E-Haciz

E-Haciz

Son dakika e-haciz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan e-haciz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını e-haciz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

E-Haciz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan e-haciz gelişmeleri de dahil olmak üzere 263 e-haciz haberi bulunmuştur. Tüm e-haciz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sosyal medya cezasına haciz geldi
Sosyal medya cezasına haciz geldi Antalya Konyaaltı’nda ağaçlık bir alanda oturan üç arkadaşa, sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesi ile 3 bin 150’şer lira para cezası kesildi. Üç arkadaştan ikisi kesilen cezayı ödedi. Pandemi nedeni ile işsiz olduğunu belirten Mesut Sedat Özen, ise cezayı ödemeyince banka hesabına e-haciz işlemi uygulandı.
20.04.2021 Gündem
2021 reform yılı olacak! Harekete geçildi, ocak sonunda...
2021 reform yılı olacak! Harekete geçildi, ocak sonunda... Uzun süredir hukuk ve ekonomi alanında yapılacak reformlar konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021 yılı için reform yılı olacak demişti. Ve harekete geçildi. Yapılacak reformların detayları belli oldu. Reform paketinde güven ortamını artıracak değişikliklere öncelik verilecek. Uluslararası sermayeyi ülkeye çekecek ve yargıda güveni tesis edecek adımların yer alacağı reform paketine bu ay son şeklinin verilmesi bekleniyor.
8.01.2021 Siyaset
Emeklilere güzel haber! Flaş SGK'ya prim borcu kararı...
Emeklilere güzel haber! Flaş SGK'ya prim borcu kararı... Milyonlarca emekli için emsal olacak karar. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), emekliye 15 yıl öncesinden prim borcu çıkaran Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) haksız buldu.
26.12.2020 Emekli
Meclis'e geliyor! Borç yapılandırma ile ilgili flaş gelişme...
Meclis'e geliyor! Borç yapılandırma ile ilgili flaş gelişme... Beklenen haber geldi ve harekete geçildi. Ekim ayında teklif Meclis'e geliyor. Pandemi nedeniyle ertelenen borçların ödeme zamanı geliyor ve sahadaki sıkıntılar da devam ediyor. Borç yapılandırma talepleri AK Parti vekilleri tarafından hükûmetin gündemine taşındı. Borçları uzun vadeye yayma, gecikme faizini silme veya azaltma, hakkını kaybedenlere ikinci fırsat gibi tedbirler çalışmaların somutlaşmasının ardından ekim ayında Meclis'e gelecek.
23.09.2020 Ekonomi
KYK borcu silinecek mi? Meclis’e soru önergesi verildi! KYK faiz affı çıkacak mı?
KYK borcu silinecek mi? Meclis’e soru önergesi verildi! KYK faiz affı çıkacak mı? Üniversite hayatlarını sürdürmek için alınan öğrenim kredileri üniversite eğitiminin sona ermesinin ardından da araştırılan konuların başını çekiyor. 4 yıl boyunca alınan krediler mezun olduktan 2 yıl sonra faizli bir şekilde alınıyor. Milyonlarca kişinin gündeminde olan KYK borçları ile ilgili soru önergesi verildi. Peki, KYK borcu silinecek mi, faiz affı mı çıkıyor?
20.09.2020 Eğitim
Kredi erteleme | Kredi vadeleri uzayacak mı? Mart ayı vergi, kredi, SSK prim ödemeleri ve e-haciz ödemeleri ertelenecek mi?
Kredi erteleme | Kredi vadeleri uzayacak mı? Mart ayı vergi, kredi, SSK prim ödemeleri ve e-haciz ödemeleri ertelenecek mi? Kredi erteleme konusu corona virüsü önlemleri kapsamında birçok iş yerinin kapatılmasının ardından gündem oldu. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, koronavirüs nedeniyle okullar tatil edildiği için otobüs, servis, kantin, kırtasiye gibi işletmelerde sıkıntı yaşandığını belirtti. Ülkeler arası seyahat engelinin artması nedeniyle esnafın da iş yapamaz hale geldiğini anlatan Dere, mart ayındaki vergi, SSK prim ödemeleri, e-haciz gibi işlemlerin temmuza kadar ertelenmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan bankaların kredi ertelemesi yapıp yapmayacağı, banka borçlarının ertelenip, ertelenmeyeceği merak ediliyor.
17.03.2020 Çalışan Hakları
Şirket ortağı olurken dikkat! Mağdur olmayın...
Şirket ortağı olurken dikkat! Mağdur olmayın... Vergi ve SGK borcu nedeniyle milyonlarca vatandaşa 2019 sonunda elektronik haciz (e-haciz) yapıldı. Banka hesapları ve malvarlıkları bloke edildi. E-hacizlerde en büyük şoku yıllar önce bir şirkette “müdür” veya “küçük ortak” olup birkaç evrak imzalayan, sonra bunu unutan vatandaşlar yaşadı. Mağdurlardan şikâyet yağıyor.
6.01.2020 Ekonomi
Esnaf ve tüccar için e-fatura uyarısı!
Esnaf ve tüccar için e-fatura uyarısı! Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin lira üzerindeki tüm faturaların elektronik ortamda düzenlenmesinin zorunlu olacağını belirterek, "Ama esnaf ve tüccar buna hazır değil, bu konu sıkıntı yaratabilir." dedi.
14.12.2019 Ekonomi
Vergi borçlularına yönelik e-haciz yaygınlaşacak
Vergi borçlularına yönelik e-haciz yaygınlaşacak Gelir İdaresi Başkanlığınca vergi borçlularına yönelik pilot olarak başlatılan gayrimenkulde elektronik haciz uygulamasının yıl sonuna kadar ülke genelindeki tüm vergi dairelerine yaygınlaştırılması hedefleniyor. Kamu alacaklarının süratle tahsili ve zaman tasarrufu için iş makineleri, gemiler ve fikri hakların elektronik ortamda haczedilmesine yönelik çalışmalar da başlatıldı.
3.09.2019 Ekonomi
Hükümetin ‘100 Günlük Eylem Planı’ umutlandırdı! Banka tamam sıra faizde
Hükümetin ‘100 Günlük Eylem Planı’ umutlandırdı! Banka tamam sıra faizde Gayrimenkul sektörü temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı ziyaret edip destek istemişti. Bakanlara sunulan raporda yer alan Emlak Bankası talebi karşılık buldu. Hükümetin hızlı aksiyon alması inşaat sektörünü umutlandırırken şimdi gözler artan konut kredi faizlerine yönelik yeni düzenlemelerde.
7.08.2018 Ekonomi
E-devlet'ten işe yarayacak uygulama
E-devlet'ten işe yarayacak uygulama E-devlet, Türkiye'ye yeni hizmetlerini dün akşam itibariyle duyurdu. Yeni hizmetlerden biri de Banka Hesaplarına Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Banka) işlemi. Artık bankadan çektiğiniz kredilerde adınıza yapılmış e-haciz var mı yok mu tek tıkla öğrenebileceksiniz.
8.12.2017 Bilim ve Teknoloji
‘Yanmasın’ diye bugün de açık
‘Yanmasın’ diye bugün de açık Vergi daireleri bugün de büyük illerde açık kalacak. Yeniden yapılandırmada son gün olan 31 Mayıs’ta gece yarısına kadar mesai yapılacak. Bu tarihten sonra imkanı olup da ödeme yapmadığı anlaşılanlara e-haciz gelecek.
27.05.2017 Ekonomi
Tapuda devrim niteliğinde düzenleme
Tapuda devrim niteliğinde düzenleme Son dakika haberi:Tapuda miras için veraset ve intikalde kağıt yerine online döneme geçiliyor. İşlem yapılırken 59 yıllık kayıtları incelenmeyecek, vatandaşın işi anında yapılacak. Gayrimenkule e-haciz uygulaması da gelecek.
21.11.2016 Ekonomi
Bankadaki paranıza haciz gelmemesi için bunu yapın
Bankadaki paranıza haciz gelmemesi için bunu yapın Vergi daireleriyle aksi yönde protokolü olmasına rağmen bankalar, gönderilen e-haciz tutarı ne olursa olsun tüm hesabı bloke ediyor
12.05.2016 Ekonomi
Yoklama kaçakları dikkat!
Yoklama kaçakları dikkat! Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem, bugün köşesinde asker kaçaklarını uyardı...
2.04.2016 Ekonomi
Haciz işlemlerinde yeni dönem
Haciz işlemlerinde yeni dönem Kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden yapılması için e-Haciz sistemi geliyor.
23.06.2015 Arşiv
e-Haciz şart oldu
e-Haciz şart oldu Tapu dairelerine adeta haciz talepleri yağıyor. 2014’te tapu işlemleri 7 milyonu aşarken, % 34’ünü haciz işlemleri oluşturdu. İşlemleri hızlandırmak için 21 Mayıs’ta e-haciz başlıyor
13.05.2015 Ekonomi
Bakanlık açıkladı! Tapuda yeni dönem
Bakanlık açıkladı! Tapuda yeni dönem Kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden gönderilmesiyle işlemlerin daha hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde karşılanmasını sağlayacak e-haciz uygulamasına geçiliyor.
13.05.2015 Ekonomi
İnternetten İlan Verdiyseniz Dikkat!
İnternetten İlan Verdiyseniz Dikkat! Maliye, internet sitelerine verilen satılık ve kiralık daire ilanlarını takip edecek.
13.05.2014 Arşiv
Haciz mektubuna iptal
Haciz mektubuna iptal Her türlü borcu olanlara gönderilen, “öde yoksa haciz var” mektupları ikinci bir emre kadar iptal edildi Vergi daireleri nisan ayında harekete geçerek trafik cezasından, OGS borcuna, öğrenim kredisinden motorlu taşıt vergisine kadar geçmişte borcu olanları belirleyerek mektup göndermişti...
12.05.2014 Ekonomi
Hacizden önce son şans
Hacizden önce son şans Maliye harekete geçti ve e-haciz öncesinde mükellefleri sürprizle karşı karşıya kalmamaları için vergi dairelerine çağırdı. Borç kapsamı ise kredi borcundan trafiğe kadar oldukça kapsamlı.
7.05.2014 Ekonomi
Maliye Bakanı Şimşek'i kızdıran haciz
Maliye Bakanı Şimşek'i kızdıran haciz CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın maaşına 1999 yılından kalma 6 liralık borç için haciz geldiği Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında ortaya çıktı...
29.09.2021 Gündem
Pazartesi günü başlıyor!  Dikkat..
Pazartesi günü başlıyor! Dikkat.. SOSYAL Güvenlik Kurumu’nun (SGK) prim alacakları tahsil ve takibine ilişkin başlatacağı e-haciz uygulamasında Antalya pilot il seçildi...
29.09.2021 Gündem
Yeni dönem başlıyor
Yeni dönem başlıyor Bankada hesabı olanlar dikkat
29.09.2021 Gündem
Borçlulara kötü haber!
Borçlulara kötü haber! e-Haciz geliyor...
6.11.2013 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

E-Haciz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki e-haciz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.