E-Tebligat

E-Tebligat

Son dakika e-tebligat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan e-tebligat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını e-tebligat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

E-Tebligat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan e-tebligat gelişmeleri de dahil olmak üzere 388 e-tebligat haberi bulunmuştur. Tüm e-tebligat haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK hayata geçirdi! Yeni dönem yüz binleri kapsayacak
SGK hayata geçirdi! Yeni dönem yüz binleri kapsayacak E-tebligat ile ilgili son dakika gelişmesi geldi. SGK tarafından hayata geçirildi. Yüz binleri ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. SGK tarafından yapılan duyuruya göre, e-tebligat sisteminin kapsamının genişletilmesi amacıyla 01.09.2022 tarihinden itibaren Ankara ilinde e-tebligat başvurusu yapmış ve yapacak olan işverenlere elektronik tebligat gönderilmeye başlandı. Diğer taraftan Eskişehir, Bursa, Konya, Gaziantep ve Ankara’da e-tebligat başvurusu yapmamış işverenler ile diğer illerdeki işverenlere eski usulde tebligat yapılmaya devam edilecek. İşte e-tebligat ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
10.09.2022 Çalışma Hayatı
Tüketicileri ilgilendirin çok önemli karar! İptal edildi...
Tüketicileri ilgilendirin çok önemli karar! İptal edildi... Milyonlarca tüketiciyi çok yakından ilgilendiren karar. Zonguldak  2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi, online ders desteği satın alan tüketicinin cayma hakkını kullanmasına rağmen savunmasını almadan icraya veren Tüketici Hakem Heyeti'nin kararını iptal etti. Avukat Hakan Akın mahkemenin tüketiciler açısından önemli bir karar verdiğini belirterek, "Müvekkilimin savunması istenmeden, gıyabında karar verilmiştir. Mahkeme, tüketicinin aleyhinde yapılan bir başvuruda savunması alınmadan verilen kararı hukuka aykırı görerek hakem heyeti kararını iptal etmiştir" dedi.
12.05.2022 Ekonomi
E-tebligat ile 61 bin 212 ağaç korundu
E-tebligat ile 61 bin 212 ağaç korundu Adalet Bakanlığı'nca uygulanan e-tebligat ile 102 milyon 877 bin 373 tebligat elektronik ortamda taraflara iletildi. Uygulama ile bugüne kadar 1 milyar 400 milyon 998 bin 495 lira tasarruf sağlanırken, 61 bin 212 ağaç korunmuş oldu.
26.03.2022 Gündem
23 milyon lira dolandırıp ABD'ye kaçmış
23 milyon lira dolandırıp ABD'ye kaçmış Ankara'da avukat Adnan A. hakkında, hukuk müşaviri olarak çalıştığı elektrik dağıtım şirketini 23 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla bakanlık izni ile Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Adnan A.'nın, ABD'ye kaçtığı ortaya çıktı.
4.03.2022 Yaşam
E-tebligat ile 2021’de 40 milyon tebligat elektronik ortamda gönderildi
E-tebligat ile 2021’de 40 milyon tebligat elektronik ortamda gönderildi Yargısal süreçlerin hızlanmasını, kağıt tasarrufu ve doğanın korunmasını sağlayan e-tebligat ile sadece 2021 yılında 40 milyondan fazla ileti muhataplarına elektronik ortamda ulaştırıldı.
10.01.2022 Gündem
Bakan Gül: e-Tebligat ile 2021 yılında 1 milyar TL tasarruf sağlandı
Bakan Gül: e-Tebligat ile 2021 yılında 1 milyar TL tasarruf sağlandı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, e-Tebligat uygulaması sayesinde 2021 yılında 1 milyar TL tasarruf sağlandığını açıkladı. Kira uyuşmazlıklarının arabuluculuk yoluyla çözüme kavuşturulması konusunda da çalıştıklarını kaydeden Bakan Gül, "Özellikle basit bir kira tespit davasının bile 7-10 yıl sürmesi gerçekten kabul edilemez bir durum" dedi.
24.12.2021 Gündem
SGK'dan flaş karar! Tarih resmen değişti, 1 ay daha uzatıldı
SGK'dan flaş karar! Tarih resmen değişti, 1 ay daha uzatıldı SGK'dan flaş karar. Resmen değişti, 1 ay daha uzatıldı. SGK e-Tebligat başvuru sistemi geçtiğimiz günlerde e-Devlet üzerinden hizmete açılmıştı. Konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu yeni bir açıklama yaparak 31 Aralık'ta sona erecek elektronik tebligat (e-tebligat) başvuru süresinin 31 Ocak 2022'ye kadar uzatıldığı bildirildi.
11.12.2021 Çalışma Hayatı
E-tebligat ile ilgili flaş karar! SMS ve e-posta...
E-tebligat ile ilgili flaş karar! SMS ve e-posta... Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu, Vergi Usul Kanunu'nun 107/A maddesi uyarınca yapılan elektronik tebligata ilişkin telefon veya elektronik posta adresine bilgilendirme mesajı gönderilmemesinin, tebligatın süresini ve geçerliliğini etkilemeyeceğine hükmetti.
18.11.2021 Ekonomi
SGK harekete geçti ve resmen değişti! 1 Ekim'de başlıyor...
SGK harekete geçti ve resmen değişti! 1 Ekim'de başlıyor... SGK harekete geçti ve resmen duyurdu. Zorunlu oluyor ve tamamen değişiyor. 1 Ekim'den itibaren başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun duyurusuna göre tüm tebligatlar artık elektronik ortama taşınıyor. SGK tek tek açıkladı. İşverenlerin de SGK tebligatları için elektronik tebligat adresi alması, elektronik sistemi kullanması gerekiyor. 3 ay içinde başvuru yapmaları zorunlu. Elektronik tebligat adresi alma zorunluluğu bulunmayanlar ise isteğe bağlı olarak kendilerine elektronik ortamda tebligat yapılmasını talep edebilecek. Tebliğe ilişkin kayıtlar aksi ispat edilmedikçe kesin delil kabul edilecek.
24.09.2021 Ekonomi
Bakan Gül: Yargının, yargısız infazını asla kabul etmiyoruz
Bakan Gül: Yargının, yargısız infazını asla kabul etmiyoruz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hepimizin müşterek duygularına, ortak vicdanına hitap eden olayların soruşturma veya davalarını, bağımsız ve tarafsız yargıyı yıpratma kampanyasına dönüştürme girişimlerini asla kabul etmeyiz." dedi.
20.09.2021 Siyaset
Bakan Gül: Yeni yıla reform adımlarıyla başlıyoruz
Bakan Gül: Yeni yıla reform adımlarıyla başlıyoruz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Bu adli yıla da geçtiğimiz yıldan devraldığımız reform adımlarıyla başlıyoruz. Yeni dönemde de hukukun üstünlüğünü tahkim etmek, adalete erişimi güçlendirmek için reform stratejimizin izini sürmeye devam edeceğiz" dedi.
1.09.2021 Gündem
E-tebligat ile yaklaşık 1 milyar lira tasarruf sağlandı
E-tebligat ile yaklaşık 1 milyar lira tasarruf sağlandı Adalet Bakanlığının 2015 yılında hizmete sunduğu e-tebligat uygulamasıyla bugüne kadar 72 milyondan fazla ileti muhataplarına elektronik ortamda ulaştırıldı. E-tebligat ile yaklaşık 1 milyar lira tasarruf sağlanırken, 43 bin 188 ağaç da korunmuş oldu.
24.08.2021 Gündem
Kovid-19 salgınında düzenlenen e-Fatura tutarı ikiye katlandı
Kovid-19 salgınında düzenlenen e-Fatura tutarı ikiye katlandı Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) son dönemde hayata geçirilen dijital uygulamaların kullanımı, sosyal temasın azaldığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde hızla yaygınlaşırken, 2020 yılında düzenlenen elektronik fatura (e-Fatura) tutarı bir önceki yıla göre yüzde 106 arttı.
16.05.2021 Bilim ve Teknoloji
TBB Başkanı Feyzioğlu, İnsan Hakları Eylem Planı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu
TBB Başkanı Feyzioğlu, İnsan Hakları Eylem Planı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı'nı değerlendirdi. Feyzioğlu, sokaktaki insana, hane halkına dokunan İnsan Hakları Eylem Planının, yıldızları tarif eden değil, yıldızlara erişmeyi sağlayacak bir plan ve yol haritası olduğunu belirtti.
2.03.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılının aralık ayı ile ocak-aralık dönemi merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçlarını Dolmabahçe Ofisi'nde açıkladı.
15.01.2021 Ekonomi
Salgında e-ihale sayısı 4 kat arttı
Salgında e-ihale sayısı 4 kat arttı Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) son yıllarda internet ortamına taşıdığı e-doküman, e-tebligat, e-ihale ve e-eksiltme gibi uygulamalar sayesinde 1 milyar lirayı aşkın tasarruf sağlanırken, koronavirüs sürecinde e-ihale sayısı 4 kattan fazla artış gösterdi.
20.09.2020 Ekonomi
Gelir İdaresinden mükelleflere elektronik tebligat çağrısı
Gelir İdaresinden mükelleflere elektronik tebligat çağrısı Yeni tip coronavirüsle (Kovid-19) birlikte elektronik uygulamaların kullanımı artarken Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) da mükelleflerin gönüllü olarak elektronik tebligat (e-Tebligat) uygulamasına geçmesini önerdi.
12.05.2020 Ekonomi
Adalet Bakanı Gül'den "Avukatlar Günü" mesajı
Adalet Bakanı Gül'den "Avukatlar Günü" mesajı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Avukatların mesleki sorunlarına çözüm bulmayı ve savunmanın imkanlarını güçlendirmeyi, güven veren ve erişilebilir adalet hedefimizin tabii bir parçası olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.
4.04.2020 Siyaset
İstanbul Barosu'ndan Corona virüse karşı avukatlara 'acil' mesaj
İstanbul Barosu'ndan Corona virüse karşı avukatlara 'acil' mesaj İstanbul Barosu Başkanlığı, Corona Virüs nedeniyle "Acil" başlığıyla üye avukatlara mesaj attı. Mesajda duruşmaların 14 Nisan 2020 tarihinden sonra görüleceği, avukatlara bu süreçte dava açılmaması önerildi.
16.03.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, canlı yayında öğrencilere müjdeyi vererek, "Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 adet yurdu daha hizmete açıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca infaz düzenlemesiyle ilgili konuşarak, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.
16.01.2020 Gündem
Bakan Gül: Yargı hiç kimseden emir almaz
Bakan Gül: Yargı hiç kimseden emir almaz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yargı hiçbir yerden ve hiçbir kimseden emir almaz. Yargının emir alacağı tek yer; Anayasa ve kanunlardır. Yargı, hiçbir ideolojinin, şu ya da bu grubun değil, sadece hukukun emri altındadır" dedi.
10.01.2020 Siyaset
Sadece 5 gününüz var! Sürekli kontrol edin
Sadece 5 gününüz var! Sürekli kontrol edin Ekonomi Hukukçusu Prof. Dr. Erol Ulusoy'dan vatandaşlara kritik uyarı: Yıllardır posta yoluyla yapılan tebligatlardan sonra gelişen teknolojiyle hayatımıza giren e-tebligat konusunda çok dikkatli olunmalı.
30.11.2019 Ekonomi
PTT'den 'e-Tebligat' için arşiv alanı satışı
PTT'den 'e-Tebligat' için arşiv alanı satışı PTT AŞ tarafından kurulan ve tebligatları elektronik ortamda ulaştırmayı sağlayan Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi üzerinde arşiv alanı satışı başladı.
5.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Vergide yeni dönem! Bugün başladı...
Vergide yeni dönem! Bugün başladı... E-Belge ve e-Defter zorunluluğu için öngörülen ciro limitleri 10 milyon liradan 5 milyon liraya düşürüldü. Vergisel açıdan kritik sektör ve mükellef grupları zorunlu olarak kapsama alındı.
19.10.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

E-Tebligat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki e-tebligat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.