Gazete Vatan Logo

Maliye Bakanı Şimşek'i kızdıran haciz

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın maaşına 1999 yılından kalma 6 liralık borç için haciz geldiği Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında ortaya çıktı. Maliye Bakan Şimşek, "Çok bozuldum" dedi. Şimşek, yaptıkları iyi şeylerin ve Maliye'nin imajının bu tür hatalarla zarar gördüğünü söyledi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, 2014 bütçesiyle ilgili görüşmelerin son gününde ilginç bir duruma sahne oldu. CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, konuşma sırası kendisine geldiğinde, geçen ay maaşına 1999 yılından kalma 6 liralık borç için Maliye’den haciz geldiğini söyleyince Bakan Şimşek zor durumda kaldı. Komisyon’da geçen ay başına gelen sıkıntılı olayı anlatan Ayaydın, 1999 yılında bir ev sattığını, evin değerinin 6 lira düşük gösterildiği gerekçesiyle Maliye Bakanlığı’nın kendisine 6 liralık borç çıkardığını söyledi. Geçen ay maaşını çekmek için bankaya gittiğinde maaşına haciz konulduğunu öğrendiğini dile getiren Ayaydın, “1999’da ev satıldıktan sonra evin değeri düşük diye 6 lira borç çıkmış. Maliye 2009 yılında ilan vermiş. Ben o yıllarda ulusal bir gazetede köşe yazarlığı yapıyorum. Beni bulamamış ilan vermiş. İlan da 10 yıllık zaman aşımına 1 gün kala verilmiş. Borç daha sonra 1.241 liraya çıkmış. Geçen ay maaşı çekmeye gittim e-haciz gelmiş” diye konuştu.
Ayaydın, daha sonra kendisinin araştırma yaptığını ve tahakkuk yapılmadığı için zaten zamanaşımının 5 yılda dolduğunu belirterek, dilekçe verdiğini ve sonucunu beklediğini ifade etti. Birçok vatandaşa e-haciz gittiğini ve Maliye’den geldiği için hemen borcun ödendiğini dile getiren Ayaydın, “Tahakkuk yapılmadığı durumlarda zamanaşımı 5 yıldır. 5 yıl geçmişse zamanaşımına girer” uyarısında bulundu.

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK: "ÇOK BOZULDUM"

Konuyla ilgili yanındaki bürokratlardan hemen bilgi aldığı gözlenen Maliye Bakanı Şimşek'in de duruma canı sıkıldığı, hemen bu konuyu öğrenin talimatı verdiği belirtildi. Toplantının sonunda milletvekillerinin sorularına yanıt vermek için söz alan Bakan Şimşek, Ayaydın'ın anlattığı olayı işaret ederek, "Bu işe çok bozuldum" dedi. Şimşek "Maliye'nin bu şekilde çalışması, böyle bir algının bile vahim olduğunu söyledi. Şimşek hemen yaptırdığı incelemeye göre vergi borcununu 2004 yılında çıkarıldığını tebligatın ikinci ismi olan Ağan Ayaydın adına Bahçeşehir'deki adrese yapıldığını, ancak adresinde bulunmadığını söyledi. Bu problemlerin geçmişte çok sık yaşandığını, geçmişte doğru düzgün tapu kaydı ve nüfus bilgisi tutulamadığı belirtti. Şimşek, Maliye olarak yaptıkları güzel şeylerin ve kurumun imajının da bu tür hatalar nedeniyle zarar gördüğünü belirtti.

Haberin Devamı