Yeme bozukluğu vakaları arttı! En sık kadınlarda ve ergenlerde görülüyor!
Yeme bozukluğu vakaları arttı! En sık kadınlarda ve ergenlerde görülüyor! Son dönemde sağlık ve diyet ile ilgili sosyal medya paylaşımları oldukça popüler hale geldi. Kullanıcıların 'Nasıl diyet yapılır?', 'Nasıl fit kalınır?' 'Günde kaç kalori yakılmalı?' gibi paylaşımlarla sıkça karşılaştığını vurgulayan uzmanlar, bazı web sitelerinin düzensiz yemek yemeyi teşvik ederek yeme bozukluğunu bir moda ya da güzellik algısı olarak göstermeye çalıştığını ifade ediyor. Uzmanlar yeme bozukluğunun ergenlerde, kadınlarda ve manken, dansçı, sporcu gibi meslek gruplarında başarılı genç kızlarda daha çok görüldüğüne dikkat çekiyor.
8.06.2021 Sağlık
Ebeveynler çocuklarını hangi cümlelerle takdir etmeli?
Ebeveynler çocuklarını hangi cümlelerle takdir etmeli? Çocuklarda doğru davranışları pekiştirmek, doğru davrandıklarında tanımlayıcı takdir almaları ile mümkün olabiliyor. Çocukların takdir, övgü ve ödül gibi olumlu geri bildirim aldıkları davranışları, tekrar yapmaya daha eğilimli olduklarını vurgulayan uzmanlar, ebeveynlerin hangi davranışları takdir ettiklerini açık ve net olarak belirtmeleri gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlar, ‘sen çok zekisin, çok çalışkansın, sen herkesten güzelsin’ gibi övgülerin çocuklarda yanlış algılara sebep olduğunu belirterek bu tür sözler yerine çocuğun olumlu davranışlarının takdir edilmesini öneriyor.
22.05.2021 Sağlık
Ebeveynlere online ilkyardım eğitimi
Ebeveynlere online ilkyardım eğitimi Uzman anne ve bebek koçu Sevim Kuruçay Çam, Akbatı Instagram hesabında Yaşam Akademisi söyleşilerinin konuğu olarak, anne adaylarının sorularını yanıtlayacak.
18.03.2021 Sağlık
Okula başlamak kimin için daha zor?
Okula başlamak kimin için daha zor? Okula yeni başlamak sadece çocuklar için değil, ebeveynleri için de yeni ve önemli bir sürecin başlaması anlamına geliyor ve her iki tarafta bir miktar endişe yaratıyor. Bu nedenle hem ailede, hem çocukta artan kaygının giderilmesi için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.
5.09.2017 Sağlık