Ebeveynlik

Ebeveynlik

Son dakika ebeveynlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ebeveynlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ebeveynlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ebeveynlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ebeveynlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 80 ebeveynlik haberi bulunmuştur. Tüm ebeveynlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sosyal medya çağında ebeveynlik; iyi yönetmek için 8 öneri
Sosyal medya çağında ebeveynlik; iyi yönetmek için 8 öneri Sosyal medya kullanımının hem olumlu hem olumsuz sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Gonca Kızılkaya Cumaoğlu, "Sosyal medya öğrenmeyi kolaylaştırıyor, dünyayı tanımamızı, çevremizden haberdar olmamızı sağlıyor, zaman zaman yaratıcı fikirlerin de ortaya çıkmasını tetikliyor. Diğer yandan doğru kullanılmadığında özellikle de çocuklarımız açısından önemli zararlarını gözlemliyoruz. Aşırı kullanımını anksiyete ve depresyona dahi neden olabiliyor" dedi.
4.01.2024 Gündem
Depremzede bebeklere süt anne oldu! Örnek ünlü
Depremzede bebeklere süt anne oldu! Örnek ünlü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, oyuncu Burcu Kara’nın 1 yaşındaki depremzede bebeğe sütanne olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Sütannelik yapmak isteyen vatandaşlar en yakın bakanlık kuruluşuna müracaat edebilir" dedi.
16.03.2023 Magazin
Depremzedelere yapılanlar vicdanları yaraladı! Olayın perde arkasında yatan psikolojiyi anlattı
Depremzedelere yapılanlar vicdanları yaraladı! Olayın perde arkasında yatan psikolojiyi anlattı Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası enkaz altındakileri arayarak ve sosyal medyada canlı yayın açarak dalga geçenler büyük tepki topladı. Daha sonra ise sırf dondurucu soğukların olduğu deprem bölgesine bazı kişilerce ihtiyaçtan çok uzak kıyafetlerin gönderildiğini ortaya çıktı. Uzmanlar tepki çeken bu olayların arkasında yatan psikolojiyi yorumladı.
11.02.2023 Gündem
Evliliği bitiren sorun! Tüm çiftleri ilgilendiriyor, istememek 'kusur' sayılıyor
Evliliği bitiren sorun! Tüm çiftleri ilgilendiriyor, istememek 'kusur' sayılıyor Evli çiftlerin birçoğu bu sorunu yaşıyor. Kadın ya da erkeğin çeşitli sebeplere bağlı olarak çocuk istememesi söz konusu olabiliyor. Özellikle yeni evli sayılabilecek çiftlerden bir taraf, karşı tarafın hiç çocuk istemediğini öğrendiğinde büyük bir şok ile karşılaşıyor, tartışmalar büyüyor. Bu da en sonunda çiftleri boşanmanın eşiğine getirebiliyor. Çocuk istememenin 'kusur' sayıldığı kararlar da mevcut. Uzman isimler konuya ilişkin önemli detaylara yer verdi...
14.01.2023 Gündem
Bakanlıktan 'İşte Benim Stilim' yarışmacısı hakkında açıklama
Bakanlıktan 'İşte Benim Stilim' yarışmacısı hakkında açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "Medyada yer alan ve kamuoyuna yansıyan 'İşte Benim Stilim' isimli programın yarışmacısı N.H.'nin sosyal medya paylaşımları sonrası basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur" ifadesi kullanıldı.
26.08.2022 Gündem
Erkekler kadınlardan daha çok kazanıyor! Dünya Bankası rapor yayımladı! Eşitsizlik...
Erkekler kadınlardan daha çok kazanıyor! Dünya Bankası rapor yayımladı! Eşitsizlik... Dünya Bankası'nın Kadınlar, İş Dünyası ve Hukuk 2022 raporuna göre küresel olarak erkek ve kadınların beklenen yaşam boyu kazançları arasındaki fark 172 trilyon dolar. Dünyanın yıllık gayri safi hasılasının yaklaşık iki katı oranında.
8.03.2022 Ekonomi
Çocuklara ücretsiz internet eğitim fırsatı
Çocuklara ücretsiz internet eğitim fırsatı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çatısı altında faaliyet gösteren BTK Güvenli İnternet Merkezi, 2010 yılından bu yana, 176 bin 367 kişiye internetin bilinçli ve güvenli kullanılması konusunda eğitim verdi.
7.02.2022 Eğitim
Bakanlıktan aileler için 'Çocukları dijital tehlikelerden koruma rehberi'
Bakanlıktan aileler için 'Çocukları dijital tehlikelerden koruma rehberi' Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların dijital dünyada sosyal, akademik, psikolojik yönden ve güvenlik açısından karşılaşabilecekleri sorunların anlatıldığı ve ebeveynlerin çocuklarını dijital ortamlardaki tehlikelerden koruyabilmeleri için gerekli bilgilerin yer aldığı rehber hazırladı.
17.01.2022 Gündem
Ebeveynini kaybetmiş çocukları desteklemek için özel rehber
Ebeveynini kaybetmiş çocukları desteklemek için özel rehber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğal afet, hastalık, trafik kazası veya başka nedenlerle ebeveynini kaybetmiş çocuklara psikolojik destek, yasal işlemler ve bu durumdaki çocuklara devlet tarafından sunulan hizmetlerle ilgili konuları içeren rehber hazırladı.
25.12.2021 Gündem
Velayet altındaki çocukların teslimi nasıl yapılacak? 5'inci Yargı Paketi’yle tamamen değişiyor!
Velayet altındaki çocukların teslimi nasıl yapılacak? 5'inci Yargı Paketi’yle tamamen değişiyor! 5'inci Yargı Paketi’yle değişiyor! Mağduriyetler ortadan kalkacak. İşlemler ise ücretsiz yapılacak! Yeni yargı paketine göre ayrılan çiftlerin çocukları uzmanlar eşliğinde teslim edilecek. Adli destek mağdur hizmeti ile çocuklar ailelerine teslim edilecek. Peki, Adli destek mağdur hizmeti nedir? Velayet altındaki çocukların teslimi nasıl yapılacak? İşte 5'inci Yargı Paketi’nin detayları…
8.12.2021 Gündem
Vakıfbank resmen duyurdu! 81 ildeki tüm şubeye gönderildi, krediler ve...
Vakıfbank resmen duyurdu! 81 ildeki tüm şubeye gönderildi, krediler ve... VakıfBank resmen duyurdu! 81 ildeki tüm şubelere gönderildi. Kredi açıklaması geldi. Hepsi tek çatı altında toplandı. VakıfBank, yaptığı açıklamada sürdürülebilirlik atağına geçtiğini, bu kapsamda çalışmalarını tek çatı altında toplayarak, 81 ildeki şubelerine "Sürdürülebilir Bankacılık" logosunu ulaştırdığını duyurdu. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, sürdürülebilir temalı kredilerin her yıl artırmanın amaçlandığını belirtti. Kredi tahsis süreçlerinde ise çevresel ve sosyal risklerin ölçülmesi için kurulan özel birimle çalışmaların yürütüldüğünü vurguladı.
22.10.2021 Ekonomi
Şiddet ve ihmal çocukta suça eğilimi artırıyor
Şiddet ve ihmal çocukta suça eğilimi artırıyor Suça sürüklenmiş çocukların yaşam hikayeleri de birbirine benziyor. Uzmanlar, çoğunluğunun yaşamlarının ilk yıllarından itibaren aile içi şiddet, ihmal, istismar, yoksulluk gibi yoğun ve sürekli şiddete maruz kalmış çocuklar olduğuna dikkat çekiyor. “Şiddet, şiddeti ve mağdur olmayı, mağdurluk ise suça sürüklenmeyi tetiklemektedir” uyarısında bulunan uzmanlar, “Aile ortamında olumsuz yaşam olaylarına, şiddet, ihmal ve istismara maruz bırakılan çocukların suça eğilimi artmaktadır. Bu nedenle, aileler çocukları ile daha iyi etkileşim ve iletişim içinde olmalı, onları olası risklerden korumalıdır.” diyor.
18.10.2021 Sağlık
Cinsel hayatı koronavirüs kötü etkiledi!
Cinsel hayatı koronavirüs kötü etkiledi! Koronavirüs pandemisi fiziksel sağlığı olduğu gibi ruh sağlığını ve ilişkileri de vurdu! Uzmanlar, "Son yıllarda sıklıkla boşanma ve aldatma vakaları ile çalışıyorduk ama pandemi ile beraber bu sayı çok arttı. Çocukları sebebiyle ebeveyn danışmanlığına başlayan çiftlerde bile derine indiğinizde bir aldatma öyküsü çıkabiliyor" diyerek önemli uyarılarda bulundu.
20.09.2021 Yaşam
Toplu cinsel ilişki, saadet zinciri, tarikat dünya bunu konuşuyor! Aralarında ünlü isimlerde var
Toplu cinsel ilişki, saadet zinciri, tarikat dünya bunu konuşuyor! Aralarında ünlü isimlerde var ABD kamuoyu aylardır Nxivm isimli topluluğu tartışıyor. Kişisel gelişim seminerleri kisvesinde bir saadet zinciri olan Nxivm'un kurucusunun da onlarca kadının cinsel ilişki kölesi olarak kullanıldığı bir tarikatın lideri olduğu ortaya çıktı. Biz de gerçek olamayacak kadar tüyler ürpertici bu hikayeyi tüm detaylarıyla masaya yatırdık.
12.09.2021 Gündem
Prof. Dr. Kadir Beycioğlu hayatını kaybetti! Kadir Beycioğlu’nun biyografisi…
Prof. Dr. Kadir Beycioğlu hayatını kaybetti! Kadir Beycioğlu’nun biyografisi… Dokuz Eylül Üniversitesi’nde görevli olan Prof. Dr. Kadir Beycioğlu hayatını kaybetti. Adana Altın Koza Film Festivali Direktörlüğü de yapan Beycioğlu’nun vefat haberi ardından sevenleri ve meslektaşları sosyal medya hesaplarından taziye mesajları paylaşırken Prof.Dr.Kadir Beycioğlu hayatı da sorgulanamaya başlandı. Peki, Prof.Dr.Kadir Beycioğlu kimdir?
19.08.2021 Gündem
'Dijital Mahremiyet Rehberleri' yayımlandı
'Dijital Mahremiyet Rehberleri' yayımlandı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, güvenli internete ilişkin hem ebeveynler hem de çocuklar için tavsiyeler içeren "Dijital Mahremiyet Rehberleri"nin yayımlandığını bildirdi.
18.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Çocukların ekran karşısında geçirdiği süreye dikkat!
Çocukların ekran karşısında geçirdiği süreye dikkat! Dünyayı etkisi altına alan Kovid- 19 salgınının tetiklediği dijitalleşme süreçleri, eğitimin en önemli paydaşı olan ebeveynleri de doğrudan etkiliyor. Salgınla birlikte yayılımı büyük bir ivme kazanan dijital süreçlerin, aile sosyolojisini yeniden şekillendirdiğini ve ebeveynliğin anlamını değiştirdiğini ifade eden Dr. Derya Kavgaoğlu, “Ebeveynin yorgun olduğu için veya vakti olmadığı için çocuğun ekran karşısında geçirdiği süreyi görmezden gelmesi önemli bir risktir” dedi.
27.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Covid-19 gebe ve bebekleri nasıl etkiliyor?
Covid-19 gebe ve bebekleri nasıl etkiliyor? Pandemi sürecinden gebe ve bebeklerin de olumsuz etkilendiğini belirten uzmanlar, bu stresli dönemin anne ve bebek ilişkisine de yansıdığını vurguluyor. Doğumun stresli bir süreç olduğunu hatırlatan uzmanlar, gebelerin pandemide daha stresli olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, “Travmatik stres, emzirme başarısızlığı ve bağlanma sorunlarına zemin hazırlar” uyarısında bulunuyor. Prof. Dr. Güler Cimete, içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinin gebeler ve bebekler üzerindeki etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
3.05.2021 Sağlık
'Tükenmişlik sendromu' en az Türkiye'de görülüyor
'Tükenmişlik sendromu' en az Türkiye'de görülüyor Belçika'da yapılan araştırmaya göre bireyselliğin ön planda olduğu batı toplumlarında anne ve babalar arasındaki 'tükenmişlik sendromu' oldukça yüksek çıkarken, en az görülen ülke ise Türkiye oldu.
29.03.2021 Sağlık
Pandemide çocuklarda psikolojik dayanıklılığı artırmanın yolları!
Pandemide çocuklarda psikolojik dayanıklılığı artırmanın yolları! Koronavirüs ile geçen bir yıl, başta yaşlılar olmak üzere, yetişkinler, gençler hatta çocukları da olumsuz etkiledi. Uzmanlar dayanıklılığı test eden bu sürecin en çok çocukları etkilediğini belirtiyor. Çocukların zor durumlardan sonra tekrar ayağa kalkma becerisi olarak tanımlanan rezilyans olarak adlandırılan psikolojik dayanıklılık ile zorluklarla baş eden çocuklar yetiştirmek mümkün. Uzman Klinik Psikolog Ece Eryılmaz çocuklarda dayanıklılığı artırmanın yollarını anlattı
28.03.2021 Sağlık
Ailelere 'ekran sürelerine dikkat edin' uyarısı
Ailelere 'ekran sürelerine dikkat edin' uyarısı Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Özlem Sürücü, "Her yaş grubu için ders harici vakitlerde ekran önünde geçirilen 7-8 saat gibi süreler söz konusu ve bu ciddi gelişimsel sorunlara sebebiyet verebiliyor" dedi.
31.12.2020 Sağlık
4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi Başlıyor
4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi Başlıyor Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM), T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte düzenleyeceği ve ana teması ‘Dijital Çağda İnsan Kalmak’ olan 4’üncü Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi yarın başlıyor. 26 – 28 Kasım tarihleri arasında yapılacak ve dünya çapında önemli konuşmacıların katılacağı zirvenin açılış konuşmasını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.
25.11.2020 Gündem
Jinekoloğun kendi spermini kullanıp 17 kadını hamile bıraktığı ortaya çıktı!
Jinekoloğun kendi spermini kullanıp 17 kadını hamile bıraktığı ortaya çıktı! Hollanda'da tüp bebek ve suni döllenme tedavisinin öncülerinden biri olan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı (jinekolog) Jan Wildschut'un, en az 17 kadının hamile kalması için kendi spermlerini kullandığı açıklandı.
20.11.2020 Dünya
Türkiye'deki çocukların yüzde 49'unun sosyal medya hesabı var
Türkiye'deki çocukların yüzde 49'unun sosyal medya hesabı var Yapılan araştırmaya göre Türkiye’deki çocukların yüzde 49’unun bir sosyal medya hesabı olduğu ortaya çıkarken, kullandıkları en popüler sosyal ağ yüzde 83 ile Instagram oldu.
19.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Kekemelik psikolojik değil!
Kekemelik psikolojik değil! Bilinenin aksine stres, heyecan ve korkunun kekemeliğe yol açmayacağını ifade eden Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Emin Çağlar, “Kekemeliğin başlangıç sebebi hala tam olarak bilinmemektedir. Genetik ve nörolojik nedenlere bağlanabilir ancak psikolojik değildir” dedi.
13.10.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ebeveynlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ebeveynlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.