fahrettin Altun'dan 'Orhan Pamuk' açıklaması İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından "Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye düşmanı ideolojik yaklaşımları ve terör faaliyetleri bilindiği halde Nobel’e aday gösterilen ya da farklı uluslararası örgütlerce ödüllendirilen isimleri kastetmiştir." açıklamasında bulundu.
10.12.2019 Gündem
Bosna soykırımını inkâr eden Avusturyalı yazar Peter Handke kimdir?
Bosna soykırımını inkâr eden Avusturyalı yazar Peter Handke kimdir? Bosna'daki soykırımı inkâr eden Avusturyalı yazar Peter Handke'nin Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmesi büyük bir tepkiyle karşılandı. Peter Handke'nin büyük tepkiyle karşılaşmasından sonra, hakkında merak edilenler de arttı. Peki, Peter Handkle kimdir?
10.12.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nobel tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nobel tepkisi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nobel Edebiyat Ödülü'nün ırkçı bir şahsa verilmesi, insan hakları ihlallerinin ödüllendirilmesinden başka hiçbir anlam taşımayacaktır." ifadelerini kullandı.
10.12.2019 Siyaset
Aziz Sancar'dan 'Nobel' tepkisi!
Aziz Sancar'dan 'Nobel' tepkisi! Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Srebrenitsa soykırımına destek veren yazar Peter Handke’ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine tepki gösterdi.
10.12.2019 Gündem
Türkiye Nobel ödül törenine katılmayacak!
Türkiye Nobel ödül törenine katılmayacak! 2019 Nobel Edebiyat Ödülüne layık görülen Avusturyalı yazar Peter Handke'nin Srebrenitsa Katliamına ilişkin sözleri nedeniyle ödüle ve komiteye tepkiler sürüyor. Nobel Edebiyat Ödülü'nün Srebrenitsa'daki soykırımı reddeden Handke'ye verilmesi nedeniyle Türkiye İsveç'te yarın yapılacak Nobel Ödül Töreni'ne katılmayacak
9.12.2019 Gündem
Nobel Ödülü alan yazara tepkiler dinmiyor
Nobel Ödülü alan yazara tepkiler dinmiyor “Sırp Kasabı” olarak adlandırılan Slobodan Miloseviç’e desteği nedeniyle eleştirilen Peter Handke’nin Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülmesine yönelik tepkiler sürüyor.
9.12.2019 Dünya
Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahipleri belli oldu
Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahipleri belli oldu 2019 Nobel Ekonomi Ödülü, yoksulluk üzerine yaptıkları çalışmaları nedeniyle Abhijit Banerjee, Esther Duflo ve Michael Kremer'e verildi.
14.10.2019 Dünya
'Koşucular' Nobel aldı!
'Koşucular' Nobel aldı! Türkiye’de büyük bir ilgi gören Polonyalı yazar Olga Tokarczuk’un yazdığı, Neşe Taluy Yüce’nin Türkçe’ye çevirdiği ‘Koşucular’ kitabın 2018 Nobel Edebiyat Ödülü’nü aldı.
11.10.2019 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Nobel Edebiyat Ödülü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nobel edebiyat ödülü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.